Eğitim & Kariyer konusunda 557 cevap paylaştı. kuzenin özel istemiyorsa, kendini orada yabancı hissedecekse devlet, bu kadar basit.
ilk üniversiteye girdiğim yıl hiç istemediğim halde ailem zorla özel üniversiteleri doldurdu tercihlerim arasına ve ben onlardan birini kılpayı sıyırıp devlet üniversitesi'ne girdim. annem 3 sene boyunca şikayet etti 'özel okusan en azından evinde olurdun, ayrı şehirde olmazdın, ben yine aynı masrafı yapıyorum...' falan filan. üçüncü sınıfın ortasında 2001 krizi patlak verdi dolar bir anda 0.80'den 1.80'lere fırladı. tarih de şubat. özel üniversitelerin kayıt yenileme dönemleri. annem nihayet o zaman 'eğer özel üniversitede okusan ben bu parayı ödeyemezdim' dedi ve sustu.
hani seninkilerin akıllanması için böyle bir ders yaşamasına gerek kalmaz umarım ama o ortamda yıllarını geçirecek olan adam seçimde son söz hakkına sahip olmalı kesinlikle.12 Yorumla- +1 yıl
Vay anasini dolar 0.80 miymis
- +1 yıl
@ilberortaylıpr Ülke tarihinin gördüğü en ağır krizde 1.80'e fırlamıştı da hepimiz tansiyon hastası olduyduk. Ama şu anda dünyanın en güçlü ülkesiyiz biz, en mııhhhteşem ekonomi bizde!!!
En İyi Cevaplar
Ben özelde, devlette de okuyan çok insan tanıdım arkadaşlarım kuzenlerim falan.
Şimdi hepsinin arasında fark var. Özel üniversitelerin imkanları daha çok, bu kıyaslanamaz ama eğitim konusunda hepsinin arasında far var.
Örneğin ( Kesinlikle yanlış anlaşılmasın)
Bir Bilkent Üniversitesini bitirmek var bir Fatih üniversitesini bitirmek var
Bir Hacettepeyi bitirmek var bir Yüzüncü yıl üniversitesini bitirmek var...16 Yorumla
+1 yılCv'ne yazıyorsun sonuçta burslu olduğunu. Ben de bursluyum, puanım devlete yetmiyordu. Ama staj yapmak için gittiğim birkaç kurumda burslu olduğumu duyanlar beni göklere çıkardı :) Halbuki dediğim gibi devlet kadar puanım yoktu,.
Ozellerin şartları daha iyidir. Devlette nadir görürsün hocayı, ozelde yeri gelir senin pesinden koşar hocalar.00 Yorumla
Değerli Öğrenci Kardeşim Merhaba!
Özel veya Vakıf üniversitesi hiç fark etmez.
Fark eden şey, bireyin kendinde olan eğitim aşkı ve yetenekleridir.
Bir kimse olsun, ülkenin en ücra köşesinde bile üniversite eğitimini başarı ile tamamlarken online ve çeşitli şekillerde kendini muhteşem şekilde geliştirebilir ve kendi adından söz ettiren bir birey haline gelebilir.
Bir başka kimse olsun, ülkenin en büyük şehrinde, en iyi üniversite de sadece derslere girip çıksın ve aldığı şey diploma olsun. Sizce hangisi?
İşte bundan dolayı devlet veya vakıf bence hiç fark etmez derim.
Önemli olan bireyin kendinde var olan istek ve yetenekleridir.
Saygılarımla...40 Yorumla
kardeşim bana kalırsa ben sana kesinlikle devlet ünisi derim isim çünkü özel üniden mezunlara kısmende olsa paralı okumuş bu hocalarıyla arası iyidir belki yüksek not vererek geçirmişlerdir mantığı olabilir bi iş verende ama devlette öyle bişey olmaz bileğinin hakkını alırsın. kısacası mezun olup diplomanı eline aldığın andaki bilgin senin ne derece eğitim almış ve kafa patlatmış olduğunu gösterir. ben çok köy okullarında imkansızlık içinde okuyarak devlet yada burslu özel üni okuyupta tıp kazanan yada belli bi makam sahibi insanlar tanıyorum. yani uzun lafın kısası iş senin beyin yapında bitiyor özele sakın ola heveslenip aldanma derim...
