Gizli Üye(25-29)+1 yılHep böyle başlar, bi tokatla
Şiddetin içinde büyüdüm ve annemi hep suçladım neden o ilk tokatta gitmediği için
Annem hamileyken bile vurmuştu ona, karnını tekmelemişti kardeşimi öldürmüştü
Diğer yazanlar haklı tokatla başlar dayakla devam eder üstelik annenden de utanması çekinmesi yokmuş onun yanında yapmış o yokken de yapıcak
Bu hayat senin seçimlerini doğru yap , başkaları aa eve dönmüş ayrılmış diye konuşucak diye düşünüceksen işin zor
O konuşanlar sen dayak yediğinde hastanelik olduğunda sana yardım etmicekler sadece senin canın yanıcak, kimse gelmiyo inan bana
Çocuğun var mı bilmiyorum varsa onların da psikolojileri ve hayatları mahvolucak aynı bana olduğu gibi
Ben intihar etmeyi bile denedim çünkü artık dayanamıyodum annemin başını tutup duvarlara vurmasına, onun çığlık sesine ve hala kulaklarımda asla silinmez o sesler oturup saçlarımı çekerdim saklanırdım küçüktüm
Büyüdüm evet , geçmişte kaldı iyileştim iyileştik, olabilicek en iyi haldeyiz annem sakat hala sağlık sıkıntılarıyla uğraşıyo, ben de ilaç kullanarak zorla yaşıyorum hiçbir sevincim ve umudum yok en kötüsü hayalim yok
Bunları bi şey çıkarman için anlattım burdan ergen tripleri girip şöyleydik böyleydik diye ağlamıyorum sadece bi kadının daha aynılarını yaşamasını canının yanmasını istemem
Kendini düşün varsa çocuğunu , annene de evlat acısı yaşatma kendine iyi bak74 Yorumla- +1 yıl
Umarım bütün yaralariniz iyileşir❤️🌸Çok güçlü bir kizsiniz her şeyden önce. Annenizi suçlamayın hayat yolunda onun hatası günahı tercihi belki de bilemediği göze alamadığı, o şekilde buyutuldugu için oldu. Kimsenin hayat yolundan gecemiyirux ki. Kalan hayatımız var elimizde ve onu da en güzel şekilde yaşamak zorundayız, annenize geçmişler olsun hayat bir şekilde var ve asla umutsuz olmayın❤️🌸
Soran+1 yılUmarim yaralariniz iglesir siz guclu olunki annenize destek cikin cok uzucu bir durum evet ama inanin daha beterleri var
- +1 yıl
Canım benim ya gözlerim dolu dolu okudum sana sarılmak istedim dilerim bundan sonra hayatın mutlulukla dolu olur
Cevap sahibi+1 yılDilekleriniz için içtenlikle teşekkür ederim 😊😙
İnşallah siz de mutlu olursunuz bütün kadınlar da öyle
Sadece izin vermeyin en başta dur deyin isteğim bu sizden ❤️
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 601 cevap paylaştı.
