Güncellemeler
1 ay
Sürekli her şeyde hakaret ediliyor Allaha havale ediyorum neyse
Mutsuzluğun baş sebebi onlar zaten bu evde hiç huzur da yok hakaret değersizlik var bu kadar kötü aile olamaz keşke yurtta buyuseydim bu kadar mutsuzluk cekmezdim benim için onlarda yok onlara karşı sevgide yok sokaktaki bir yabancı ha onlarda ya da oyundaki yabancılar bile daha iyidir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
5Görüş
Allah a havale ediyorum demişsin; eğer Allah ı seviyorsan emri kati hürmette kusur etmeyeceksin.. evet zor ama karşı gelmeyeceksin.. bu annen baban kafir bile olsa değişmiyor.. öyle güzel bi Allah ımız var.. sevmek kalp içi kimseye sevgi duymak zorunda değiliz, dediğim gibi hürmet etmemek ateşi çağırmak buyruğu var.. Allah yardımcın olsun kardeşim. Sen Allah a sığın Allah için yaşa.. Allah sevdigi kulunu onlarada sevdirir
Çok içten Güzel yazmışsınız... Evet haklısınız bazen isyanlarda olduğum zamanlar çok oluyor herşeye bile sinirleniyorum her şey beni okadar soyutluyorki bazen neden bu kaderi yaşıyorum diyorum bu mutsuzluğun içindeyim. inşallah sığınıyorum evet güzel bir Allah ımız var inşallah her şey düzelir umuduyla yaşıyorum bu arada sizin gibi güzel düşünceli insanları görmek ne güzel 🌸 buradaa
Öncelikle kolay değil durumun; bakana dilde yap demek kolay olsada başa gelince mesele.. alemlerin rahmet peygamberi efendimiz aleyhissalatü vesselam ı ayrı tutarsak; peygamberler bide zorlanmadımı hz Musa peygamber ümmetini Allah a şikayet etmediği bunalıpta.. peygamberi bile bunaltan dünyada bize hep gülmek olursa işte o zaman sıkıntı.. firavunun ki burnu bile kanamamış, hesap günü isteyecek bir şeyi bile olmasın diye, o ki haşa Allah ilan etmiş kendini.. efendimiz aleyhissalatü vesselam ise hüzün baş ucumda arkadaşım gibidir dediği bi dünya.. Allah sevdiği kulundan derdi eksik etmek çünkü aşk bedel ister.. dert varsa razılık var yeter ki sabretmesini bilelim.. mülk sahibi Allah dır; hiç bir olur mu servet verip imtahan ettiği ile gözü görmeyip imtahan olanın hesap günü hesabı bir olsun.. hata mı tabikide edeceksin şeytan var; bu şeytan ki çıraklık döneminde peygamber kandırdı cennette hz adem babamız kovuldu.. belki 3 belki 5 milyar yıllık bi tecrübenin karşısında biz mi dim dik durabilecegiz.. kadere isyan edilmez, beşeriz şaşarız olaki ettik tövbe gibi bir zırhımız var.. 99 adam dahi öldürsen 100 kere tövbe etsen kazandın inşallah.. bunların içinde ölenlerden cennetlik bile olmuş olsa dahi. Yanlış anlaşılmasın bu dilde olan tövbe deyince olmaz.. yürek yanacak hatta o pişmalık yüregi yaksa dilden tövbe sözü çıkmasa yanmak bile tövbe sayılıyor buyruğu var.. şimdi düşün en güzel yaşında insan diyelim ki cebini her attığında para çıkıyor 1000 yıl verelim buna hep böyle olacak, bu bin yılda dert namına bi şey olmayıp saadet içinde geçecek.. sonun yine gelecek ve yine bitecek.. peki ya hiç bir olur mu sonsuz mutluluk ile sonunda bitecek olan bir olsun.. niye geldik bu yalan dünyaya; kulluk için, başarabilirsek ne mutlu, kaybetmeyi düşünemiyorum bile mazallah.. sahabe cennet için yaşadı; onun içindir ki ayagının biri kesilse Allah ım 2 el verdin iki ayak verdin birini aldın 3 kaldı diye şükretti.. üzülmedimi tabikide üzüldü ama isyan olmamalı..
