Kendi çeyizinde çok güzel el işi parçalar vardı. Bana gelecek görümce bohçasına ütüsüz, danteli sarkmış gibi örtüler ve yazmalar koymuştu. Bilerek yapmış olabilir mi?

Kendi çeyizinde çok güzel el işi parçalar vardı. Bana gelecek görümce bohçasına ütüsüz, danteli sarkmış gibi örtüler ve yazmalar koymuştu. Bilerek yapmış olabilir mi?

Kız özenmiş yapmış, asıl sen burada görümcelik yapıyorsun. Ayy birde para vermiş, böyle düşünceğini bilseydi vermezdi yazık. Gelin adayımız yazmışsın ama o da bence artık ailenizden biri. Bırak mutlu olsunlar, boş işleri bırakın.
Hemen ön yargılı düşünmemek gerekiyor. Kendi çeyizini belki kendi değil de annesi falan dizmiştir o yüzden özenlidir. Kendisi belki de görümce bohçası hazırlamayı bilmiyordur.
Cevap
19Cevap
Bence boş verin siz haklısınız.
Boş işler bunlar, bohça mı kaldı bu devirde? Allah aşkına mutlu olsunlar demiyorsun da buna takılıyorsun. Bırak buldun da beğenmiyorsun, bana hiç bohça gelmedi napsaydim bunu kafama takıp kardeşimin eşinle kötü mü olsaydım. Hiç kafama takmadım çok da iyiyiz. Bohça bahane bence sen takmaya yer arıyorsun.
Görümce bohçası mı varmış 🧐 bana hiçbir şey yapılmadı şimdi gidip iki yengeminde saçını başını yolacam 🤨
Saçma saçma konuşmayın ya.. bırakın kardeşiniz mutlu olsun.. istersen hicbirsey vermesin.. ondan sonra görümce kaynana yüzünden karı koca tartışma yapsın.. yazık ya hangi devirdeyiz.. o geminin vay haline
Bunun için tavır alacak kadar sığ biri olamazsın dimi? Bende görümceyim böyle abudik gubidik eften püften şeyleri kafama takmadım çünkü haset değilim. Varsa kusur o kişiye kalsın sen duruşunu bozma.
Ya bırak böyle sinsi görümceliği ne var işte kız özenmiş koymuş bırak kardeşinle mutlu olsun çekememezlik yapma
Sana niye tavır alsın. Şöyle fesat düşünmekten vazgeçin. Hazırlamış işte seni de düşünüp. Ben olsam onu da yapmam.
Zorunda mı Allah aşkına. Saçma sapan geleneklerle insanları darlamayın ya. Yok damat bohçası yok kaynana görümce bohçası.
Bence halinize şükredin :) bana tek parça vardı… o da hiç kullanabileceğim bi şey değildi… ve daha binlerce şey… onlar mutlu olsun da…
ulan daha napsınnn bissürü şey koymuşşş yeni gelinlere nbu kadar yüklenmeyin bence sizle evlenmiyo eşinizin kardeşiyle evleniyor. sıkmayın
Gelin neden görümceye bohça hazırlıyor ben onu anlamadım
yapmış göndermiş işde sende görümcelik yapma şimdi aç kendin ütüle
Bakayım kendimi hazırladı düğün telaşından Bn başkasına yaptırdım
İnşallah evde kalırsın da şu troll sorularından kurtuluruz.
Ben kimseye bohça mohça yapmadım bulduğuna şükret 😂😂😂😂
Boşversene ya görümce bohçası ne imiş. bide tonlarca şey koymuş dert ettiğiniz şeye bak
Ne güzel düşünmüş almış gelmiş ya hiç almasaydı o zaman ne yapacaktın
Bu devirde gelin olmak da görümce olmak da hiç getirmyebilirdi biraz saygı
Kız kendi çeyizindeki parçaları neden sana bohça olarak koysun ki?
Görümcelerin adı çıkmış, ondan sen şu an kötü ve haksız görünüyorsun, bence belli etme :)
Herkes seni linçlemiş ama bunu atan gelin olsa kaynanam böyle yaptı dese herkes linçler
Görümce bohçası ne be... İnsanlar evleniyor rahat bırakın.
Bilerek yapmamıştır emin ol, kimi kızlar pek özenmiyor yapıp veriyor sadece
sence buna bile gerek var mı? her şey bu kadar ateş pahasıyken gereksiz kırılmaya gerek yok. Bende görümceyim ve asla istemem çok saçma onlar evleniyor kendilerine alsınlar bu kadarı bile aşırı ince davranış
Böyle şeyleri çok gereksiz görüyorum bir ton masraf yapılıyor bide aile üyelerine eşya al hiç gerek yok yeni ev kuruluyor evin eşyaları alınsın yeter biz ablamda öyle yaptık karşılıklı hiçbir şey alınmadı
Ahahah umarım gerçek değildir bu soru 😂
Gerçekse de sana noluyor ulen görümce bohçası ne yeni mi çıktı? Kardeşin ve kız evleniyor ne burnunu sokmuşsun görümce bohçasıymış 😂😂
Bence kendin ütüleyebilirsin hem güzel bir uğraş olur seni düşünmüş en azından yapmış
Bence bilerek yapmamıştır hemen kötü düşünmek olmaz tani bakalim
Bence onun yaptigi bir sey yok, sen kusur arıyor gibisin.
Ben nişanlıma hiç bir şey yapmadım sandıkta kalanları verdik seslerini çıkartamadılar bunları öpte başına koy bacım
Ya bırakın artık şunları, altı üstü iki insan evleniyo ne kadar çok teferruatla uğraşıyosunuz. İnanın baskası için mutlu olmak daha kolay
Bomboş şeyler. Abin kardeşin mutlu olsun yeto. Ne istiyosun kadından
Takıntılı olman gereken bir konu varsa o da onların mutluluğu olmalı...
Böyle adetler hâlen devam ediyor mu ya 😀
Sen artık bir valiz dolusu viski koyar gönderirim 🤣🤣
Gönderirsin*
Valla eğer gönderirse Fahrettin Koca'yla bile sevgili olabilirim.
Ahahaha işte biz buna viskiask diyoruz 😆😆
ne gerek var ki boş ver kendini doldurma
Kesinlikle tavır alıyor
bence düşünmesi bile yeter şu üstüne gitmeyin hiç yapmayabilirdi de
Zorunda değil
fazla abartılı bence ya gerek bile yok
Bu mu kötü yani
İyi yapmış. Bu kafaya fazla bile bu bohça
Çeyiz yapan kaldı mı ya
Yamyamlık şu yaptığın başka bişey değil.
Görumcelere bohça veriliyor muydu
Daha ne koysun aç gözlü karı.
Görümce bohçası ne yav ne saçma işlet
Çok boş ve gereksiz şeyler yaaa
gerçekten de börülcesin ha ahahha
Yahu gayet de düzgün duruyor
o kadar uğraşmış para harcamış daha ne
Saçmalama gayet güzel
Çokta önemli bir şey değil.
Bu ne saçmalık, hangi yörede bu uydurma
İnsanın aklına değişik şeyler geliyor sanki kadının yedeği olucakmışsın ensest ilişki yaşanacakmış gibi vs saçma sapan adetler
Ne garip şeylere takiliyorsunuz
Gelinin işi zor seninle
Büyük ihtimalle
Ne önemi var ki?
Bu sana kafa tutuyo
Şeytanı duygular besleme olabilir
sanmıyorum
Bence gayet guzel takilma boyle seylere
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?