Yakınlarım annem dahil herkes yüzüme vurdu hep günahlarımı hatalarımı. Kendimi affedemiyorum. Beni bilerek suçluluk psikolojisine soktular. Ölmemi bile istiyorlar.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Her insan geçmişinde hatalar yapar ve bunu en yakını ailesi fırsat bulduğunda yüzüne vurur çünkü bu senin hatan ve bununla yüzleşmelisin artık kabul etmelisin tamamen ve o şekilde artık hayatının geri kalanı kabul etmelisin here baktın olmuyor ayrıl herkesten çık ayrı yaşa
16 Yorumla
Soran+1 yılBen ne yaptım? Bir kaç pislik oroospu çocuğunun cinsel ihtiyacını karşıladım. Bence sevap bile işledim bu toplum için hayır işledim onlar başka kızlara zarar verebilirdi
Soran+1 yılO zaman toplumu düşündüğüm için falan yapmadım zaten daha 16 17 yaşındaydım o yaşta ne toplumu düşüneceğim? Bilinçsizlikle yaptım o hataları ama senelerdir başıma kakılıyor. Keşke o zamanlar intihar etseydim diyorum en azından yıllardır bunca acıyı çekmezdim
- +1 yıl
Kendin ileriyi düşünmediğin ve insanlar veya ailem nasıl bakar demediğin için bu hataları yaptığın için başına kakılıyor aslında bu senin hayatında bir tecrübe olmuş oldu ama senin bu tecrüben yaptığın hataların yüzünden oldu birileri bir şey demediğinden değil
Aslında burada aileninde hatası var yok değil 16-17 da çocuğunun öyle bir şey yaşamaması içinde eğitim vermesi gerekirdi kızım böyle olursa şu olur gibisinden ama hiç bir aile çocuğuna bu eğitimleri vermiyor bizim ülkede maalesef
Soran+1 yılTamam
En İyi Cevaplar
+1 yılne yaptın en uç olanı soyle mesela
öncelikle bu biraz iyi bir şey kabullenmeden atlatamazsin özür dileyebileceklerinden özür dile dileyemeyeceklerin için de kendi kendine söz ver intihar aşamasına gelmeden de destek al anlatmak iyi gelir ilaçlar da aynı şekilde
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır özür dileyemem yanlış yaptığım insanlar hep bana zarar vermiş insanlar hem de büyük zararlar verdiler
- +1 yıl
ilk onlar zarar verdiyse takma bile sadece cevap vermissin
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünahların tepkisi olurda o durumu daha önceden sezip ya olursa ya tepki görürsem bünyem kaldırır mı diye insan düşünmeli hatalara bulaşmadan.
Ne olursa olsun geç olunca anlayacak ailen senin kötü oldugunda oda geçmiş olacak.
Sen kendi kendine ayakta durmaya çalışmalısın134 Yorumla
Soran+1 yılKötü olduğunda derken neyi kastettin?
Cevap sahibi+1 yılPsikolojik olarak en dibe girdiginde
Cevap sahibi+1 yılya da diger türlü daha kötü işe bulaşınca ki bu pek tercih edilmez
Soran+1 yılOnların hoşuna gider emin ol ölmemi bile istiyorlar bana bunu yapanlar
Cevap sahibi+1 yılYaptıgın hataya göre degişir de önemli olan dedim gibi sana kızdıkları ve kınadıkları içindir. İş işten geçince aklına gelirler.
Soran+1 yılBenim için hayat bitti değil mi?
Cevap sahibi+1 yılHayır, neden bitsin ki
Soran+1 yılHala evlenemedim. İdeallerime kavuşamadım ve hala psikolojik bunalım yaşıyorum. Böyle birinin sonu hayırlı olur mu
Cevap sahibi+1 yılEvlenmek nasip işidir. Psikolojik bunalım kişinin kendine örttüğü örtü gibidir, içinde debelenmek yerine kurtulmaya çalışmalıdır. Hayır Allahtan gelir dilemek lazım.
Soran+1 yılBenim umudum yok artık. Düşünüyorum da keşke kendimi önceden bir yerden atsaydım. Yıllarca bu kadar acı çekmezdim
Cevap sahibi+1 yılUmudum yok diye anca kendini avutur kendini kandırırsın. Çaba azim olmadan bir yol göremezsin ki
Soran+1 yılEnerjim bitme aşamasına geldi. Popomu kaldıracak halim yok sanki. Mutsuzum çok. Kilo aldım bu sorunlarım yüzünden bir de o yüzden psikolojik baskı gördüm bu kişilerden
Cevap sahibi+1 yılHerkes mutsuz sayılacak vaziyette kankacım, önemli olan kötüyken bile iiyi olmaya çaba göstermek.