Sanma ki keyfi yerinde gelişi güzel konuşuyor; herkesin derdi kendine büyük gelir.. daha sabah öyle haldeydim ki imanım olmasa canıma kıyarım diyecek durumda oldum.. mesele düşmek değil geri kalkmasını bilmek.. günah işlemyen kul olsak; zaten efendimiz aleyhissalatü vesselam ın buyurduğu gibi.. sizlerden hepiniz günah işlememiş olsa Allah hepinizi helak eder yerini günah işleyecek ümmetler yaratırdı diye.. hak ile batıl kıyamete kadar hep var olacak. Biz kazanan tarafta hak ile olmaya çalışalım.. banada dua et olur mu kardeşim
Evet çok haklısınizz peygamberler neler neler yaşamış ama gerçekten sabirliymis ya bu dunya okadar bunaltıcı acımasız ki bazen çok çekilmez oluyor herdey bazen bu dünyada yabancı gibi hissediyorsun herşeye sanki kimsem yok gibi peygamber efendimizde annesiz babasız büyümüş çoğu zaman yalnız kaldigi zamanlar olmuş ama bazen içimde bir isyan oluşuyor herşeye karşı neden böyle bir kaderin var diye daha iyisi olabilirdi bu kadar hüzün niye diye düşünüyorum bazen isyan etmenin eşigine kadar gelebiliyorum çok güzel anlamlı anlatmışsınız 👏 herşeyi burada sizin gibi düşünenler insanlar olsa böyle mantıkli Allah sizinde yardimciniz olsun inşallah mutlu olunn hayat bazen acılarla tatlılar dolu ama bana gelen tarafı acı ve hüzün.. bazen canına kiymak çok kolay gelir sonra tekrar düşününce sonrası zor Allah güzel iyi insanlarla karşılaştırsın sizide.. 🎈🌸
İnşallah edicem dua 🎈
Evet firavun hiç bir sıkıntı çekmemiş dünyada
Allah diyor dünya ya sinek kanadı kadar deger verseydi kafire bir damla su vermezdi.. bi okyanus düşün senin olan, dünya da avucunu sokup okyanustan aldığın su kadar cennetin içinden.. dünya ya biz çok ehemmiyet veriyoruz.. vazifemiz kulluk.. yemek içmek bile yaşamak ihtiyacı kadar.. örnek sofra kurulu namaz kılacaksın; sofraya otur önce diyor.. ama o sofrada fazlasını yemek bile haram.. istediğin hayat sınavı geçersek orada bizim olacak. Sen güzel bakıp güzel görüyorsun, kafayı yemiş cahil diye laf söyleyende var bunları söyleyince ben.. ama elhamdulillah onlardan 5 tane dizerim 5 e tel biiznillah akıllarını alırım.. sen sabretmeye çalış kardeşim.. zor ama Allah için yaptığında gelecek eciri düşün.. “ ya ömer istemezmisin dünya onların olsun ahiret bizim olsun” aleyhissalatü vesselam.. sen istemezmisin dünya sevenlerinin olsun cennet bizim olsun
Evet Allah dünyaya sinek kadar değer vermiyor duymuştum ama dünyayı sevenler tapanlar çok buda kâfirin imtihanı hiç dert çekmemiş sıkıntı görmemiş dert cekmeyedende cennete giremez miş inşaallah bizde cenneti kazanırız kardeşim 🌸 bence sen çok doğru yazmışsın gayet güzel şeyler düşünüyorsun asıl böyle diyenler hiç anlamıyor gerçekten ne güzel bir söz cennet bizim olsun dünya onların ya birde bu sitede bı kaç tanesine çok denk gekdim hatta bir tanesi gerçekten Allah'ı diye bir şey yok diyor kendince mantikli şeyler yazdığını sanıyor asıl böyle tipler çok cahil gerçekten ve kötü kapliler iman olmayınca kapleride kararmış
Mantıklı oldukları durum ilim karşısında zayıf olanlara karşı.. gözün var bunu korumak için kapagı var, onuda alnından ter damlamasın diye kaşın konuyor.. böyle kusursuz bi sanat ama sanatçısı yok.. bunu hangi akıl kabul eder.. bize koltuk takımız geldi hatta çokta güzel yapılmış ama ustası yok😁
