Yüzünü bile görmediğin birine neden yalan söyleme ihtiyacı duyulur? Dürüst olmak bu kadar mı imkansız artık? benim asıl merak ettiğim; sürekli yalandan nefret ettiğini dile getirenler, neden en çok yalanı söyleyenler oluyor? bu kadar mı vizyonsuzsunuz yani. bari riyakârlık sokmayın araya, onu da başka yerlerde değerlendirin delircem yeminle 😂
Kendisini karşıdakinin beklentilerine uygun şekillere sokmak sanalda insanların sıkça yaptığı bir sey, nitekim bence çok gereksiz ve özgüvensiz bir hareket bundan fazlası tamamen kötü karakterli olmaktır çünkü elde etmek istediği amaç doğrultusun da bunu yapmıştır.
Aslında normalde söylemesinden temelde bir fark yok.
Kendinde beğenmediği, kabul edemediği, rahatsız olduğu özellikleri farklılaşrırır. Çünkü bu onu daha fazla mutlu eder. Kendisi ile yüzleşmek istemez, bu daha kolaydır.
Hatta bunu abartıp sanalda oluşturulan profil kendisiyle tamamen zıt da olabilir. Kendi yaşamını sevmiyordur, memnun değildir, bir profil oluşturup onu yaşatır, ondan mutlu olur.
Yani insan sanal da olsa, normal hayatında da olsa aslında karşıdakine değil, önce kendine yalan söyler.
Çok doğru söylemişsiniz ❤️ bende şimdi düşününce çok sebep buldum. konu kendiyle alakalı değildir ve mecbur bırakılmıştır. köşeye sıkışmıştır, kurtulmak için söyler. b* k yemiştir ortaya çıkmasın diye söyler. üzmemek için söyler. üzülmemek için söyler. vs vs ama hepsi bahane. bencillikten söyler.😂
Bencil insanlar kendini düşünür hep kırdım mı incittim mi bilmez varsa yoksa kendi çıkarları kendi hedefi kıra parçalaya gider o yolda. bu uğurda yalanda söyler. yapı meselesi mi dersiniz karakter mi dersiniz zamanla yaşananların insan üzerindeki etkileri izlerimi dersiniz bilmem beni en çok inciten bunlar işte. kaç yaşına geldim görmezden gelmeye duymazdan gelmeye alışamadım. 🤦♀️
Anladım, söylediği yalanın sonuçlarının kendisini ilgilendirmemesini kastettmişsin ki doğru 🙂
Alışmazsın maalesef... Eğer karakterin düzgünse mümkün değil. Ancak olabiliyorsa böyle kişilerden uzak durarak, onların yaşam alanına girmeyeceksin, tek çözüm bu 😀
Eylem ve söylemlerinin doğru olmadığının farkındadır.. Bu yüzden yalan söyleme gereksinimi duyar.. Karakterini oturtamamış ve basit insan özelliğidir..
Düşününce inanılmaz yorucu bir şey. "hiç bir zaman yalan söylemeyen, ne söylediğini hatırlamak zorunda kalmaz" demiş bir abi... lafın gelişi abi, belki de abla.😂
ben hayatım boyunca hep karşımdaki insanın iyiliği için yalan söyledim. ama gel gelelim günümüz de durum çok değişmiş. ne yalanlar pembe ne de insanlar dürüst
O yüzden kimseye çok fazla güvenmek gerekir her daim bir acaba olmalı cebimizde. En önemli kural buradan biri ise çok daha fazla dikkat etmek. Buradaki çoğu kişi anonim profilinde dahi sahte. soruda görüşte başka mesaj kısmında bam başka aldanmamak gerek.