20 Yorumla
Şimdiki aklım olsa vakıf üniversitesi bitirirdim. İş alımında pek fark etmez ama daha rahat edersin ve daha iyi bir eğitim alabilirsin. Tabi vakıf üniversitesinin de kaliteli olanına gitmelisin.
Bilken Koç Sabancı gibi. Devlet üniversitesinden farkı daha iyi imkanlar sunulabilir ve kendini geliştirmek için daha çok şansın vardır.08 YorumlaYa bak beni dinlersen eğer işletmeye puanın ve paran yetiyorsa gir bir vakıf üniversitesine oku. Anladığım kadarıyla Fatihi düşünüyorsun. Evet Fatih de fena üni değildir. Benim evelki sene bir arkadaşım işletmesini bitirdi şimdi Londrada bir ünide masterını da bitirdi. Bir bankaya müfettiş olarak girmeyi düşünüyodu. Fakat dediğim gibi yabancı dilini baya iyi öğrendi çocuk ve iyi de bir eğitim aldığını söylüyordu.Eğer imkanın varsa o zaman gir Fatih İşletmeye sonra da masterını reklam üzerine yap
Yani şunu söyleyeyim evet reklamcılık iyi ama bir garantin yok. Fakat İİBF mezunu olduğun zaman alanın daha geniş olur. Yani reklamcılık yapamazsan da İİBF mezunu olarak bankacı, kamu personeli, veya özel sektörde geniş bir yelpazede iş bulabilirsin. Mali Müşavir olabilirsin. Ne bileyim alanı daha geniş yani. tek bir şeye odaklanma demek istediğim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
+1 yılTercih yaparken şehir dışına gitmek istemediğim için öncelik devletleri yazdım sonra tam burs sonra %75 ve %50 bursları. Böyle bir tercih yapmış biri olarak ve devleti kazandığım için mutlu olan biri olarak nacizane kendi düşüncem devlet daha iyi. Devlet daha köklü ve gelişmiştir. Kocaeli Üniversitesi de iyi eski bir üniversitedir. Tabi özelde imkanlar daha fazla. Ama sen eğitim alacaksın sana iyi bir yer lazım. Bu yüzden devlet öncelikli olmalı. Zaten ünlü tarihçilere, edebiyatçılara ve benzerine bakarsan devlette eğitim veriyorlar. Tarih okuyan birinin İlber Ortaylı'dan ders aldığını düşün (yanlış hatırlarmıyorsam İstanbul Üniversitesinde) ya da özelde herhangi bir profesörden... Arada çoooook fark var çooook. He devlettesin ama bölümün kötü dandik ise özele geç derim ve okan yerine İstanbul Şehir Üniversitesini öneririm puanın yeterse.
02 Yorumla
Gizli SoranÇalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkiler okuyorum ve bu bölüm yeni olmasının yanında sadece 13 üniversitede bulunuyor ilk üçtede kocaeli üniversitesi geliyor bu bölümdeki hocalarımdan ve okulumdan memnunum .Teşekkür ederim görüşlerinize katılıyorum bende
Bu sene arkadaşlarımın var onlarda Kocaeli ÇEKO'yu kazandı. ÇEKO hakkında pek bilgim yok tercihlerime yazmamıştım ama üniversiten iyi. Özele geçmene gerek yok bence.
