İyi kötü herkes cevap verirse sevinirim ne yapmalıyım?

Şimdi uzun 2 3 senesi olan bir sorunmuş bu her ne kadar yeni yüzüme vurulsa bile 🙄 o yüzden özet geçmeye çalışacağım. Bir yakınımı ölüm olarak kaybettikten sonra tesadüf şekilde bir arkadaş edindim. O ruh halinde çok ihtiyacım vardı ama çok sevdim hala seviyorum. Aramız ilk başlarda çok iyiydi karakter olarak birbirimize benzemesek de inanın gözüm görmüyordu o bana ben ona uyum sağlıyordum. Onunla beraber kuzeni de hayatıma girdi. Orada olaylar biraz koptu flört manasında tanıştığım kuzenine karşı çok şey hissetmeye başladım. Aramız baya iyiydi sonra bana arkadaşı olarak tanıttığı kız eski sevgilisi çıktı ( biraz karışık aslında çocukluk arkadaşılarmış 2 yıl kadar sevgili kalmışlar sonra tekrar arkadaş ama bana arkadaş olarak tanıtıldı ve kız beni hiç sevmiyordu) bunu o da bilmesine rağmen söylemedi. Kuzeni zamanla kendini geri çekti o boşlukta çok üzüldüğüm oldu yine de onun bir suçu yok diyip durdum. Araya farklı insanlar çevreler gerek onun çevresi gerek benim çevrem girdi. Biz uzaklaştık daha doğrusu yeni kişiler olunca ortak arkadaşlar eskisi kadar birbirimize zaman ayıramadık. O zaten pek sosyal bir tip değil. Neyse işte biz bununla kısa zaman önce tartıştık ben aramız düzelsin diye konuşmak istedim her zamanki gibi genelde ilk adımı ben atarım. Bu bana bir sürü şey söyledi 2 yıl önceden kalmış olan olayları vesaire hepsini bir anda söyledi. Kuzeninin olayını ona yüklediğimi suçsuz değilip diyip acımı gözüne batırdığımı suçlu hissettirdiğimi günah keçisi oldupunu araya insanlar girince onu unuttuğumu sözde seviyor olduğumu vesaire. Ben ne diyeceğimi bilemedim 1 hafta kadar süredir yediğim içtiğim yaptığım her şeyde düşünüyorum. Haklı olduğu noktalar var benim de haklı olduğum var ama o haksız olsa bile ona bir şey diyemiyorum kendini hep haklı çıkarabiliyor. İnsanı manipüle eden bir zekası konuşması var. Onu özledim ama bir yandan da uzaklaşasım var bir gülsek 2 ağlıyoruz iyice toxic ilişki oldu. İçinde biriktirmiş bunca zaman çözülecek gibi değil. Ne yapaym?
İyi kötü herkes cevap verirse sevinirim ne yapmalıyım?