Yani sırf regl üzerinden kadın olmak zor edebiyatı yapmak yanlış.
Erkek olmak daha zor abi?
Erkek olmak kadın olmaktan daha zor abi. Düşünsene, kadınlar her yere derdini anlatıyor şurada bir erkek dert anlatsa kimsenin sövmediği kalmaz. Kadınlar çok sızlanıyor abi ya...
Birkaç on yıldır erkekler büyük bir krizde. Kadınlar, işlerine geldiği için geleneksel erkek tipinin; kazanma ve ev geçindirme yükünün, erkeklerden kalkmasını istemiyor ama geleneksel kültürün erkeğe verdiği tüm yetki ve hakkı, hatta en temel insan haklarını bile ortadan kaldırmak istiyor. İşte krize yol açan şey bu değil mi? Halbuki hak ve sorumluluk at başı gider.
Ya da erkekler bir suç işleyince hiç arka plana bakılmazken kadınlar bir şey yapınca herkes bahane buluyor...
Ağustos 2008 ayından itibaren kadınların inandırıcılığı kalmadı bende.
Ölüm haberlerinde bile erkeğe acaba ne yaptı ki erkek cinnet geçirip öldürdü diyorum.
Bakın Mersin'de bir dava var, şu anda görülmekte olan.
Kız sevgilisinden şikayetçi. Trafik kazasında kızın yüzü paramparça olmuş ve görme yetisini de kaybetmiş. Trafik kazasına sebebiyet verip eli yüzü dağıldığı ve ABD'deki yaşantısına bu yüzden son vermek zorunda kaldığı için şikayetçi.
Buraya kadar her şey normalmiş gibi düşünülebilir...
Ama sevgilisi resmen suç makinesi. Adam öldürmekten cezaevinde yatmış biri. Suç dosyası tam 8 klasör adamın.
Diyecekler ki, kızın haberi yok. Olmaz olur mu, kız arkadaşlarına anlatmış bu durumu.
Biri ABD'de süper güzel bir işi olan, trafik kazasından önce manken gibi bir kız, diğeri tam bir apaçi...
Hak etmiş...
Pınar Gültekin denilen ve betona gömülerek öldürülen yelloz kız gibi aynı. Evli erkekle birlikte ol, iki sene ye iç gez, sonra sen evlisin de ayrıl.
Sakın bu erkekler masum diyormuşum gibi algılanmasın. Ben kadınların mallıklarını, manipülasyonlarını, gereksiz çokça şikayetlerini, anlamsız davranışlarını anlatıyorum.
Haaa bütün kadınlar mı böyle? Şuradan sınırı geçtiğin an kadınların erkeklerden daha başarılı olduğunu görüyorsun. Bu durum sadece Türkiye'nin sorunu.
Soran kardeşimin şu sözüne katılmamak elde değil...
Kadının nereden işine gelirse... İşine din gelirse, dini kullanır, işine medeni kanun geliyorsa kanunu kullanır, hem kadın erkek eşit der, hem de erkekten bekler herşeyi.
Türkiye'de kadınların yüzde 95'i akılsızdır, bencildir, cehennemliktir, işine geldiği yerden konuşur.
Allah ne diye Kur'an-ı Kerim'de tek erkeğin şahitliğine karşın kadının şahitliğini 2 kadın olsun diye uyarmış? Düşünen beyinler için bu çok önemli.
Erkek güçlü olmalı sert olmalı duygusuz olmalı ağlaması falan yasak parası işi gücü kariyeri olmalı ağzı iyi laf yapmalı yakışıklı olmalı vs vs bi ton dayatmalar var
Cevap
4Cevap
Ya gerçekten harika özetlemişsin hepimizin dili olmuşsun harikasın.
Her cinsiyetin ve her kişinin kendine göre zorlukları var.
Aynen öyle.
Ben erkek olmanın daha zor olduğunu hep düşünürüm.
Anne/baba figürü üzerinden bile bu çıkarım yapılabilir.
Erkek hep sorumluluğu üstlenen taraftır.
Ben feminist değilim. Eşit olmak da istemiyorum. Erkek çalışsın ben çalışmayım istiyorum. Zaten olması gereken de o. Kadın olarak güçsüzüz.
Bu fikre saygı duyarım en azından tutarlı.