Sözlerde gördüğüm derslerden kendi nefsime vermeyim.. dün yine bi ders dinledim aklıma sen geldin.. annenizle dünyada helalleşin diyor.. ahirete ne yaparsan yap annenin hakkı üstün gelir sen kaybedersin üstünlük kuramazsın diye.. annenin babanın önemi çok üst düzey islamda.. aslında naif bi kardeşsinde niye böyle sorunlar oluyor ki
Bu gidişle hiç helalesemeyiz ben biraz kırılgan hassas yapidayim bilmiyorum
Bu durumda hassas olunacak tek mevzu anne baba olmalı.. onlar kafir bile olsa o derece.. bizde gerekiyor ses yükseltiyoruz ama gerçekler böyle nur kız
Ben genel olarak hassas bir yapım var aslında çabuk kirilirim çabuk gecer gibi ama bazı kötülükler gecmiyor
Bende bilmiyorum benim ailem çok tuhaflar evlat ayrımı yapıyorlar sevmiyorlar gibi ortada kalan benim birgün bu evden gerçekten kurtulurum ya birgün cocuklarim olduğunda onları tanimasin bilmesin gerçekten herkes anne baba olmamali bazen bir yabsnci bir bile dhaa iyi gelir sana gerçekten benim hayatım kötü
Gerçekten yabancı biri bile daha sefkatli iyidir
Anlıyorum seni ama işte ne olursa olsun sevme ama hürmet emir.. varsın öyle olsun bizide Allah sevsin istemezmiyiz nur kız
Hurtmette edemicem bu evden gitsem çok mutlu bir hayatım olcak benim kendi kafama göre kimse yok ne güzel kimseyi görmek Evet Allah sevsin bizi isterim 🌸
Birde bu evde aşırı mutsuzum ya artık düşünmekten kafam doldu
Sen hürmet etmezsen apacık buyruk var.. Allah sevmeyecek
Gerçekten beni kimse sevmesin beni bir tek kişi seviyor oda sevdiğim adam en çok o değere veriyor düşünüyor kiyamiyor asla kötü söz demedi bugüne kadar değer veriyor
O sevsin Allah bir ömür mutlu etsin ama bu durum çok farklı kardeşim.. anneni babanı sev demiyorum, ama sevgilini onların hakkından önce görürsen üç günlük dünyanın sonu gelince hak bulamazsın mazallah ateşe düşersin
Amin 🌸 evet farklı bazen öyle görüyorum birgün oda benim ailem olcak bilmiyorum haklısın ama ben anlasamiyorum onlarla keşke hiç onlar benim ailem olmasaydı onlara kötü evlat lazımdı gerçekten Allah karşılarına kötü evlat çıkarsaydi tek duam bu
Allah hakkında hayırlısınız versin kardeş ne diyim; ne desem faydasız
Teşekkür ederim inşallah umudum yok ama dediklerinizde haklısınız ama hayatım böyle ilerliyorr
Senin yaş kaç kardeş.. ufaksın demi daha
Ben 23 yasindayim
Allah bahtını yolunu açık etsin.. aslında naif bi kardeşsin desem ki gözü dışarda ailesi tepki veririyor ondan mı anlaşamıyor diye.. ama öyle biri gibide durmuyorsun
Teşekkür ederim az önce sınamaya gitmiştik biz abim ile sevgilisi ilk ben gitmicem dedim 2 defa sonra saati geç baslicakmis eve geldiler sonra bende karar değiştim annem ısrar etti git diye bu sefer abim yok gelmesin hakkını kaybetti falan dedi iki defa onu söyledi sonra bende gittim herkes bir yandan uyuz ediyor çok garip davranıyorlar burada bile bir ayrım var
Sen biraz alıngan gibisin sanırım o da etki.. bazen şakasına uğraşır insan orada bile kırılınabiliyor.. biraz hoş görü ile bakmalısın
Galiba alinganim bilmiyom burcum yengeç bile değil ikizlerim fazla aliniyorum herşeye
Öyle biri değilim zaten gözü dışarda erkeklerle gezen biri asla olmadım bugüne kadar yani bilmiyom dertleri bitmiyor ayrım var hep
