<3
Alkollü içeceklere bakış açınız nedir?
<3
Size göre alkollü içecekler tüketilmeli mi? Tüketilmemeliyse neden sağlık için mi dini sebeplerden mi? Yoksa birazdan zarar gelmez mi?

Kullanmiyorum ama kullananların anlattığı şeyleri dinleyince egosu olan biri bunu dışa vurabiliyor ve haddini aşıyor kavgaya ölüme kadar yolu var.. faydası var ama zararı faydasından çoktur der ayette... Cesaret aptallık kişilik karakter meydana çıkıyor.. içmiyorum tadını merak etmiyorum sigara da buna dahil uyuşturucu maddeler vb ne varsa
Arkadaşlarla yemekli sohbetlerde içilebilir. Belirli yıl dönümlerinde içilebilir ben enkazdan iki kadehi geçmeyecek şekilde olabilir. Ancak bazı insanlar bir kadeh alıp sapitiyorsa o tür kişilerin icmelerine karşıyım. İçki işi her gün her gün abartilmamalidir. Bira içiyorsanız günde bir içebilir
Birçok insan içmeyi hiç beceremiyor. Yani yapı olarak alkol aldığında kendine hakim olmayı asla öğrenemeyen, doğuştan böyle insanlar var.
Yav ben günde 8 bira 1 35'lik içen adam biliyorum köyde
Emekli herif geçenlerde öldü 62'sinde
Delilik resmen mesela herif alışmış kudurmuştan beter oluyor
Özellikle hayatta yapacak pek bir işi gücü olmayan tipler bu yola girdi mi aşırı sapıtıyor
Alkollü içecek tüketmiyorum. İçeceğin 1 yudumu bile beni fena değiştirebilir. Bir kez kırmızı şarap içmiştim; ama içtiğim bir yudum 1 promil içmiş kadar hissettirdi ve yürüyüşümü değiştirdi. Araba kullanırsam, Allah korusun yolun 500'üncü metresinde patlayabilirim. Zararlı.
Haklısın
Peki bira oda sizde aynı etkiyi yapıyor mu?
@Gizem-Avcisii Bira içmedim; ama en az içki kadar etki edeceğini düşünüyorum.
Ben sağlık sebeplerinden dolayı içmiyorum. Karaciğer enzimlerim düzensiz çalışıyor. O yüzden zararlı diyor doktorlar. Kullandığım anti-depresan ilaçlar yüzünden karaciğerlerim iflas etti.
Geçmiş olsun
Bedenen de iflas ettim. Ruhen de tükendim başarısızlık ve ihanetlerden dolayı.
İdrak ettiğim en büyük gerçek şudur.
İnsan, başarı kazanınca mutlu olmaz. Mutlu olduğu için başarıya ulaşır.
Zalim olsaydım insanlara zulmetmek için binlerce sebebim vardı. Mazlumum ama kimseyi sevmek için tek bir sebebim yok.
Sayın soru sahibi. Sürekli şahsıma karşı hakaret dili ve nefret söylemi kullanan şahsın yorumunu kaldırabilir misiniz lütfen?
@Bidolutatlılık Sayın soru sahibi. Sürekli şahsıma karşı hakaret dili ve nefret söylemi kullanan şahsın yorumunu kaldırabilir misiniz lütfen?
EİC için teşekkürler. Alttaki herifin dinfobik yorumları ile ilgili yasal haklarımı kullanacağım. Senin kaldırmanı bekledim, kaldırmadın. Sitenin kaldırmasını bekledim, kaldırmadı. TCK 216/3. maddeye göre 6 ay-1 yıl arası hapisle yargılanacak. Çünkü yorumların satır aralarında şahsıma ve inancıma yönelik hakaret ve nefret söylemleri var.
Soruyla doğrudan alakalı olmamasına rağmen sırf polemik yaratmak amaçlı din eleştirileri yapmak, en basit tabirle art niyettir.
Ben 4,5 yıldır bu sitede hiçbir ateisti eleştirmedim, hakaret etmedim. Hiçbir ateistin de benim dinime eleştiri adı altında saldırı yapmaya hakkı yoktur.
Bu sitede din ve ateizm diye bir kategori yok çünkü. Bu tip tartışmalar yaratmak isteyenler ekşisözlükte yazsın bunları. Yahut YouTube kanalında Ahmet Nesin ve Yakup Denizin videolarının altına girsin.
