ՏҽӀɑʍՏ
Sulu boya kokusu, şekerli sakız kokusu 🫠

Şarkı da biraz şey ama güzel 😅
ՏҽӀɑʍՏ
Sulu boya kokusu, şekerli sakız kokusu 🫠

Şarkı da biraz şey ama güzel 😅
İsmini hatırlamıyorum ama küçük beyaz bi çiçek vardı hoş kokulu?
Konuyla ilgilisi yok ama şu bi resim çıkıyoo yapay zekaya sor diye yazı çıkıyoya ikide bi cok uyuz oldum bu yeni özelliğe
Kaldırılması icin bi etkinlik yapsak sence nasıl olur?
Hanımeli mi?
Valla ben hiç sitenin yapay zekası ve zekasızlarıyla uğraşacak modda değilim, canımla cebelleşiyorum sorry
Teşekkür ederim, geçti sayılır
Domates kokusu ama taze domates. Bahçeye giderdik bir şeyler toplamaya o domatesler buram buram kokardı. Dalından koparınca daha güzel olurdu yani. Şimdi de gidince bahçeye hatırlıyorum o günleri. Az toplamazdık çünkü kasa kasa. Sabahtan akşama kadar uğraş. Sıcağın alnında.
Türkiye’ye izne geldiğimizde bizi de köye götürürlerdi, o atmosferi bir daha hiçbir yerde yakalayamadım hatta seneler sonra köye gittiğimde bile..
Aynen şimdi köyde üretmiyorlar ki fazla bir şey. Ayrıca çocukken daha güzeldi. Bizim zamanımızda Zaman geçirecek bir şeyler yoktu o şekilde eğleniyorduk
Dayım el arabasına toplayıp çocukları ‘onun arabası var’ diye şarkı söylemeye başlardı :D hey gidi hey
Vay be iyiymiş. 🤣
Fakirdik ama mutluyduk diye duyar kasmayacağım şimdi :D çünkü fakir değildik sjdjskak
Allah'ım yarabbim biz de fakir değildik ama biz de mutluyduk 😂
Sen fakirdin hâlâ fakirsin jsdjsj
Ahhaha Allah Allah. Nereden biliyorsun acaba 😂
Kuşlar söyledi jadj
Biraz yerden at da civcivler de yesin hep kuşlar yemiş 😂
Civcivler uçmayı öğrensin
Yeni nesil civcivler bilmiyor
Yaa evett sulu boya kokusu 😍 az üstümü batırmamıştım o boyalarla defteri değil kendimi boyuyodum sanki😂 bide babaannemin evi bahçeliydi bi sürü çiçekleri vardı oraya gittiğimde o kadar güzel kokuyodu ki hala burnuma gelir o koku unutamam harikaydı💞
Çok eğlenceliydi ya, ben de bayılıyordum..
Var evet sobada ısınan ekmek kokusu, şimdilerde tavada ısıtıyorum o tadı vermiyor ama o anları anımsatıyor bana...😌
Canımı ekmek çektirirdiniz djjd
Tavada ısıtta ye en azından nefsi köreltirsin.
İyileşeyim de yapayım bir şeyler
Ayy sende mi hastasın geçmiş olsun.
Evet ya öldürdü beni bu salgın, herkes pert
Sorma ya bende kaptım şifayı 3 gündür çekiyorum.
Teşekkür ederim...🌺🥳😍💕
Rica ederimm 🩵😍
Cevap
44Cevap
Ahşap kokusu. Özellikle ilkokul yıllarında okula yeni sıralar gelince sınıf öyle kokardı☺️
O sıraların, yeni alınan defter kitapların kokusu falan ayy..
Ahh çok güzel zamanlardı. Kitaplara merakla bakışımız.🎀Şimdi kitap kapağı kaldırmaya üşenir olmuş çocuklar yıllar yıllar🥲
Çok seviyorum o yeni kitap kokusunu, bir de Kuranı Kerimin sayfaları değişik kokuyor.. şimdiki çocuklar birçok tadı ve zevki yaşayamayacak. Teknoloji her derde de deva değil yani.
Evet evet onun kokusu da farklı ve güzel. Ansiklopedi kokusu olsun aynı şekilde. Şimdi yapay zekalar çıktı iyice tembelleşirler.😐
Defter kitaplara dokunmak da yok. Aman neyse biz eski güzel günleri düşünelim 🙄
👍🏻✨
Var tabii ki kocaman bahçesi olan müstakil bir evimiz vardı. Arka bahçede çok sevdim ben vişne ağacım vardı sadece bana özeldi kimsenin çıkmasına izin vermezdim o ağazın kokusunu çok severim. Şimdi olduğu yerde sera var yazları bazen gidiyorum çocukluğumdan kalma pek bir şey kalmamış ama her köşede anılarım var.
