+1 yılAllah kimseyi cahil, aç gözlü, menfaatçi insanlara düşürmesin. Kendi değerini karşı tarafın yapacakları ile ilişkilendirip onu baz alan gelişememiş insanlar, evlilik zamanı gelince kendi değerinii acaba ben ne kadar ederim diye maddi kaygılar üzerinden test ediyor. Değersiz insanların içine giren her birey değersizleşir. Evlenmeden şunları bunları istersem değer görürüm kıymete binerim diye düşüneceğine insan, değer kıymet bilen akıllı görgülü ailelerin yetiştirdiği gençleri bulup onlarla bu evlilik aktini gerçekeştirse değer de görür, kıymetlide olur, mutlu ve güvende de olur. Rastgele ailelerin ve onların çocukları ile ciddi yola giren genç kızlar, bilinç altı kendini sağlama amaya çalışıyor maddi kaygılar üzerinden kendini saydırıp değerli hissetmek istiyor. Çünkü biliyor içten içe beyin ben bunları istemezsem bunların bana değer meğer vereceği yok neme lazım isteyelim onu bunu yarın önür gün bunlardan bir tekme yersem şap gibi oturmayım yerime. Eee meslekte yoksa kadın ne düşünecek kendimi garanti altına alayım ilerde çocuk olur çalışamam işten çıkarım eşimin eline bakarım. Zaten baştan belli oluyor güvensiz ilişkiler. Maddi kaygılar ile yapılmış evlilikler çok ortada. Kişinin değerini ne düğün ne takılacağı takılar belirler.
01 Yorumla- +1 yıl
Harika yorumlamışsın. Mantık bu zaten bana nekadar yapılırsa okadar degerliyim diye düşünüyorlar. Erkekte hele bir şu düğün olsun bunların acısını cikartirim diye bakıyor. Ortada samimiyetsizlik evlilik olduktan sonra da huzursuzluklar tartışmalar. Sonuç mahkeme salonları boşanma davaları ile dolu. Çıkar üzerine kurulan ilişkilerden hayır gelmez.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılDugun istemeyebilirsin ama altını mutlaka iste. Yani eşin olacak kisinin sana bir sekilde mehir vermesi gerekiyor. Hadi bunu gectim. Evlilikte altinlar kadina bir sekilde kalmiyor zaten.
Bugun bile altin buyuk bir yatirim araci. Altın mutlaka iste ama butcesine gore iste. 5 bilezik yerine 2-3 iste mesela. Ev araba diyorsun. Bu millet o ev arabalari, altin bozdurarak alıyor. Bugun bu pahalilikta elinde altin, doviz yoksa cift maasli falanda degilseniz o ev arabayi zor alirsiniz. Cift maaslilar bile kirada oturuyor günümüz krizinde.
Düğün tercih meselesi ama altin konusunda taviz verme derim. Bütçesine uygun bir seyler talep et. Erkek bir sekilde mehir vermek zorunda. Boyle bir sey istemiyorum diyerek islamin size verdigi hakları elinizin tersiyle itiyorsunuz.
Aslinda evlenmeden istediginiz bu seyler her turlu kadınındır. Ama bizim kadinlar yine ailesine, evine, arabaya vs harcamayi tercih ediyor. Sadece nikah olur ama evlenmeden bir sey istemeden olmaz.
Sadece nikah bile olsa akraba, komsuyu cagirmayi ihmal etmeyin. Altin, para takarlar elinizde bolluk olur. Cunku dugun yapmasaniz bile masrafiniz her turlu cok olacak. Borclariniz olacak. Bugun sifirdan ev dizmek cok maliyetli cunku.
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@met96 peki ulkedeki erkeklerimiz cok mu temiz ki bakire kiz isteyebiliyorlar? Kardesim bunlari düşünme sen. Allah temiz kadinlar temiz erkeklere layiktir diyor. Temiz erkek bu ulkede kaldi mi bilinmez, bir kızla yapmasaniz bile gidip para vererek yapiyorsunuz adina da milli oldum diyorsunuz. Once siz iki yuzlu olmayin sonra karsi cinsi düşünürsünüz.