+1 yıldevlet ve özel okumuş olarak biri olarak şunu söyleyebilirim.
reklamcılık için öncelikle istanbulda bir yerde okumanı tavsiye ederim. çünkü sektör burada dönmekte. devlet üniversitelerinde, eğer değerlendirebilirsen, çok güzel fırsatlar çıkabilir. özelde biraz daha imkanları iyi olan, babasının parasıyla dünyayı ben yarattım şeklinde dolaşan tiplere alışabilmek bazen zor olabilir. ama özel, daha iyi imkanlar sunabilir ancak devlet üniversitelerinde daha kreatif zekaya sahip tipler vardır.
fatih demişsin. eğer düşünce olarak çok ters değilsen elemanlara, onların gerçekten iyi bir reklamcıya da ihtiyaçları var. o gruptan iş ayarlayabilirsin.13 Yorumlastandart özel sektör tarifesi olur. asgariden biraz yüksek başlarsın, sonrasında yeteneğine göre artar gider.
+1 yılBen İzmirde özel bir üniversitede okuyorum ve çokta memnunum. Hocalarımızla sanki arkadaş gibiyiz.( Lakaytlık olarak algılama) Sorduğumuz her soruya içtenlikle ve güler yüzlü bir ifadeyle cevap veriyorlar. Sonra bunun yanında özel bir üniversitenin sana sunacağı imkanları bir devlet üniversitesi sunamaz. Bu sadece ders anlamında değil. Özel üniversitede ki hocaların piyasa çevresi geniştir. Yine aynı şekilde özel bir üniversitede spor salonundan çeşitli kültürel etkinliklere katılıp iyi bir çevre yapabilme imkanın vardır. Bu arada Erasmus programları özel üniversitelerin daha iyidir. Bence özel bir üniversiteden yana tercihini kullan derim.
01 Yorumla
Gizli SoranBen devlette okuyorum Kocaeli Üniversitesinde ve dediğiniz imkanlar bizde de mevcut.İş sektörüne gelince ailemin zaten networku geniş bu konuda bir sıkıntım yok sosyalleşme konusuna gelincede zaten ben 12 sene özelde okuyarak müzik binicilik bu tarz fobileri edindim merak ettiğim eğitim konusuydu aslına bakarsanız teşekkür ederim
Devlet de okusun kendini psikolojik olarak daha rahat hisseder.hangi üniversitede okuyorsun sorusuna bi devlet üniversitesinin adını vermek özel üninin adını vermekten çok daha güzeldir bence
31 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru...
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe okumak istediğinle alakalı bence. Ben özel bir üniversitede burslu okuyorum. Bölümüm işletme. Aldığım puanla boğaziçi işletme hariç tüm işletmelere girebiliyordum ama böylesinin kariyerim açısından daha faydalı olucağına karar verdim. Okulun bize sunduğu imkanlar devlet üniversitesiyle kıyaslanamaz. Derslerde kullanılan teknoloji, hocaların birebir ilgilenmesi, bütün fikirlerini desteklemeleri, rektörle bile iletişim kurabiliyor olmak çok büyük artılar.
Ve tabii ki puan alman gerekiyor. Özel üniversitelerinde iyileri var, kötüleri var. Aldığın puana göre burslu olabiliyorsun ama burssuz puanları nispeten düşük. Sırf barajı geçip giremezsin iyi bir özele amma bir çoğuna da girebilirsin. Parası olan biri düşük puan almışsa özele gitmeli bence. Oldukça kaliteli bir eğitim alıyorsun sonuçta.04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl3 oluyorum bu sene
Cevap sahibi+1 yılİngilizce hazırlık okudum ilk sene.
Kesinlikle devlet. Özel üniversitelerde okuyanlara torpilli gözüyle bakılıyor. Puanı düşükse elbette özele gitsin bir sene boşta kalacağına ama istediği bir bölüm tutuyorsa devlette mutlaka devlete gitsin.