+1 yılBen hiç bir şekilde yıkıcı olma düşüncesinde değilim ama karakterim gereği evli veya değil bir bayana el kaldırılmaz el kaldırılması bir erkeğin aciz olduğu anlamına gelir kadın zaten zayıftır onu korumak erkeğe düşer tartışmak bağırmak belki olur ama bence bu yaklaşım çok kötü eğer yuvanda hep böyle bir şey oluyorsa boşan derim evlilik yürümez derim ama ilk defa böyle oluyorsa bunu sorun etme yuvani yıkma derim
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Şiddet kötü bir şey hele evliliklerde çok daha kötü bir durum saygıyı da öldürür sevgiyi de öldürür. Umarım kendin için en doğru kararı verirsin, ayrıl demek te kolay ayrılma demek te kolay buradan. davulun sesi uzaktan hoş gelse de dibinde duranın kafasını sever.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ayyy çok üzüldüm. Eşinde psikolojik nircrahatsuxlık mı var? Varsa ve tedavi oluyorsa, dikkatlimoomdk kaydı ile ona destek ol düzelmezse ayrıl, çocuk yapma bu arada. Yok sağlığı yerinde iken saba Tokat atmışsa derhal ayrıl, hiç dinleme onu, hemen ayrıl canım.😎
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
+1 yılHem şiddet hem de annenin yanında yani çüş ya sarhoş falan mıydı 😡 boşanmak istersen en doğal hakkın olur. Ancak, eşin muhtemelen şiddetin olağan bir tepki olarak kabul edildiği bir ailede yetişmiş, mesela bazı insanların ağzı bozuk olur yani ailesinde veya çevresinde sıradan bir durumdur ama evlenince eşi bu konuda tavizkar olmazsa, o bozuk ağzını düzeltmek zorunda kalır. Sen de istersen önce kendin bu şiddet konusunu düzeltmeyi dene, gerekirse uzman bir terapiste gitsin, eğer çözüm sağlanamazsa, o durumda boşanırsın 🤷♂️ evliliği hemen harcamak yerine, kurtarmaya çalışmış olarak; büyüklük (insanlık) sende kalmış olur…
10 Yorumla
+1 yılŞiddetin kabul edilebilir hiç bir yanı yoktur. Asla. Asla. Asla bunun sana yapılmasına izin verme bunu kabul edersen bil ki misliyle sana geri dönecektir. Kadınını döven her kimse hem adam hem insan vasıflarından acizdir. Asla bir ailenin sorumluluğunu alacak biri değildir. Bu tolere edilecek bir şey değil. Kendine saygı duy kızım sakın sakın kabul etme
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle eşin sonuna kadar haksız ve boşanmak istersen kimse sana neden boşanıyorsun diyemez. Boşandığında bebeğin büyüyene kadar iştirak nafakası almayı hakediyorsun. Buraya kadar soruna cevap yazdım buradan sonrası ayrılmak istemiyorum bu adamı nasıl yola getiririm çocuğumu babasından ayırmadan nasıl büyütürum sorusuna cevap olarak yazıyorum. Anlaşılan eşin üzerine düşen sorumlu olduğu konularda itaat eden bir kadın olmanı istiyor. Bu noktada eşinle çatışmak yerine tamam deyip aynı zamanda annenden kirayı alıp kira vakti geldiğinde eşin kirayı ödeyemezse uygun bir şekilde eşine söyle kirayı ver. Böyle yaparsan değil tokat sana ve annene daha fazla saygı duyup değer bilen birine dönüşür. Nankör biriyse zaten öyle nankör birine bebek vermen bile hatadır.
10 YorumlaBana göre hayatta ikinci şansın verilmeyeceği kişiler ve gerçekleştirdiği eylemler vardır.
Ayrılık bu kadar basit olmamalı gibi saçma sapan sözler ve düşünceler bana hiç uygun değil. Gerektiğinde ayrılmak gerek. Hele şiddetin her türlüsü zaten en önemli nedenler arasındadır.
Bir kere yapan, bir daha yapar.
10 Yorumla
+1 yılŞiddete sonuna kadar karşıyım
Önce psikolojik ardından fiziksel şiddet
Her şeyin yolun başında fark edip önlem almak gerekir bu kişi zamanla senin tepki vermediğini gördükçe sana daha fazla yıpratıcı zorbalıklar yapacak
En iyisi eşin olacak kişiden ayrılmak gibi duruyor senin ruh ve beden sağlığın için doğru olan bu gibi geliyor şiddete karşı asla sessiz kalma
10 Yorumla
+1 yılŞiddetin küçüğü büyüğü yoktur bugün 1 taneyle başlar yarın sayısı artar. kimilerine göre masum bir tokattir boş ver ya da sinirli haline denk gelmisindir derler. önemli olanı gerisinin gelmemesi. Aranızdaki sorun ya da sana vuracak neden ne olursa olsun yapmamalı. Boşanma yerine eşinizle ciddi bir şekilde konuşun ve bu tekrar olması durumunda ona kararlarınızı anlatın. Ve tekrar olması durumunda o zaman karar verirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılKarşındaki eşin olsa da, vücut dokunulmazdır, bugün bir tokat atan yarın dayak atar... Aile dinamiklerinizi ya da eşinin düşünce yapısını bilmiyorum, ancak ömür boyu bir daha olmayacağına eminsen devam edebilirsin. Fakat kendini haklı görüyorsa, ayrıl...
