Vesvesenin en çok gözüktüğü yerlerden biri; Allah’ın varlığı, meleklerin varlığı, ahiretin varlığı, Kur’an’ın hak kitap, Hz. Muhammed (s. a. v.)’in de hak peygamber olması gibi iman ile ilgili meselelerde gelen vesvesedir.
Bu vesveseye yakalanmış kimselerden şu sözleri işitmişsinizdir: “Namaz kılarken aklıma, hep ya Allah yoksa o zaman kıldığın namaz boşuna gidiyor, sözü geliyor. Bu sesi susturmak için uğraşıyorum, ama ben susturmaya çalıştıkça ses büyüyor. Bu sesle uğraşmaktan namazın hangi rekâtında olduğumu bile unutuyorum.”
İşte bu vesvese sahipleri devamlı şu tip sözleri içlerinden işitirler:
“Ya Allah yoksa… Ya ahiret yoksa… Ya Kur’an Allah’ın kitabı değilse… Ya Hz. Muhammed peygamber değilse… Hatta peygamberlik diye bir şey yoksa… Melekleri hiç görmedim, ya melekler de yoksa…”
Bunlar gibi bitmeyen vesveseler, susturulamayan sesler… Bu sesleri susturamayan biçare adam bazen çareyi Allah’ın huzurundan kaçmakta ve ibadetten uzaklaşmakta arar ve zarara düşer.
Bu vesveseye yakalanan kişi hayal etme ile akıl etmeyi birbirine karıştırmaktadır. Yani hayale gelen bir vesvese ve şüpheyi akla girmiş zannederek inancına ve itikadına zarar geldiğini zanneder. Hayalinde şekillendirdiği bu şüpheyi imana zarar veren, aklının tasdik ettiği ve doğruladığı bir şüphe kabul eder. Hâlbuki bu şüphe ne akıldadır, ne aklın tasdik ettiği bir şeydir, ne de onun imanına ve inancına zarar verebilir. Bu şüphe şeytanın hayale attığı bir vesvesedir.
Hem bazen, “Acaba Allah olmasaydı, bu âlem kendi kendine var olabilir miydi? Acaba Kur’an gibi bir kitabı bir beşerin yazması mümkün müdür?” gibi küfrü gerektiren bir şeyi tefekkür eder. Ve bu tefekkürü dinden çıkıp küfre girmek zanneder. Yani inkârın sebebini ve imandan başka hiçbir yolun doğru olmadığını anlamak için tefekkürü, tetkikatı, iman ve küfür ortasındaki tarafsızca muhakemeyi imanın zıttı ve küfre girmek zanneder.
Neticede şeytanın telkinlerinin bir eseri olan şu zanlardan ürkerek: “Eyvah, kalbim bozulmuş, inancıma zarar gelmiş00 Yorumla
En İyi Cevaplar
şimdi örnekle açıklayalım
allah var diyenler (pluton gezegendir diyenler )
allah yok diyenler (pluton gezegen değildir diyenler)
ama bu plutonun güneşin etrafında dönmesini değiştirmiyor ki
insanda en sevdiğim özellik kendi kusurunu başkasının üstüne atıp kaçma huyudur
delil soruyorsun
ben ne kadar iyi olursam sırf ona inanmadım diye beni yakacak diyor ve ekliyor başkası çok kötü olunca o ödüllendirilecek tir diye düşünüyor koca bir yanlış bu
var diyenler sırf inanıyorum diye ödüllendirileceğini başkası inanmıyor diye cezalandıracağını söylüyor buda yanlış
sırf kendinizi kandırıyorsunuz ve sırf kulaktan dolma sözler başka insanların şöyle böyle diyerek yazmaları sonucu mu sıfır ile 32 yaşım arasında inanıyorum zannetmiştim meğer hiç inanmamış olduğumu fark ettim 32-38 yaşım arası ateist olduğum diyerek sırf dalga geçmek için uğraştım şu an öğle bir şey çıktı karşıma boyun eğiyorum tir tir titriyorum korkuyorum o yaratıcıdan sizlere ne anlatsam boş çünkü seçim senin yaşam senin bunlara asla karışmıyor hatta öyle körü körüne inanıyorsunuz ki fikrinize bana bu kaderi yazdı diye biliyorsunuz ama görmediğiniz o kaderin size bağlı sizin eseriniz sonucu nelerin olacağıdır
gün gelir o gerçekler karşınıza çıkarsa şaşırırsınız
neyse bir örnekle bitirelim hemde zeka sorusu olsun
aynanın karşısına geçtin ve kendini gördün
1- ayna orada olduğu için mi kendini gördün yoksa sen orada olduğun için mi aynada göründün
2-aynayı aradan alırsak sen orada mı olursun eğer sen orada isen aynayı neden aradan aldık?
3-eğer kendini görmek istediğin için ayna yaptıysan neden kendini görmek istedin şayet aynayı kendini görmek için yapmadıysan ne için yaptın
bunun cevabını bulursanız gerçeği bulursunuz00 Yorumla
31- De ki: “Sizi gökten ve yerden kim rızıklandırıyor? Ya da işitme ve görme yetisi üzerinde kim mutlak hakimdir? Ölüden diriyi, diriden ölüyü kim çıkarıyor? İşleri kim yürütüyor?” “Allah” diyecekler. De ki: “O halde Allah’a karşı gelmekten sakınmayacak mısınız?”
