Merhaba, ben Ece! 🌺 Bence, bir evliliği ya da aşkı gösterişli düğünlerle ölçemeyiz. En önemlisi, iki kişinin birbirine olan sevgisi ve saygısıdır. Herkesin evliliğe dair hayalleri ve beklentileri farklı olabilir. Eğer düğünler, altınlar seni mutlu etmiyorsa ya da tercih etmiyorsan, bu basitlik değil; senin özgünlüğündür! 👰♀️🤵♂️ Eşimle biz de sade bir düğün yapmayı tercih ettik ve bu kararımızdan hiç pişman değiliz. Sürekli anılarımızı tatlı sohbetlerle tazeleriz. Önemli olan, kalbinin sesini dinlemek! ❤️
Bu arada, düğün sonrası ev yaşamınızı kolaylaştıracak pratik küçük ev aletleri her zaman güzel bir fikir! Kahve düşkünüysen Beko CaffeExperto® Tam Otomatik Espresso Makinesi ile nefis kahveler hazırlayabilirsin. Ayrıca Beko Dem® Deluxe Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi ile çay ve kahve keyfini artırabilirsin. Tabii, Beko ActiPress® MasterPro Buhar Kazanlı Ütü ile ütü işlerini kolayca halledebilirsin. Çeyiz alışverişi için aradığın ne varsa, Beko'da! 💙0
Basitlik kendine yakışmayacak haraketleri yapan insanların sıfatıdır. Sana çok farklı başka bir gerçek anlatacağım. Evleneceğin adamın ne iş yaptığını ne kadar kazandığını bilmem. Ama aylık 200-300k altı kazanan bir adamdan altın alırsan. Gün gelir karıcım tırrık bank buldum koyunları düzüp milyoner olacağız gel şu altınları şuraya yatıralım der.
O paraları * eder sende 20 gün annende kalırsın sonra hayatına altınsız devam edersin. Tam tersi senaryoda ise milyoner olursa, erkek bu hayatta parayı en çok güzel kadınları elde etmek için kazanır. Güzel bir kadın olabilirsin ama her zaman daha güzelleri vardır.
Eğer talep edeceğin altınlar 20-30k dolar civarıysa o parayla yurt dışına tatile gitmeyi iste. Maldive, seychell ya da karayipler orada göreceğiniz yeni hayat standartları aslında ne kadar boş yaşadığını ve oraya ait olmak için gereken motivasyonu sağlayacaktır. İnsan görerek gelişen bir canlı köyünde kalan bir kaz çobanından bir şey olmaz. Unutma her büyük şey ufak şeylerle başlar...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 ay
hayır. bunlar boş muhabbetler bence. Sadece milleti eğlendirdiğin millet için para döktüğün başkaları için harcadığın para.
aslında mesele şu biz akşam seks yapacağız öncesinde haberiniz olsun eğlenelim gibi :D
- Altını napacaksın? Elinde altın olması bir şey ifade etmiyor. Altın sadece kendini geliştirememiş cahil insanların başkalarına hava atmak için taktiği ve ömür boyu belkide çıkarmayan canım.
- düğünü napacaksın? millete para yedireceksin başka bir şey değil.
bu gün 1 düğün 500 bin tl ortalama. sana 500 bin tl lik takı alınsa 500 en az 1 m tl yapar.
Düğün yapma , Altın paraları da 500 olsa 1 m tl para.
1- üstüne biraz para koyup araba alabilrisin
2 - araba alabilirsin
3- güzel bir tatil yapabilirsin ( balkanlar 2 hafta 30 bin tl 2 kişi 60 :D )
yani kafanı kullan
00 Yorumla
Aslında olmazsın.
Ama sığ zihniyetli bazı insanlar seni hafife alıp, değersiz hissettirebilirler.
Sen yine de iste hakettiğini düşündüğün şeyleri.
Değmeyecek durumlar için değerden düşürme kimsenin gözünde kendini.
00 Yorumla
Şimdi dediğime erkekler saldırıcak ama mutlaka bir şeyler bekle.
Düğün beklemiyorsan şaşalı bir balayı bekle, altın beklemiyorsan mücevher bekle vesayri.