21 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılArkadasim ozelde okusun. Bende bu konuda kararsiz kalmistim. Bende aileme yuk olmamak icin kesinlikle okumam dedim we dewletde okudum. Arkama bakiyorm yanlis yapmisim :( ozelde daha ii imkanlarla daha ii bolumde okuyabilirdim. Kuzenin ailene yuk olmamak icin istemiyo olabilir ama bence gelecegini dusunsun.. ilerde ailesini cook daha mutlu edebilir guzel bi bolumde okursa..
10 Yorumlabende rica ediyim bari ama şunuda unutma özel üniversitlrin notu bol diye düşünme sırf bir sene daha kalsın bize para versin diye bilerk bırakn hocalar biliyorm onun için devlet ünivrsite gitmni isterim .Teşkkü ederim.
21 Yorumla- +1 yıl
Ben de aynen öyle düşünüyorum. ;)
Devlet üniversitesi sana gelmez güzelim orada harç parası bulabilmek için notlarını satanlardan tut ev kirası yurt kirası bulabilmek için okula gitmeyip çalışanlar var onları bir kenara bırak hayatı dolu dolu yasayan gnçler var bende sakaryada okudum eğer merkez kampüsünde okursan kaliteli prof. lardan eğitim alırsın sen kültür derslerinde değil bölüm derslerinde ki hocaların kalitesine bak .
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen şuan Kocaeli Üniversitesinde okuyorum .Neden bana devlet üniversitesi gelmesin bunu anlayamadım gayette 3 yıldır okuyorum ve aktif bir şekilde de çalışıyorum aynı zamanda paranın kıymetini zorluk çeken insanlara baktıkca öğrendim.Zübbe biri değilim ama kısıtlı harcamanın insanı daha huzurlu hissettirdiğini öğrendim .. Artık aileme azda olsa yükümü azallttıgım içinde mutlu olmayı öğrendim .. Hocalarımızın kalitesi ilgileride gayet güzel umuttepe kampusundeyim bende
Gizli Soran+1 yılHepimizin hakkında hayırlısı olsun .. İyi dileklerim de senle olsun yorumların içinde teşekkür ederim ama ne olursa olsun devlet üniversiteleri köklü ben yine sınava girsem yine devlet tercih ederdim =)
Gizli Soran+1 yılHangi bölüm mezunusunuz ki ? Türkiyede bunu yapmak çok zor zaten bende bu yüzden net bir mesleki bölüm okumadım
- +1 yıl
ben pc programcılığı okudum yazılım mühendisliğine geçiş yaptım sonra bazı nedenlerden dolayı sildirdim kaydımı şimdi acıkdan iktisat okuyorum ve özel bir mühendislik firmasının ürün sorumlusu olarak çalışıyorum anlıyacagın kimse okudugu ya da istediği mesleki olması zor tr şartlarında.
Kalite ve eğitim bakımından mı soruyorsun bu soruyu. öyle soruyorsan özel diyim yani imkanların iyiyse tabi ama her özelde olmaz. işin hakkını veren bir kaç üniversite var gerçekten. özellerde bazı bölümler var barajı geçip girebiliyorsun fazla önemli olmayan bölümler sanırım. Bazı bölümlerin puanı yüksek oluyor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılSıradan bir devlet üniversitesinden okumaktan iyidir özel üni.
Imkanın varsa tabıı kı. en şukellası burslu kazanaıp okumaktır tercıh sebebdır..
Her özel de ıyı okul olarak görülmez.
Artık zaten devlet okullarında hoca bıle kalmadı..
Buyuk şirketler kendı okullarını açıyor zaten ve kendılerıne eleman yetiştiryor..