Benim yakin 2 kiz arkadasim cok temiz kızlardı. Kendileri gibi birileriyle evlendiler. Evlenmeden el ele bile görmedim. Sevgili dahi yapmadılar. Bunlar benim ilkokuldan arkadaslarim. Simdiki erkekler kiz temiz olsa bile hadi yapalim diye kizi gunaha surukluyor.
Herkesi kendiniz gibi sanipta genellemeyin yani. Gozlerinizi acik sacik kızlardan alip (ki ilk ayet erkeklerin goz kapaklarinadir. Harama bakip bakmamak siz erkeklerin kendi tercihi) duzgun sekilde etrafiniza bakarsaniz duzgun kizlar gorebilirsiniz. Yok dersenizde cevrenizde bir sıkıntı vardir o zaman. iyi gunler.
Cevap sahibi+1 yıl@met96 erkekte temiz olmak zorunda
+1 yılEvlenmenin ne anlamı kaldı o zaman? Kendi arkadaşımdan örnek vereyim düğün yapmadan altın istemeden kınası yapılmadan evlendi şimdi eşinin tarafında herkes ağzına sıçıyor karşı tarafa "ezik" görüntüsü veriyor açıkçası bence altın taksınlar ev ve araba almak istiyorsanız bir miktarını bozdurur üzerinr para ekleyip alırsınız düğünde yap bence ama fazla şahşalı ve pahalı olmasın ama sakın kendini ezik duruma düşürme bırak istediğini yap bir defa gelin olacaksın
02 Yorumla
Soran+1 yılBende bundan korkuyorum işte.
- +1 yıl
Korkulacak bir şey yok bence fazla alttan almamak gerek eğer çok şüphen ve tereddütün varsa evleneceğin kişi ile konuşmalısın
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAynen canım tam olarak öyle olursun. Kocan değer verse de ailesi değer vermez her ağzına geleni söylemeyi kendinde hak görür. Gelin olarak ne yapılması gerekiyorsa yap yaptır.
03 Yorumla
Soran+1 yılAcıma diyorsun yani
- +1 yıl
Tabi ki de acıma. Hangi gelinliği beğeniyorsan onu al hangi salonu istiyorsan onu tutsunlar ne istersen gönlünce yaptır. Senin iyi niyetini eziklik olarak görürler. Bu yüzden kendini onlara ezdirme kocana gösterirsin sonra iyi niyetini
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKendinize ait bir ev ve bir araba isteyeceğin her türlü altından çok daha fazla değerli. Ortalama bir ev 1 milyon TL desek birde arabaya 500k eder 1,5 milyon 👍 eşinle anlaş ve bunlara ortak olun. ya da ev senin araba eşinin üzerine olsun artık bir şekilde çözün, altın istesen ne kadar altın alacaklar? Çok altın istediğini varsayalım bu defa borç ödemek zorunda kalacaksınız. Eşinin işleri ters gitse maddi olarak çıkmaza girse altınlarını vermeyecek misin? En güzeli ev ve arabayı ortak alın ortak olmaz dersen değerleri yakın bir ev ve araç alın ortaklık olmasın 👍 altından çok daha güzel.
04 Yorumla- +1 yıl
Evlenince zaten ortak sayılıyor
- +1 yıl
+1 yılTürk toplum yapısının dayattı saçma bir düşünce daha sana. Yok değersiz olurmuş, yok kimse değer vermezmiş.
Eğer eşinin tarafı cahil ve etrafa hava atmayı seviyorlarsa o zaman fazla şey talep etmeni istersen. Asıl o erkekten ve onun ailesinden uzak durman lazım. Bu kişiler sana değer vermez.
senin aracım mutlu olmak. Senin gibi amacı mutlu olmak isteyen bir erkek ile evlenir ve ailesine gelir olursan seni baştacı yaparlar. Önce şuna karar ver, mutlu olmak mı istiyorsun yoksa etrafa hava atmak mı istiyorsun.07 Yorumla- +1 yıl
Bunun türk toplumuyla alakası yok herseyde böyle maalesef bu. Alttan alanın burnundan getiriyorlar
- +1 yıl
@ebesiylesisi ailesiyle ilgili maalesef. Eğer aileler cahil ise istediğin kadar şey iste gene mutlu olmazsın. Ancak, aileler görmüş geçirmiş ise seni ellerinin üzerinde tutarlar. Seni hiç üzmezler. Hatta eşin ile sorun yaşarsan eşinin ailesin oğullarını bir kenara Çeker ve gelinimiz üzme derler. 😃😃
Sanırım soranın ailesi biraz cahil. Allah yardımcın olsun. - +1 yıl
@ebesiylesisi Gayet türk toplumu ile alakalı. Bir Amerikan veya Avrupa düğünününde altın ve para töreni görmezsin
- +1 yıl
@_MelisYıldız_ Amerika övücü arıyordum bende buradaymış
- +1 yıl
@Uçusuhatirlaaa övmek için söylemedim sadece bu kültürün bizde ve bize yakın orta doğu kültüründe olduğunu vurguladım.
