Ailelerin giyime karışmaları ne kadar doğru?

Hayatımda her şeyi yoluna koysam bu konuda hep sıkıntım var ve hiç bitmez. Sizlerde de bu durumu yaşayan var mı bilmiyorum ama bence kesinlikle sayınız azdır. Annem olsun anneannem olsun yemeğime kadar karışıyorlar. Yemeğime derken mesela onu o saatte yeme zararlı iyi değil. Daha yeni yemek yedin ( en az 3 saat olmuştur ) gibi. Bende başlıyorum bağırmaya bir insanın yemeğine bile müdahale edilmez. Ya ben zaten sizin dediklerinizi biliyorum kim bilmez ne zararlı ne değil demek ki benim seçimim bu yıllarca hep aynı şey. İşlemiyor işte dinleyen yok. Kızınca da tabi karışcaz biz yabancı değiliz diyorlar. Karışacaksalar bu yaşımın aklımın büyümesinin ne anlamı kaldı? Sonra kapalıydım yeni açıldım. Açık giyinen biri asla değilim. Olabilirdi de benim ailem modern düşünmeyen öyle giyimi sevmeyen kapalı insanlar. Bende onların tam tersiyim herkese saygı duyarım ve tam da sevmedikleri gibi biriyim aslında bende öyle giyimi seviyorum. Pek dışarı çıkmadığım için alışveriş yapmadım daha bilmiyorlar tercihlerimi gerçi annem hoşlandığım tarzı biliyor ama asla kabullenemiyor. Bugün birkaç bir şey sipariş verdim sadece omuz yerleri açık ilk defa öyle giyeceğim. Henüz görmedi ama kesin görünce bağırıp çağırcak. Cidden saygı duymak bu kadar zor mu ya? En basit konularda bile ailemiz bile olsa biri bize karışacaksa neden büyüyoruz? O zaman yaşın ilerlemesinin hiçbir anlamı yok. İnsan büyüdükçe kendi kararlarını kendi alır kimse müdahale edemez. Ben yine bildiğimi yaparım dediklerini dinlemeyeceğimi de biliyorlar ama böyle durumlarla karşılaşmak çok kötü. Milletin ne dertleri var bizim hala tıkanıp kaldığımız derde bak. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ailelerin giyime karışmaları ne kadar doğru?