Her şey pahalı oldu maalesef, hangi ürüne bakarsak eskiden kolay alırken şu an etiketten dolayı o ürünü daha az veya almamayı seçiyoruz.
ekmek bile artık aşırı pahalı sadece yiyecekler için de geçerli değil kıyafet bile aldığımız zaman sanki yurt dışından çok kaliteli alıyormuşçasına pahalı ama normal standartta ürün alıyoruz
Tropikal meyve alayamayıp elma, mandalina, portakal yemek
Dost yoğurt, dost süt kısaca BİM ve a101 ürünleri
Bimdeki pedler bile pahalı m... k... ulan 1 liraya 2 liraya aldığım şey kaç para olmuş
Tuvalet kağıdı sonra o pahalılanınca alınan peçete
Diş macunu, diş fırçası
Çamaşır suyu, omomatik. Eskiden eli çamaşır suyu kokan kız fakir derlerdi. Şimdi bol bol kokuyorsa hıımm zengin ki çamaşır suyu omomatik almış evini temizlemiş diyorlar.
Samsun sigarası
Bir tweet vardı elleri böyle olan kızlar için evde annesiyle salça yapan kızları üzdünüz beyler demişler başkası da kim takar salçayı elleri böyle bakımlı olsun falan diye paylaşmışlar. Hadi yiyorsa şimdi salçaya burun kıvır m... k... abazası :D :D :D :D :D :D
Makarnayı unuttuk. Bir zamanlar Erdoğan makarnayla oy topladı diye millet dalga geçiyordu makarna o zamanlar 25-30 kuruş gibi bir şeydi. Bu millet o kadar aşağılık şerefsiz ki 25-30 kuruşa tenezzül edip bu hale getirildik. Şimdi 1 paket makarna almak bile insanı zorlar hale geldi.
Belki çoğu kişi gibi benüm de aklıma yemekle ilgili şeyler geliyor çünkü eskiden fakirlik de demeyelim de en azından herkes istediği kadar lahmacun yiyebiliyorken şimdi bir nevi zengin yemeği oldu ve hatta yanında içilen bir kutu ayran bile pahalı, hergün kafasına göre lahmacun yemek lüks değildi ve içinde kıyma da olurdu.
Özellikle ve Özellikle Dolar, euro sterlin eskiden çok bir değerleri yoktu fakirliğin bir göstergesi değildi belki ama eskisine göre değerleri çok fazla arttı. Hattaga sadece dövizi olan yaşar artık bu devirde. TL si olan batar artık.
Bu daha iyi günlerimiz sayılır. Yeni yıldan sonra göreceksiniz asıl fiyatları yeni asgari ücret belirlersin tekrar 2 katı olacak her şey. Artık bu zaman da nişanlanmak, evlenmek, ev eşyası almak bile çok zor olacak, hem çocuk büyütmek ve okutmak daha bir zor olacak. Ben Kıbrısta yaşarım burası daha pahalıdır Türkiye göre.. Bir de merak ettim sizinle mesaj kısmında konuşsak olur mu isterseniz tabi.
Küflü peynir. Biz köyde küflü peynir, tereyağı, köy yumurtası, istemedigin kadar yoğurt ve süt... yiyerek büyüdük. Şimdi ise hepsi birer lüks haline geldi, yanina bile yaklasilmiyor
Evet doğru söylüyorsunuz. Bu görsel köy kahvaltısının şimdilerde modernleştirilmiş hali. Aslında konu şu. Şimdilerde insanlar pazar sabahı kalkıp rezervasyon yaptırıp köy kahvaltısı için dağ bayır dere tepe aşıyor. Yani eskiye özlem var insanlarda. Markette ki fabrikasyonlar ürünler yerine doğal şeyler arıyorlar. Köy kahvaltı adı altında hizmet veren mekanlara gidiliyorlar
bazıları olayı anlamamış. eskiden 100 liraya alıyorsan eskidende maaşın ona göreydi. soruna gelirsek uzun sakallar olabilir. eskiden fakirlere ya da yobazlara yapıyorlar derlerdi şimdi sosyete yapıyor :D
doğru didin valla... 2008 yılıydı bir tane kankam bana hem de çift egzozlu cillop gibi şahin veriyordu da beğenmeyip almadıydım... hem de ne kadara 5000 liraya...
küçükken 23 Nisan kutlamasına okula gidecektim pantolonum yırtık diye çok ağlamıştım bacam o söküğü dikti de öyle okula gitmiştik dikili pantolonla gittim diye çok utanmıştım şimdi de kendidm yırtık pantolon giyorum
Özellikle kış günü sabah kahvaltılarında çok güzel giderdi. Tadı geldi şimdi damağıma :) Bir de meyvelerin kabuklarını atartık üstüne. Kokusu eve dağılsın diye :)
Bilemem. Hiçbirşeyi küçümsemediğim içindir. Gurur aptallarda olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
şu an hayatımızdaki her şey lüks oldu. Ekmek yumurta çay şeker kola cips alüminyum folyo simit poğaça börek sakız çikolata saymakla bitmez hepsi lüks haline geldi. Asil soru şu insanlar bu kadar dert yanarken bu iktidar nasıl düşmüyor çok düşündürücü değil mi? 🤔 Toros marka otomobilin Tofaş'ın bile lüks olduğu ülkede yaşıyoruz ve hâlâ çıkıp ülkede kriz yok diyenler var akıl sır erdiremiyorum
Gülme kız 😂😂 Yalan mı? İki kaşık koyuyorum yemeğe salça. Yemeğin salçalası, kadının kalçalası misali. Bende kalça yok Yemekte salça yok. Köye gitmek şart oldu
Bende kalçayı eriteceğim diye sakatladım kendimi 😂😂 bir de salça haricinde topraklı tozlu sebze meyveler. Eskiden marketteki temiz parlak meyvelere imrenirlermiş, şimdi ise organik görünsün diye toza buluyorlar 😅