- +1 yıl
@_MelisYıldız_ Gayette övmüssün bunu saçmalık olarak gören bir payın altına dümdüz devam etmissin.
- +1 yıl
@_MelisYıldız_ kesinlikle Mesil. Saçma sapan adetler çiftlerin gereksiz yere 2-3 yıl sıkıntı çelmelerine ve evliliğin en güzel günlerinde maddi sıkıntıdan gerilmelerşne neden oluyor maalesef
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç kimse yeterince harcama yapmadığı kişiye değer vermez bunu çevremde çok yaşadım. Bedavaya aldığımız gelin zararsız ama değersiz herkesin ona gücü yetiyor. Diğer gelinimizi pahalı aldık en pahalı ev eşyalarını aldı, evde yemek yapmaz dışarıda yer ve üstüne üstlük sende ne görüyorsa gider aynısını alır ama bu kişi en değerli gelin oldu ailemizde. Ben sevmem ama inan ben hariç herkes değer verir. Benim çok erkek arkadaşım oldu, kız arkadaşlarından ayrıldığında hiç 'ben onu seviyordum niye ayrıldık' diye ağlamazlar. Ben ona şunları yaptım şunları aldım neden benden ayrıldı diye ağlarlar. Yani her zaman büyüklerini dinle. Bir bildikleri vardır.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEzik görürler , altının kesinlikle olsun , hayatın ne getirceği belli olmaz kıyıda köşede en azından güvence olarak bulunmalı hem gelenektir hem gereklidir en az 150 gram iste o senin hakkın, itiraz ediliyorsa yemin ederim bak nikah masasından bile dönülür bu kadar netim ! Çünkü iyi niyetli olucam diye istemediğinde ezik görebilirler ki çevremde bu örnekler fazlasıyla var , bir arkadaşım aynı böyle altın istemedi sade bir nikahı kabul etti sonrasında ezik muamelesi gördü , anlaşmazlıklar olunca iş çığrından çıktı boşancam dese güvencesi yok , ehh onlar da hiçbir güvencesi olmadığını bildikleri için rahat davranıyorlar kızı tii ye alıyolar, deveyi diken yaranır diye yemin ederim boşa demiyolar , ayrıca düğün için gönlünden geçen neyse sonuna kadar yaptır, gelinliğini alasını iste , ağırlığını en başta bu aşamada koymazsan basit görürler, saygını göster tabiki saygıda kusur etme ama ağırlığını da koru bence !
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBenim yorumuma istinaden yapılmış bir yorum olduğu çok belli olan bir yorum var , biri çıkmış "cahillik, aç gözlülük, menfaatçilik" diye söze girmiş , evet parayla "ben bu kadar ederim" der gibi kendini pazarlamaktan bahsetmiyorum zaten , benim söylediklerim en kötü ihtimale göre hazırlıklı garantili olma durumu ! Çünkü genel olarak evlilikte olumsuzluklar olduğunda mağdur olan taraf genellikle "kadın" oluyor! Ama o yorumu yapan kişi muhtemelen hayat tecrübesi olmayan , hayatın içinde olan konularda eğer gördüyse ders çıkarmayan ama büyük ihtimalle bu tarz olumsuz durumlara şahit olmamış ya da bu tarz şeyler yaşamamış , evlenmediyse evlilikten sonra olabilitesi olan şeyler hakkında bilgisi olmayan biri olduğunu düşünüyorum ! Teorik düşüncelerle bir yola girilmez olayı yaşayanlar iyi gözlemleyenler en iyi anlar bu durumu ! Ayrıca takı olarak istenilenler "gelinin ederi" olarak düşünülmüyor çünkü herkes onun gelenek olduğunu, dinen ve olması gereken olduğunu düşünüyor ama bu evreler hakkında hiç bilgisi olmayan biriysen buna teorik düşüncelerinle "değer biçmek" olarak bakarsın ! Ayrıca seviyorum bitiyorum diyip de düğünden sonra 360 derece değişenlere de şahit oldum. Gayet eğitim olarak , iş hayatım olarak , hayat tecrübem olarak gayet de görmüş görgülü biriyim ama geniş perspektifle bakmayanlardan farkım sadece yaşadıklarım ve gözlemlediklerimden çok iyi ders çıkarmamdır !
