Paylaş sıkıntı yok ama çok çok bilgi sahibi değilsen asla soru cevap veya dini bir konuda senden daha zayıf olanla karşılık ispat haklılık doğruluk payında olacağın bir muhabbete girme.
Olaki. sen doğru kaynaklarla veya yetersiz kaynaklarla konuşurken, o daha cahilde ve yanlışta ısrarlı hale geçerse daha da soğumasına neden olursun. Tam ve detaylı ve sağlam bilgin varsa ve ılımlı sakın zitlasmadan yardımcı olmak iyidir oda konuya hakimdene.
Ayrıca fetva verir gibi şudur budur kesin hüküm içeren cümle kullanma. O derecede yetkisi olan fetva makamında olan kişidir
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Son derece haklısın haşa ben kımım kı sadece açık saçıkları teşvık etmek
Emri bil ma'ruf nahyi anil münker (iyliği emret kötülükten sakındır) islam dininin emri budur. Sende bir topluluğa hitap etme çabasındasın bunun hayrı eksilmez. Namaz kılıp veya sadaka verip gösterenlerin hayrı eksilir
İnsanları dine teşvik etmek sanamı kaldı sizin yüzünüzden insanlar dini kullandıgımızı düşünüyor her sabah düzenli olarak sabah namazı kılıyorum demeye utandım sizin yüzünüzden
Allahu Teala ne büyüyor teblıg, ben sadece bır soru sordum gerek var mı bu kadar kalp kırmaya Allahu Teala ıbadetende önce ahlak dıyor sanırım onunuz eksık kalmiş ne üzücü