Kendimize ait bir alan kalmayacak mı yani evlenirsek?
1 ay
Evlenmek demek kendine ait bir alanının olmaması mı demek?

Kendimize ait bir alan kalmayacak mı yani evlenirsek?
Kısmen böyle. Hayatının kötü gittiğini düşününce, örneğin sabah işten önce 1 saat koşayım desen bunu dert edecek eşin. Sağlıklı beslenmek istersen ona göre yemek programı olursa bundan da rahatsız olacak. Akşam dizi izlemek yerine başka odada yalnız başına kitap okuman da problem olacak. Yeni bir şey öğrenmek için bir kursa gitmek istersen haftanın 2-3 günü ve o şey eşinin sevmediği yapamadığı birşeyse bu da onu rahatsız. Bunları nasıl aşarsın. Kendi başına vakit geçirmekten rahatsız olmayan bir eş lazım, tabi sende böyle olmalısın. ya da çok zengin olmalısın ki vaktin olmalı. Normal bir insanın işte olduğu vakti düşün o zamanın birazını beraber geçirirseniz kalan zamanda kendine alan kalır. Avrupa'nın bazı ülkelerinde haftada 4 gün ve 6 saat çalışıyorlar bu şekilde de vakit kalabilir.
Evlilik zaten bir şeyleri paylaşmak demek değil mi? Bazı şeyleri eşin anlayış gösterirse tek başına, yalnız bir şekilde yapabilirsin ama birçok şeyi beraber yapmak evliliğin doğasında olan bir şey.
Bu her şey demek değil.
Bazı şeyleri kendi başına yapabilirsin , her şeyi yap demiyorum ben de. Eşin izin verirse arkadaşlarınla gez. Evde yalnız kal
Ben zaten evli değilim ki.
İnsanların evlilik algisini begenmiyorum
Evlenmeyi de düşünmüyorsun o zaman
Bu konuda esnek olmak lazım ama eğer ileride evlenmeye karar verirsem, baskaları gibi bir evlilik hayatım olmayacak.
İnşallah düşündüğün gibi olur
Dusundugum gibi olması lazım cunku kendi hayatım.
Eşin izin verirse diyorsun. Acaba köle miyiz?
Eşine danışman gerekiyor. O da sana danışması lazım. Birbirinizden izinsiz bir şey yapmanız doğru değil
Evlilik kölelik o zaman.
Aynen kölelik
Bu çıkıyor sonuç olarak.
bunu evlenmeden çözmen gerek anlaşarak misal haftanin iki günü arkadaşlarımla takılırım buna alışman lazım birbirimizin kölesi olarak hayatı paylaşamayız huzursuzluk yaşarız ikimizinde arada nefes almaya kendimize zaman ayırmaya fırsat vermeliz diye bunu en başından demezsen kadın ne derse dinlemek zorunda kalır hayatın eşinin ağzından çıkan kelimeye göre olur
Kendine ait bir alandan ne anladığınıza bağlı elbette belli konularda iki tarafta taviz vermesi gerekebilir ama saygı olmadan olmaz evlenince kadın ya da erkeğin hayatını tamamen değiştirmesini beklemek de yanlış.
Hayatımızı tamamen niye değiştirelim ki?
Yalnız soruyu kendim için sormadım.
Türkiyede evlilik algısı köle olmak gibi aynı. Eşine danışmadan bir sey yapamican vs vs...
Görüş
4Görüş
Ev 4-5 odalıysa bir odayı kendine ayırmak mantıklı benim planım pc odası yönünde 😀
Ama abartmamak lazım evlenmek için aşık olmam lazım aşık olursam da sürekli onunla vakit geçirmek isterim ama arada o arkadaşlarıyla çıkacak arada sen birbirine saygı duyduktan güvendikten ve sevdikten sonra bunlar sorun teşkil etmez
Evliliğin başında karşıdakini kırmadan belirlerseniz olabilir. Evlenip bir anda bana karışma demeye hakkı yok tabi kimsenin
Evet bence öyle demek insan arada tek başına yatmak tek başına yemek yemek isteyebilir evlilik korkunç bence
Yok canım kendine ait alanın yok korkun buysa evlenme
Evet ya kendine ait bir köşe olmalı çalışma odası gibi
Ben odadan bahsetmiyorum. Insanın kendi kendine kalmaya ihtiyacı oluyor demek istiyorum.
Hee yani azalıyor baya ta
Dalga mı geçiyorsun benimle?
Neden ya
Sen diyorsun ki evlenmek demek kendimize ait bir alanın olmaması mı demek
Bende hee azalıyor baya dedim yani kendi alanlarımız evlilikle birlikte azalıyor anlamında
Daha nasıl bir cevap bekliyorsun
Yazma tarzın ciddiye almıyorsun gibi geldi de ondan.
Genelde öyle maalesef ama sen anlaşırsan eşinle neden olmasın. Ben öğrenciydim evlenirken ve çalışma odam vardı. Sonra çocuk odası olunca mutfağa taşındım 😒
Ben kadın erkek ilişkileri hakkında başka insanların sacma sapan dusuncelerini begenmiyorum hepsi bu.
Mesela eslerin beraber diyet yapması, dugunsuz evlenmem diyenler, o olmadan olmaz bu olmadan olmaz diyip erkeği sömürenler. Evlendikten hemen sonra cocuk yapma fikri, kadınların eşlerine karsi yatagı odul ceza olarak kullanması vs vs. Sabaha kadar yazsam yazarım.
Kendine ait alanın olmalı tabi ki
Koltuğu kendi mekanım yaparım.
Makara yapmayalım.
Hayatını bir koltuğa sığdıracak değilsin herhalde.
22 yaşındayken mi evlenecekmişim?
Tek derdim bu zaten bir derdim yok baska. Isimde gucumde biriyim şükür.
Hele bir evleneyim de bakarız. En az 4 5 senem var.
Bakariz 4 5 sene var işte. Genc olarak kendi isteklerimizi yapalim once. Kari kız degil mesele.
Başka seye takiliyom zaten normalde de bunlari dusunmuyorum.
Bunu oylesine sordum.
Evlilik demek ortaklık demek, bu kadar...
Tam tersi gibi geliyo
Aynen @Raskolnikov_33
Yani?
Özgür olamamak demek yani.
Evilik uğruna özgürlükten vazgeçmek?
Evlilik*
Ya özgürlüğüm çok kıymetli benim için.
Alakası yok
Ne o zaman açıklar mısın?
Ne gibi ait?
İnsanın kendine ait bir alanı da olması lazım.
Ben bireysel bakıyorum oiaya da.
Mesela kendi arkadaşlarınla dolaşmak. Bazen yalnız kalabilmek vs.
En İyi Görüş