Bunun karşılığında erkeğin de fazla hakları olur.
Sen regl ağrısının ne olduğunu biliyor musun. Kaç tane ilaç içtiğimi ve gözlerim çıkana kadar ağladığım bilirim. Karnına bir sancı saplanıyor aynı zamanda başın ağrıyor miden bulanıyor. Halsiz güçsüz yorgun yürüyemez hale geliyorsun. Bence kadın profili açmış erkeksin.
Güncellemeye sinirlendim
Regl ağrısı kişiden kişiye değişir.
Her regl olan kadın çok acı çekmez. Ayrıca bundan dolayı zaten ayrımcılık, fazla hak talep ediliyor. Zaten bununla ilgili bir kamuoyu var. O yüzden bunu öne sürüp "kadın olmak daha zor" demek saçma.
Kadınsan ve biraz kendine bakıyorsan kimse senden bir şey beklemez ama erkeksen hep başka avantajların olmalı. Mesela kariyerin, paran, gücün, çevren vs olmalı ki karşı cins sana değer versin.
Yani regl üzerinden kadın olmak zor demek tutarlı ve mantıklı değil. Bunu diyenlere yazdım ben, elbette kadınların tümüne demiyorum.
O yüzden bana kızma, bana bunu diyenlere kız.
Canım benim kadınlar hep 2. Sınıf olarak görülüyor bu toplumda. Eğer sen erkek değilsen erkek gözüyle bakamazsın zaten. Erkekler seni kadar detaylı düşünmüyor. Basit düşünüyorlar. Kadınları yürüyen et parçaları olarak görüyorlar. Bu ülkede sevdiğini değer verdiğini açık açık söyleyen erkek çok az bulursun. Çoğu kadın düşmanı. Bunca kadın cinayeti yaşanırken erkekleri savunamıyorum ben. Feminist değilim dedim feminist gibi konuştum ama cidden olay bu. Ayrıca erkekler güzelliğe bakıyor kadının çalışmasına bakıyor bu kız benim her dediğimi yapar mı diye bakıyor. Yani onlar da kendilerine hizmetçi arıyorlar aslında.
Çok önyargılı bir yaklaşım bu. Kabul etmiyorum. Şu an erkek düşmanlığı yapıyorsun.
Kadınlar kendini cinsel obje olarak gösteriyor. Sen kadınlar nasıl giyiniyor biliyorsun. Toplumda 2. sınıf görülüyor diyorsun evet belli toplumlarda öyle ama Batıda ve Türkiye'de kadınlar tam aksine 1. sınıf görülüyor bak cinayetlere erkekler o kadar öldürülüyor tık yok kadınlar ölünce kadınlar isyan eder :))
Yani aslında sen önyargı ve nefret ile yaklaştın ve bu yanlış sonuca vardın.
Erkeklerin bir suçu yok.
Erkekler de kendini objeleştiriyor. Kaslarını göstere göstere fotoğraf çekiliyorlar ve bundan gayet memnunlar. Türkiye'de sadece eğitimli ailelerden çıkan kızlar kendini değerli hissediyor geri kalanı hep mutsuz. Daha fazla tartışmayalım ya görünen köy kılavuz istemez.
Nasıl mutsuz? Kız açıyor kalçasını deli para kazanıyor. Erkekler kaslarını gösteriyor diyorsun erkeğin kolunu açması, göğsünü açması cinsellik mi çağrıştırıyor? Komik bu. Yani bunun cinsellik çağrıştırmadığını herkes biliyor. Kadının göğsünü açması cinsellik çağrıştırıp ilgi yaratıyor. Erkekler daha mutsuz. Kadınlar erkeklere iyi davranmıyor bunu biliyorsun.
Kanka sen hiç kötü bir erkekle sevgili olmamışsın sanırsam. Benim eski sevgilim bana "kadınlar objedir" dedi. Sen neyden bahsediyorsun ya.
Senin de dediğin gibi "kötü erkek"
Bunu kötü kadın da diyebilir.
Bence insan olmak zor
Evet.
Regl demişler bu arada da regl ağrısını çekmeyen kadın da çok. Ağrısı kişiden kişiye de değişir.
bravo... yaşın ufak olmasaydı sevişirdim seninle.
Parti kur oy verelim
Kesınlıkle 🥲
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?