Bunu deme sebebim açgözlü ol falan filan değil. Erkekler kabul etmese de kadına yatırım yapmak ve finansal olarak işini görmeyi seviyor. Bu yüzden genelde hoş ve alttan alan hanımların açgözlü kadınlarla aldatıldığını görürsün.32 Yorumla- Soran1 ay
🌻💫
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
- 1 ay
Değer bu şekilde mi biçiliyor ya. Karakterinle, insanlarla olan iletişiminle de değerini belli edebilirsin
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 ay
Eşimin evlenirken taktiği aktinlar evlilik surecimizde kötü gunleriniz için çok lazım oldu sonra eşim onu bana tekrar iade etti. Birgün eşimle aram bozuldu altınlar beni ve çocuğuma yine yardımci oldu cuki kimse yardım etmiyor. Eşim pişman oldu döndü ancak ben bıraktığı gibi değildim altınlari baba yaptığı zulümden dolayı harcayinca onu sucladim. Tarla satıp tekrar iade etti. annemin kasasindalar artık. Bugün o altınlarin değeri çok yükseldi. Demek istedigim şu. Eşin sana kızıp senden ayrıldığında bir kadın olarak onun çocuğuna bakacaksın belki ozmn herkes sana sırtını dönüyor tek dostum Allah birde maddiyatin oluyor. Buyuzden. Ortak bir yaşam kurup bu birliktelikte çocuk gibi bir yük sana bindirilcegi için bunun önünü sağını solunu bilerek adım atmalisin. yoksa kimse senin gözünün hazina bakmaz . Makul en zor gününde seni ve çocuğunu ayakta belli bir süre titatacak maddi karşılık almaslisin bu bir guvencedir büyüklerimiz boşuna kadına bu geleneği getirmemiş. Ben çok faydasını gördüm. Beni ve çocuğuma yararı oldu. almayanlar ise bin pisman. her evlilik iyi gitmez hatta çoğu evlilik batar içeriden ona göre karar ver.
16 Yorumla- 1 ay
kesinlikle Anne baban bile boşanınca canavarlaşıyor
- Cevap sahibi1 ay
@tersimbilir aynen benim. babam oğlumu red etti istemedi 10 yaşındaydı sen niye geldin dedi yüzüne bir kasin olarak. Aİ kadınlar evlenirken maddi güvence gozetmeko baskaainin evine gidip hayatını mahvedip elime verenilirler bir masinin dostu kocasından önce parasıdır net 40 yaşındayım en büyük tecrübem bu genç kızlara paranız varsa siz varsniz çocuğunuz güvende yoksa hicsiniz. Ona göre bakireliğiniz için evlenen o erkeklere ucuz gitmeyin oluyor.
- 1 ay
kesinlikle çok iyi anlıyorum bol boş çocuk yaparlar sonra bakamazlar evlendirirler el olursun ya bu çocugun senin ciddi rahatsızlar şahsen benim ailemde öyle düşsünler elinde tutma sende
- Cevap sahibi1 ay
@tersimbilir bir taneydi oğlum birdaha ualmasim onu bile istemediler eşim bana ben bakamam dedi. Neyseki herşeyi Allah benim lehime döndürdü. Neler yaşadık şimdi her konuda mutluyum. askta maddiyatta herşeye sahinim derlerya kumardada kazandım asktada. :)) bu devirde kocaya güven olmaz aileyede kendine güvecen saglikla kal.
- 1 ay
sağol mutluluklar diliyorum ❤️
- Cevap sahibi1 ay
@tersimbilir sanada canım ♥️
- 1 ay
Erkekler hiç şaşırtmadı beni hepsi hayır ne alaka demiş hatta bazıları görgüsüz görünmezsin yazmış. Beyler sizin bir şey anlamanız lazım oda altın istemek ve düğün yapmak görmemişlik anlamına gelmiyor bu gelenek yüzyıllardır böyle biz burada başlık parasından bahsetmiyoruz kadına altın almak adettendir çünkü bu bir güvencedir yarın bir gün kadın ordada kaldığında harcaması için düğünde her kızın ve her kız sahibi olan ailenin en doğal hakkıdır. Kralların yaptığı düğünü yap demiyoruz bizde ama yarın bir gün hatırlayacağın güzel bir anın olsun altında olmalı erkek ve ailesi almak ZORUNDA.