Belkide sen öyle sandığın için böyle düşünüyordursun.. kalbin hassas belli ki üzme böyle şeylere kendini; çünkü üzülecek şeyler değil.. üzülecek bi şey olsa üzülme demem.. insan üzülünmesi gereken yerde tabikide üzülmeli.. duygu taşıyoruz sonuç olarak.. ama bu durum senin sandıklarına dair düşünceler
Haklısın belki çok hassas ince düşünüyorum ben ya bu kadar kırılgan olmama lazım ama oluyorum çünkü kendimi mutlu hissetmiyorum ondan sanırım :(((
Beklentilerini gözden geçirmen lazım.. daha minnaksın şimdi böyle olursan yıllar aklını alır 😳
Daha sonra nasıl olur bilmem :/ yine tatsız şeyler oldu bu evden gitmek istiyorum tek duam bu
Kaç günden sonra tekrar derdine sırdaş arar gibi yazmışsın aklına gelmişte.. durum sormamda mahsur var mı diyecegim ama burada zaten yeri değil
Aslında yazmıştım yorum gitmemiş sonra rahatsız etmek istemedim evet burada çok anlatilmiyor dert aslında dediğiniz gibi değil yanlış anlaşıldım ama neyse
Estağfirullah kardeşim yanlış anlaşılacak bi durum yok.. her dert sırdaş arar seninde aramış olman normal
Haklısınız ben rahatsız ettim sanırım ben aramıyorum aslında :/
Anlamadım kardeşim sorun yok rahatsızlık yok.. istersen özelede yazabilirsin
Ben biraz bugün moralim bozuk ondan sanırım:/
Şimdi sebep ne olduğunu bilemediğim için bi fikir sunamıyorum.. sürekli soramıyorumda
Haklısın çünkü açıklama yapmadım benden mutsuz olduğumla ilgili burdan hiç anlatilmiyor
Onun için mahsuru yoksa özele yaz dedim.. o durumu yanlış anlayacaksanda orayada yazma
kavgamı oluyor şeker?
Evet
Oku kurtar kendini
Keşke nerde
Okumuyor musun
Hayır
Sebep?
Aynen yetim büyüseydim daha iyi olurdu
Keşke beee
ergenin birini daha üzmüşler annesi...
böyle deme umutlu ol hayata pozitif bak
Olamıyorum ki iğrenç kelimeler ediyorlar oldursen yeridir
Bir ergen feryadıdır bu
Abaza
Benim abaza olark yaptığım yorum yok ergenus 😅
Kesin vardır eminim siz TC erkekleri hep aynisinoz zaten kaba ve abazasiniz daha sayabilirim kötü kalpler empati yoksunlari
Tc erkeği mi 😅😅😅😅
Yani varya hiç gülesim yoktu
Kendini bilmen güzel git empatini geliştir biraz
Acta.. gül tamami
Cidimisin sen senin gibilere üstadın güzel bir sözü var kişi kendinden bilir işi 😏
Ya her pislik sizde degilmi yabancılar bile daha kibar saygılı keşke örnek alsanız ama nerde yazk
Olur yaparım 😅
Kurban ol sen bize
Ben kendimi biliyorum m etme sen git kendine bak ben senin o bildiklerine benzemem...
Ulan sen ol kurban kızlara onlar olmasa napcaktiniz
Benim bildiklerim nasıl sen nerden biliyorsun ki senin çevrendeki herkes dediğin gibiyse biz napalım
Ben kızlara laf atmadım sana söyledim sen genelleme yapıyorsun
Bilmem hemen laf atma çabasına girdiniz ben onlardan bahsetmiyorum benim tanıdığım böyle biri yok... Ama sen TC erkegi
Zerre attığım bir laf yok siz önce genelleme yaparak konuştunuz ben asla genelleme yapmam şu saçma moddan çık insanların halini görsen kendi haline şükredersin senin yaşadığın hayatın hayalini kuran milyonlarca insan var azıcık büyü çık şu ergenlikten
Ne ergeni ya hakkımda bilgin yoksa fikrinde olmasın sizde beni tanımadan fikir üretmeye başladınız evet kötü durumda var ama ben de süper hayat da yaşamıyorum sonuçta
Ergen mi 😂
Burası sosyal bir mecra sorduğunuz sorulara insanlara yorum yapma hakkıda veriyorsunuz kimin hayatı süper? Cidden bir söz var ya ölüler de sanıyor ki diriler her gün helva yiyor misali