Arkadaş sorunu nasıl çözülür?

Arkadaşlar selam ben çok konuşkan sempatik ve sosyal biriyim ama şu an arkadaş sosyallik sıkıntısı yaşıyorum. Ben odtüde okudum o zaman mesela çok arkadaşım ve ortamım vardı hiç yalnız kalmadım ama okul bitip iş hayatıma girince çok yalnız kaldım çünkü okuldakilerle koptuk uzaklaştık işte de yaşıtım arkadaşım yoktu. Sonra yurtdışına gittim master için. orada da uzun dönem çok yalnız kaldım hiç arkadaş bulamadım ama sonradan kısmetim açıldı baya arkadaşlarım dostlarım oldu. Neyse master bitti Türkiye’ye döndüm burada tek tük kalanlarla görüştük ama onlarla da pek samimi değildik yani çoğuyla bir daha görüşmedik hiç filan. Sonra birkaç topluluğa etkinliğe gittim ama orada da tanıştıklarında hiç ilerlemedi. Eskiden kalanlar da çok koptu gitti işte ben yazıyorum cevap vermiyor ya da kısa verip işim var diye geçiştiriyorlar. Ya da yeni tanışıp anlaştığımı düşündüklerimle plan yapalım dediğimizde hep işleri var filan. Yani gencim ve güzel arkadaşlıklar kurmak istiyorum ama bulamıyorum. Kızların hep bahanesi var. Erkekler de direk Abaza ve olayı flörte sexe çekiyor onlarla da ondan görüşmek istemiyorum.
Arkadaş sorunu nasıl çözülür?