10 YorumlaAyrılırdım. Biri yapan ikiyi de yapar daha siddetlisini de yapar. Ailemin yanında özellikle asla yapamaz. Bitmiştir benim için
30 Yorumla
+1 yılDayak yedikten sonra tekrar barışmak “attığın dayağı ben hak ettim ve bana istediğin zaman dayak atabilirsin” anlamına gelir!!! Boşanmalısın…
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılOtur insan gibi konuş son bir şans ver bir kere daha tekrarlanırsa gözümü bile kırpmadan senden ayrılacağım diye bakarsın hala insan olmuyor ayrıl gitsin bir kere yapan yine yapar Dayak yemek için evlenmedin sonuçta
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yıltabii ki ayrılmalısın bugün bir tokatla başlar yarın ne yapar kim bilir pişmanım dese bile inanma aptal olma önce yapıp pişman olan çok erkek var ama yaptıklarına devam ediyorlar bazen kalbi değil aklı dinlemek gerekir
10 Yorumla herkes uzun uzun yazıp anlatmiş ben uzatmıcam... tokat atmasının hicbir gecerli sebebi olamaz ne yasanmis olsada tokat atmaya hakı yok birkez yaptı bidaha yapmicağinin garantisi yok karar senin tabi ama boşanman daha sağlıklı olur...
00 YorumlaDurduk yere kimse tokat atmaz birini bir şey etmişsin ki atmış
Eşinle hiç oturup sorunları hakkında konuştun mu
kimse bu soruda beni linçlemesin
13 Yorumla- +1 yıl
Linclesek de bitmezsiniz, tokat atan biri sorunlarını konuşmaya ne kadar açık olur?
- +1 yıl
Şiddetin haklı sebebi, bahanesi yoktur. Nefsi müdafaa değil bahsettiğimiz. Eşit güç yok.
- Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı.
+1 yılİlk ama son da olmayacak.
Annesinin yanında tokat.
İlginç anne tepki verdi.
Klasik kocan değil mi doverde severde
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Şaka gibi bir cevap00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılOlur mu hiç hatta öteki yanağını uzatmalıydın çünkü " kocandır sever de döver de " " dayak cennetten çıkmadır " " kocan senden razı değilse cennete giremezsin " bunu bilmiyor musun...
00 Yorumla Yaptığının hiç bir izahı yok hemde aile yanında. Ama çocukta var diyorsun kararı sen kendin düşünüp iyice öyle ver. Buradaki insanlarin gazına gelip karar verme derim bence
00 Yorumla
+1 yılTepkini göstermelisin, bir daha yaparsa bedelinin ağır olacağını anlamalı, tabi eğer kocanı seviyorsan , duygusal olarak hislerin yoksa ayrılmayı düşünebilirsin
