Merhaba KScanlar! Nasılsınız? Pandemi ile birlikte pek çok şey daha fazla değişmeye başladı. Zaten milenium çağına girince başlamıştı bu süreç ama pandemi ile daha baskın ilerliyor.
Öyle ki artık basit bir iş yeri bile geleceğe dönük dijitalleşirim batmazsam eğer düşüncesiyle çalışanlardan bir çok vasıf bekliyor.
Hadi iş yerini geçtik, bugün ne alsak bir çok firmanın anlaşmaları yüzünden kişisel gelişim maksatlı indirim kodları, teşvikler reklamları birlikte geliyor.
İnfulancerler, youtuberler, içerik üreticileri Kişisel gelişim ajansları, belediyeler, halk eğitimler, vakıflar, üniversiteler, şirketler, bankalar, devletin kendisi bile yazılımsal, donanımsal, dil vb. Alanlarda ücretsiz tanıtımlar, kursları dijital ortamda gelişelim diye çabalayıp duruyorlar.
udemy gibi paralı alınan yerlerde bile zaman çok yüksek ücreti olan kursları profesyonellerden ücretsiz alıyoruz.
Nedir? bu yarış neye yetiştirme çabası hemen hemen her alanda gelişmemizi isteyip duruyorlar.
Sade kendi halin de yaşayan her insanı her noktadan içine çekme çabaları neden bu kadar hızlı ilerliyor.
Teknoloji, geçmiş yüzyıllardaki gelişimine kıyasla mevcut yüzyılda çok daha hızlı ilerliyor. Bazen adapte olması zor olsa da, faydalı olduğu yönler de var. Udemy uygulamasını örnek vermişsiniz mesela bu uygulama sayesinde cüzi bir miktar para ödeyip çok sevdiğim bir müzisyenin uyguladığı gitar tekniklerini öğrenebiliyorum.
⭐ Artık anaokulu çocukları bile yazılım yüklüyor illaki. Her çağ kendi ruhundan beslenir. Kova çağının ruhu teknolojidir, enerjidir, zekadır. Bunda bence insan ruhunun naifliğine aykırı bir durum yok. İnsan hem naif hem dijital ve rekabetçi olabilir. Yeterince sade oldu insanlık bence. Beyinler aç ve beslenmeleri de bu çağda oluyor. 80 li yılların hazin rehavetini isteyenler kendilerine özel yaşama biçimi geliştirebilirler elbette. Benim tarzım kendi adıma daima kova çağı. ⭐😎😎
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Zaten ben de bir kova burcu olarak sonuna kadar destekliyorum.
Bir çoğumuz Türkiye'nin farklı yerlerin de eskiden mahrum kalırdık şimdi oturduğumuz yerden pek çok alternatifleriyle birlikte seçme özgürlüğünün de dahil edilmesiyle başarıya doğru adım atıyoruz güzel de oluyor.
Sadece her yenilik beraberin de kaos getirir derler ya! yavaşlama değilde, işin gelişimin güvenlik yönlerine doğru eksik Kalıyoruz, çok zorlanmadan özümserken, büyüsüne kapılırken bizi bizden biraz daha gelişen kişilerin aynı şeyleri kullanarak riske atacağını da düşünmek lazım.
en basit bir uygulama yüklerken bile nelere izin veriyoruz, kullandığımız cihazları sadece kullanmak yerine onu öğrenmeyi, keşfetmeyi de bilmemiz lazım.
Muhtemelen siz de görmüştürsünüz birisi yazar bu uygulamayı şu tarihte yükledim başıma gelecek tüm sorumluluklar bu firmaya aittir. diye.
Bu kadar sığ düşünüp 3. Parti firmaların çalışmalarını aracı firmayı zan altında bırakarak güvenliğimizi sağlayamayız.
Yine çocukların ellerine telefon verip masum görünen eğiten geliştiren oyunların chat yerleri olduğunu unutup orada çocuklarımız için pedefolilerin olacağını unuttuğumuz gibi bakamayız olaylara.
Bunlar en basit örnekleri.
Madem bu kadar hızlı gelişime önem veriyoruz önce risk yönetimi iyi sağlanmalı.
Kova Burcu anlar zaten beni. Dediklerine katılıyorum. İnsan en temel olayının yani güvenlik ve değerlerini koruma ihtiyacından hiçbir zaman uzaklaşamaz. Ya aslında orada vicdani ve ahlaki değerler teknoloji uçsa da baki kalır. İyi İnsanların teknolojileri farklı kötü insanların teknolojileri farklı gelişiyor sadece. Demek ki mevzu daima iyinin ve kötünün mücadelesi. Şekil değiştiriyor.