Cevap sahibi+1 yıl@met96 para avcısı olmayın diyorsun ama madem bunun adı para avcılığıysa ve sen paraya önem vermiyorsan neden "bunlar benim" derse öldürmekten bahsediyorsun? 🤔 paraya önem vermiyorsan para için insana kıymaktan bahsetmemen gerekir ! Senin dediğin de bir nevi para avcılığının farklı bir versiyonu oluyor !
Cevap sahibi+1 yıl@met96 sen zaten onun güvencesi olarak onu alıp veriyosun , ona aldıktan sonra o artık senin paran değil ! Kadınla boşanmak için evlenmiyorsun ki , dünyanın bin türlü hali var boşanmak olur, ölüm olur , kaza bela olur o kadının olurda birgün bir sebeple zor duruma düştüğündeki güvencesi onlar , eğer sana emanet edilen bir kadına güvencesini sağlamak çok geliyorsa evlenme o zaman !
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılAcıma acınacak hale düşersin demiş atalarımız.
Senin dediğin gibi doğru dürüst altın olmadan eşya düzmeden gelin oldum.
Pişman mıyım?
Onlar açısından evet. Kolay lokma olarak görüldüm.
Değerimi kıymetimi kimse bilmedi.
Aşırıya kaçmadan herşeyi yaptır.
Burada dozaj önemli.10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Hep duyduğumuz kocam hergun yorgun ya da karım bana ilgisiz gibi şikayetlerin altında gereksiz masraflar yatıyor. Düğün altın kıyafet eşya dayatması sonra banka kredisi 48 ay borç. Çocuklar evleniyor mu yoksa borç bataginami giriyor belli değil. Eğer imkan varsa ev alın uğraşma düğünle altınla senin fikrin çok mantikli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılDüğün yapmamak saçma ritüellere saçma paralar dökmemek basitlikse bu onların basit düşünceli oluşlarındandır. Basitlik değildir ama Türkiye'de yaşadığımız gerçeği ve hiçbir şey istemeyen birinin 'kusurlu' görüldüğü bu toplumda basit görmeleri normal.
00 Yorumla Toplumda maalesef öyle bir bakış açısı var, acıma acınacak hale gelirsin. Kız tarafı ağırlığını korusun, hiç bir şey istemezsen değersiz olursun. "Bak ben istemedim de ne oldu? Değerimi bilen yok!" Diyen de çok olur.
Düşüncen çok mantıklı, evimiz olsun arabamız olsun yeter. Borç ödemeye ne gerek var.
Ki zaten dini nikahta mehir isteniyor. Ben ekstradan altın istenmesine karşıyım. Altın alacağına evini düzersin daha iyi.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBununla ilgili farklı yorumlar mevcut. Konuyla ilgili bir soru sormuştum: Düğün ve nişan olmadan evlenilirse toplum kötü düşünür mü?
00 Yorumla Abartı düğüne karşıyım. Düğünde takılan altın vs ile de birçok ihtiyaç alinir diye düşünüyorum. Önemli olan abartmamak mesela artık kına ve düğün aynı anda oluyor. Olabildiğince israfa kaçmadan sade sakin bir düğün yapmak çok daha iyi olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence basit değil. kralice olursun. benim sevgilim senin gibi düşünse varya ömür boyu kölesi olurum. bu devirde geleceği düşünmek lazım damadın durumu yoksa ve okadar çok şey isteyip zorla kredi cektirirsen ilerde beraber ödersiniz, borç batagindada huzursuzluk çıkar olan sana olur.