Burası bu tip sofistike tartışmalar üzerinden propaganda yürütebilecek bir enformasyon kanalı değildir.
Aşk konuşulur, cinsellik konuşulur, kişilik karakter konuşulur, gündeme dair konuşulur, saç bakım, cilt bakım konuşulur. Bir sürü kategori var sonuçta.
Her neyse... Ben alttaki dinfobiğin yorumalrına dair SS aldım. Bu saldırgan/provokatif paylaşımların hepsi en kısa zamanda yargıya intikal edecektir.
Cevap
26Cevap
Bence isteyen içebilir ama ben içmem. :) Günaydın
@Barış_LonelyForever Haklısın. Günaydın Barış 🙋🏻♀️
İnsanlık tarihi kadar eski bir şey, alkol tartışmak din tartışmaktan daha abes.
5000 yıl önce de insanlar alkol alıyorlardı, şimdi de alıyorlar 1000 yıl sonra insanlık kalırsa yine alacaklar
200 sene sonra ortada din kalacak mı mesela, ondan çok emin değilim
Sağlık da sağlık diyenler, İtalyanlar en sağlıklı toplumlardan biri, dünyanın kolektif olarak sağlıklı olan topluluklarının hiçbirinde alkol tüketmeme gibi bir durum yok
Şarabın mesela aşırı tüketilmediğinde kardiyovasküler rahatsızlıkları azalttığı biliniyor. Haftada belli bir miktar alkol almanın beyin fonksiyonlarını canlandırdığına dair araştırmalar var vesaire.
Kusura bakma. Her ne kadar seküler yaşasam da kalben inanan bir insan olduğum için cevap vermek zorunda kaldım bu yoruma.
Din, ilk insanla beraber yeryüzüne geldi. Kıyamete kadar da var olmaya devam edecek. Bütün insani ideolojilerin hepsi yıkılmaya mahkumdur. Dünya durdukça, ortadan kalkmayacak tek şey son dindir.
@FikretinMücadelesi Din, ilk insanla beraber yeryüzüne gelmedi
Bu dinlere inanan insanlar anlatılan koca bir palavra.
Ki eski dinlerle, bugünkü dinlerin de birbiriyle hiç alakası yok, en geri gidildiğinde inanılan din animizm denilen tabiat güçlerine tapma ve onlarla alışveriş ilişkisine dayanıyor.
Tamamen insan uydurması ve kültürel hikayecilikten gelme olduğunu, somut şekilde düşünen her insan görür
İlk insan varken din yoktu yani, tabii sen insanların Adem ile Havva diye iki tane cennette yaşayan tipin, konuşan bir yılan tarafından kandırıldıkları için cennetten sürgün yediklerine inanan ve insanların da bunlardan türediğini kabul eden biri olunca, bunu görmek zor olabiliyor.
@FikretinMücadelesi Ki işin kültürle ne kadar içli dışlı ve aslında siyasi ideolojileri meşrulaştırma aracı olan modern dinlerin, ideolojik saiklerinin yapıyı ne kadar etkilediğini anlamak için Adem ve Havva çok güzel bir örnek.
Bu hikaye, tüm olayı töreler, kanunlar ve yahudinin yaşam tarzını belirlemeyi amaçlayan Musevi inancında bir sürgün hikayesidir. Olayın özü Adem'in sürgün yemesidir, Adem sürgünden sonra yolundan sapmaz ve kendi inancını yaşamını tanrıya uygun yaşayarak kurtulur. Yahudilerin tarihsel süreci ile paralel.
Hıristiyanlığın yaklaşımında olay günahtır, Hıristiyanlık inanç tabanlıdır, bütün olay İsa'nın arkasında toplanmak, onu sevmek ve onun inayetinden uzaklaştıracak günahlardan arınmaya çalışmaktır. O yüzden isevi anlatımı bu olayı Adem'in işlediği habis bir günah olarak görür, bütün insanlar ilk günahla doğarlar ve sürgündedirler o yüzden vaftiz gibi bir ayinleri bile vardır.
İslam'da ise olay itaatsizlik olarak görülür, Adem bir hata yapmış Allah'a isyan etmiştir. Halbuki gerçek bir müslüman Allah'ın ve peygamberinin sözünden çıkmamalıdır.
