Lisede de ara ara gelip gidiyordu bu düşünce
Namaz kılmıyorum, öyle dindar biri değilim ama ailem dindar
Bazen açılma düşüncesi geliyor acaba açılsam mı diye ama açılırsam sonra ya ilerde kapanmak istersem diye düşünüyorum
Bi de kesin olarak böyle bir karar alsam aileye açıklama durumu var en büyük sıkıntısı o ama en önemlisi karardan emin olmak tabi
Düşünceleriniz neler
Namaz kılmıyorum, öyle dindar biri değilim ama ailem dindar
Bazen açılma düşüncesi geliyor acaba açılsam mı diye ama açılırsam sonra ya ilerde kapanmak istersem diye düşünüyorum
Bi de kesin olarak böyle bir karar alsam aileye açıklama durumu var en büyük sıkıntısı o ama en önemlisi karardan emin olmak tabi
Düşünceleriniz neler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
6Görüş
Seytanin vesvesesi iste..
Acilirsan ne gibi avantajin olacak neden boyle dusunur ya da ister biri. Ne guzel tam zamaninda kapanmissin 6 senedir kapalisin artik tamamen alismissin da yeni bir surec de degil sorun olmamasi lazim bence yani.
Ailenin tüm her şeye karar veriyor olması beni boğuyor artık. Her şey onların istediği gibi bir yere gitmem gelmem ki izin vermezler zaten. Şimdi de barınamıyorum güya kendi evim. Okuldansa ilk önce ev işi diyen bir annem var. Bir ay önce parmağımı kırdı. O günden beri evde yemek yemiyorum. Yaptığım yemeklerden yemeye hakkın yok bu zamana kadar yediklerin haram olsun dedi. Benim bu konuda düşüncem şu namaz yok bi şey yok açık olsam güveneceğim bir şey kalmaz belki ve namaza başlarım
Şu an da pek bir seye guveniyor gibi degilsin zaten. Sen ilk once namazlarini kilmaya basla gerisi zaten oyle gelir, yurumeyi ogrenmeden kosmayi becermeye calismak gibi bir sey bu.
Kapanmissin simdi sira namazda.
Sende tam tersi acilip belki oyle baslarim namaza mi diyon...
Yani sonuçta din adına yaptığım bi şey var diye görüyorum
Sen açılırsan baban neden üzülür?
A. Kızım günaha girecek?
B. Etraf ne der? Rezil oldum.
İkisi de
Mesaja gelir misin.
Unutmuşum yazmayı ne içindi
boşşver kasarlara özenme kurda kuşa yem etme kendini
Bazı insanlar var. Özellikle hocalarımdan o kadar iyi insanlar ki ama açıklar. Her açığa böyle demek yanlış
Onlar neden açık mesela diye düşündürüyor bunlar beni
gösteriş merakı dindarlığı sevmiyolarr
Ben de dindar gözükmek istemiyorum. Açık olana dinsiz denmiyor ama kapalıya dindar deniyor
Ve ben başörtü dolayısıyla dışlandığını hissediyorum bazı ortamlarda
dünya kıyamate gidiyo zaten herkes her şeyden uzaklaşacak
Doğrudur
Daha bunnlara soru demiyceksin ileride
Din açısından mı
her şey dünya tersine dönecek
Bu senin isteğin herkes saygı duymalı
Evet doğru
Ama bazı aileler anlayamıyor maalesef
Eveet
Tam tersine dindarlığını olgunlaştırsan?
Ben ailemin verdiği kararlara uymak istemiyorum artık. Her şeye onlar karar veriyor
İnanç konusu şu an sağlam değil kafamda
Ya tamam onlar diye değil gerçek anlamda diyorum
Anlıyorum. Konuşabiliriz
İstemiyorum önemli olan daha çok devamlı yapılması gereken namaz mesela
Bak ulaşabilir misin
Şu an pek vaktim yok
Olsun
Tamam
Bence açılma
Neden peki
Hazır alışmışsın açılırsan bir daha kapanmak zor olur
Evet o doğru