Bir erkek biraz uzun ya da farklı bakıyorsa hemen sapık mı diye düşünmem normal mi?

Lisedeyken biri tarafından onunla evlenmem için şantaja maruz kaldım. 1 yıl tehdit etti, benimle ilgili bilgi toplamak için önecesinde çok izlemiş etrafımdan bilgi vereceğim edinmiş vs. Üzerinden 6 yıl geçti fakat ben aşamıyorum bir erkek beni izliyorsa korkuyorum göz teması kurduğu anda beni farkettiği anda sıcak soğuk terliyorum.. sürekli kullandığım yolda güzellik merkezinin önünde broşür veren genç bir çocuk var her seferinde istemediğim halde zorla vermeye çalışıyor ve ben yürürken ısrar edip benimle yürüyor. Dün de lütfen azıcık dinleyin sadece gelin konuşalım azıcık biliyorum ihtiyacınız yok ama kaç yaşındasınız bu arada falan dedi vaktim yok diyip hızımı arttırdım lütfen amaaa falan diye arkamdan sesleniyordu. Sürekli Çıktı aldığım bir yerde girdiğim gibi bir adam dedi bu dediği çok yersizdi çünkü orada Sıraya girip çıktı alıyoruz bakışları filanda hoşuma gitmedi. Çok sıra vardı koltuğa oturdum çıktı alacağım şeyleri ayarlıyordum telefonumdan refleksle ona baktım hani biri bakınca tik gibi sizde bakıyorsunuz ya ayakta dikilmiş beni izliyordu büyük bir merak ve ciddiyetle. Bu durum hayatımı çok zorlaştırıyor. Paranoya mıyım bu davranışlar mı garip korkmam lazım mı bilmiyorum? Terapiste de gidiyorum, yaşadığınız vaziyet sizi hassaslaşırmış diyor ama bana normal gelmiyor gittiğim her yerde bana azıcık fazla olan varsa GBT sine kadar araştırıp arkadaşıma anlatıyorum. Böyle böyle oldu başıma bir şey gelirse bu kişiye bir baksınlar diye. Erkekler durduk yere bakmaz öyle değil mi?

Bir erkek biraz uzun ya da farklı bakıyorsa hemen sapık mı diye düşünmem normal mi?