İslam özünde dağınık paganizm, hıristiyanlık, mecusilik arasında karmakarışık bir yaşamı olan Arapları tek çatı altında toplayıp bir topluluk olarak güçlü kılmak için yapılmış siyasi bir devrimdir.
O yüzden itaate, sembolik olarak çok büyük anlam verir
1. Din, bütün ideolojilerden önce vardı. Din, ideolojileri meşrulaştırmadı. Her devrin egemen güçleri; dini inançları, insanları maddi/manevi sömürmek için kullandı.
2. Ben batıl dinlerden değil semavi/ilahi dinlerden bahsettim.
3. İnsanın asıl vatanı cennettir. Bu bakımdan ilk insan cennette yaratılmıştır. Hz. Âdem (a. s) cennete olmakla beraber, Allah onları o haliyle cennette bırakmak için yaratmamış, onları daha ulvi bir gaye olan çoğalma ve imtihan vesilesi olmak gibi büyük bir gaye için yaratmıştı. Bu hikmetten onların malum hatayı işlemelerine meydan verdi.
4.'''Adem ile Havva denen iki tip''' ne demek ya. Sezen Aksu'yu ben de çok sever ve dinlerim de. Sen mümkünse Sezen Aksu'nun sadece şarkılarını dinle. Dine karşı olan düşmanca önyargılarını değil. Bu sitede insanların yüzde 99'u tıpkı Fikret gibi seküler yaşayan ama kalben de inanan insanlardır. Sen hiç kimsenin inancına ve inancını temsil eden isimlere bu şekilde dil uzatamazsın. Haddini bil.
5. Siz bu dinfobik zihniyetiniz yüzünüzden 22 senedir iktidara gelemiyirsunuz. Son 2 yılda birisi büyük ikisi orta boy üç devalüasyon oldu. Lakin 14-28 Mayıs'ta halk yine Erdoğan dedi ki bu sözleri iki turda da Kılıçdaroğlunu desteklemiş bir seçmen olarak söylüyorum. Bu ülke 10 devalüasyon daha geçirse yine Erdoğan diyecek. Cahil oldukları için değil. Sizin ne kadar toksik ve dinfobik zihniyetinizden çekindikleri için yine Erdoğan diyecekler.
6. Hz. Adem ve Hz. Havva ile ilgili yorumunu an itibariyle PROVOKATİF PAYLAŞIM olarak şikayet ettim.
@FikretinMücadelesi <3 <3 <3
@Bidolutatlılık Teşekkür ederim.
@FikretinMücadelesi Ben teşekkür ederim..
@FikretinMücadelesi 1 Hayır yoktu, 1500lerde değiliz, çok eski kültürlerin bile dini yaşamı, sembolleri ritüelleri biliniyor. Bunun kültürel bir evrime sahip olduğu ve tamamen coğrafya tabanlı şartlardan şekillendiği de bugün kabul görüyor.
2. Semavi dinin batıl dediğin dinlerden ayrıcalığı ne? Senin inanıyor olmandan başka? Niye Vikinglerin paganizmi batıl da seninkisi değil? İslam'ın başarısının yegane sebebi Muhammed'in Arabistan'ı savaşlar ve durmaksızın tapınaklara yapılan baskınlarla yıldırması, ondan sonra da dünya ticaret yollarını ele geçiren islam ordularının burada İran etkisiyle gücünü kalıcı hale getirmesinden ibaret.
3) Bu söylediğin sadece bir masal, gerçek falan değil. Gerçek olduğuna dair hiçbir kanıtın da yok. Yahudi diasporası kurulurken Tanakh'a eklenip önemsenmemiş olsa varlığından ancak antrapologlarla haberin olacaktı
4) Tip işte, ne diyeyim Mahmut mu? Konunun Sezen Aksu ile alakası ne?
5) Kılıçdaroğlu ile benim ne alakam var? Kılıçdaroğlu dindarlaya yaltaklanmaktan başka bir şey mi yapıyor? Ayrıca siyasi olarak iktidar olunca din gerçek mi oluyor bu söylediğinin ne anlamı var?