Soru sayesinde geçmişi taradım sayende. Süt kokusu demek istiyorum. Çocukken kaynar kaynar yayılırdı kokusu.
Sütün bile kokusu ve tadı başkaydı be..
Motor yağı kokusu ( babam tamirci olduğu icin eşyaları öyle kokardı) okul masaları, kitap, defter , kokulu silgi aklıma geldi:))
Çok ilginç değil mi ya.. :)
Çok güzel anılar, çok güzel çocukluk..
İnşallah bütün çocuklar ‘çocukluğunu’ yaşayabilsin.. ben teşekkür ederim 🌸
Sızma zeytinyağı kokusu beni çocukluğuma götürür. Nedeni de şu diz kapağımdan ameliyat olmuştum, bacağım uzun süre alçıda kaldığı için mi bilemem yere yan basardım. Annem de düzelmesi için sızma zeytinyağı ile masaj yapardı. Düzeldi de 🥹
Aa geçmiş olsun..
Çok teşekkür ederim tabi o sıkıntılı zamanları hatırlamıyorum da o zeytinyağının kokusu burnuma geldikçe tebessüm ediyorum annemin şefkati ilgisi sevgisi gözlerimi yaşartıyor 🥹
Ama sana da bir yerde nasıl desem anı olarak kalmış.
Evet güzel bir anı huzurlu hissediyorum
Hanımeli çiçeğinin balını emerdik onun kokusu 🤣🤣🤣🤣
😅 sömürdünüz
Arı değildik ama bizde iyi çalıştık 🤣🤣
Arılar bu söze alındılar djdj
Eski ahşap yüzer temizleyici portakallı protokol kokusu artık yok
Arap sabunu mu
Çocukluğumun bir kokusu var mı bilmiyorum ama yaşadığım şehire ilk geldiğim zamanlar orta okul yıllarında şehrimin korkusu vardır akşam. Sefası onu her kokladığım o ilk geldiğim zamanlar aklıma gelir ve o kokuyla içim huzur dolar
Lavanta kokusu olabilir annem giysi dolabına koyardı 😕
Lavanta iyidir, evdeki kötü enerjiyi yok eder
Bunları devam ettirmeliyiz 😄
Çok iyi, ben de alayım. Aklıma getirdin.. 😅
Ben de koyarız djdj
Kokulu silgi, soba üzerine koyduğumuz meyve kabuklarının kokusu, renkli sakızlarin kokusu ve dedelerin memelerin bileğimize sürdüğü eski kokular.
Dedeler veee 😅
Klavye hatası olmuş yaa😔
😅 sorun yok ya güldürdü
Evet, var. Özellikle yaz günlerinde duyduğum çimen ve toprak kokusu, çocukluğumun sıcak ve rahatlatıcı anılarını hatırlatır. Aynı şekilde, eski kitapların ve kağıdın kokusu da çocukken saatlerce kitap okuduğum zamanları aklıma getirir.
Rexona mavi :D ablam kullanıyordu ve kokusuna ölüp bitiyordum :d
😅 değişik ahah
Abla ve parfüm deyince ben sinirlendim :D kız kardeşim sürekli parfümümle banyo ediyordu hsjdja saklıyordum yine de bulup sıkınıyordu, çok fenasınız siz kardeşler.
Yok benim kardeşim insafsız :D ben eşşek gibi çalışıp zar zor alıyordum parfümümü, aynı odada kalıyorduk, uyanıyordu sabah erkenden ben uyuyor oluyordum kafamın dibinde fıs fıs fıs fıs bitmiyordu o fıslar en son bağırıyordum ‘lan yeter’ diye ahaha üff aman yemedik diyordu bir de, bak yine sinirlendim
Vaaay be hayat size güzel 😅
Bezdirdin canından kızı sjjd
Keşke kör olan gözlerine göz olaydın :D
Felaket 😅😂
Oyşş teyze olmak çok güzel dimiii
Yeğen baldan dadluuu 😅
3 lü olarak satılan meyveli olan renkli top sakızlar
Hatırladım öyle bir şey djdj
İstanbul Vefa semtinde bir bakkal var eski herşeyi satıyor İstanbuldaysan tavsiye ederim
Değilim..
