Arkadaşlar benim doğduğumdan beri babam yok gibi manevi anlamda annemle evliler ama sadece kâğıt üstüne aynı evde yaşamıyorlar hiçbir ilişkileri yok. Neyse ben 27 yaşındayım üniversite mezunuyum filan arada çalışıyorum arada işsiz kalıyorum. Şimdi bu adam çok zengin ama bana kavga dövüş işte başka akrabalara şikayet etmelerimle ancak ayda 1.000-2.000 para atıyordu atıyor. Avukata sordum da 18 yaşı geçince para vermek zorunda değil dedi. Ama başkaları da evlenene kadar kız çocuğuna bakmak zorunda diyor. Hangisi doğru? Mesela bu adam çok zengin olduğu için nafaka tarzı bi dava açamaz mıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Adam trilyoner bildiğin. Ama parasını hep bizden gizliyor az veriyor ediyor. Ben üniversitede okurken de üç kuruş harçlığı zaten kavga dövüş verirdi.
Baba 18 yaşını geçen kız çocuğuna bakmak zorunda mı?
İşte benimki oğluna hep para yolluyor. Oğlu zengin işi var evlendi çocuk yaptı. Ayrıca kendi annesi babası hep halalarıma bakmış ama erkeklere bakmamış. Demiş gidin çalışın diye bu da ona sinirli ondan oğluna bakıyor bana bakmıyor. Yani bana zorla üç kuruş veriyor.
Öyle. Böyle baba çok var. Karısına kızına ya da çocuğuna para verip bekar gibi takılan bencil sorumsuz. Benimki de onlardan. İşte yalnız başına ölsün mal ailesiz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Evelenene kadar bakmak zorunda bizim nehzimizde ama bazı insanalr 18 yaşını geçti mi ne yaparsa yapsın kendi diyip çıkıyorlar işin işinden
Benim babam öyle işte. Annemin ya da elalemin zorlaması ile bakıyor pislik. Ameliyat olsam parasını zor veriyor.
Ne ameliyatı geçmiş olsun ne alaka ya bakmak zorunda yapmasaydı o zamwn
şeriatta galiba evlenene kadar kız çocuğuna baba bakar medeni kanunda 18 yaşına girince 1 kuruş vermek zorunda değil
eğer bahsi geçen çocuk 18 yaşından büyük ve hala yükseköğretim eğitimine devam ediyorsa maddi açıdan bakmak zorunludur
18 den sonra kız ise evet erkek ise hayır
İşte benimki oğluna hep para yolluyor. Oğlu zengin işi var evlendi çocuk yaptı. Ayrıca kendi annesi babası hep halalarıma bakmış ama erkeklere bakmamış. Demiş gidin çalışın diye bu da ona sinirli ondan oğluna bakıyor bana bakmıyor. Yani bana zorla üç kuruş veriyor.
Allah Allah ilginç 🤨
Öyle. Böyle baba çok var. Karısına kızına ya da çocuğuna para verip bekar gibi takılan bencil sorumsuz. Benimki de onlardan. İşte yalnız başına ölsün mal ailesiz.
Benimde aynı
Bahsettiğin aynısı
Aynen işte çoğu baba öyle tanıdığım.
Bende bunun emsali var
Nasıl
Yani bizatihi senin yaşadığın olayı aynısi
avukat v başkaları :D avukatı dinleyin siz :D
Evet avukat 18 den sonra vermez diyor. Zaten 18 e kadar da üç kuruş veriyordu pislik herif.
zor hayat allah kolaylık versin
Teşekkürler. Umarım geberip gider yakın zamanda.
Yasal olarak zorunlu degil
Evet de kültürde diyor ya herkes işte baba evlenene kadar kız çocuğuna bakmak zorunda diye.
Babalik gorevi bunu gerektirir evet
Evet de herif doğumuma bile gelmemiş ameliyatıma bile gelmemiş öyle şerefsiz bi insan.
Vay aaqqq
Baba ölene kadar bakmak zorunda
Abi nasıl ama neye göre işte? Hani kültür ve dinde öyle sanırım. Sonuçta ben dava açamam ki?
Vicdani sorumluluk diyelim yapmıyorsa kendi tercihi
Evet herifte vicdan yok ki. Adam diyorum ya doğduktan beri bana babalık yapmadı yapmıyor.
Son sınır 25 yaş
Yok vermiyordu zaten o zaman okuyordum banane annen versin diyordu.
ewladı
pinti mi
Bize evet dışarıya hayır
şaçıyor saçıyor demek..
Aynen ya tamamen bencil biri işte kendi zevkleri rahatı hobileri önemli. Hiç baba veya koca gibi değil. Umru değil ev.
walla inan her kuruşumu evime harcadım we harcıyorum..
Kanunun değil