6) Bir şeyin yalan olduğunu söylemek, provokasyon değil, gerçekler yüzünüze vurulunca provoke oluyor iseniz o sizin sorununuz
Ya Allah aşkına git ya. Mahmut diyon, tip diyon, yaltaklanma diyon bilmem ne diyon. Meyhaneci ağzıyla, kahvehaneci ağzıyla akademik tartışma yürütülmez.
Ayrıca yaptığın yorum falan değil bal gibi de provokasyondur. Soru sahibi sana alkollü içecekler ile ilgili bakış açını sormuş. Dine bakış açını sormamış. Alkolle ilgili soruya dinfobik cevap veriyorsun. Bunun adı provokasyondur net.
KS'de bir gelenek var. Ya sorulara alakasız cevap veriliyor ya da cevap olarak soru sahibi kızlara iltifat ediliyor.
Bana sunduğun anti-tezlerin, ne kadar körü körüne tarihsel materyalizm savunusu yapan yazarlara ait olduğunu biliyoruz da bu tip yazınsal eserler, bugüne kadar hiçbir semavi inancın temelini sarsamadı. Senin yazdıklarının aksini iddia değil ispat eden bir dünya idealist yazar/düşünür var. Hem Ortadoğu'da, hem Batı dünyasında.
@FikretinMücadelesi 🙌🙏
@FikretinMücadelesi ''Senin yazdıklarının aksini iddia değil ispat eden bir dünya idealist yazar/düşünür var. ''
Kim onlar? Varsa bilelim, sorsan Cübbeli Ahmet her gün ispat ediyor bir şeyleri
İkincisi, soruda dini gerekçeler de geçiyor, dini gerekçeler de anıldığından ben alkol tüketimini ile dinlerin tarihselliğine vurgu yaptım, embesil embesil tetiklenmeni gerektirecek bir şey yok
Birilerinin inandığın peri masallarına yalan demesine bu kadar güceniyorsan, boşuna kafanın basmadığı işlerle uğraşma.
Mahmut diyormuşum, tip diyormuşum.
Bağlam nedir anlamayan motomot insanların her şeyi istediği yere çekmesinden gerçekten gına geldi ki sana mı soracağım nasıl ifade edeceğimi? Provoke olmayıver, beni ilgilendirmez.
İşte yalana inanmaya alışınca, rasyonel olmayan düşünce yapılarına da fazla kapılıyorsunuz
@FikretinMücadelesi Bu arada, bilimi hurafeler ile yanlışlayamazsınız.
Sen istediğin kadar yazarlar var, ispat var, ayetlar var de
Antropoloji, tarih, arkeoloji vs bilimler benim söylediğimi destekliyor
Senin tırı vırı bir şeyler zırvalayıp hiçbir somut delile dayanmadan laf kalabalığı ile skolastisizm kasan yazarlarının yazdığı da hava oluyor
Aksini ispat istiyorsan en başta Albert Einsteinin eserlerini oku. Kendisi Batı dünyasının en idealist bilim adamlarından.
Baştan beri hakaret dili ve nefret söylemi içeren yorumlarının hepsini şikayet ediyorum an itibariyle.
@FikretinMücadelesi Hakaretin ne olduğunu bilmiyorsun bu bir
Albert Einstein bu tür işlerden çakan bir insan değil, bir teorik fizikçi
Hayatının hangi döneminde din üzerine bir çalışması oldu da kendisinin inançlarından süregelen fikirlerinin bu konuda ağırlığı olacak?
Albert Einstein'ın hiçbir çalışması yok bu konularda, dolayısı ile fikirleri kendisini bağlar, somut bir veri gibi öneremezsin
Ki aynı Einstein inançları nedeniyle belirsizlik ilkesini kabul etmiyordu. Yıllarca direndi, sonrasında somut biçimde olayı anlayınca çalışmalarını ve söylemlerini revize etmek zorunda kaldı çünkü senin aksine, adam bilim adamı. İnançları olsa da, bilimsel fikirlerini inançların somutluğuna meze edemez.
