Yuzde kac Dunya Yuzde kac ahiret
Gecici bir dunya icin kariyer yapmak para hirsiyla dunyaya cakili kalacakmiscasina bi hayat surmek istemiyorum
Yuzde kac Dunya Yuzde kac ahiret
Gecici bir dunya icin kariyer yapmak para hirsiyla dunyaya cakili kalacakmiscasina bi hayat surmek istemiyorum
Yüzde olarak şu kadar bu kadar diyemem ancak fani olan bir hayatı çok fazla önemsemediğim kesin olmakla birlikle fani hayatta kazsndığımın ne kadarını Allah yolunda harcayabilirim ne kadarını çevremdeki insanlara yardım yapabilirim en önemlisi yaradana karşı kul olabilmek için namazlarımı aksatmadan harama bulaşmadan ahiret inancı ve ebedi dünya inancı ile bu hayatı devam ettirmeye sınavımı düzgün bir şekilde verebilmeyi Hz. Muhammed s. a. v efendimize komşu olabilmeyi nefsani duyguları bastırıp hayatın her anında Allah korkusu ile yaşayabilmek için elimden gelen bütün gayreti yapıyorum herkese de tavsiye ederim.
inna lillahi ve inna ileyhi raciun (bakara156)
Anlamı:Biz Allah'a aidiz ve sonunda ona döneceğiz
Dünya girişli çıkışlı iki kapılı Han gibi.
En fazla 130 seneCİK ve 'geçici' biten bir yer için ; Doğarken yanlız, yaşarken yanlız, ölürken yanlız , sahte ve fani dünya için rüya için bitmeyen acı dolu kabusa değer mi?
Gerçek ve hesap uyanınca gelecek. Rüya bitmesin isteyen İman ve ibadet etsin ve İmanlı gitsin.
Nefsime sorarsan dünya dan geçmeye hiç niyeti yok ve hatta benide peşinde sürüklüyor yalan heveslerinin peşine, varlığıma sorarsan bin canım olsa 1000 i de feda olsun Allah ın yoluna.. nefsini diZginlemeyi başaramadığım içinde araftayım misali
Bir yaradan olduğuna inanıyorum ama dürüst ve hakkaniyetli bir insan olmanın kendi açımdan kafi olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bu coğrafyada genelde şu an söylemlerinden çok farklı hayatlar yaşıyorlar.
Cevap
14Cevap
Ahireti ama düşündüğün gibi bu dünyadaki her şey de boş değil. Kuran'ın ilk ayeti, "İkra" yani oku. İlim öğrenmek, kendimizi geliştirmek bu yüzden çok önemli. Nasılsa öleceğiz kafasıyla yaşarsak hiçbir şey yapmak gelmek içimizden ¢
Bu dünyadaki tek amacim arkamdan küfür ettirmeden ölmek zaten ölmek için yasiyoruz niye bu dünyayı onemsiyimki
Ahiret daha çok diyeceğim ama ikisi için de bir çaba yok aslında
Kesinlikle ahireti. Cennete gitmek için şimdi ölebilirim
Dünyaya bir kere geliyoruz o yüzden doya doya yaşayalım
Ahirette önemli tabiki
Ahiretide önemsiyorum ama dünyayı zehir etmiyorum. Sen dindar birisin sanırım?
Benim için ahiret önemli ama hazırlığım 4/4 değil şu an
ben anı onemsıyorum o yuzden anı yasamaya calısıyorum
Parayı cebe sokmak sorun değil önemli olan kalbe sokmamak demişti bir büyük zat
Dünya da ilgimi çeken bir şey yok
Bu dünya önemli benim için✌️
Ahiret ama dünya da önemli
60-40 falan
Ahiret
Tabiki ahiret
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?