31 Yorumla- 1 ay
Büyük harflerle zorunda yazınca ben şahsen ikna oldum. Sonuçta yüzyıllardır süren gelenek. Dünya hiç değişmedi. Kadınlar 500 yıl önceki hayatı yaşıyor. İş ve gündelik hayatta hiç kadın yok. Kadınlar ortada da kalıyor brn görüyom. Başlık parasıyla kafam biraz karışık ama. Müq yorum 👏🏻👏🏻👏🏻
- 1 ay
Evet olursun evli olup karısına çocuğuna para harcamak yerine başka kadınlara para harcayan erkekleri gördüm harcadıkları paranın haddi hesabı yok çünkü erkek para harcadığı kadını bırakmaz sonuçta yatırım yapmış bir çok psikolok öyle söylüyor ha tabi iyi bir adamsa sana değer verir ama ben iyi bir adam görmedim
49 Yorumla- 1 ay
Aynı şeyi yazacaktım, gerçekten çok haklı bir yorum.
- 1 ay
- 1 ay
Sen barda iyi erkek bulamazsin mesela , camiye gitmeyi veya daha naif mekanlarda iyi erkegi bulabilirsin. Ha iyi erkek bulmussundur buna eminim ama onuda sen begenmemissindir cekici gelmemistir. Birde camiye giden herkes iyi falan demiyorum. Cok uzun yazicam gerek yok.
Bak yine ayni yere cikiyor isin ucu hicbir cinsi genelleme ve sen bulamadin diye iyi erkek yok diye bise yok
İyi erkekten kastin ne mesela. - 1 ay
- 1 ay
Var mı senin gibi hatun ya. Simdikilerin derdi mal mülk para pul, Hemen bak yorumlarda değersiz olursun diyenlere bak. Aha paragöz tipler onlar. Hemen bunun arkasına saklanmislar. Bak birsey istemezsen değersiz olursun. Asil açgözlülük yaparsan değersiz olursun. Ne güzel işte eşine zorluk cikarmiyorsun. Ne güzel işte eş olmanın paradan öte olduğunu anlamissin. Es olmak, hayat arkadaşı olmak önemli. Umarim senin kafada birine denk gelirim. Oyle biri benim gözümde daha değerli olur. Sonra ben ona altın da alırım el üstünde de tutarım. Cunku beni zora sokmak yerine beni düşünüyorsa ben zaten sonra o demeden altın da alırım kalbimden gelip hediyeler de alırım. Her zaman da degerlim olarak kalbimde yeri olur. Sen bakma o açgözlülere onlarınki kılıf bulmak. Paragoz denilmesin maksat bu. Bak istemezsen değersiz olursun. İstemenin kılıf bulmuş hali. Yazik.
21 Yorumla- 1 ay
çok güzel yazmışsın fakat ben istemesem bile aile devreye giriyor burada.. mesela evlilik olacak yakın zamanda inşaAllah ama ben hiç bir şey istemiyorum ama ailem şu olacak bu olacak diyor karşı tarafa ister istemez kabul ediyorum etmezsem bu sefer ailem kızıyor :( var mı bir tavsiyen
bu evleneceğin insanlarla ve senin ailenle ilgili. bize 150 gram isteyin herkes öyle istiyor dendi. 100 dedik zorlamayalım diye. damat tarafı durumumuz belli, biz 50 gram olarak düşündük dediler. sorduk kızım okey misin diye. evet dedi. 100 de olsa 50 de olsa bunların kendisine harcanacak zaten dedik, mehir olarak 100 yerine 150 dedik. konu kapandı. ikisi de çalışıyorlar asgari ücretliler. bişeylerin ucuzunu buluyorlar bir şekilde çeyizdir beyaz eşyadır tamamlıyorlar yavaş yavaş. dediğim gibi kötü insana ya da aileye en pahalısını da yapsan yaranamazsın
10 Yorumla- 1 ay
Elbette ki ben o kadını daha cok başımın tacı ederim yani yapılan yorumlara bakıyorum saçmalayanlar var evet öyle ölürsün sana bakmaz gider başkasına harcar falan ne saçmalıyor onlar uok sen altın işte bol bol varını yoğunu tanırsın altın ödesin sen de bereketsiz parasız istediğini alamadığın bir evlilik geçir olur mu öyle bir de evlen ömür boyu o düğünün borcunu öde sonra nir şey işte uok almıyor alamıyor falan diye gel buralarda soru paylaş ya da sen öyle düşün ne kadar insanı masrafa sokmayı zor duruma getirmeyi çok seviyor ya özellikle de son nesil!
11 Yorumla- 1 ay
Bu benim yorumlarımın sonunda yazan şey ne ya anlamadım bir türlü
- Gizli Üye(30-35)1 ay
Basit biri olmazsın. Net. Düğün, ev, araba, altın istesen de basit biri yerine koyulabilirsin. Bir şey istememen seni basit biri yapmaz. Ayrıca sınırsız şeyler isteyebilirsin ama karşıdaki kişi kendi imkanları doğrultusunda bir şeyler yapabilir. Asgari ücretli kişi sana düğün, altın, ev, araba, yazlık verecek değil ya. Adam da ne varsa onu verecek. Onu beğenmedin başkasına geçtin. O da sana öncekinin 2 - 3 katı kadar şeyi vaad etmeyecek. Bir tanesi düğün yapmazken diğeri nikahta takı - fotoğraf çekilme organizasyonu yapar belki. Sonuçta herkesin aylık gelirinin 3 - 4 bin Dolar olduğu bir ülkede yaşamıyoruz. Almanya'da Almanlar düğüne bu kadar para harcamazken aylık asgari ücreti 450 Euro olan Türkiye mi para harcayacak.
10 Yorumla - 1 ay
hepsi hayır olmazsın yazmış inanma olursun ilerde pişman olursun insanlar yalandır ilerde bişey olur isteseydin sen istemedin derler başkasına yapılır sen kendı içinde yaşarsın bunu kesle isteseydim diye
41 Yorumla- 1 ay
Aynen Fakir adamlar bile gidip kızlara yatirim yapiyorlar ama eşlerine gelince zırnık koklatmazlar
- Gizli Üye(18-24)1 ay
Bence dugun ve altın normal ve olması gereken bir seh ama diğer adetlere karisiyim misal Nisan söz gibi alt tarafı yüzük takmak için salon tutup gelinlikvari kiyafetler giyiyor misal biz gelin aldık tanışmaya gittik 7 sülale evdeydiler halası bizden yüz gorumlulugu istedi 7 sulalesine bohça kahve yapması için para vs çene durmadı misal ben evlensem söz nişan 7 sülalede bohça istemem ha hediyedir aileme vana bir şeyler alinabilir ayrıca kına gecesi de boş iş bence bi kına yakmak için bi Ton masraf ve sacmalik
00 Yorumla Bende ilerde evlenirsem eşimin maddi durumu iyi de olsa kötü de olsa sade bi nikah töreni olsun isterim düğün vs çok boş işler sünnet olan insanları davet edip yemek ikram etmek ama millet düğünleri abarttıkça abattıyor bence. bizim ailemize ve akrabalarımıza garip gelecek çok şey söyleyecekler ama umrumda değil düğüne harcanacak o para daha güzel şeylere harcanabilir. ayrıca eşinin durumu varsa altın istemelisin mutlaka bi birikimin olmalı ve mehir istemek zaten bizim hakkımız ekstra bişey değil ve bence en iyisi sen ve eşin nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın çünkü bu sizin hayatınız sizin mutluluğunuz önemli başkalarının değil
20 Yorumla- 1 ay
Evlenirsem bir gün bende düğün ya da kutlama yapmayı düşünmüyorum. Ayrıca bunu evleneceğim kim ise ona da söyleyeceğim. İster basit biri görsün, ister görmesin. Kimse kusura bakmasın ben huzurlu bir yuva olsun diye evlenirim, borç harç içinde huzursuzluk yaşayacağım bir yuva istemem.
20 Yorumla - 1 ay
Ben mesela kaçarak evlendim düğün kına söz hiç bişey olmadı ben istemedim zaten eşim sadece bana bı yüzük aldı o kadar 4 buçuk senelik evliyiz o yüzük hala parmağımda sahte bile olsa çıkarmadım çünkü anlamlı
22 Yorumla- 1 ay
Kaçarak evlendin peki ailenle şu an konuşuyor musunuz nasil oldu o iş
- 1 ay
@minyonnkizzz1 kaçarak evlenmeye mecbur kaldım öncesi uzun hikaye ama şöyle diyeyim Allah'a şükür pişman değilim mutluyum
- 1 ay
Türk milletine bakarsan onlara göre olursun çünkü yüzyıllardır böyle öğrenilmiş öğretilmiş.. Adet gereği istenir ama abartanlar var. Bir kadın hayatındaki erkeğe altınla veya parayla değer verdirmeye çalışacak kadar güvenmiyorsa o erkek zaten başka bahaneler ile size değer vermeyecektir. Erkek kadını cepte görmez ve uğraşarak elde ederse aşık olur ve bağlanır. Ama bunu altınla yapmaya çalışmak vizyonsuzluktsan başka bir şey değildir.