Einsteinmış, aklınca bir iki önemli bilim insanının şahsi fikirleri üzerinden kendine kanıt yaraıtyorsun
Aç Joseph Campbell'ın tanrının maskeleri serisini oku. Dinlerin ve mitolojilerin neden var olduğunu ve nasıl evrildiğini zamanında o kadar kapsamlı açıkladı ki, arada benim bile pek makul bulmadığım söylemleri olsa bile üzerine bir şey koyan olmadı
Mesela çok ilginç, Campbell antrololojik çalışmalara değiniyordu bir noktada, ibadet ritüelleri ile oyun ritüellerinin beynin aynı bölümlerine hitap ettiğini, aslında küçük çocuğun evcilik oynarken yaptığı şeyin, kilisede topluca ibadet edilirken de yapıldığını savunuyordu
Konu hakkında üç beş bir şey oku böyle internetten gördüğün alıntılar üzerine fikir oluşturma
@FikretinMücadelesi Bir de bu internette üç beş wikipedia sayfasından öte bir okuması olmayanların, her şeyi hakaret ve daha da komiği ''Nefret söylemi'' diye nitelemesi, sadece kendilerinin steril iğrenç tefekkürüne sert gelen üslup gördükleri için bunu nefret söylemi gibi, siyasi bir terime indirgemeleri acayip
Nefret söylemi ''Mk Kürdü'' gibi laflarla olur.
''Din yalan, buna inananlar da palavraya inanıyor'' demek hakaret veya nefret söylemi değildir
''İşime gelmeyen fikir zikredilmesin, çünkü çok yalın biçimde söylenince kayda değer bir şey söylemiyorum'' diyorsun sen kısaca, farkında değilsin
""Mk Kürdü"" hem nefret söylemi hem hakarettir. Bırak sen bana terim öğretmeyi. """Steril iğrenç tefekkür""" lafından ala nefret söylemi mi olur?
@FikretinMücadelesi Arkadaşım sana hakaret etmeyeyim de ne yapayım
Tefekkür senin düşünme biçimin oluyor, çıkıp sana bir şey söylemiyorum tefekkür bir düşünme yöntemidir
Bunu kendine hakaret olarak alabilmen için, işte tefekkürünün geri olması lazım.
Bu arada, bak şimdi sana hakaret etmeyeyim istiyorsun ama ''Hem nefret söylemi hem hakarettir'' diyorsun nefret söylemi zaten hakaretin direkt insanların var olma hakkına saldırma halidir. Üst seviye versionudur vesaire
boş ver sen bunları, ben orada sadece basit bir ifadede bulundum diye lagaluga ediyorsun iki saattir.
Sonuç olarak ben haklıyım, sen de işi abuk subuk ''Bana şunu dedin bunu dedin'' tartışmasına çevirerek uzatmaya uğraşıyorsun
@FikretinMücadelesi Ayrıca çocuk gibi soru sahibinin senden yana olduğu fikrine kapıldığın için yediğin cevapları kabullenemeyip kaldırmasını istemek ezik ergen tavrıdır
Bu kadar acınacak hallere düşürme kendini
Çok da fifi. Kendi kendini inandır haklı olduğuna. Şahsıma ne dersen de ama o pis ağzını dinimden çek anladın mı?
Biz ergen, sen yetişkinsen yetişkin gibi davran. Kimsenin inancına saldıracak provokatif paylaşımlar yapma hakkı vermez bu site sana. Tüm yorumlarını şikayet ettim.
@FikretinMücadelesi Dinin zırva, tamamen palavra ve bütün bilimsel çalışmalar böyle olduğunu gösteriyor.
Dinine laf edilmesin istiyorsan, aslında hiçbir şey söylemeyen birine sırf dinler ileride kalmaz dedi diye takıp hiç de yeterli olmayan argümanlarınla laf yetiştirmeye uğraşma
Ben sen olaya müdahil olmadan önce hiçbir şey söylemiyordum, senin sayende bir sürü şey söyledim
Günahı senin boynuna hahahaha
Devam et şahsıma ve inancıma saldırmaya. Hepsini yönetime ileteceğim bunların. Hesabını 48 saat dondursunlar da aklın başına gelsin.
@FikretinMücadelesi Arkadaşım sen ilkokullu falan mısın? Söyle lan, ortaokulda her haltı öğretmene yumurtlamaya çalışan bir tip miydin?
Hiçbir şey olmayacak, sana hakaret de etmedim embesil embesil konuştuğunu söylediğimde bile yaptığım şey hakaret değildi
Kafanı peri masallarından kaldır bilimsel şeyler oku da biraz bağlam nedir öğren.