00 YorumlaHatasını anlayana kadar ayrı kalabilirsin. Telafi etmezse de boşanırsın. Merak ettim, niçin yaptı bunu?
04 Yorumla
Soran+1 yılYa annem ev kiramizi odemeyi teklif etti ben dogum yapinca rahatsizlandim 4 ay kalcakti esimde onay vermedi bende direttim kalsin rhatsiizim hemde butcemiz ev kiramiza yetmez dedim oda sinirlendi tokat atti
Soran+1 yılBosancam ztn o kesin ama cocuk var arada onu dusunuorum
ayrılık bu kadar basit olmamalı evet size kaba davranması hiç doğru değil ama olay sonrasında uygun dille uyarmalısınız
07 Yorumla
Soran+1 yılYa nasil basit olmamali siz benim yerimdr olsaniz ne yapardiniz
- +1 yıl
gerekirse küser bir süre konuşmazdım belki de olduğu evde bile olmazdım ama terk etmezdim sonrasında oturur yaptığının zoruma gittiğini sınırını aşmaması gerektiğini tekrarı konusunda hiç iyi hissetmeyeceğim gerekirse tamamen uzak duracağımı anlatırdım ve tercihi kendisine bırakırdım
Soran+1 yılCok iyi niyetlisin ama ben okadar iyi niyetli ve sabirli deilim bir kadin rabbimin erkege emanetidir emanete ihanet eden bir erkegi afetmek bence sacmalik
Soran+1 yılAfetsem yine ayni hareketi yapcak
- +1 yıl
bilmiyorum ben birini sevdiğim zaman onu bırakmak için değil sahip çıkmak için severim toplum içerisinde uzun süredir beni rencide etmemişse eşim bi anda bana karşı tavrı değiştiğinde bi durup sorgularım artık kendisi mi değişti benim mi bir hatam vardı yoksa yaşadığı şeylerin yüzünden mi böyle davrandı eğer ki gerçekten artık kıymetimi bilmiyor ve pişmanlık görmüyorsam yolları ayırırım. Sen kuralcı birine benziyorsun pişmanlık duymayacaksan ayrıl gitsin, duyguların pek geri planda gibi
- +1 yıl
Bir kadını ailesinin yanında tokatlayacak kadar gözü dönmüş birini uygun dille uyarmak hmmmm
- +1 yıl
@Sinirliguzinabla ben haklı bulmuyorum yaptığı hareket yanlış ama hatasız insan yoktur şahsen belki benim eşimde sinirlenip bana vurabilir bunun için terk edip gitmem
+1 yılKadına değer vermeye kadını aşağılayıcı bir harekette bulunan her kimse gözünün yaşına bakılmamalı sadece boşanmakla kalma dava da et
00 YorumlaŞiddete karşı olarak şunu söylemek isterim. Bir kere olduysa bunun son olmiyacağini iyi bilmeni isterim.
00 Yorumla
+1 yılOlay ne bilmiyorum ama çok büyük saygısızlık yapmış haklı bile olsa ki belkide haksız yapmaması gerekiyor kadına vurmak aciZliktir
00 YorumlaPEKİ SEBEBİ NEYDİ TAM OLARAK BİR ANALTIRMISIN arkadaşım
02 Yorumla
Soran+1 yılSebeb annem bize oturdugumuz evin kirasini odemeyi teklif etti esimde hayir dedi bende evet diyince vay efendim sen neden diretiosun diye tojat yedim
- +1 yıl
İki kisinin hesabini masaya gelen 3. arkadasin odemesi gibi bisey bu o gurur yapiyorsa sen yapmiyorsan aranizda konusursunuz sakince sonra da istemiyorsa tamam dersin kimseye boyun bukturemezsin zorla ailenin altinda ezilir o da bunu istemiyor sen de rahat buyumussun sana da dokunmuyor olay bu nasil siddete kaydi o cok ilginc
Yuhh ayrıl net böyle bir şeyin affı olamaz. Affedersen yine aynı durumla karşılaşırsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Ayrıl kurtul. Bugün annenin yanında bunu yapan yarın yalnızken neler yapar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu ne saygısızlık ya hele de annenin yanında. Daha önce şiddet uyguluyor muydu?
00 Yorumla Annenin yanında bu cesaret giren birini boş ver et gitsin
00 YorumlaOyys tapmalisin o cok iyi bir es yoksa vurmazdi sana asla birakma onu :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Tokat yemişsin ayrılmalı mıyım diye soruyorsun. Teşekkür et istersen.
00 YorumlaYahu tokatla kavgayla yuvami bozulurmus arkadas, sebep ney sebep o onenli
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEğer pişman olup veya olmayip özür dilemesse sen soyle bence
annen yabancı değil sonucta onunda annesi sayılır ben eşime bakamıyorum die üzülmüş olabilir ama tokat kötü bir şey annenin yanında yaptıysa bide annendende ozür dileyebilir ama zor durum Allah hastalına şifa durumunuza kolaylık versin iyi günler00 YorumlaAile & Toplum konusunda 931 cevap paylaştı. Hala eşim diyebiliyorsan sen o adamdan ayrılmazsın.
00 Yorumla
+1 yılinsan eşine nasıl tokat atabiliyor anlamıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSende ona atmalisin önünde hazirolda beklesin sende ona 3 4 tane hızlı at ama şimdi ödestik dersin ancak böyle çözulur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBirde soru sormuşsun, ayrıl tabi yine aynı şeyi mi yaşamak istiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbir tokatla başlar gerisi gelir. Yol yakınken hemen ayrılmalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşin eşeklik yapmış ama tokat yiyen boşanıyor mu artık?
00 Yorumla
+1 yılKötü bir hareket ama sürekli olmuyorsa sadece o anlık bir düşüncesizlik ile bu hareketi yaptıysa boşanmaya gerek yok. Ama evli olan sensin bu senin kararın.
00 Yorumla
+1 yılKimsenin kimseye vurma hakkı yok sonuna kadar haksız. Ama bence ayrilamdan bir kez düşün yuva kolay kurulmuyor tekrarının olmayacağına söz al bir kerelik affet ha tekrarı olursa hiç düşünmeden Boşa
00 Yorumla
+1 yılşiddetin kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. ilki geldiyse mutlaka devamı da gelecektir bundan emin olabilirsin. bi kere vurmuş olabilir ama bu asla kabul edilebilir bi şey değil ayrılman gerekir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet ayrılmalısın. Şiddet olduğu anda biter o evlilik.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKatilini affeden insan hergün ölmeye mahkûm dur gerisini sen anla
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılbr tokat attı diye evlilik bitirmek mantıklı değüil
00 Yorumla
+1 yılKabul edilecek şey değil tabiki de hayat boyu eminim aklından çıkmaz boşanmak ağır bi durum ama şiddet asla kabul edilmez
00 YorumlaBiri bana aynısını yapsaydı kendisini mahkeme salonunda bulurdu
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle sorun nedir? Birde birinciyi yapan devamını getirir
10 Yorumlaasla ayrılma neden o durma geldi onu incele sakinleş öyle öfkeliyken anlayamazsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyrıl, senin gibi çok dayak yiyen var, bakirelik tabusundan dolayı ayrılamıyor, çünkü sek.. yapamayacakları için dayak yedikleri adamlara vermeye devam ediyorlar.
00 Yorumla
+1 yılSoruyor musun bir de. Annene de yazık o da geçirememiş ağzının ortasına bi tane.
00 Yorumla
+1 yılDevam eder hep bence bide annenin yanında atması çok tuhaf😕
00 Yorumla
+1 yılKendisinden detaylı açıklama ve özür isteyin
00 Yorumla
+1 yılDur hele 1 tokat yedin diye hemen terk mi edicen
00 YorumlaAyrılma ama bu yaptığının yanlış olduğunu anlaması için biraz süründür onu 😏
00 YorumlaAyrılmalısın çünkü bir defa yaptıysa devamı da gelir o yüzden ayrılmalısın
00 YorumlaAyıp etmiş tek de atablir yani tasnif ettiğime değil sindirirsinde annenin yanında olması çok kötü
00 Yorumla
+1 yılEşine bakınca o tokadı hatırlıyorsan ayrılmalısın
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Sence, soruyormusun birde.
00 YorumlaSebep önemli ne yaptında attı sana
00 Yorumla
+1 yılYok ayrilma hatta nikah tazele
00 Yorumla
+1 yılEvet ayrılmalısın
00 Yorumla- Devamını Gör (50)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım