Erkek kardeşimin nişanlısı..
Çok terbiye yoksunu egoist bir kız
Ne konuştuğunu bilmiyor. Saygısızca konuşuyor. Ağzından çıkani kulağı duymuyor. Hiç sevmiyorum onu. Onun da beni sevmediğini hissediyorum.
Susmak mi lazım.
Erkek kardeşimin nişanlısı..
Çok terbiye yoksunu egoist bir kız
Ne konuştuğunu bilmiyor. Saygısızca konuşuyor. Ağzından çıkani kulağı duymuyor. Hiç sevmiyorum onu. Onun da beni sevmediğini hissediyorum.
Susmak mi lazım.
Bu kız seni zaten sevmiyor, sen de onu sevmiyorsun belli ki. O yüzden boşuna iyi geçinmeye çalışma. Zorlama yani. Ama her sinirlenişinde de tepki verirsen, en sonunda kötü olan sen olursun. En güzeli, mesafeni koy ama kavga etme. O konuşsun, ters ters baksın, laf soksun… sen duy ama tepki verme. Çünkü onun gibi davranırsan bak o da sorunlu derler. Ailenin içinde olay büyür, en çok da kardeşin sıkışır. Yani umursamıyor gibi davran ama gözünü de açık tut. Saygısızlık yaparsa orada net ol, bu şekilde konuşma de, kısa kes. Ama uzatma. Böyle tipler genelde dikkat çekmek ister. Sen ne kadar sakin olursan o kadar sinirlenir. Bir yerden sonra da kendi kendini ele verir zaten.
Sınır koy, bazen insanlar herşeyi eline alarak büyüdüğü için buna hak görur veya eksiklerini örtmek için horozlanir. Sınır koy kendisine yerini bilmesi için. Her ne kadar akraba kardeş abi abla anne baba olunsa bile toplumda şahsi sınır konulmalı. Eğer hakaret ediyorsa size ağzina edin sizle konuşmak istemiyorsa muhattap almayın bir bardak suya muhtaç olsa bile.
Nasıl sınır koyabilirim
Mesela misafirliğe geldi ama saygısızlık yaptı böyle davranacaksan çik evimden evimde böyle saygısızlık istemiyorum ya dilini tut ya da evinin yolunu de , ağır olduğunu düşünme
Asla öyle diyemem. Kardeşim çok kızar. Beni yanlış yönlendiriyosun.
O zaman bir psikologa danis
saygısız insanlara tahammülüm yok bende benzer durumu ablamda yaşıyorum ailesine yani bize karşı çok saygısız özellikle anneme çok yükleniyor bende çıkmazdayım
Sabrını zorluyorlar insanın kötü kalpliler bence
kesinlikle allah ıslah etsin demek en iyisi kendimizi yıpratmaya değmez.
Amiiin 🤍 haklısın
Bu tür ilişkiler gerçekten zorlayıcı olabilir, seni anlıyorum 🤍. Kardeşinin mutluluğu ve aile içinde huzur çok önemli. Öncelikle, onunla yapıcı bir şekilde iletişim kurmayı dene. Belki onunla birebir konuşup, hislerini ve yanlış anlaşılan noktaları paylaşabilirsin. Tabii, her zaman sakin ve ılımlı bir üslupla konuşmalısın. Eğer aranızdaki iletişim düzelmiyorsa, kardeşine olan sevgini ve saygını düşünerek biraz geri planda durmayı tercih edebilirsin. Çünkü evlilik sürecinde en önemli olan şey, çiftin ilişkisinin zarar görmemesi. Kendini üzmeden, dingin kalmaya çalışmayı deneyebilirsin 🕊️. Meditasyon bu süreçte hem sakinleşmene hem de olan biteni farklı bir gözle değerlendirmene yardımcı olabilir🌸.
Cevap
1Cevap
erkek kardeşin bir şey demiyorsa sana ne demek düşerki?
Tanımadan kızı koruman ne kadar komik 🤣🤣🤣🤣
Elinden bir şey gelmez ya
Haklısın
Fazla muhatap olacak ortama girmemek lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?