Ok
İkizimin kokusu.. O benim hem çocukluğum hemde yetişkin halim. Onunla yaşadık her şeyi:))
Yiaa.. çok güzel. ☺️
Sacta sıcak ekmek kokusu.. o koku siljnmez hafızamdan
Öff 🤤 sıcak sıcak..
Ahh benim çocukluğum
☺️🌸🌸
Tarhana çorbası çok severim içerken sürekli gider gelirim
Yeni kaynamış sütün içine katılan Türk kahvesi kokusu.
Sarmal tahinli böreğin fırından çıktığında yaydığı koku.
Bir de kömür ve çıra kokusu. Çocukken bolca sobaya koyardık.
oyun hamuru kokusu, yeni ısıtılan ve inekten taze alınmış sütün kokusu, ahır kokusu, toybox sakız kokusu <3
Çıra kokusu.
Babannem ekmek pişireceği zaman çıraları tutuşturur ateş yakardı o çıraların is kokusu çok güzel
Çiftliğe gidip sabah erken uyandığımda dışarı çıktığımdaki o sessizlik ve o koku yeşillik doğa kokusu
Nenemgilin toprak evi vardı onlar duvarları sıvarken biz de kuzenlerle toprakla oynuyorduk mis gibi kokuyordu
Olmaz mı hiç. Mesela bir mahalle berberinin önünden geçtim geçenlerde. Traş köpüğü ve kolonya kokusu beni direk çocukluğuma götürdü.
Evimizin odasında bir duvarın köşesi kışın sürekli nemlenirdi.. O nem kokusunu ölsem unutamam.. 😕
Bir de yağlı boya, badana kokusu.. Çocukken yağlı boyaları duvardan, pencere önlerinden kazırdık.. Tinerle beraber nefis kokardı.. 😄
sabah çam ormanından gelen koku, birde gece kokan aksam sefası
Olmaz mı abla var tabii şu bimde satılan adidas parfümler var ya onlar
Koku değil gördüklerimde daha çok hatırlıyorum
Evet taze kekik kokusu beni çocukluğuma götürür
Yağmur çimen ve odun kokusu çocukluğuma götürür
İlkbaharda ağaçlarda açan çiçeklerin kokusu ve sonbaharda dökülen yaprakların ağaçların odunların kokusu
Koku yok ama his var. Fazla sert esmeyen ama soguguyla insanin icine işleyen bir rüzgar oldu mu 4 yaşıma geri dönerim. Müthiş bir his benim icin. Ölüp de geri gelmişim gibi dünyaya
Tandırda biberli ekmek kokusu🥰🤩
Hataya özgü dimi o
Bizim geline diyorum yapalım yapalım diye, bir yapmak nasip olmadı kaç aydır. Çok güzeldir 😌
Teşekkür ederim
Şeftali meyve suyunun kokusu götürüyor
Nazo muydu neydi :D bir de tenk vardı. Ben de onları hatırladım
Kokulu silgi😂😂😂😂
Hiç kokulu silgim yoktu 😅
Şekerli silgi kokusu, naftalin kokusu.
Aaa evet naftalinn
Annem sandıklarına kullanırdı hey gidi günler
Lavaboya falan atıyorlardı :D el yıkarken görürdüm sjdjs
Hacı yağı 😂😂
Hacıların bir de şey oluyordu sürme, takı falan getiriyorlardı kutsal topraklardan ahah
Takıyı hatırladım da bana sürme getiren olmadı. Onun yerine babaannem baş örtüsü getirmişti ilk gittiğinde anneme ve ben onu çok beğenmiş idim. Ben de istedim sonradan Umre’ye gittiğinde. Birkaç defa gitti.
Yok bize vermiyorlardı zaten küçüğüz ya ama heves ediyordu insan işte 😅
Bizim eve getiren hiç olmadı diye hatırlıyorum ben sürmeyi. 🙄🤷♀️
First Class 😏babamın kokusu
Hacı baba :D
Sorma 😆
Şekerli sakız kokusu ve papatyalar 💌🌿
İki kere çiğneyince tadı kalmıyordu ama olsundu 😅
Yutmuyor muydun yani 😂 ben direkt indiriyordum mideye 😌✨
Yutulur mu hiç :D seni hiç uyarmadılar mı
Köydeki doğal domates ve salatalığın o kokusu
Çok başka, gerçek yani.
Eee tabiki doğal sonuçta