Hayır hiç de öyle bir durum yok yani seninle konuştuğumuz süre boyunca olan şeyleri söylüyorum hiç öyle bir durum olmadı Ben dinlerim ki niçin dinlemeyim Sonuçta karşı taraf da bir insan bencil olmamak gerekiyor Bu hayatta
Bu kıymet vermekle alakadardır, eğer ki verilen değer ve kıymet karşılıklı olarak '' benzer '' değilse kopukluk olur. Burada da sanırım çok kıymetli bir şey devreye girer : Öz saygı.
Kendisine kendi içsel saygısını hisseden, bilen kişi daima kendi konumunu gözetir. Bencillik olmaz bu, ama kendisinin ne değerde olduğuna bakar ve kıymet görüp görmediğine göre şekillenir iletişimi. Bu aşamada da verip alabiliyorsak ne ala, yoksa duruş pozisyonunu almakta fayda vardır...
Evet kesinlikle. Ben birinin derdini dinliyorum, soruyorum ve merak ediyorum ama yakın arkadaşımın umurunda değil. Ya benim de derdim var niye önemsemiyorsun? Bazı insanlar niye böyle ya?
Uf evet ya nasi arkadaş bunlar çok sinir bozucu kanka sen gel derdini burada anlat seni dinleyen daha çok olur ben de burdayım, bu hayatta arkadaşlar da dert dinlemeyecekse artık..