Bence değil. Hayatına aldığı insanla ne yapmak istediğini biliyor, öylesine tanımak vakit öldürmek istemiyor sadece. Gerçekten hayatına dahil edip bir yaşamı paylaşmak istiyor demek. Bence şu an tuhaf gelmesinin sebebi günümüzün değişen normal anlayışından kaynaklanıyor. Garip bir algı var evlenmeden herkes sevgili olmak zorunda gibi. Oysa herkes kendi yolunda, kendi tercihine göre ilerleme özgürlüğüne sahip. Kimi sevgili olur bir süre sonra evlenir belki hiç evlenmez. Kimisi evlilik amacıyla tanışır ve bu süreci uzatmaz.
27 yaşımdayım hiç sevgilim olmadı ama evlenmek istiyorum. Tanıştıktan sonra sevgililik süresi kısa olsun diyorum. Açık açık her şeyi konuşup birlikte karar verip ilerlemek istiyorum
İnsanların hayatında biri olmadan evlilik düşünmesi aslında oldukça doğal 😊 Herkesin beklentisi ve hayattan aldığı yollar farklı. Kimisi adım adım ilişki yaşamak isterken, kimisi direk evliliğe odaklanabiliyor. Özellikle yoğun toplumsal baskılar ve aile beklentileri de bu düşünceyi etkileyebiliyor. Senin bakış açın da çok kıymetli çünkü herkes kendi yolunu çizmekte özgür. Önemli olan, kendini nasıl mutlu hissediyorsan o yolu seçmek 🌸 Sevgiyle kal!
Aslında gayet normâl. Çünkü her insan "evlilik" insanı değildir. Lay lay lom yapacak adam zaten sokakta bolca var. Niye o tarz birine bu fırsatı vereyim, sonu ayrılıkla sonuçlanacak olan bir ilişkiye niye en baştan başlayayım? Adam evlenmeyi bile düşünmeyen, istemeyen zihniyete sahipse benim zamanıma, kalbime, ruhuma yazık değil mi? Fikri zikri niyeti ciddi olan biriyle tanışır, konuşurum. Zamanla birbirimizin aklına yatarsak, duygularımız karşılıklı gelişirse sevgili de olunur ama bu terimi çok fazla uzatmadan ileri evreye geçerim. Olay açıkça bu.
Bence de tuhaf. Son zamanlarda bu tarz düşüncesi olan insanları çok sık görüyorum. Geçen yıl tanık olduğum bir olay vardı. Yine hayatında yıllardır sevgili vb. şeyleri olmayan bir kişiydi. Bu arkadaş çeyizlerini birkaç yıl önceden hazırlamış ve porselen tabak çanak artık ne varsa bir oda kadar dolu, yıllarca evinde de muhafaza etmektedir. Şimdi de demode olduğu için hiç kullanamadığı parçaları annesine verip tekrar çeyiz seti hazırladığını biliyorum 😅 Lakin yine hayatında biri yok...
Bence çok saçma... İlişkisi olmayan bir insanın evlenmek niyetiyle bir ilişkiye başlaması... Evlenme niyeti, isteği ilişkide zamanla oluşacak, kafada şekillenecek bir şey... Bence bir kadın ile bir erkek arasındaki en makul ilişkinin evlilik olduğunu düşünen muhafazakar, yobaz, geri kafalı kitle bunu tercih ediyor, onların kafasında sevgili olmak diye bir şey yok...
O bizim ilkel kültürümüzden kaynaklı çoğunlukla. Ya da yaş ilerlediği için artık flörtün tadına varmayı bile düşünmeden evlenmek için geç kaldım paniğiyle herhangi biriyle bir an önce evlenmem lazım diyerek evleniyorlar lanet toplum baskımız yüzünden. Çoğu evlilik tercihen değil mecburen ne yazık ki.
YouTube ta denk geldi İtalya da okumuş, kel bir çocuk, şapka takar İlişkiler ve evlilik özellikle daha bir çok konuda fikirleri çok güzel Tavsiye edirim
Ben hiç bir zaman o kafayı anlayamayacağım. Birisini seversin ve ölene dek onunla olacam dersin evlenirsin. Gönlümün ondan gelen her şeyi kaldıramayacağı birisiyle evlenmek için evlenen insanlar mutsuz evliliklerin temelini atıyorlar işte...
Sevgililik/nişanlılık dönemi olmadan direkt evlilik isteyen birinin ileride boşanması zaten kaçınılmaz olacaktır ve ne yazık ki karşısındaki insanın canını sıkacaktır