Bu siteye dahil olalı 8 sene oldu , senin kadar ergenini bayağıdır görmemiştim
Yahu bir şeye inanıyorsan, inan, ne karışıp laf kalabalığı ediyorsun?
Şu anda da sırf ''dinler ebediyete kadar var olacak'' şeklinde didaktik biçimde girizgahını yaptığın argümanın elinde kaldı diye hırs yapmış haldesin, site adminlerine sığınıyorsun belki bana bir ceza verirler diye
Diyelim ki verdiler (Ki komple hesabı kapatsalar dahi umrumda değil) sen haklı olmayacaksın yine
Sadece 9 yaşında velet gibi öğretmen çağıran velet tribi atmış olacaksın
Hakareti, nefret dilinin fikir olduğuna en başta kendini inandırmış world class yalancı profili.
@FikretinMücadelesi Söylediğim hiçbir şeye tek bir karşı argüman sunamayıp, Einstein benden taraftı diyen, o da alınıp bri tarafına sokulunca ''Ama hakaret ama nefret'' diye mağdura yatan tipik mağduriyetçi mümin arkadaş
Genelde böyledir bunlar. Hıristiyan dinciler daha kötü aslında ama onlar en azından tartışma kültüründen gelme oldukları için bu kadar boş konuşmuyorlar, sadece sinir bozuzu sahte sevgi dost kardeşlik edebiyatı parçalıyorlar
Allah'ın varlığı evrendeki matematiğin önümüze getirdiği bir zorunluluktur. ALBERT EİNSTEİN
@FikretinMücadelesi Boş konuştu işte orada, aynı adam sonrasında öyle bir matematik olmadığını, hatta parçacıkların konumunun bile rastgele, zar atılır gibi olduğunu kabullenmek zorunda kaldı
Einstein öleli de 68 sene oldu, bugün onun zamanının çok daha ilerisindeyiz
Einstein bunları inançlı biri olduğu için söylüyor.
Bu konular hakkında kayda değer bilgisi olduğu için değil, ki burada başka bir sıkıntı daha var. Einstein dindar biri değildi. Bir dine inandığı pek söylenemez.
Diyelim bir yaratıcı güç var veya yok, bu dinleri kanıtlamaz. Orası da işin ayrı bir noktası bak, uzun uzun o meseleyi de sana anlatmakla uğraşmak istemiyorum ama, her söylediğin fıs, tırt, üzerinde biraz derinlikli düşünüldüğünde yanlışlanabilir
Yaptığın provokatif, konuyla doğrudan alakalı olmaması yönüyle polemik ve sataşma amaçlı yorumlara dair tek tek SS aldım.
KS admin ve moderatörleri önümüzdeki 24 saat içinde hakkında herhangi bir işlem ve müeyyide öngörmezse Fikret Doğan olarak yasal haklarımı bizzat kullanacağım.
Burası inançlara saldırmak için kullanacağın bir enformasyon kanalı değil. Aşk konuş seks konuş, ekonomi konuş, siyaset konuş bir sürü konu varken soruyla doğrudan alakasız bir şekilde sırf yıkık egolarını tatmin için dine saldırıp dinsizliğinle takipçi kasmaya çalışıyorsun. Bu sitenin böyle bir formatı yok. Bu sitenin din ya da ateizm gibi bir konu kategorisi de yok. Ben 4,5 yıldır bu sitedeyim. Hiçbir ateistin şahsına ya da düşüncelerine saldırmadım. Sen de hiçbir müslümana ve inancına saldırma hakkını kendinde göremezsin. Modlar şikayet ettim. 24 saat içinde üye hesabın incelemeye alınmazsa ben bizzat yasal mercilere başvuracağım bu rezil ve leş kokan paylaşımlarınla ilgili.
TCK m.216 şu şekilde kaleme alınmıştır:
Madde 216- (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Maddenin 3. fıkrasına göre; Türkiye Cumhuriyeti Halkının bir kesiminin benimsediği dini inançtan ve buna bağlı değerlerinden dolayı alenen aşağılayan failin fiilinin kamu barışını bozmaya elverişli olduğunun tespiti halinde, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçu oluşacaktır. Bu suçun tipiklik unsuru, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen aşağılamaktır.
