merhaba apartmanımız merkezi sistem ve her odadaki kalorifer 2’de çalışmak zorunda. zaten 1 ölçeği yok ev arkadaşım Kasım ayında kendi odasını 3’te 4’te yaktı ve geliri ortak ödememizi istedi. zaten kaloriferlerin faturası aidata yansıyor yani duş ve ocağın doğalgaz faturasını ayrı olarak ortak ödemiştik. ben gelen faturanın çok olduğunu onun giderini ödemek zorunda olmadığımı bana düşen aidat payımı ve doğalgaz masrafının da %40’ını ödeyebileceğimi söyledim. çünkü ortak alanlar ve benim odam da ikide yanıyor ama ev arkadaşım eşit olmadığımızı onun odasının çok soğuk olduğunu kaloriferi yakarak kendi odasının derecesini benim odamın derecesine denk getirdiğini böylece eşit olduğumuzu ve ortak ödememiz gerektiğini savunmaya devam etti. yani bence payıma düşeni ödemiyor değilim ve kendisi o odayı çok istedi büyük diye bana küçük odayı verdi. şimdiyse sorunlar çıkartıyor ayrıca evde şortla geziyor yarı yarıya ödemiceksem yollarımızı ayıracağımızı söyledi. benim için farketmez ama kontratta ikimizin de imzası var ve ben şu an da bu evden çıkmam hukuken bakıldığında burada herhangi bir yanlışlık var mı? ben bencilce mi düşünüyorum yoksa ev arkadaşım beni enayi yerine koymaya mı çalışıyor? hukuki yola başvurulursa kimin haklı kimin haksız olduğunu öğrenmek benim için çok önemli umarım yardımcı olabilirsiniz.
1 ay
Ev arkadaşım sadece kendi odasındaki doğalgazı fulleyip ortak ödememizi istedi kim haklı?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
5Görüş
Burada yapman gereken tek sey senın de3-4 ayarda yakmıs olman olur dıger turlu senı kafasına gore cıkaramaz ve kendı kafasına gore sana yön veremez.
Petek ayarları her oda da sabıt olsun onun odasını 2 kurtarmıyuorsa sennkı de 4 olsun ve hava surlulasyonu adilce saglansın
her türlü o para çıkacak benden demek 😔
Cıkacak demıyorum en azından para bolusulecek sımdı senın petek 2 de yanarsa onun kı 4 te yanarsa bu sefer ısıtma daha cok ısı sarfedecek her odadakı petek aynı olursa hava degısımı ıle ortam daha sıcak olacak.
Guneye bakan yer sıcak olur dıger yerler soguk olur gunes gormez gıbı
Odaları değişin ve sen aynısını ona yap bakalm ne yapacak 1 ayligina
zaten bu teklifi yaptım ailesi ve ev arkadaşım kabul etmiyor kendi fikirlerini bana kabul ettirmeye çalışıyorlar babasının üslubu çok sert emir kipleriyle konuşuyor beni zorla çıkartmaya çalışırlar ya da üzerime gelirler diye biraz korkuyorum hukuki süreci de bu yüzden öğrenmeye çalışıyorum
Şerefsizler sende şimdi başka ev arkadaşı bul gizliden tekmeyi ilk sen koy
ben o kadar kötü biri değilim ayrıca kira sözleşmesi bitmedi ikimizin de imzası var kimse kimseyi çıkartamaz ben adaletsizlik olmasın ben haksızsam eğer ona göre davranmak istiyorum bunu öğrenmeye çalışıyorum
Hem büyük odayı alsın hemde daha fazla yaksın yok yaaa. Sende aynı derecede yak o zaman. Şurda vereceğin dört beş ay zaten. Çıkmana değmez inan. Ama bununla uzun süre sürdüremezsin bu durumu. Bence iyi düşün. Kimseninde seni manipüle etmesine izin verme. Babasına ne oluyor ayrıca? İki yetişkin insansınız siz. İkiniz aranızda problemi çözebilirsiniz. Küçük çocuk gibi babasına mı anlatıyor? İlginç gerçekten. Eğer daha okulun bitmesine iki üç sene varsa sal çık kalsın tek başına.
@beren_sever aynen sende yak onun gibi giy şort askılı soyun yat mis valaha kısasa kısas üşüyorum kanım yok de
Yanls kişiye mi yazdm ne😂😂
Sorun yok ahahha
teşekkür ederimm bunu düşünücemm
üç kuruş doğalgaz faturasını bölüşemiyorsunuz ama başka ev bulmaya kalksanız ödeyeceğiniz kira farkı en az 15 doğalgaz faturası. aklnda bulunsun
Evin icinde petekler farkli derecelerde olabiliyirmuki?
peteklerde sayaç var yandan yükseltilip indiriliyor merkezi sistem ama pay ölçer var yani her daire aşağıda kazan dairesinden yakılınca yanıyor dercesini ayarlıyoruz yalnızca
Diger yorumlarada goz attim ailesi de dahil bencil ve anlayissiz insanlarmış oyle insanlarla bas edemezsin seni alt ederler baski altina alip. O yuzden bu sene idare et seneye kac o insanlardan
benim de planım o yönde teşekkürleer
Konuyla alakalı yorumum yok ama ev arkadaşlığı gerçekten zor. Aynı durumu bende yaşamıştım. Bizde allahtan derece vardı her odaya aynı sıcaklıkla giderdi ısı.
Mecbur beraber bunun önüne geçmek için sizde aynı seviyeye getirin
ama ben zaten camım açık yatıyorum odam yeterince sıcak niçin daha fazla giderim olsun çıkmaza girdim çok üzülüyorum 😔
Bazı merkezi sistemde her petekte İndex alan sayaç olur sizde var mı yoksa evin genel İndex mu
sayaç var
Her petekte var mj
var ama anlamıyorum ben
Bak şimdi fatura da teker Teker yazar onu petek petek ayrmstr petektki sayıyı fatura daki değer ile çarp sonuç çıkar
çok teşekkür ederimm
Ben teşekkür ederim olmazsa fatura fotosunu at anlatrm
fatura için apartman yöneticisine gitmem gerek çünkü fatura aidata ekleniyor ve kapıya sadece değer tablosu asılmış yeterince detaylı değil anlamıyorum zaten böyle şeylerden
Faturayi alınca buraya yorum yap çozecez
çok teşekkür ederim ya valla çok bozulmuştu sinirlerim
Ev arkadaşlari Arsnda olur illa kız kıza olunca çok olyr bizim ev genisti 3 kız 2 erkek kalmıştık hiç öyle sorunlar olmadı
merhaba dün gece üçte evden çıkmak zorunda kaldım ailesinden tehdit mesajları aldım bugün emlakçıyla konuştum aynı evde kalmak zorundayız ikimizde üçte yakıcaz üçün üstüne çıkılmayacak ailesi benimle iletişime geçmeyecek eğer baska bir tehdit alırsam polise gidip şikayette bulunucam.
Nasıl ya bunlar ne biçim insalr ahlaksızlar şikayette bulunun sizi gece 3 dışarıda bırakmak nedir özellikle bir kadını
çok cinsler daha 19 yaşındayım böyle çocukluk basit hareket görmedim hayatımda şaka gibiler ben hakkımı helal etmiyorum kat kat çıkar bu onlardan ben başka yerlere havale ettim onları
Vay hain kostok
haklisin
teşekkürler 🙂