Öğrenciyim ve ailem de ailem de annem ve babam dindar, namazında niyazında insanlar. O yüzden alkol kullanmama izin vermiyorlar. Babam benim alkol kullandığımı bilmiyor, bilse canıma okur. Annem de biliyor, ama çok kızıyor. O yüzden ailemin verdiği parayla alkol almıyorum, onun yerine dedemin veya başka yakın akrabalarımın bana verdiği harçlıklarla alkol alıyorum. Onlar da, en fazla ayda 1 defa memleketime gidip görüştüğüm için en fazla ayda 1 defa veriyor. Verdikleri para genellikle azımsanacak miktarda olmuyor, ama iyi bir şey almaya kalksam o parayı tek seferde bitirmek zorunda kalırım. Sizce iyi bir şey almak yerine, Gilbeys vodka, Nazen likör, Red Label gibi diğer alkollü içeceklere nazaran daha ucuz olan alkollü içecekler alıp onlarla sarhoş olsam, yaptığım şey varoşluk mu olur?
1 ay
Sizce ucuz alkollü içecekler alıp onlarla sarhoş olmak varoşluk mudur?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
1Görüş
Paran yettiği kadar içersin bu seni varoş yapmaz
Anladım, ama çevremdeki arkadaşlarım neredeyse her hafta alkole 500-600 TL para harcıyor, ben ise babam alkol kullandığımı bilmediği, annem ise istemediği için ailemin verdiği para ile alkol almıyorum. Yani aslında param yetiyor, ama ailemin verdiği para ile alkol almak istemediğim için almıyorum. Onun yerine dedemin, vs. kişilerin verdiği harçlıklarla alıyorum. Alma imkanım varken alamadığım için kendimi biraz öyle hissettim.
Çalışmıyor musun? Onlar arkadaşların herkesin durumu olacak diye bir kaide yok. Zaten tek şişeyi alsan ne olur gündelik sırf
Okuyorum, çalışmıyorum.
Yani benim kendimi öyle hissetmemin sebebi, alabilme durumum varken alamamak.
Anlıyorum, yine içerim diyorsan 35lik smirnoff vodka açarız. Oku mesleğini eline al çalış çabala kendine dikkat etiyi geceler.
boş ver alma değmez kendine yararlı bir şey yap biriktir
Anladım, teşekkür ederim. Sana da iyi geceler.
Alkollüyken kendimi müthiş hissediyorum, o yüzden alıyorum. 😁
Ama tabii dediğim gibi; arkadaşlarım kadar alamıyorum.
Dediğim gibi kendine yararlı noktalarda kullan harcamalarını, Arkadaşlarına takılma okulunu oku aklını çalıştır mesleğini eline al.
Anladım, teşekkür ederim.
Ama durumumuz genel olarak iyi, o nedenden dolayı okumasam bile iyi kötü bir hayat yaşayabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca arkadaşlarıma takılmamak da elimde değil, aslında üniversiteye başlamadan önce beni öldürseler, alkolün tek damlasını dahi ağzıma sürmezdim.
Bazı şeyleri aklında sürekli tutarsan elinde olmaz tabii imrendiğin başka konular var ki böyle konuşuyorsun
Ne demek istediğini anlamadım, eğer uyumuyorsan, yani rahatsız etmiyorsam yine buradan, açıklayıcı bir şekilde yazabilir misin?
Bazı şeyleri sürekli aklında tutma ali ahmet alıyor güzel yiyor içiyor pahalı takılıyor ben neden yapamıyorum gibisinden aklında sürekli canlandırma dedim. Senin bu noktada kendi içinde tartıştığın bir konu var ki alıkoyamıyorsun bu düşünceden. Düşüncelerini az rahat bırak biraz sakinleş
Zaten sakinim. Dediğim gibi; beni bu konuda üzen şey yapabilme imkanım varken yapamamak.
Ben de paramın yettiği kadarıyla sürekli alkol alıyorum, buzdolabımdan alkolü eksik etmiyorum. Ama bunu daha rahat bir şekilde, babamın parasıyla yapabilmek istiyorum.
İşte bende dedim ki, Bugün tek şişe 300 lira bunu bir gün yapıyorsun ama alkol bağımlılık yapar ya sonra?
İmkanlarını doğru kullan
Gerçekten haklısın
Ama zaten fazla içen biri değilim, ayda sadece 35'lik 1 şişe viski, likör, rakı vs. alıyorum ve o da hemen hemen 1 ay gidiyor.
Şahsen bunu da, öğrencilik hayatım bittikten sonra da yapabileceğimi düşünüyorum.
İçime bağlı o şişeler zevke göre alkol değişir.
Ayrıca sen bu konuda ne düşündüğünü bilmiyorum, ama şahsen alkol fiyatlarının da en geç 5 yıla kadar eskisi gibi olacağını veya en azından o fiyatlara yakın fiyatlarda olacağını düşünüyorum.
İnşallah öyle olur
Bilemiyorum, ama ben kesinlikle öyle olacağını düşünüyorum.
İnşallah olur.
Kızlardan ilk görüşü sen paylaş ve
1 Xper puan fazladan kazan!