@FikretinMücadelesi Şimdi bana söylediğim herhangi bir şeyin bunu nasıl kapsadığını izah et
''Bu din yalan, bu din zırva'' demek aşağılama değil bir gözlem, fikir
O yasada ''Hoşuna gitmeyen her şey aşağılamadı'' demiyor
Haberin olsun, Celal Şengör, 15 senedir bunları televizyonda çatır çatır söylüyor, kimse de kalkıp dava açmadı mesela
Yani kusra bakma da, okuduğunu anlamayan insanlara kalmadı bu mesele
Baktım biraz depresif depresif takılıyorsun
Haberin olsun, öldüğünde ahirette karşılık falan almayacaksın
Geberip gitmiş olacaksın ve bu kadar sığ biçimde yaşadığın hayatı boşa harcamış olmanın bir karşılığı ölümden sonra olmayacak
O yüzden bırak bu işleri
@FikretinMücadelesi Bu arada format falan dersi vermiş, ben dinlere saldırıyormuşum
Halbuki ben din ileride kalmaz dediğimde ''Kalmayacak'' diye dırdır ettiğinde söylediği argümanlara yanıt vermek dışında bir şey de yapmadım
Git nereye şikayet edeceksen et
Hiçbir bok olmayacağını ben gayet biliyorum.
Facebook'da ''Benim fotoğraflarımı kullanma yetkisini Facebook'a vermiyorum'' postlarını paylaşan tipler buraya gelince böyle oluyor.
1. Sen istersen k. çını yırt. 1400 yıldır ayakta kalan dinin ışığı 200 yılda sönmez. Sen istesen de istemesen de kıyamete kadar yanacak bu ışık Ama senin gibi Allahsız herifler, buradaki paylaşımlarından dolayı er ya da geç yargı önüne çıkacak.
2. Benim Facebook hesabım da yok. B. ktan b. ktan konuşma.
3. Evet. Format dersi al sen biraz. Yıllardır burada yazıyorsan bu sitede din ya da ateizm diye kategori olmadığını da bilmen gerekiyor. Bu siteyi kimsenin amacı/formatı dışında kullanmanıza müsaade etmeyeceğiz. Meydanı senin gibi 4 Allahsıza bırakmayız. Burası salyangoz satılacak mahalle değil.
5. Ben bu paylaşımları yargıya intikal ettireyim de ne olup olmayacağını görelim.
6. İnançsızsan ateistsen git You Tube'da Ahmet Nesin ve Yakup Denizin videoları altında yap dinsizliğini. Burada değil.
@FikretinMücadelesi 1. Yok arkadaşım öyle bir şey, bu arada dünya şu an hiç olmadığı kadar diyalektik materyalizmin mutlak zaferine gidiyor. Bir bizim ülkedeki işte senin gibi insanlar, bir de ortadoğulu üç beş tane lüzumsuz memleket kaldı hala bu konuda inat eden yoksa dünyanın kalanında tartışılan bir husus bile değil bu. Son 20 yılda ülkenin ne kadar değiştiğine bakarak benim mi senin mi haklı olduğunu ölçebilirsin
2. Halbuki Facebook dedesi gibi şeyler yazıyorsun
3. Sitede bir şey tartışmak için onun kategorisinin olması lazım, ki tartışmayı çıkaran sensin,
4: Meydanı da benim gibi allahsızlara bırakacaksınız, işin tartışma kısmında zaten ne kadar cahil olduğunu gösterdin meydan her türlü allahsızların yani. Siz kuru gürültü yapıyorsunuz Üç beş tane sarıklı ile cehaletten beslenen toksik tiplerden başka düşüncenizin teorisini oluşturabilen insan yok
5. Ettir, belki yargı sana ''Her kişi düşüncesini, fikrini ifade etme özgürlüğüne sahiptir allahın salağı'' diye ceza verir
6. Yakup Deniz denen köy kaçkını çomarı bana önererek bana hakaret etmektesin, yargıya intikal ettireceğim
Keeeeeeeeesssssss. Kışkırtıcı yorum yapıyon. Bir müslüman olarak da bana cevap hakkı doğar öyle bir yorumda. 200 yılı boş ver 20 yıl sonra görecez ateizmin akıbetini.
@FikretinMücadelesi Ne olacak, eğer ateistleri adetiniz olduğu üzere katletme gibi bir durumunuz olmayacaksa, hiçbir şey olmayacak.
