Boşanma sebepleri her ne olursa olsun, neden erkek ömür boyu nafaka ödemeye mahkum bırakılıyor? Akrabamız kocasını aldattı, boşandılar ve adam aylık 3 bin lira nafaka ödemek zorunda bırakıldı. Bu ağır hükümlerin altında şimdiki gençler -ki bilhassa erkekler neden evlensin?
Kadın erkek eşit ise, adamın ödediği nafakaya nasıl tenezzül ediyor bu kadınlar?
Nafakayı neden sadece erkek ödüyor, hatalı kim ise o ödese ya🙄?
Bir kaç ay evli kalıp boşanan kadınların nafaka alması bana saçma geliyor. Eğer sonucu şiddete bağlı bile olsa, ben o adamın parasını neden isteyeyim? Parası beni mutlu edecek mi? Anlaşmalı boşanın bitsin gitsin. Onun parasına muhtaç değil, kendi ayakları üzerinde durabilir. Ama çocuk varsa onun için nafaka vermeli. Sorumlu bir baba ise zaten çocuğunu açta açıkta bırakmaz.
Kadınlar da erkeklere nafaka ödeyebilir, ama erkek böyle bir parayı kabul etmeyeceği için (ele güne karşı ayıp olur.) her zaman erkekler ödüyor. Kadın, feragat edip ev işleriyle ilgileniyorsa ve 10 seneden fazla olduysa bunu anlarım. Bir gün evli kalıp gerdek gecesi yaşadığı travma (!) sebebiyle nafaka alınmasını hiçbir şekilde mantıklı bulmuyorum. Çalışan kadına da nafaka verilmemeli.
@Kartonhelva Onu araya katmıyorum, o zaten zorunlu. Kadına yapılan ayriyeten verilen paradan bahsediyorum. Arada çocuk yok, 15 gün evli kaldık diye ondan önce kazandığım bütün birikimime çöküyor. Yok ya?
Cinsiyetçi bir toplumda yaşadığımız için erkekler ödüyor maalesef, hayır bari sınırsız olmasa 1 2 sene ödersin eyvallah eğer kadın çalışmıyorsa ve boşanan erkekse.
Valla kimse ayrıldıktan sonra özellikle de kendinden nefret eden birine para vermeyi hazmetmez niye hazmetsin ya hayırdır valla öyle bişey olsun bana gelip mesajlar atsın böyle bilmem donuna kadar alırlar falan diye baksın napıyorum ben 🤷♂️
En İyi Görüşler