10 Yorumla
+1 yılNe alaka ya önemli olan buna değicek birini bulman seni sevicek değer vericek biri olursa altın isteme sen eşyamısında seni parayla altınla alıyor eğer ozaman altın verip seni alıyorsa sen onun hizmetçisi falan olmalısın sana istediğini yapabilmeli
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 353 cevap paylaştı. basit değil mantıklı olursun. ama mantığı sevmeyen bir sürü gelin adayı var. evlendikten sonra kaç sene borç ödeyip mutsuz oluyorlar.
millete gösteriş yapacağız diye bu kadar masrafa ne gerek var. hele ki şu dönemde.00 Yorumla
+1 yılniye 5 bilezik isteyince mi degerli olcan. soyle bisey var. anlayisli biriyse karsi taraf. zaten bu uslubundan dolayi dahada onem deger verirler. ama cahil bi aile ise karsi taraf. iyi iyi belese getirdik vs derler 😂
00 Yorumlasenin ailen türkiye’de bir erkeğin neden evlenmemesi gerektiğinin en güzel somut örneği şu an. ailen senin mutluluğundan ziyade senin için ekonomik kaygı güdüyor olsa gerek.
10 Yorumla
+1 yıladamın durumu varsa seven adam zaten yapar sen istemesende yapar ama adamın durumu imkanı kısıtlıysa sırf seni sevdiği için gireceği maddi sıkıntının altında siz evlenince boğulursunuz ve mutlu olucağınız günleriniz başlamadan son bulur bu zihniyeti kim sokuyorsa kafanıza bana göre cahillik ailen evlenmiyor siz mutlu olmak için evleniyorsunuz bunu sakın unutma
00 Yorumla
+1 yılErkekten istenen kadar kız tarafıda yapmalı bence. Bakalım ozaman nekadar isteyecekler. Aslında bu kızlarına verdikleri değeri de gösterir. Ben kızıma 10 bilezik yapicam sizde aynısını yapın deme hakları da olur. Harbi kızlarına niye birsey yapmıyor kızın ailesi?
00 Yorumla
+1 yılhayır neden basit olcaksın sacmalama peygamberimiz evlılıgın en hayırlısı en kolay olanıdır der cünki evlılıkler oakdar pahalı zinalar oakdr ucuzki insanlar ona yönelır oldu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Evi arabası olan adam istiyorsan senin de evin ve araban olmalı ailen ağırlığının olmasını istiyorsa sana maddi güç versin damat dan maddi güç dilenmesin
00 YorumlaNasıl ailelerde büyüdünüz bilemem ama basit olma ağırlığını koru yerine keşke kendi ayaklarının üzerinde dur kazandığın sana yetsin eşinin ailesinden gelen kreması olsun gibi akıl verselerdi
06 YorumlaEsas aksini yapanların basit ve bencil insanlar olsğunundüşünüyorum, karşındkai insan sana değerli oldğunu hissettiryorsa gerisi boş. Ağırlık karakterle olur malla mülkle evleneceğin insana kambur olmakla değil!. Ailenin de bencilliğiyle hareket etme lütfen
00 Yorumla
+1 yılBasit olup olmamanı , sana verilecek altın ya da düğün miktarına bağlama. Ama sen böyle bir fedakarlığı yapınca karşısındaki nankörleşirse ne olacak? Ben ilk evliliğimi , benden önce 2 kez boşanmış biriyle yaptım , düğün de yaptım ama o bahsettiğim nankörlük yüzünden şimdi boşanma aşamasındayım
00 Yorumla
+1 yılİnsanları zor durum altına sokmak seni kıymetli yapmaz. Aksine anlayışlı olursan ne iyi huylu halden anlayan birisi derler. Kıymet bunlarla bilinmiyor maalesef insan yeter ki insan olsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yıldüğün gereksiz bir şey evinizi arabanızı ihtiyaçlarınızı vs de ortak karşılarsınız olur biter birliktelik dediğin maddi manevi bir olmaktır.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBurdakilere bakma sen Eğer Türkiyede yaşıyorsan az çok bilirsin insanları.
