Uzlaşmak istemiyorum uzlaşmacı siz bir gelin vs diyor. Uzlasmaya gitmek zorunlu mu uzlasmak istenilmeyen davlarda?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hayır zorunlu değilsin isteğe bağlı yalnızca sana bir soru sormak istiyorum sanıkmısın dosyada. Mağdurmusun?
Mağdur
Ceza Muhakemesi Kanunu md.253’e göre; ‘uzlaştırma şartları’ şunlardır:
Mağdurun gerçek kişi veya suçtan zarar görenin özel hukuk tüzel kişisi (şirket, vakıf, dernek vs.) olduğu suçlar uzlaştırma kapsamındadır. Kamu tüzel kişileri (Valilik, Belediye, Bakanlık, SGK, Vergi Dairesi vs.) aleyhine işlenen suçun vasfı ve cezası ne olursa olsun uzlaştırma hükümlerinin uygulanması mümkün değildir (CMK md.253/1).
Kural olarak soruşturulması ve kovuşturulması şikayete tabi suçlaruzlaştırma kapsamındadır (CMK md.253/1-a).
Şikayete tabi suçlar hariç olmak üzere; TCK dışındaki özel kanunlarda düzenlenen suçlara uzlaştırma hükümlerinin uygulanabilmesi için, ilgili özel kanunda uzlaştırma yoluna gidilebileceğine dair açık hüküm olmalıdır (CMK md.253/2).
Soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı olsa bile, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda (cinsel taciz suçu, cinsel saldırı suçu vs.) uzlaştırma yoluna gidilemez.
Uzlaştırma kapsamına giren bir suçun, bu kapsama girmeyen bir başka suçla birlikte aynı mağdura karşı işlenmiş olması hâlinde de uzlaşma hükümleri uygulanmaz (CMK md.253/3).
Suçun birden fazla faili varsa; aralarında iştirak ilişkisi olsun veya olmasın, ancak uzlaşan kişi uzlaşma hükümlerinden yararlanır.
Suçun birden fazla mağduru varsa;şüpheli veya sanık tüm mağdurlarla uzlaşmak zorundadır. Şüpheli veya sanık tüm mağdurlarla uzlaşma ise uzlaştırma hükümlerinden yararlanamaz. Örneğin; iki kişiye karşı dolandırıcılık suçu işlediği iddia edilen fail, her iki mağdur ile uzlaşmalıdır. Failin sadece mağdurlardan biriyle uzlaşması halinde, CMK md.253’te düzenlenen uzlaştırma hükümleri uygulanmaz.
Özellikle belirtelim ki; taraflar arasında uzlaşma sağlandığı takdirde, soruşturma konusu suç nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açılamaz; açılmış olan maddi ve manevi tazminat davasından feragat edilmiş sayılır (CMK m.253/19).
Çok çok teşekkür ederim. Şöyle bir sorun var, ben uzlaşmacıya uzlaşmak istemediğimi olayın mahkemeye gitmesini istedigimi soyluyorum 4-5 gundur israrla uzlastirmaya calisiyor bana sanığın güzellemesini yapiyor yok çok pişman vs
Ve ben de israrla net bir sekidle uzlasmayacagimi soyluyorum. Bana dunden beri suraya gel imza atman lazim uzlasmak istemedigine dair diyor. Farkli bir konuda imza attirir diye korkuyorum gitmek zorunda miyim ya da uzlaşmak istedigime dair imza vermek zorunda miyim acaba
Anladım bu arada çok geçmiş olsun yanlış anlama senin lehine bir şey söylüyecem bana özele DM atatmısın.
Buradan yazabilir misiniz ozel bir durumda okuduktan sonra gorusu silebilirim
Tamam peki birde sanıktan madi olarak istediğin parayıda anlaşırsan alırsın mecburi kabul eder ceza evine girip kimse hüküm giymek istemez nasıl bir zararın var senin madi ya da manevi?
Uzlaşmak zorunlu değil kabul etmiyorum dersin olur biter
Uzlasmaya gitmeden reddedilir mi peki uzlaşmacı ısrarla çagırıyor ben gorusmek istemiyorum
Gitmek zorunda değilsin seni ısrarla arıyorsa ona şunu söyle uzlaşma savcılığına gidip sizi de ısrarlarınızdan dolayı şikayet edicem dersen korkar bir daha aramaz
Tesekkur ederim. Uzlaşmak istemediginize dair imza vermelisiniz diyor böyle bir şey var mi acaba cunku israrla hala uzlasmami istiyor uzlasiyorum diye imza attirirda diye korkuyorum
Uzlaşma olmadıgına dair imza at resmini çek adliyeye gidiyorum oraya gelin de korkar üstüne gelemez
Nasil anlamadim imzayi adliyede atacagim mi demeliyim yani imza vermek zorunda miyim beni kandirip uzlasmaya dair imza attiracak birisi gibi duruyor
Uzlaşmak istemiyorum seçeneğinin karşısına imza at attıgın kağıdın resmini çek olsun bitsin
Zorunlu değil ben 1 hafta önce sırf şahısın isteği üzerine buluştuk konuştuk ama tekrar tahrik edici bir şey oldu ve uzlaşmayı reddettim eğer karşı şahıs konuşmak isterse bu mecburu evet ama istemezse mecburi değil
Yani uzlaşmak istemiyorsanız bunu söylemeniz lazım zorunlu değil yani
Uzlasmaci resmen baski yapiyor zorla uzlastirmaya calisiyor ben gitmek gormek istemiyorum telefondan uzlasmak istemiyorum demem yeterli olur mu yoksa gidip orada mi uzlasmak istemedigimi soylemem lazim
Telefondan demen yeterli buna zorlayamazki kimse uzlaşmak istemiyorum denince buluşma şartı yok
İmza atmaniz gerekiyor uzlaşmak istemediginize dair diyor. Boyle bir sey var mi yok mu bilmiyorum israrla gorusmeye cagiriyor. Yoksa onu da şikayet edicem ama emin olamadim şu an
Mesela bana böyle birsey denmedi kapıma telgraf geldi ben vazgeçtim mesela gel imza at vs denmedi
Zorunlu değil ama gidip uzlaşmak istemediğinizi beyan edebilirsiniz.