Şöyle 1+1 evde
1 ay
19 yaşındaki biri tek geçinebilir mi?

Şöyle 1+1 evde
Alım gücünün düşük olduğu bir ülke de 1+1 daire fiyatları bile dudak uçuklatıcı. Hele ki bir de ev sahipleri bu kadar azıtmışken. Yaşın 19 sanırım profilde yazdığı kadarıyla yorum yapıyorum. Eğitim ve öğrenim durumun varsa çok zorlanırsın ama ben yok okumuyorum çalıyorum dersen de tek başına geçinirsin ama ne sıkıntı çekersin ne lüks yaşarsın. Yağında kavrulur gidersin yani... Mesela ben 18 yaşımdaydım ayrı eve çıktığım da 10 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum o zaman çok zorluklar yaşamıştım şimdi ki şartlara göre düşünemiyorum yani...
Senin evde ciddi sorunların var sanırsam ve bunlardan dolayı bir an önce hayata atılıp kendi düzenini kurmak istiyorsun sanki. Aceleci davranma üni falan okuyorsan bitir girmediysen henüz ailende destek olabilecekse şehir dışından seç o dönem bitene kadar hem kendini daha koruyabilecek yasa ve olgunluğa gelmiş olursun hemde kendi kendine gecinebilme şansın artar.
Görüş
45Görüş
Makarna makarna yumurta makarna yumurta Makarna makarna yumurta makarna yumurta Makarna makarna yumurta makarna yumurta Makarna makarna yumurta makarna yumurta Makarna makarna yumurta makarna yumurta Makarna makarna yumurta makarna yumurta Makarna makarna yumurta makarna yumurta Makarna makarna yumurta makarna yumurta Makarna makarna yumurta makarna yumurta :D:D
🤣🤣🤣
Yumurtada ucuz değil ki artık, tanesi 4tl malarna kalitesine göre 10-15tl 😃
@Coolguy8610 Yumurta 3 TL, bir paket Piyale makarna 7 TL (ŞOK)
@Banker_Bilo Ben makarnamı kendim yapıyorum hahahayt :D
@sosyete_kizi Wooww seni alan yaşadı, dertlerini de boşadı, mest olur vallahi
çok zor tek başına geçim en düşük kira 6 binden başlıyor oda boş ev eşyalı en az 7 bin fatura yeme içme sosyal hayat ve şahsi bakım için alacağın maaş 15 bin olmalı okuyan bile zaten bu fiyatı odiyemez ancak ev arkadaşı olur
Sen bayağı takmışsın bu konuya, ayrı yaşama, ev tutma, geçinme vs.. ancak zor ya, yani gerçekten kolay değil. Umarım çözersin, bir hal yoluna koyarsın.
Maas durumun
Bulunduğum lokasyon
Ihtiyaç listen
Yasam kaliten ve aktifliğine göre durum değişir...
Ancak es. cortluk yaparsa geçinebilir, bana kızabilirsin ama hayatın acı gerçekleri maalesef böyle
Ekonomik koşulların ailevi koşulların ve yaşamak istediğin ortam elverişli ise olur tabiki
Evet maddi olanaklar yeterli olduğu sürece evet
disiplinli bir yaşayış prensibine bağlı yaşıyorsanız geçinirsiniz. yok nere akşam orada sabah zihniyetine sahipseniz zor. bir müddet sonra yanlızlıktan sıkılacaksınız
Hangi şehirde olduğuna bağlı olarak kirada mı yoksa kendi evinde mi?
2 1 benim ki aldigim Maas 7200 kiram 2000 aidat 150 elektrik su dogalgaz toplam 500 telefon 200 kalan parayla geciniyorum
Hangi şehir 2k kira ucuz baya
Esenyurt kardesim
Valla uygunmuş orada kiralar, bizim orada (bostancı civarı) 10 binlerden başlıyor 2+1 ler eski binalarda hemde bu fiyatlar
Ben senenin basinda girdim o gunlerde evlerin acilisi 2 bin liraydi 1650 tl ye bagladim ocakta oyle sozlesme yaptik ara zam verince devlet maasa ev sahibi de %25koydu 7. ayda.. sonra 2000 oldu
Normalde bodrum katlari Şu an 3.500 den basliyor
Hangi sehirde nasil bir evde ve calisiyor musunuz
Ekonomik ozgurlugunu eline aldiysa gecinebilir
Sonucta 18 yasjnj doldurmus bir birey olmus
hangi sehirde, ne sartlar altinda, nasıl kalitede bir evde yasadigina göre degisir
Hangi şehirde olduğuna bağlı diyeceğim ama şu an her şehir sıkıntı. Çok zor
ne kadar maaş aldığına bağlı ama zor allah kolaylık versin
Çalışman lazım, eğer zor bir bölümde okuyorsan zor.
Şeyine bile koyar anladın sen aileden para geliyorsa
asgari ile zor
Parası varsa tabiki geçinir
Bnce gayet gecinebilir neden gecinemesin
En İyi Görüş