kiyametler kopuyor ailem izin vermiyor çalısan biriyim yemin ediyorum bıktım ya normal mi bu?
1 ay
35 yaşındayım bir yerde kalınca evde kıyamet kopuyor. Bu yaşta bu kontrol normal mi?

kiyametler kopuyor ailem izin vermiyor çalısan biriyim yemin ediyorum bıktım ya normal mi bu?
Çok haklısınız gerçekten zor bir durum maalesef. bazı aileler bu konuda hiç anlayışlı olmuyor çocuklarına karşı ya da kısıtlayabiliyorlar, tamam tabi ki hiç bir insana güven olmaz ama en azından arkadaşlarda kalınacağı zaman ya da güvendiğiniz insanlar ile buluşmak için dışarı çıkacağınız zaman bu kadar karışmamaları gerekiyor. zaten 35 yaşındasınız yani kendi kararlarınızı vermeniz gerekiyor. tabi ki burada nasıl bir çevreniz olduğu da önemlidir. eğer güvenilir bir çevreniz varsa o zaman sorun daha çok ailenizde gibi görülüyor. bu yüzden bence kırıcı olmadan aileniz ile tekrar bu konuları konuşmayı deneyin. sizi anlamaları gerekiyor. eğer hala izin vermiyorlarsa kendi evinize çıkmanız gerekiyor maalesef. yoksa karışmaya devam ederler. umarım her şey düzelir ve gönlünüzce olur.
Kime nereye gidiyorsun ki bu kadar tepki?
Burada önemli olan senin nasıl bir çevrenin olduğu ve ailenin sana, yaşam tarzına ve arkadaşlarına olan güveni. Bunlarda bir sıkıntı yoksa o zaman maalesef saçma takıntısı olan ailen var. ya da senin haberin olmayan travmalı anıları var, ondan korkuyorlar.
Al karşına güzel bir dille konuş derim.
35 yaşına gelip hala ailenle yaşıyorsan tabi normal kendi ayakları üzerinde durmayan biri olarak görürler seni, her şeyin hakkında da söz sahibi sanarlar kendilerini. Evlilik gibi bir düşüncen olmasa bile bu yaşa kadar kendine ev açman gerekirdi. Yaş 35 yolun yarısı diye boşa dememişler :DD
Görüş
71Görüş
Türk milleti daha onu aşamadı maalesef.
Kendi evinize cikmadiginiz surecede ailenin takındığı tavır değişmeyecek görünüyor.
Ortamda kötü kadınlarımızın başına gelenler belli nedeni bu da olabilir.
Herkes de haklı bir korku var.
Tedirgin olunması çok normal.
Kuruntu yapıyorlar diyemiyorum çünkü herkes kendi açısından haklı.
gerçekten çok üzülüyorum yaa evet aileler haklı ortam çok kötü ama olacak olan her yerde olur bu kadar hayattan nefret ettirmelerine gerek yokk 19 yaşındayım arkadaslarımla tatile de giderim şehir dışına onlara kalmaya da gittim tek basıma şehir dışına da çıkarım akşam 11 e kadar dışarıda da durabilirim çünkü ailem bana güveniyor bende hiçbir zaman güvenlerini boşa çıkarmadım illa ki dışarı çıkıyorsundur yani nereye kadar engel olacaklar ki sadece arkadasında kalmak istemişsindir e o zaman ortam kötü diye herkes kızlarını eve hapsetsin yok öyle dünya keşke aileler kızlarını kontrol altına almak için verdikleri çabayı kız erkek farketmez tüm evlatlarını insan olarak yetiştirseydi
Kendi hayatını kurman lazım, ne kadar kazanıyorsun bilmiyorum ama mümkünse başka bir semte taşın, gerekirse ev arkadaşı falan bul. 35 yaşında insana karışmak nedir...
Evde büyüğün ve küçüğün yoksa normaldir ben genelde yollardayım evde kimse yok annem ve babam hep merak eder bugün gelecenmi diye telefon açarlar.
Ortam kötü, ailen sana güvense de, etrafa güvenmiyordur. Emin olun sizde ilerde hak verirsiniz. Biraz fazla korumacı aileniz. Bikmayin. Arkadaşlarinizla aralarında güven olusturun
Ailen biraz haklı ben şahsen kızımın ya da oğlumun akrabalar hariç başkasında kalmasını istemem haberleri izliuorsunuz diye düşünüyorum hemde bence kimseyle o kadar samimiyete gerek yok maraz doğar
Demek ki tavır koymayıp çok itaatkar olmuşsun baştan. Öyle olunca bir yerden sonra köpek oluyorsun çıkamıyorsun işin içinden... Hata kimde değil çözüm bulmaya bakacaksın bundan sonra. Dinlemeyeceksin, inat edeceksin çünkü köle değilsin!
Evet canım yaa aynen öyle
Ben bu yasta kendimi korumasını bilmiyorum sanki
Zehir zıkkım ettiler bana hayati aşırı dinlemekten kaynaklandı bu
Aynen öyle kız arkadaşimda bile kalamiyorum o derece
İzin vermiyorlar
Boşuna geldim canım aynen
Ailen önemsiyor seni, korkuyorlar.. ortam kötü, sana güveniyorlar ama ortam berbat biliyorsun...
Bunun yaşla alakası yok aslında ailenle birlikte yaşadığın sürece bu sorun kaçınılmaz olur ve hep onların kuralları altında kalır ve yaşarsınız
Bence ailen haklı çünkü ortalık kötü. Bir kadının öyle tek başına bilinmedik bir yerlerde kalması örfümüze uygun değil.
Türkiye de her şey arttı.. tecavüz kaçırma vs vs olduğu için sen korumaları istememeleri normal. Üzülme
Evet normal sana bşrşey yaparlar cayına ilaç gazozuna damla konulabilir
Ohoo bu yasta hala ozgurlugunu eline alamadinmi canim
birgün gel kahve içeriz
sonra otobüsle sahill turu ararız..
Yaşla alakası yok bu aileyle alakalı bence kaç yaşında olursan ol bu değişmeyecek
Ailen sanırım aşırı korumacı ve radikal Bi aile olsa gerek
Tabii ki normal değil. Evlenmesen de ayrı eve çıkmalısın bu kontrolden kurtulmak için.
Aileden aileye değişir. Ben 1 hafta kaybolsam ortalıktan kimse neredesin diye sormaz 😀
35 yaşında birilerin evinde kalmak olmaz bu zamanda kıyamet kopar tabiki yaşını geçmişin kadınken
Bu senin elinde olan bir şey sen taviz vermedigin sürece devam eder
En İyi Görüş