20 Yorumla - 1 ay
Hayır, tam aksine mütevazı olursun, görgüsüz degil.
Ama bunu anlayamayacak insan kafası varsa da zaten çevrende olmayıversin.
Ben de düğün gibi gelenekçi safsatalarini istemem, çok çok saçma20 Yorumla - 1 ay
Tam tersine seni çok kıymetli ve değerli bulurum düğünü altına takıya gereksiz buluyorum hele hele sadece 2 saatlik düğün için 100.000 lira gibi bir parayı düğün salonunu ödemek bana çok aptttalca geliyor
00 Yorumla - 1 ay
Hangi devirdeyiz? Kıymetin sana kaç koyun biçildiğine göre mi belirleniyor? Ailen altın takmıştır başkalarına, onları nikahta geri iste yeter. Düğün zaten oldukça gereksiz, lazım değil. /
10 Yorumla Tabikide hayır ilk önce sen bi nesne değilsin altın karşılığında gidesin artık bunu bi kafasından atsın herkes altınsız düğünde olur nikahta olur düğün yapçağınız meblağla birlikte vakit geçirmek için kullanmak daha çok mutlu etmez mi sizi görmediğiniz gezmediğiniz yerleri görmek mesela 4 saat için o kadar para verip milleti eğlendirmektense ben ilk seçeneği daha uygun buluyorum fikrimce
00 YorumlaAksine asil olarak görünürsün. Günümüzde insanlarda para yok altın düğün bunlar masraflı işler. Genelek görenek gibi saçma sapan şeyler artık eski kafa işi.
00 YorumlaEğer etrafındaki insanlar cahilse seni ezik görürler eziyet edip kötü davranip arkandan dedikodunu ederler. Ama eltin veya başka biri arsız gibi gramlarca altın organizasyon vb. İsteyip düğün yaparsa el üstünde tutulup gözde gelin olur benden söylemesi.(Etrafımda olanlara bakarak yazıyorum)
00 YorumlaMühim olan sevgi ve saygıdır. Bunu altınla ve düğünle elde edemezsin. Her evlenip düğün yapan, takı isteyen mutlu değil. Hayır basit olmazsın.
10 YorumlaYani bunun bedeninizi satmaktan ne farkı var. Bi işe girip altın biriktirseniz kocanızdan beklediğiniz hayattan daha huzurlu olursunuz bana göre.
00 YorumlaHayır, hiç alakası yok basit birisi olmazsın düğün yapmazsan ve altın istemezsen fakat düğün yapmasan bile gene de altın iste
00 YorumlaO paraya araba alsın bin. Ben sevmiyorum düğünleri o yüzden istemem. Ama imkanı olanı yapmasında da sakınca görmüyorum
00 YorumlaNormali bu zaten, ama maalesef 'toplum ne der' 'laf olur' baskısı olduğundan maalesef bu toplum hazır değil böyle güzelliklere
00 Yorumla- 1 ay
Hiçbir zaman dgern bilinmez ondan işte isteyebildgn kadr herşeyi
10 Yorumla Avrupa’da insanlar bunları istemiyor sizce basit mi?
00 Yorumla- 1 ay
Bu yaşta evliliği düşünmen hepsinden daha acı.
00 Yorumla - 1 ay
Öyle olunca değerin bilinmiyor, görgüsüz gibi her şeyi iste o zaman değerli oluyorsun
00 Yorumla - 1 ay
Hayır neden olasın kişisel görüşün düğün zaten elalem ne der diye yapılan bişey
00 Yorumla - 1 ay
Altın istersin evde saklar birikim için bir bütçe hali hazırda olmuş olur
00 Yorumla Valla çok güzel evlilik olur düğün gereksiz Masraf 😅 Ama altın önemli tabi
00 Yorumla- 1 ay
Bence asla böyle değil.
Ama şu anki erkekler evet öyle görüyor maalesef
00 Yorumla - 1 ay
Hayır bu basit biri olmak değildir. Ne kadar durumun varsa ona göre evlenirsin.
00 Yorumla - 1 ay
Düğün yapmayabilirsin. Ama altın iste mehir olarak. Bu senin hakkın...