Kilo nasıl spor yapınca veriliyorsa, diger sorunlarda zamanla aşılır. Sadece moral motivasyon vermelisin kendine belli bir süre bencil olup kimsenin lafını ciddiye almaman lazım.
Soran+1 yılTakıyor işte her haltı siiktiiğin kafası her şeyi dert ediyor kendine susmuyor bir türlü susmuyor
Cevap sahibi+1 yılSusturmak için çok çaba ve sukunet lazım
Soran+1 yılTekrar cinselliğe sardım zaten bir türlü vazgeçemiyorum. İnancım da zayıflamaya başlamıştı. Annem olacak kişiyle tartıştım 2 gündür bunalım içindeyim 2 gündür sabahları zehir gibi bir iç sıkıntısı ile uyanıyorum bugün sabah banyodayken midem bulanmaya başladı kusacak gibi oldum salona gidip kendimi koltuğa attım ölüyorum sandım sonra netten inşirah suresini okudum midem bulantım geçti bir anda. Sence bu bir tesadüf mü?
Cevap sahibi+1 yılHiçbir şey tesadüf degildir. Bazen Allah insana daraltı verir ki aklına böyle yollardan dolayı kendisini bilmeni hatırlamanı ister. Bu olay buna benzemiş. Hani bazıları diyor ya Allah var da mucize nerde bak bu sana bir mucize gibi göstermiş ben burdayım diye.
Bir söz var severim.
Allahın varlığınıispatla derler göreyim bileyim. Allah ispatlanmaz sadece yaşanır ve dogruyu görülür derler
Soran+1 yılPeki neden bana bu denli zulüm etmelerine izin veriyor? Çilem ne zaman bitecek?
Cevap sahibi+1 yılSınav bu belkide bazı yerde hata yapıyorsun. Her şey kader deyip isyan etmeye ne hacet ki
Zaman dan mekandan münezzeh bir Allaha Geçmiş ve gelecek gibi sorular sorgulanamaz
Kader Allahın bilmesinin ünvanıdır.
Kader iş yapan degildir.
Demem o ki sen bu yola girerken cıkmayı dene
Ben de mesela 7 yıl sıkıntı çektim dert bitmeyen yıpratan şey, bende diyordum Allah neden yapıyor biliyordum ama kendimi kandırıyordum. Allah aklı bakini kullanmanı ister kendin gör diye başar diye
Soran+1 yılSende mi zina batağına düştün? Artık stresten sağlığımı kaybediyorum ama bu kadar da üst üste darbe indirilmezki
Cevap sahibi+1 yılHayır, benşm kırmızı çizgimdir. Büyük konuşmuyorum ama nasip etmesin ne konuda büyük konuştuysam başıma geldi.
Benimde o tarz bir şey, stres baskı kendi kendine konuşma toplumdan uzak kalma hep içine atma vs vs ne ararsan oldu çaba etmedim hep kolaya kaçtim. Ama Şu an mükemmel gibiyim kendimi yönetiyorum, çok şey kaçırdım derdim ama geç olsun güç olmasın diyorum ki hatalarım beni daha güclü yaptı tecrübe tecrübe
Soran+1 yılSeni hatırladım yazın yine sorumda konuşmuştuk kumar geçmişin vardı ama zina kırmızı çizgim falan diyordun 😊
Cevap sahibi+1 yılBak dünya küçük, hiçbir şey tesadüf değildir. Bayadır kapalıydı hesabım bugun geri açtım.
Cevap sahibi+1 yılHatta sanırım şey demiştim benim dediklerim seni kısa zamanla dengeler sen kendi kafanda tamam oldu demen lazım diye
Soran+1 yılAa neden kapattın hesabını? Evet seni sevmiştim bana iyi gelmiştin. Hiç yargılamadın destek oldun hatalarımı anlatınca.
Cevap sahibi+1 yılÇok gereksiz sohbetler var daraltı vede kendi yaptıgım işleri aksatma başlamıştı askıya almıştım.
Cevap sahibi+1 yılYargılamak bize düşmez, biz yardımcı olmazsak insanı çamurda sürüklemesini izlemek, ya da daha batmasına sebep olmak bir faydası olmaz :)
Cevap sahibi+1 yılBurada da sırf böyle tarzlarda sohbet giderse yardımcı olmaya çalışıyorum bir farkındalık olsun hatta benceler yazmaya başladım araştırmaya artık benim için bir mesele haline geldi bu benim davam oldu :) :)
Soran+1 yılDaha fazla batmasına sebep oluruz 😊 işte sensin o.
Soran+1 yılTesadüfe bak. Aylar sonra tekrar karşılaştık 😂
Cevap sahibi+1 yılBen batırdım mı size daha buna üzüldüm nerde hata yaptım acaba :)
Soran+1 yılYok aynı cümleleri yazıyorsun o yüzden anladım o kişi olduğunu diyorum. 😊
Soran+1 yılHadi ya benceleri görmek isterdim
Cevap sahibi+1 yılYanii başlangıç için bu şekilde başlıyorum genel olarak devamında degişir mantık olarak en basit insanın fark etmesi için en indirgenmiş şekilde anlatıyorum karşı tarafı sıkmamak için :)
Bu yobazlık gericilik görmemişlik değildir. Sen bedenini hak etmeyecek kişilerin anlık zevk arzuları için feda edersen ailen bunu öğrenirse yüzünede vururlar bi tarafınada vururlar normaldir yani bazı hataların affı telafisi olmaz maalesef adımları ona göre atarsın.
013 Yorumla
Soran+1 yılErkek olsam yüzüme vurmaz ama değil mi ikiyüzlü insanlar sizi
Soran+1 yılBenim özelim neden ilgilendiriyor anamı? Yeri geliyor senin annen bile yok diyor sen benim için bittin diyor seni hayatımda istemiyorum diyor öyleyse ona ne ona ne? Anneliğini bile hissedemiyorum onu ne ilgilendirir
Soran+1 yılYanlış olduğunu anlamam için değil sırf bana acı çektirmek için yüzüme vuruyor. Çünkü annem olacak şahıs beni üzünce kendini daha iyi hissediyor
Soran+1 yılBir defol ammmk malı yobazı. Herkes hür bir bireydir benim hatalarım beni bağlar sen ve senin gibilerini değil. Aileymiş siiktiir git aile dediğin her zaman her şartlar altında yanında olur horlamaz dışlamaz embesil seni daha aile kavramı ne demek onu bilmiyorsun defool
Soran+1 yılOnlara oroospu çocuğu bile dedim küfür mesajı attım uzunca. Ayrıca mülteciler senden de onlardan da daha insan.
Soran+1 yılSırf aynı yobaz kafaya sahip olduğun için zulüm eden insanı savunuyorsun dalga geçer gibi. Vah vah bir hakaretime mi içerledin? Sen karşındakinin derdini sıkıntısını hiçe sayarken iyiydi değil mi? Bu zulümü ben görüyorum sen görmüyorsun. Adi de sensin
- +1 yıl
zulum eden insanı savunmak nedir kızım zulmu kendine ettiren sensin kendini kullandırtıp karşı taraftan zulum görüyorsun bu açığa çıkıyor rezil olup bide üstüne ailenden zulum görüyorsun bunu burada paylaşıyorsun yorum yapan insanlarında sana zulum ettiğini düşünüp öfkeni onlara kusuyorsun?
Soran+1 yılSana körü körüne savunduğun için kızdım zulüm ettiğin için falan değil. Hak veriyorsun anneme. Halbuki o çok kötü bir insan. Kendiniii siiiktirmiyor ya da zina yapmıyor diye düzgün dürüst olmuyor. Bana ne kötülükler yaptı neler neler yaptı.. Dedikodusu iftirası pisliği bitmiyor kadının. Böyle bir insan savunulmaz
- +1 yıl
Anneni ve seni tanımıyorum. Kişisel annenle ilgili bir yorum yapmadım şöyledir böyledir demedim postunun altında cinsellikle alakalı bir şey de paylaşmamışsın hatalarımı ve günahlarımı affedemiyorum demişsin ben insan sarrafıyım anonimsin neler yaşadığını tahmin ettim ve söyledim doğruda tahmin etmişim amacım anneni savunmak veya seni gömmek değildi.
Aile & Toplum konusunda 375 cevap paylaştı. takma bunları herkes gunah ısler tövbe et bırdaha yapmayacagana söz ver allaha yeterlıdır sılınmesı ıcın :)
04 Yorumla
Soran+1 yılAma acım çilem hiç bitmiyor. Sence bu neyin işareti?
Soran+1 yılKilom olduğunu nerden anladın?
+1 yılNe yapmışsın da? Her insna hata yapıyor üzülme! bence çoğu gizleniyor aklanıyor sadece
04 Yorumla
Soran+1 yılBen gizleyemedim keşke bende gizleseydim
- +1 yıl
İşte o da akıllılık aslında, ama şu da var tövbe edersen daha değerli olursun
Soran+1 yılEtrafımdakiler yanımdakiler hatırlattıktan sonra tövbe etsem ne çıkar?
- +1 yıl
Günahi affeden yaratıcı olduğu için olanilir mi? İnsanlat affetmesi gerekmiyor?
+1 yılHatasız insan olmaz seni mutsuz eden akrabalarinla muhabbet etme engelle istersen ama anneni uzcek durumsa ciddi ciddi özürdile bir daha aynı hatayı yapmiyacam beni affet diye affederse zaten asıl ailen dışındakileri takma kafana bence
04 Yorumla
Soran+1 yılAnnem bile bana düşman. Sen neyden bahsediyosun? Yapmadığı kötülük kalmadı bana
- +1 yıl
Ciddi olarak özur dilersen affeder belki anne sonuçta onun dışında bilemem ben
Soran+1 yılAffetmesin affetmesini isteyen yok hayatımdan defolsun gitsin. Her anne anne değildir bunu anlayın
- +1 yıl
İstersen başkasiyla evlen onlari birak istemiyolarsa seni tabi senin kararin
Bazı insanların ihtiyacinı karşılama o kisi baskalarınada yapabilir gibisinden bisey yazmişin galiba burada sorun devlette tecavüzculere idam ya da uzun zaman hapis olsa yapan olucani sanmam
(1) Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel davranışın sarkıntılık düzeyinde kalması hâlinde iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.13 Eyl 2022
İnternette bu var
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi vicdanın işte. Kötü bir şey yapmış olmanın verdiği duygu. Bende de var
018 Yorumla
Soran+1 yılDayanamıyorum sonunda intihar edeceğim
Cevap sahibi+1 yılBen de öyleyim hala bile. Sürekli haykırasım ve bağırasım geliyor. Karşıdaki insana kötü bir şey yapmışım gibi vicdan durmuyor. Bir de senin ailen öğrenmeseydi iyiydi
Soran+1 yılSen bu yaşa iyi gelmişsin vicdan azabıyla. Ben gidiciyim hissediyorum. Zatem bedenim sinyal veriyor yaşlılar gibi kas ağrıları kalp ağrısı çekiyorum bitkinim yorgunum
Cevap sahibi+1 yılSen kaç yaşındasın ve kaç sene oldu?
Soran+1 yıl28im.11 yıl geçti hatalarımın üstünden.16 17 yaşındaydım daha
Cevap sahibi+1 yılSenin cok olmuş ben 32 oldum 3-4 sene geçti. Keşke yardım alsaydın daha fazla.
Soran+1 yılAntidepresan kullanıyordum bıraktım bir faydası olmadı her şey daha berbat oldu. Çünkü annem dahil yakınlarım destek olmak yerine hep köstek oldu
Cevap sahibi+1 yılKeşke onlar öğrenmeseydi. Bu konuyu konuşmadan aşamazsın maalesef. Ben de öyleyim ki ama aile faktörü yok işin içinde.
Soran+1 yılKiminle konuşacağım
Cevap sahibi+1 yılUzman kişilerle ya da içini döküp seni koşulsuz şartsız dinleyeck arkadaşlarınla
Soran+1 yılBuradan çok insanla paylaştım bir türlü bitmiyor düzelmiyor hiçbir şey. Tekrar başa sarıyor
Cevap sahibi+1 yılÖyle düşünmemen gerek her zaman böyle olmayacak. Biraz başka şelylerle aklını meşgul etmete çalış.
Soran+1 yılVicdan azabı dinmeyecek hiç değil mi
Cevap sahibi+1 yılDinecek tabii ki. Ömrümüzün sonuna kadar böyle yaşamayacağız. Yeterince pişman olup af dileyeceğiz ve bizi de tekrardan seven birileri çıkacak rmin ol.
Soran+1 yılİnşallah bir gün hayat bize de güler dediğin gibi. Ben çok haksızlığa da uğradım iftiraya da uğradım inşallah günahlarımın kefareti olur bunlar
Cevap sahibi+1 yılİnşallah tabii ki geçecek öyle düşün. Mutlu olmaya çalış. Hobi bul. İş bul kafanı dağıt. İstediğin zaman da bana yazabilirsin
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok iyisin
Cevap sahibi+1 yılSen de iyi olacakın inan, aklını meşgul edecek şeyler bul ve kötüyü düşünme. ne zaman istersen burdan yazabilirsin cevap veririm.
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. naptın büyü mü yaptın
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ne günahıymış bu
02 Yorumla
Soran+1 yılSöylemek istemiyorum birden fazla var hata günah
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Psikolojim çok bozuk ben günahlar işledim geçmişte atlatamıyorum günahların laneti mi peşimi bırakmıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım