Hayatın sıkıntılarından bıkınca ne yapıyorsunuz? Tavsiyeler verin, -benim tavsiyem?

Önceden gelecek kaygısı yaşardım, sürekli eyvah şu mesleği yapamassam ne olur, aman saygın biri olayım, zengin olayım, şunu alayım, son model arabam, evim filan olsun diye kendimi yer bitirirdim. İçimde de hep bi boşluk, depresiflik vardı. Bir gün bir hadis gördüm, ilgimi çekti, sonra başka hadisler okudum, ayetler okumaya başladım, en önemlisi namaza başladım, o kadar etkiledi ki o sözler, sonra bir ayet gördüm " “Ey günah işleyerek kendilerine yazık eden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümîdinizi kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz O, çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.”Zümer 53. çok etkilendim ve geçmişime bir sünger çekip Tevbe ettim. Anladım ki ölüm bir nefes kadar yakınımızda, her sabah kalktığımız yatağa gece yatamama ihtimalimiz var. Ölümü çok hatırlayınca dünyanın ne kadar fani olduğunu anladım, değmez dedim. İçimdeki boşluk kapandı. Belki 10 tane psikoloğa gitsem bu kadar işe yaramazdı. Günümüz dünyası tamamen bireysel, yalnızlığa odaklı, ve insanlar kısa vadeli hazlarla dolu. Size tavsiyem geçmişinize Tevbe edin. İnanın depresyon falan kalmaz. Allah çok bağışlayıcıdır. 100 kez terapi alsanız bu kadar işe yaramaz. Yok sekülerlikmiş yok bilmem neymiş. Geçin bence, huzuru ben böyle İslam'da namazda buldum. Ne derdiniz olursa olsun İslam'a yönelin, namazın tadına varın muhakkak her sorununuza çözüm bulursunuz.
Hayatın sıkıntılarından bıkınca ne yapıyorsunuz? Tavsiyeler verin, -benim tavsiyem?