İmam hatipten ateist yetişiyor anasını satayım, kışkırtıcı yorummuş, sen uzattıkça ben yine söyleyeceğim, kışkırtılmak istemiyorsan altı boş fikirlerini ısrarla bana getirmeyebilirsin
İçen kendine zarar verir. Bence müslüman olmayan bile içmese akıl bunu gerektiriyor. İçenlere tepkisel davranmam fakat eşim olursa içmesin bence. Ben kesinlikle içmiyorum dini ve akli sebeplerle.
İyi ediyorsun ablacım.. böyle devamm et
Sağol varol 💖
Sen de sağol ☺️ <3
Ne içki nede sigara ile aram yok sadece meraktan içmiştim onun dışında hayatımda yok ilerde ne olur belki özel günde sevdiğim ile bir kadeh içebilirim..
:)
Ben tuketmiyorim herhangi özel bir sebebim yok tamamen sevmediğim için. İnsanı kendinden geçiren trafikte kaza yapmasına sebep olan bu içeceğin amacı nedir bilmiyorum da.
Çok doğru...
Tefekküre girmeyi engellediği için tercih etmiyorum
<3
sevmiyorum ben ve o acı şeyi berbat ötesi şeyi nasıl sevebiliyorlar aklım almıyor
Benim de 🤷
Dinen bir problemim yok ama sarhos olmayı sevmiyorum. Ortam olursa uyar 2-3 takılırım sarhoş olmayacak kadar.
Başkası için düşüncem ise icen içer içmeyen içmez. Kimse kimseye karışamaz.
Ben tüketiyorum. Sağlık veya din açısından da hiç düşünmüyorum. Sadece olması gerektiği gibi içerim. Alkollü araç kullanmam, sağa sola dalaşmam, kendi arkadaş ortamımda içer eğlenceme bakarım. Keyif aldığım bir şey ve hiçbir eleştiri de kabul etmem.
Başımıza ne geliyorsa zaten birazdan birsey olmaz dediğimiz için geliyor uzak dur derim bu işlerin azı çoğu olmaz
kötu bısı mı geldı pekı snn basına
Dinen haram ve sağlık açısından da son derece zararlı olduğu için doğru bulmuyorum.
Hafta sonları veya özel günlerde içilebilir. Elbette ayakta duramayacak kadar içilmemeli.
Hiç bakmıyorum jxndnxnd
İçen içsin beni ilgilendirmez ama toplumun bulunduğu açık alanlarda vs içilmesini doğru bulmuyorum. İçen evinde, barda, pavyonda içsin
Bence biri başkasının içtiğine yediğini giydiğine karışmasa ne güzel yaşarız da hala 630 lu yollarda olduğumu için o seviye şimdilik bize uzak
Kimse kimsenin içtiğine, hayatına karışmıyor. ''Düşünce Özgürlüğü'' gereği fikirlerinizi soruyorum. Ben sorma hakkına sahibim, sizler de fikir belirtme hakkına sahipsiniz !
Ben içerim öyle popo dağıtanlardan degilim nezih ortamlarda takılırım şey ortamlarda degil ayda haftada sürekli degil içene de içmeyene de karışmam götü başı dağıtmadılar
Tuketilmemeli. İslam dini neyi yasaklamışsa sağlık için yasaklamistır
Haklısınız..
Çok severim ve içerim de zaten her insan oğlunun en az bir kere tatması gerekir diye düşünüyorum... ayrıca bu dünya ayık kafayla çekilmiyor zaten...
alkollu içecekleri severim ama içmiyorum
az içince güzel bir içecek
benim gibi ayarını bilemeyenler ama içmemeli :D
Kullanmıyorum kullananların da umurumda değil ne yaparsa yapsınlar
Dinde yasaklanmasının sebebi zaten sağlık açısından kötü olması ama tek sebep bu değil tabi.
Allah (cc) ın haram kıldığı hiçbir şey benim için uygun değildir.
Viski ve malibu haric hicbirini içmem
Kola gazoz böyle hafif içecekler sevmem
Arada sırada tüketiyoruz
Ara ara tüketiyorum
Dinle ve alkolle alakam yok :D
Bana göre tüketilmemeli
uslubuyla ıcıyorlarsa ıcsınler
ayarında ıcersen guzel hersey
İşim olmaz
SEverim tüketirim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?