Tabi aileden aileye değişir lakin çoğunluk kızı beleşe getirdik kafasiyla ezer kıymetsiz olursun. Ama insallah öyle olmaz.00 Yorumla
+1 yılMaalesef
normal insanlar arasında vardır bu muhabbetler. Taktik, terbiye şart. Manipüle şart.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilesinin durumlarını sen bilirsin bence ona göre takı altın iste öyle boş gitme biraz masraf yapsınlar zaten şu an bı bilezik 20 bin falandır aldır 7-8 tane madem evlendiriyorlar masraf yapsınlar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Ula evi arabası yoksa altın istersen altın alır ev istersen ev alır araba istersen araba alır... Çoğu erkek şu an fakir ve hiç bir şeyi yok...
00 Yorumla
+1 yılAltın alsınlar ama düğünü fazla masraflı yapmayın altını daha sonra yine bozdurup ev ya da araba alabilirsiniz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Düğün şart değil ama en azından da olsa altının olsun
10 Yorumla
+1 yılBunlarla basit birisi olmazsınız düğün bu devirde çok masraf altın isteyebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılBence ailesi seni öyle görebilir üstüne gelir yani bir ton örneği var.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmiyorum valla bizim toplum gidik akıllı abuk subuk durumlardan manasız anlam çıkartıyorlar. Erkeklerin umrunda değil düğün onlar ne kadar ucuza getirirsek kar kafasında
00 Yorumla
+1 yılevlendikten sonra altınlarını verirsen basit biri olursun :D o kadar diyorum
00 Yorumla
+1 yılDamadın ekonomik durumuna göre hareket et ama azda olsa altın iste
00 Yorumla
+1 yılİlk baştan tavrını koy sen sonra seni basitleştirip parmaklarında oynatirlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılNe saçma sürekli başkasını elalemi düşünmekten koyun gibi olmaktan vazgeçseniz
00 Yorumla Hayır tabiki önemli olan mutlu olmak ki mutlu olursun zaten borcsuz evleniyorsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 672 cevap paylaştı. Hayır ben düğün sevmiyorum düğünsüz evlenmek istiyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılAsıl böyle evleneceğin kişiyi zora sokmayan gerçekten de onu seven biri olursun.
00 Yorumla Yoo bence en iyisi olur ne gereği var okadar masrafa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüğün yapma ama altın iste. Düğün yaparak el alemi eğlendirmeye, masraf nasıl olacak stresi yapmana gerek yok.
00 Yorumla
+1 yılBasit değil, ama mantıklı.
Maalesef "senin evliliğin, ama bizim düğünümüz" düşünen var. Bazı ailelerde zenginliği göstermek ve hava atmak çok önemli.
Orta yolu bulmaya çalış.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAğırlık parayla mı oluyor. Niye düğün yapmayan basit mi oluyor. Elalemi kafana takma içinden geleni yap
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır ama şu da bi gerçek ki erkekler istekleri çok olan kadınlara daha çok değer veriyor
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte ben de bundan korkuyorum.
Cevap sahibi+1 yılMaalesef öyle lafa gelince hepsi ya ne gerek var falan diyor ama isteği çok olan kadınların da her dediklerini yapıyolar. burada da itiraz eder hepsi yok öyle bişey diye ama emin ol var
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu senin hayatın nasıl istiyorsan öyle yap kesinlikle alakası yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBasit olmazsin, değersiz olursun. Erkek yatirim yaptigi kadini sever.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüğün şart değil ama altın olsun . Yani o kadar yapılsın
00 Yorumlamk millet uzaya çıkıyor bizim millet mehir derdinde yazık bu ülkeye
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,1b cevap paylaştı. Basit değil tanımadığın insanları eğlendirmek zorunda değilsin o paraya hayatını kur daha iyi
00 YorumlaDüğün yapmayı asla istemiyorum.. milleti ognatcagima giderim önceliğim ihtiyaclarim ev almak olur bana bana saçma geliyor 😏😊
00 Yorumla
+1 yılSeviyorsanız evlenin ne gerek var masrafa altına basitlikle alakası yok bence
00 Yorumla
+1 yılDüğün olması şart değil ama biraz da olsa altın iste derim ben sana.
00 Yorumla
+1 yılev
araba almak için en az 20 yıl kredi ödemen lazım!00 Yorumladügün yapma ama altin taksin bence yaa
00 YorumlaBence çok mantıklı
00 Yorumla
+1 yılAltını alacak erkek bulursan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı. ohooo ne ucuz hatun derler
00 YorumlaTürk Toplumuna Göre, evet.
00 YorumlaBasit olursun her kız. istemeli
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler