Onlara göre habersiz gelmek ayıp değilse, habersiz geleni almamakta ayıp değil. 🚪🚶🚶♀️
Siz kapıyı açar mısınız?
Onlara göre habersiz gelmek ayıp değilse, habersiz geleni almamakta ayıp değil. 🚪🚶🚶♀️
Siz kapıyı açar mısınız?
Evet, açılır: Ben açarım da öylesine gelmişse ve kan bağı/soy ağacı dışında yakınlığımız yoksa çat kapı gelmesi beni çok rahatsız eder. Ona bunu yansıtmayacak olsam da... Kapıyı açmamın tek nedeni de Dünyanın bin türlü hali var diye düşünmem olur. Yardım edilecek bir durum varsa geri çevirmiş, onu güçlük içinde bırakmış olmak istemem ve kapıyı açmamak da bana biraz kendini beğenmişlik gibi geliyor, kimin kapısına gitmek durumunda kalacağımızı bilmezken bunu yapmak yakışık almaz; bence.
Çok nadiren çat kapı gelen misafir oluyor ee gelen misafiri kapıdan geri çevirmek olmaz tabiki ayıp olur... Baş göz üstüne deyip açıyoruz kapıyı..😻
Yani gelene kapı açılır ama haber vermek nezakettir bana göre. Samimi olmadığım kişi tarafından gelse bi ayar olurum ama yine de kapı mı açarım.
24 ayarda olur musun 😬
Gerekmez ise peki? 😬😂😂
😂😂😂🌸
Görüş
31Görüş
Çok nadir oluyor. Zaten misafiri genel olarak sevmiyorum, bir de bu tipler daha çok sinirimi bozuyor. Annemle babamın hatrı için yine de geri çevirmiyorum. Ama hiç hoşuma gitmiyor, telefonu böyle şeyleri haber vermek dışında her şey için kullanıyorlar 🥲
Haklısın 😐
Ayıp 🙂 Misafir baş tacıdır. Belki ikramlar noksan olabilir ancak güleryüz ve hürmet her daim şart. Kısmetinde olan ikram edilir, ağırlanır ve uğurlanır.
Kapı açmamak vb. durumlar hiç bana göre değil, hiç..
Ancak ben asla haber vermeden hiç kimsenin evine gitmedim, gitmem de. Annem ve kardeşlerim de buna dahil...
Bana kalsa açmam. Hatta "ben de tam çıkıyordum" falan der onlarla birlikte giderim. Ama bana kalmıyor işte. "Misafir rızkıyla gelir, misafirperver olmalısın" gibi sözlerle büyüdüğümüz için kovamam ne yazık ki ¢
Yok ben kapıyı genelde hep montla açıyorum eğer sevdiğim biri ise aa bende yeni gelmiştim diyorum istemediğim bir misafirse ama ben de yeni çıkıyordum diyorum. :D
Çakalsuu 😂
🤣🤣
Yani yolda kalmıştır gelmiştir ulaşma imkanı olmamıştır bir şekilde o zaman sorun edilmez zorda olana yardım etmek iyidir. Ama sürpriz adı altında haber vermeden geliyorsa hiç çekemem benim o gün yoğun planım vardır eve alacağım misafirim vardır vs öyle çat kapı gelinmez. Gelen oldu almadım aramız açıldı ama umurumda olmaz
Ben acıyorum. Haber verip pek gelmıyor kı at hırsızları 🥺
Sen kızmıyorsun ondandır 😃
Kızmam ben. Gelir takılır çay kahve bazıları alkol içer gider 😂
Kafeterya yap evi daha iyi olur 😃
Pandemi öncesi öyleydi zaten. Eve gelıyorum arkadaslar benden önce gelmıs takılıyorlar falan 😂
😂😂
Açarım açarım da, istemeye istemeye açarım.. Gidene kadar da içimden saydırırım. Allah biliyor ya, misafirliğe gitmeyi de misafirlerin gelmesini de hiç sevmem.
Pat diyen gitmem kimseye bu kız kardesimde olsa. Kim olursa olsun. Gelen olursada eve alırım. Ama alttan alttan bu tarz şeylerden hoşlanmadığımi belirtirim
Habersiz gidilmesini doğru bulmuyorum herkesin kendine göre ev hali var sonuçta veya ona göre bir ikramlık falan yapıyoruz
Kapıya gelen kişinin kim olduğuna bağlı
Sevdiğim birisi ise açarım
Sevmediğim birisi ise açmam.
Pek misafirleri seven biri değilim. Habersiz gelmek evet ayıp ama zorda alsa insan eve almak zorunda kalıyor. Uzak yoldan geleni birde.
Ben misafiri severim, haberli gelse daha iyi tabi ama kapi açmama diye bir şey olamaz..
Saygısızlığın daniskası.
ev müsait olmaz ev sahibinin işi olur veya evde olmayabilir
haber verilmeden misafirliğe gidilmez
Evime gelen misafiri asla kapıda bırakmam yani habersiz çat kapı yapmaları doğru olmasa da ben gelen misafirimi kapıda bırakmam.
Açılır. Gönlümü daraltmam ancak çok uzun zaman kalırsa içten içe rahatsızlık duyarım ama bunu yansıtmam karşı tarafa.
Yani bana mutlaka haber verilmesini isterim ama çok samimi olduğum insanlara da bunu sorun etmem.. Keyifli geceler..
Ben kapıyı açarım. Gelenin başımızın üstünde yeri vardır. Diğer türlü bana yakışmaz.
Açılır tabi, ayıpsa da ayıba ayıpla karşılık vermemek gerek.
Şaka? Misafir sonuçta illa randevu mu alınmalı çok saçma
Veet habersiz gelenj almamakta ayip degil tabiiki. Ama gelene musaitsem acarim
En İyi Görüş