20 yaşlarındaki kızların ücretsiz anne kart ile seyahat etmesi sorunsalı. Buna neden bir kısıtlama getirilmiyor?

Üniversite çağındaki kızlara bakıyorum bedavadan seyahat ediyorlar. Kadınların ücretsiz seyahat etmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu uygulama saçma ve ayrımcı bir uygulamadır. Kadınlar, erkeklerden üstün müdür ki? Kadınlık ya da annelik üstünlük müdür? Kutsallık mıdır? Hiçbir şey kutsal değildir. Bence bir şeyleri kutsallık olarak atfetmek, üstünlük ve tanrı olma yoluna gitmek demektir. Zaten yola da girdiler yani. İnsanlar, toplum açıkçası kadınları artık tanrı olarak görüyor. Bu resmen saçmalıktır! Ve asla kabul edilemez. Bakınız duvara bir yerde "God is Women" yazdıklarını gördüm. Duvarda aynen böyle yazıyordu. Benim bu tarz şeyi asla ama asla kabul etmem mümkün değildir. Özsaygısı, özgüveni yerinde olan, kendine saygı duyan hiçbir erkek bu tarz şeyleri savunmaz. Sadece kendisini ezik olarak gören erkekler kadınları üstün görürler.

Bakın bunu 1 defa görmedim hea. Bir kaç kere de görmedim. Defalarca gördüm. Kızlar almışlar annelerinin kartlarını bedavadan İstanbul'u dolaşıyorlar. Ücretsiz anne kart yazıyor orada. Buna izin verilmemesi lazım. Annelerin bile bedava dolaşamaması gerekiyorken, bu nasıl bir uygulamadır ki Türkiye'deki İstanbul'daki kızların çoğu ücretsiz dolaşıyor. Biz erkekler tonlarca para verirken, kadınların bu şekilde ücretsiz dolaşması beni sinirlendiriyor! Cinsiyet eşitliği diye bir şey var! Bunu sadece işlerine geldiği gibi kullanarak eşitliği değil, kadın üstünlüğünü savunmuş oluyorlar. Ve bu da kabul edilemez bir şey. Feminizm denen saçmalık yüzünden oluyor bunlar.

Babalık da kutsaldır. O zaman babalar da ücretsiz dolaşsın. Annelerin ücretsiz dolaşması da saçma. Biz hem çalışırız hem de çalışmıyormuşuz, sadece çocuklarımıza evlerde bakıyoruz gibi algılanıp bedava kart çıkarmak istiyoruz kendimize, yo yo yo yetmez bir de üstüne hiç çalışmıyoruz gibi algılanıp, eşlerimiz bizi çalıştırmıyor kafasıyla davranıp bir de nafaka alırız hem de süresiz. Nasıl işimize geliyorsa öyle numara yaparız kafasındalar resmen.

Bakın hepsini tek tek açıklayayım.

1. si Nafakayı isteme nedenleri ne? Eşlerinin bunları çalıştırmadıklarını (ki tamamen palavra) ortaya sürmeleri. Bu bahane ile süresiz nafaka almak istiyorlar. Hem de bütün erkeklerden. Yani eşinin çalışmasını isteyen erkeklerden de nafaka alıyorlar. Bu var ya o kadar mantıksız ve saçma ki. Nafaka adlı uygulamanın, bakın o kadar çok sabırlıyım ki, şu nafaka kelimesini ağzıma alınca ve yazınca dahi sinirleniyorum acilen kaldırılması gerekiyor bu saçma uygulamanın.

2. si Biz çalışıyoruz, Güçlü kadınız mottosuyla, ki çalışmakla gücün ne alakası varsa. Kadının güçle bağdaştırılması da saçma. Ancak özgüveni olmayan, kendini yetersiz gören bir topluluk biz güçlüyüz çünkü çalışıyoruz der. Bu çalışan kadınlar da çalışmayı bahane ederek dükkan açmak için, yatırım için, ne bileyim start up bir şey başlatmak için hükümetten yardım isterler. Hani nafaka alıyordunuz, hani evdeydiniz anne kart çıkartıyordunuz. Ne oldu kendiniz açamıyor musunuz? Erkeklerin parasına muhtaç mı kaldınız yine :D :D

Güncellemeler
+1 yıl
3. sü de anne kart saçmalığı. Madem evdesin, madem çalışmıyorsun , madem nafaka alıyorsun o zaman ne diye ücretsiz anne kartla bedava geziyorsun bir de. Bir de bu kartı gidip kızına veriyorsun oh ne ala o da bedava gezsin. Kadın olmak ne güzel bir şeymiş ya. Her yerden destekler geliyor. Sadece kadın olduğun için hayata 100 adım önden başlıyorsun. 5 sene de geç ölüyorsun. Çünkü yıpranmıyorsun. Nasıl yıpranıcaksın. Herkes kadınları destekliyor. Eşitlik palavra. Kadınlar üstün (!)
Güncellemeler
+1 yıl
Konumun KS tarafından gizliye alınması, yeterince kişiye ulaşamamama neden oldu. Bu yapılan biz erkeklere baskı ve ayrımcılıktır. Mücadelemiz devam edecektir.
20 yaşlarındaki kızların ücretsiz anne kart ile seyahat etmesi sorunsalı. Buna neden bir kısıtlama getirilmiyor?