Kime sorsak “Doğru insanın karşıma çıkmasını bekliyorum” veya “doğru insanı arıyorum” vs diyor.
Doğru insan tam olarak nedir/kimdir sizce?
Kime sorsak “Doğru insanın karşıma çıkmasını bekliyorum” veya “doğru insanı arıyorum” vs diyor.
Doğru insan tam olarak nedir/kimdir sizce?
O dogru insan belki gelmiştir de farkında değildirler. Bir de ben şunu merak ediyorum. Doğru insanın geldiğini nasıl anlayacaklar? Mesela karşı cins için doğru kişisin diyelim. Tanışmak istedigini söylüyorsun ama tabii olmaz diyor. İşin ilginci de, doğru insanı beklediğini söyleyenler olmaz diyor. Doğru insan olduğunu karşı cinse nasıl hissettireceksin? Nasıl kanıtlayacaksın? Sanırım hiçbir zaman doğru insanı bulamayacağız.
Salt bir doğru yok.. Herkes kafasındaki 'O' kişiyi hayal edip yaratıyor.. ona yakın birini bulup zamanla değiştiriyor.
Bu seferde ederini başkasına bırakandan hayır gelmez deyip (meali : Çok değiştin sen demesi) değiştirdiği insanı , değişmek ile suçlayıp bırakması..
Kabaca, herkes ederi kadar.. doğrusu da o kadar..
Seni iyi tanımaya gayret eden, seni dinleyen ve anlamaya çalışan, seni iyi hissettirmek için çabalayan, sana özel olduğunu hissettiren, sana zaman ayıran, sevgisini gösterebilen insandır.
EİG için teşekkürler 🙂
Rica ederim :))
Doğru insan kavramı ; karşındakinin kusurları seni eğlendiriyorsa , eksikleri sana batmıyorsa , hayatı sonuna kadar onunla yaşamak istiyorsan doğru insandır.
Cevap
20Cevap
Doğru insana inanmıyorum ben
Herkese göre değişiyor bu durum. Kimi sağcı sever kimi solcu kimi mütevazı sever kimi daha havalı kimi uysal kimi girişken. Her insan bir başkasının doğrusudur. Yanlış insan yok ki. Kim var kusursuz olan. Bana göre tamamen samimi ve dürüst olan mütevazı ve güleç insan iyidir yani ama o da doğru değildir tamamen kendince sıkıntıları vardır muhakkak
Doğru insan dıygu ve düşüncelerinize en yakın insandır ve gönül onu ister öteki türlü düşünceler uyuşmazlık duygular uyuşmaz ilişki yürümüyor ve sonu gelmeyip ayrılık oluyor tabi birde ilk anda Aşk derler ki bu yalandır ilk başta heycanı Aşk zannederiz, oysaki arkadaslıl kurup tanımalı ozaman kafada duygularda düşüncelerle tanıyarak yerine oturuyor sevgi Aşk öyle kolay bir şey değil.. . 🥂
herkes öyle der ama kendisi dogru mu bakalım ya da dogru insan çıkınca beğenmiyor. dogru insan bekliyorum diyenler dogru insan beklemiyor kendine göre dogruyu bekliyor
Haklısın kesinlikle
Adı üstünde doğru olandır kadınları kandırmayan duygularıyla oynamayan incitmeyen zarar vermeyen hayata küstürmeyen zararsız nazik kibar canlılardır 😊
Bence doğru insan güvenilir ve dürüst olur kendimizi huzurlu ve güvende hissetmemizi sağlar duygusal bir bağ kurabildiğimiz beklentilerimizi ve kişiliğimizi tamamlayan insan doğrudur
İnsanlar nefis hesabına sevdiği sürece doğru kişiyi bulamazlar
Doğru insan tanıdıkca ortaya çıkar kimse ben kötüyüm demez niyetini belli eden net konuşan insanla konuşmaya değer lafla peynir gemisi yürümez o yüzden tanımak bence en iyisi.
Doğru insan diyorsa mutlaka o kişinin aklında birisi vardır onu bekliyordur hiçbir zaman gelmeyeceğini bir şey olmayacağını bile bile
Dogru insan seni kirmayan, anlayisli davranan, fikirlerine saygi gosteren yaninda rahat hissettigin ve guvendigin kisidir
Doğru insan kişiye göre değişir.
Kimine paralı insan
Kimine öz güvenli
Kimine sert
Kimine layt
Kendine göre olanı arıyor bekliyor insan onun doğru olup olmamasına bakmıyor
Doğru zamanda
Doğru yerde
Karşına çıkan insan
Doğru insan yok bence sadece yanılsamalar var bilmiyorum
Doğru insan diye bir şey yok daha doğru daha yanlış var
Allahtan korkan namazında niyazında ahlaklı insan doğrudur