00 Yorumla - 1 ay
Seni öyle gören biriyle evlenme mesela nasıl fikir?
00 Yorumla Hayır basit olmazsın! Aksine görgüsüz ve aç gözlü olmadığın için. İnsanlar seni takdir eder! 🤷
00 Yorumla- 1 ay
Olmazsın. Ama Türkiye şartlarında bunun hakkını verecek bi erkek ailesi bulman da zor
00 Yorumla Bence bunları isteyen kadınların evlenmeye hakkı yok
00 Yorumla- 1 ay
Hayır tabiki o nerden çıktı bu sonuçta tercih meselesi
00 Yorumla - 1 ay
Hayır bence cok iyi dusunceli birisi olursun ve daha cok deger gorursun. Ac gozlu insanlar genelde cikarildiklari zirveden pat diye dusuruluyorlar sen bakma oyle havalarina... eninde sonunda zorlaniyorlar bence 🤍🤍
11 Yorumla- 1 ay
Helal olsun sana
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Bunu kullanmayacak birine denk gelirsen iyi ama ileride ne olacağı bilinmez
Durumu varsa iste kesinlikle10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Düğün yapmana gerek yok ama altın mutlaka al. O senin geleceğin bende düğün istemem ama altkn alırım mutlaka
00 Yorumla İstemediğinde kimse sana teşekkür etmeyecek hatta bunu zaten senin yapman gereken bir durum gibi davranacaklar o yüzden olması gerekenler olmalı. Abartıya kaçmazsın olur biter.
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 ay
1.5 milyona dügün mü yaptı. Olabilir bizi ilgilendirmiyor. Mutlu olur. Umarım mutlu olur.
00 Yorumla Hayır olmazsın ama unutma ki böyle düşüneceğini yani seni basit göreceğine ihtimal verdiğin biriyle isen mutlu olmazsın. Kim ne düşünürden önce kendini düşün
00 Yorumla- 1 ay
Valla ben öyle yaptım ne nişan istedim ne çeyiz ne bohça altın da öyle istemedim yine değer aynı şimdiki aklım olsaydı ama herşeyi isterdim gözümde koymazdım
00 Yorumla - 1 ay
Altınlarını iste. Düğün sevmiyor olabilirsin ama bunu belli etme düğün yerine başka bir fikir öne sür (örnegin şehirleri gör gez ) o masrafi baska bı yerden çıkar derim ben.
00 Yorumla Basit biri olarak görünmenin onunla alakası yok evleneceğin kişinin karakterine bağlı. İster 10 trilyonluk düğün yaptır ister yaptırma adam değilse ona bakmaz bu işler. Siz doğru kişiyi bulun
00 YorumlaBasit olmazsın fakat çevredekiler geri kafalıysa onlara göre basit gelin yani cepte gibi görüneceğin için pek değer vermezler. Umursamıyorsan sorun yok demektir
00 Yorumla- 1 ay
Sırf bu düğün harcamaları yüzünden rus bir kızla ciddi olmuştuk. Onlarda böyle boş adetler yok. Direkt evlilik bitti.
00 Yorumla - 1 ay
düğün diye bişey yoktur
takı alınır ama uygun miktarda
adet diye yapılan çoğu şey deli saçması uydurmadır
00 Yorumla - 1 ay
Bence olmazsın. Düğünler artık maalesef görgüsüzlük gösterisine dönüştü
10 Yorumla - 1 ay
İki taraf da elini taşın altına koyacaksa yap düğün.
10 Yorumla Hiç bişey isteme kızım tamamı senden sonraki geline de herşeyi yaparlar sende aç ayı gibi izlersin
10 Yorumla- 1 ay
Aynen o kadar canım ki düğün yapmayınca basit oluyorsun işte bu kadar siniz
00 Yorumla - 1 ay
Evet çok abartmadan iste dfedakarlık hiç bir zaman iyi degil
00 Yorumla - 1 ay
evet adın bedava olur evlendikten sonra ise süpürge olur
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Karşındaki insana bağlı basit durmazsin bu net gözü gönlü tok biri olarak durursun ama en az senin kadar da karşındaki insan olmalı bundan faydalanmak isteyen çakallar da var
00 Yorumla Hayır ne alakası var asıl görmemiş fakir gibi bir sürü şey isteyenler basit ve ucuz görünüyor
00 Yorumla- Devamını Gör (56)
Detaylı bilgi
Yapay Zeka Cevapladı
Soru Sor