Sabancı
Koç
Özyegin00 Yorumla
+1 yılkesinlikle özel ama hangi özel üni olduğu çok önemli ben özeldeyim ablam devlette şöyle söyleyebilirim ablamlar sınıfta 300 kişi benim sınıfım 18 Özelin avantajı çok ama bana devletten hacettepe , odtü dersen özeli aklından bile geçirme dostum
10 Yorumla
+1 yılÖzel üniversiteler dil bakımından öğrenciye çok daha geniş olanaklar tanıyor , ama her özel üniversite bir değil elbette , bi' Koç'la Medipol üniversitesi tabi ki farklı , devlet veya özel üniversitede önemli olan akademik kadrodur , gitmek istediğin bölümün akademik kadrosuna üniversitenin internet adresinden bakarsan daha iyi bilgi edinirsin :)
00 YorumlaPuanı iyi olan belli devlet üniversiteleri oluyorsa devlet.
Yoksa ve para varsa özel. Ha burs tutuyorsa Bilkent harikadır ve öyle parayla geçti muhabbeti olmaz. Bilkent en zor ders geçilen üniversitelerden biridir.10 Yorumlaben Türkiyenin en kaliteli özel üniversitelerinden birisinde okuyorum, şayet maddi imkanın varsa kesinlikle ve kesinlikle vakıf üniversitelerini tercih etmeni öneririm. Zaten en iyi eğitim ve imkanlar vakıf üniversitelerinde var, hocaların verdiği eğitimden de oldukça kolay anlaşılabiliyor bu durum.
01 YorumlaDevlet ünv. Çünkü masrafsız.. Özel üniversitede kampüsün içindeki kantin bile ateş pahası. Herşey öyle burslu okumayla murslu okumayla olmuyor işte. Madalyonun öbür yüzü var.
30 Yorumlaİmkanların var param çoksa sorun yaratmayacaksa maddi açıdan özel üni. avantajları çok ama maddi olarak zorlanacaksa devlet üni.si daha mantıklı zaten puanı yüksekse yüksek lisans,doctora felan zorlanmadan yapabilecekse ikiside fark etmez ama sonuçta nerede daha huzurluysa orada daha başarılı olur bence.
10 YorumlaMezun olupta is verenlerin sana onyargilica davranacaklarini sanmiyorum burslu okumussun kaniti var hem burslu okumasanda dip notu yuksek gelse ona da bakarlar bende ozelden mezun oldm hem ozelden mezun olan daha iyi egitim alir is verenlerin gozunde boyle gorunur
10 Yorumla
+1 yılbilkentte okuyorum. eğer özel üniversiteyi seçeceksen ingilizcen sağlam olsun. çünkü aksi takdirde benim gibi ingilizce argo sözlüğü alıp herkese duygularını aktarırsın. belli bir puan yapman gerekiyor. barajı geçip girdiğin bölümler gereksiz bölümlerdir. ama devlet üni giriş puanlarından az yaparsın.
04 Yorumla- +1 yıl
matematik.
- +1 yıl
bilkent üniversitesi hakkındabilgi almak istiyorum beni ekelrmisiniz ben eklemeye çalıştım ekleyemedim
- +1 yıl
buradan sorabilirsin.
Gizli Üye(36-45)+1 yılOturduğu şehirde ise özel. (öncelikli devlet tabiki)
Dışarıda ise devlet.
Çünkü ben şehirdışında okudum üniversiteyi, keşke İstanbul'da özelde okusaydım da başka bi' bölümde olsaydım dedim.
Çünkü masraflar falan astarı yüzünü geçiyor. Aylık 1000TL giderim vardı benim. Üstüne yemek, içmek, gezmek, temizlik falan filan derken...
Hiç olmazsa evde yaşardım her şey hazır olurdu.22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvde kalıyordum. Kirası, su, elektrik, doğalgaz falan filan.
Gizli Üye(30-35)+1 yılben devlette okuyorum hayat kaygisi herkeste var .hocalarn hepsi kaliteli olmasada cogu cok iyi ve ilgili insanlar sanki hepsi rehber ogretmen gibi asla terslemezler vs. kaliteli hocalarda var sen almayi bilirsen tabii. bende ozel univ. gidebilecek durmm oldugu halde devlet terch ettim memnunum .
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. alnının teriyle tabi ki devlet üniversitesi,kuzenin çalışmış çabalamış alnının teriyle iyi sonuç almış özele gidip babasının parasıyla özel üniversite de okuyanlarla aynı yer de olması doğru değil.
10 YorumlaSen kalbini ferah tut bu ülke öyle bir ülke ki diplomalı olup açıkta kalan kazanıp atanamayan binlerce insan var şans işi bu ülkede iş kaderi o yüzden takılma söylenenlere mis gibi kazanmışsın özeli daha ne
00 Yorumlasen üniversite okuyan bir kızsın mantıklı olman lazım sen kendini vakıf ya da devlet hangisi olursa olsun yetiştirirsen ve bilgin iyiyse kim olsa seni işe alır millet özelde okuduguna değil neler yaptıgını sorgular...
00 YorumlaÖzel.. Devlette okudum da ne oldu bu sene özele gidicem :D
22 Yorumla
+1 yılTamamiyle okumak istediği bölüme bağlı. Onu bilmeden devlet & özel ayrımı yapmak sağlıksız bence.
20 Yorumla
+1 yılHaklı falan değiller çok iyi bir teknik Üniversitede saçma salak insanların okuduğunu gördükten sonra işveren senin kendini ne kadar geliştirdiğine alanınla ilgili bilgine bakıcak bu konuda ezik hissetme sakın
00 Yorumla1.hangi bolumde okuyacagına gore degisir
2. ozeldeki imkanlar daha fazla ama ortamına katlanabilecek kadar sabırlı ve karakteri saglam biriyse gitmeli10 Yorumla
+1 yılokuduğu bölümü ve istediği okulun şartlarını iş imkanlarını göze alarak bir secim yapsın..cünkü kimi mesleğe göre devlet kimisine göre özeller daha iyi..üstelik puanı yüksekse bursda alır.
10 Yorumla
+1 yılÖzel üniversitelerde puan istiyor . Devlet üniversitelerinde atıyorum 400'le bir yere gireceksen özelde 250 300 arası bir puan ister o bölüme barajı geçmek yetmeyebilir .
00 Yorumlakesin bi cevabı olmayan sorulardan..şartları bilmeden bişey denemz ahbap..duruma göre özel duruma göre devlet avantajlı olur..kişiye bağlı bi durum o...milyon tane ihtimal var
10 Yorumla
+1 yılokumak istediği bölüm nerede daha iyi ise oraya kayıt yaptırsın.bu iş özel devlet diye ayrılmaz.
20 Yorumla
+1 yılsana şunu söyleyeyim... özel ünv de okuyorum... derslerime profesörler giriyor... devlet üniversitesinde asistanlar girer... ki bu kadar kaliteli olmayacağı da aleni...
020 Yorumlatabi şu da var haklısınız... her üniversite aynı kalitede değil... ben ankarada okuyorum... atılım üniversitesinde... gercekten memnunum... fakat fatih üniversitesinin de bi namı var... boş yere nam yapmaz bi üniversite... yine araştırır size bilgi veririm temenni ederseniz...
reklamcılığın iş olanakları eğer lisans mezunuysanız kendinize ait bi işletme açıp kartvizite ilan ve buna benzeri grafik tasarımı ürünlerinizi pazarlayabilirsiniz... ayrıyetten medyaya girebilirseniz reklam ajanslarında da çalışabilirsiniz... fakat iş olanağı çok kapsamlı olduğunu söyleyemem... bu benim düşüncem... eğer imkanınız varsa baya bir fazla bütçeyle kendinize iş yeri açmanız...
ben-q sus:D:D
dostum genel olarak öyle... kaliteli ünv. ler ender halen...
Makine Mühendisliği..
bizim derslere de girmedi ama girilen üniversiteyi biliyorum mesela SDÜ de
dostum eğer istanbul hakkında diyorsan arkadaşa yardımcı oldun eyvallah;)
Esasen mesele ayrıcalık değil @mavieylül. Tabi ki var biraz ayrıcalıkları; o da kontenjanları yüksek olduğu için aktarılan paralar fazla tabi. Bir de Istanbuldaki ünilerin tıp fakültesi döner sermayeleriyle diğer ünilerinki bir değil dolayısıyla kaynak fazla. Ama asıl mesele burdaki hocalar taşraya gitmek istemiyor. Rezillik çekseler dahi gitmiyorlar. Düşün benim okuduğum ünide 3 doçent bir odada kalıyodu ama taşra üniversitelerinde asistanı bırak memurun bile ayrı odası oluyor:)
Özel istemiyorsa bir bildiği vardır ve koç, sabancı, bilkent olmayacaksa diğer özellere gitmenin anlamı yok.
10 Yorumla
+1 yılDevlet üniversiteleri iş başvurularında gerçek üniversite statüsünde değerlendirilir. Özellerin birkaçı hariç bu şans tanınmaz.
20 YorumlaBanada bu sorunun cevabı lazim ama ben devlette kazanamazsam ozel dusunuyorum baraji gecsek yeterlimi
00 YorumlaHepsinin canı cehenneme . Oku oku sonra gene bir halt olmuyor.
30 Yorumla
+1 yılbence vakıf üniversiteleri daha iyi çünkü hem daha kaliteli bir eğitim görüyorsun hemde stajdan tut iş olanağına kadar güzel imkanlar sunuyorlar
00 Yorumlazenginsen özele çünkü burslu bile gitsen ordaki zibidiler züppeler seni ezmeye çalışır öyle zanneder en güzeli devletimin güzel ünileri bence
10 Yorumlaözele gitme burslu kazandıysan bile devlet daha iyidir çünki bırakmaya meyilliler ve eski havası yok bilkent vb olmadıgı sürece ayrıca bir kaç dersten kalırsan ortalaam düşerse direkt bursu kesiyorlar
00 YorumlaHangi vakıf üniversitesi olduğuna göre değişir. En baştaki vakıf üniversiteleri tüm devlet üniversitelerinden iyidir ancak onun dışında kalanların oyun parkından pek farkı yok.
00 Yorumla
+1 yılPara olan devlete gidiyormu ki ? Hersey maddiyat.şırnakta üniversite kazanan çoban özelde 3 tane üni bitirenden daha asil benim gözumde
10 Yorumlayani özel üniversite'ye vericeğin parayı altına yatır
00 Yorumlasana direk önerim 2 yıllık oku ve sonra git çok güzel bir okula yerleş...
06 Yorumla
Gizli Soran2 yıllık mı? ben psikoloji okumayı düşünüyorum o yüzden olmaz öyle :D
Gizli Soranönce 2 yıllık okuyup sonra 4 yıllığa geçiş gibi bişey mi var? benim pek bilgim yok bu konuyla ilgilide :)
Gizli Soranhadi yaa iyiymiş. tabi her bölümde öyle bi imkan yok ama teşekkürler araştırıcam :)
dipnot : öss girdiğim ilk sene benimde haberim yoktu ...
2. sene hazırlandığımda aynı senin duruma düşmştüm sonra bu myo olayını duydum araştırdım kafama yattı ve 2 senelik bir sıkıntılı süreçten sonra ilk girdiğim sene kazandım... göz ardı etmemeni öneririm..
tüm mühendislikler var , üstüne dış ticaret , hukuk , ekonomi , daha ismini sayamadığım bir sürü bölüm mevcut.
+1 yılyalnız bu kategoride ne işi var bu sorunun onu bilemedim ben
01 Yorumlafarketmiyor.ama bazı fakülteler için bazı üniversiteler özellikle isteniyor.
01 Yorumla
+1 yılAllah askina sacmalamayin ozel. universite her zaman avantajlidir ama ozel iyi universite vardir ve kotu ozel universite vardir bunun secimini yapmak onemli olandir
00 YorumlaÖzelde okuyorum, çok memnunum. İmkanları kıyaslanamaz bile devletle. İyi bir özel üniversite istiyorsan burssuz da olsa yine ortalama bir puan yapman gerekiyor barajı geçmek yeterli değil.
00 Yorumla
+1 yılpuanı iyi bir devlet üniversiteye tutuyosa tabikide devlet üniversitesine gitsin derim ben
10 YorumlaMaddi imkanı çok iyi olmayan biri için devlet. Maddi imkanları uygunsa özel olabilir.
10 YorumlaŞimdiki aklım olsa vakıf üniversitesinde okurdum.
İş alımında bölümüne göre değişir. Ama sağlanan imkanlar olarak iyi vakıf üniversiteleri bir adım önde.00 YorumlaHangi bölümü istiyorsun ona göre? Ve yapabildiğin puan aralığı ne?
00 Yorumladevlette okuyanlar gündemi takip eden kültürlü insanlar falan değil gayette dünyadan bir haber benim arkadaşlarım.
00 Yorumlaben koçtayım ve gayet memnunum. sormak istedigin seyler varsa yardımcı olabilirim :)
00 Yorumla
+1 yılözel üniversite mezunuyum daha kaliteli eğitim var devlet üniversitelerinden.
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yılHangi üniversiteden mezunsunuz?Bu arada kaliteden kastınız insanlar mı eğitim mi ?
- +1 yıl
okul ismi vermiyorum:) hem insanlar hem eğitim kalitesi.en basitinden sağlam bir ingilizcem var.bunu devlet okulunda sağlamak zor.adamlar bölüme devlet okulunda yüzde 30 ing yazmışlar full türkçe dersleri var:D bizim yüzde yüz ingilizce eğitim vardı
Gizli Soran+1 yılOkulun adını vermediğin için bende okulunla ,lgili pek birşey diyemeceğim .Bu arada ingilizce konusunda haklısın ama bunu ekstra dışarıdada yapabilirsin veyahut özel üniye vericeğin para ile çok seminer kursuna katılabilirsin yinede tercih meselesi =)
- +1 yıl
seminer ve kursun dil konusunda buradaki kadar etkili olduğunu sanmıyorum:) özel üniye vericeğin parayla yurt dışında yaşa deseydin sana katılabilirdim:)
Gizli Soran+1 yılÖzel Üniversitelerin Sistemini biliyorum =) Kişide bitiyor hedefine uçaklada gidebilirsin trenlede =) Özel Üniversiteye harcadığın parayla yurtdışında okuyabilirsin elbette bunu ben demeden sen zaten biliyorsun =) Arkadaşların nasıl insanlar hayat kaygıları var mı ?
- +1 yıl
herkes rahat gayet hayat kaygısı falan yok tanımış olduğum herkes çalışıyor hepimiz iş hayatındayız işsizlik gibi bir sıkıntımız olmadı
Paran varsa özel tabiki :)) Ben şahsen Kadir Has da okumak isterdim :p
10 Yorumlapuan iyi ise devlet.Değilse özel tabiki.ben özel okul mezunuyum gayet memnunum hayatimdan.
10 Yorumla
+1 yılKazanabiliyosan devlete git herşeyden önce bütçeni neden zorlayasın kii
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen zaten devlette okuyorum =)
- +1 yıl
devam o zaman :)
puan gerekiyo tabikide öyle barajı geçiyim hukuk okuyum muhabbeti yok.
00 Yorumlaözele git. iş olanaklarıda çok kültür yönündende şeklin olur.
04 Yorumla
Gizli Soranbence kültür olarak devlet üniversitesi daha fazla şey katmazmı?
Gizli Soranmesela bi istanbul üniversitesi, özelden daha iyi değilmidir?
- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar