Ben duman ve çatırdayan soba sesleri duyunca çocukluğumu hatırlıyorum

Ben duman ve çatırdayan soba sesleri duyunca çocukluğumu hatırlıyorum
Eğer amaç çocukluğuma gitmekse çook şey var koku olarak sayabileceğim. Kaynayan sütten tut sokaklarda gezen sinek ilacı arabalarına kadar. Bazen de ses olabiliyor. Bizim kuşak hatırlar Bedford kamyonların arada bir çıkardığı sesi. Bazen bir görselle de çocukluğuma gidiyorum. PS 1 dahil o döneme kadarki oyun konsollarını görüyorum vaye dolabımı düzenlerken eski teyp kasetlerimi gördüğümde çocukluğum geliyor aklıma hep. O kasetler müzik dinlemenin ötesindeydi benim için. Ders kaydettiğim de oldu oyun kaydettiğim de oldu
Şarkılar daha çok götürür ama koku olarak eski kitap kokusu
Taze kaynayan süt kokusunu çok severim. O süt kaynadıktan sonra da muhakkak 1 bardak içerim, çok farklı bir lezzeti var.
Beni çocukluğuma yeğenlerimin dersleri, ödevleri götürüyor. Sürekli yardım ediyorum o sebepten 😅 bir de eylülde okulların açılacağı zaman defter, silgi, kalem gibi eşyaların marketlere gelmesi beni çok mutlu ediyor 🤩🤩
kolonya kokusu
Cevap
17Cevap
Yağmur kokusu
-Çatapat kokusu..
-Derme çatma toprak sahasında ki kalkan tozun kokusu..
-Sabah yapılan sucuğun kokusu
-İşe giden insanların sessizliğinin topuk sesleri
-Fırın önünden geçerken taze simit/ekmek kokusu
-Çek bırak arabaların vınnn sesi..
-Tuzlu fıstığın kabığunun sesi..
-Davin, sini tepsi , leblebi tozunun sesi..
-Çift katlı otobüsün sesi..
Közlenmiş patates kokusu
Köyde halamlar çamaşırı kazanlarda kaynatıp yıkarlardı o kazanların köyüne patates atıp közlerlerdi o koku o tat aklımda hala
Portakal kabuğu kokusu
Çocukken, kışın yanan sobanın üstünde güzel koku yayardı eve portakal kabukları..
Beyaz kalıp sabun kokusu..
Naftalin kokusu..
Asma yaprağı kokusu. Bide halhal şarkısı.
https://www.youtube.com/embed/kMWP-LkSKxAŞöyle bol salçalı bir kuru fasulyenin üzerine karabiber döktüğünde çıkan koku beni çocukluğuma götürüyor
Ateş duman kokusu, akşam üzeri saat 5, yaz mevsimi, biz sokakta oynuyoruz annem yemeği yapmış, balkonda yicez. Çok aşırı özledim 🥲
kızarmış ekmek kokusu, kestane kokusu, karnabahar kokusu, annemin kokusu, anneannemin kokusu, babamın kokusu, babamın ossuruk kokusu...
Evde yapılan sütlaç kokusu sade süt değil şekerli süt.
Gerçekten taze kaynayan süt kokusu diyebilirim bende
Sobanın üstüne koyulan mandalina kabuğu kokusu 🥺
Babam sobanın üzerine kolonya döker veya mandalina kabukları dizerdi, çok güzel kokardı 🥰
katılıyorum yağmur yağdıktan sonraki toprak kokusu
Avon şekerli parfüm, dalin, soba tütünce sokağa yayılan is kokusu
Beyaz renkli toz bir ilaç vardı suyla karıştırılan kokladığım an çocukluğumu hatırlıyorum
Sizin yazdıklarınıza katılıyorum
Elektrik kesintisi, odun ateşi..
Taze biçilmiş çim kokusu😒
Sıcak ekmek kokusu
Soba fırınında pişen patates kokusu
Silgi kokusu götürüyor beni.
Hala çocukluktan çıkamadım ki 😄
Çocukluğumu bile unuttum
Köyde kuzinede pişen patates
Aynı ben
🤤🤤
Annemin kokusu