Bunu ona nasıl anlatabilirim?

Ben yazılımcıyım arkadaşlar ve kendi projemi üretiyorum Allah nasip ederse de 3 4 aya yurtdışına gidecem arkadaş ortamında bir kız vardı tatlı biri böyle arkadaş olarak ta çok severim kendisini benden bu işi öğrenmeyi istediğini söyledi bende yardım edebilirim dedim sonra baya baya bana gelip gitmeye başladı işte yeni ekipmanlar aldı sordu vs neyse başladım öğretmeye fakat bu iş sadece görmeyle ve anlatarak öğrenilecek şey değil birazda kendi yeteneklerinle alakalı bir iki defa şaka ile karışık söyledim alındı hatta ağladı ona s*lak muamelesi yaptığını düşündü bende hayır asla öyle düşünmedim ama bu iş öyle olmuyor dedim ya ben anlarım dedi fakat bir yerden sonra hiç yol kat edemiyor parası için mi popületesi için mi bilmiyorum sürekli uğraşıyor bende yardım ediyorum fikir veriyorum ama gelişme yok bu iş için yeterli değil açıkça belli çünkü 20 kez öğrettiğim basit kodları bile unutuyor not almıyor vs vs nasıl anlatabilirim ve benden hiç çıkmıyor nerdeyse biri gelse yanlış anlıyor sevgilim falan sanıyor.. help meeee
Bunu ona nasıl anlatabilirim?