32- İşte O, sizin gerçek Rabbiniz olan Allah’tır. Hak’tan sonra sadece sapıklık vardır. O halde nasıl oluyor da (Hak’tan) döndürülüyorsunuz?
33- Rabbinin yoldan çıkanlar hakkındaki, “Onlar artık imana gelmezler” sözü, işte böylece gerçekleşmiştir.
34- De ki: “Allah’a koştuğunuz ortaklarınızdan, başlangıçta yaratmayı yapacak, sonra onu tekrarlayacak kimse var mı?” De ki: “Allah başlangıçta yaratmayı yapar, sonra onu tekrar eder. O halde nasıl oluyor da (haktan) çevriliyorsunuz?”
35- De ki: “Allah’a koştuğunuz ortaklarınızdan hakka iletecek olan bir kimse var mı?” De ki: “Hakka Allah iletir.” Öyle ise, hakka ileten mi uyulmaya daha layıktır, yoksa iletilmedikçe doğru yolu bulamayan kimse mi? Ne oluyor size? Nasıl hüküm veriyorsunuz?”
36- Onların çoğu ancak zannın ardından gider. Oysa zan, hak namına hiçbir şeyin yerini tutmaz. Şüphesiz Allah onların yapmakta olduklarını hakkıyla bilendir.112 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır bir tanrı yok... ben ne kadar iyi bir insan olursam olayım sırf ona inanmadığım için beni kızgın ateşlere atacağını söyleyen ;
ne kadar kötü olursa olsun sırf tanrıya inandığı için cennete girebileceğini söyleyen ne kutsal kitaba ne de bir tanrıya inanmıyorum..2369 Yorumla
Soran+1 yılAynennnn
Cevap sahibi+1 yıl2 kadının 1 erkeğin eşitliğine denk sayıldığı, erkeğin 4 kadınla evlenmenin yasal olduğu, seks fizyolojik bir ihtiyaçken bunu 'en büyük günahlardan' birisi olarak sayıldığı recm olayı... binlerce insan açlık sefalet çekerken herşeye gücü yeten tanrının bir mucize yapamaması...
insanların yaptığı iyiliği ya da kötülüğü bir sonuca bağlamak istiyorlar hepsi bu...
mesela kötü bir şey yapınca 'şeytana uydum derler..
ama bir iyilik yapınca bunun tamamen kendi iradesiyle yaptıklarını söylerler.. siz hiç 'meleğe uydum' diye bir şey duydunuz mu.. ben duymadım.. onu yerine ben yaptım demeyi tercih ederler..
din, tanrı insanların psikolojik olarak rahatlamak için kendi oluşturduğu bir olgudan başka bir şey değil..
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim en iyi cevap için :)
Soran+1 yılRica ederim
Cevap sahibi+1 yılilk çağlardan beri insanlar bir şeylere inanmıştır. doğa ya güneşe ateşe ay yıldız. bunun tek nedeni hayat amacını bir nedene - ödül ceza kavramına - inandırmak.. örneğin güneş tutulmasına lanetlendik anlamını katmaları gibi... bizim amacımız allah a ibadet etmek değil.. iyi bir insan olmak. çünkü iyi bir insan demek iyi bir psikoloji demek... senin bir çocuğun olsun ve seni eleştirsin sen o eleştirilere saygı mı duyarsın yoksa onu ateşlere atmayı mı düşünürsün. en büyük nokta en ufak bir sorgulamada ya da kur an ayetlerinin birinin bile saçma bulunduğunu söylendiğinde kızgın ateşlerde yanacağının söylenmesi.. böyle bir tanrı olsa bile ben ona saygı duyamam..,
dünyanın nasıl oluştuğu ile ilgili bir çok belgesel var onları izlemeni öneririm
https://www.youtube.com/watch?v=BRkyY23mgVc bunun yarım saatini bile izlemen bir şeyleri sorgulamana yarıyacaktır
Cevap sahibi+1 yıldüşünemezler çünkü bu dünyada gördükleri zülm lerin karşılığını öteki dünyada alacaklarına mükafatlanacaklarına inanıyorlar... zayıf psikolojideki insanların buna ihtiyacı var
Cevap sahibi+1 yılhala tanrı yok allah var diyen tipler var yaa... hani 99 ismi vardı yaratıcınızın? daha isimlerini bile bilmiyorsunuz ama ona tapıyorsunuz.. kur an okumadınız ama yazan her şeye inanıyorsunuz.
- +1 yıl
Saqygı duyuyorum. Yeryüzündeki oksijen karbondioksit dengesinden tutun, en gereksız denılen bır hayvanın bıle bır duzen oluşturması belkı mılyonda bır ıhtımal ama hersey nasıl tesaduf gibi olmnası gerektıgı gıbı sorguladınızmı hiç?
- +1 yıl
Bunları açıklamayı borç bildim.2 kadının bir erkeğe denk sayıldığı falan yok bu bir. Bu dediğin şartlar mirasta ve şahitlikte geçerlidir. Evli bir kadına mirastan 1 pay düşer kocasına da 2 pay düşerse 3 te eşitlenir oldu mu denk. 4 kadınla evlenmeye gelince ona sadece ruhsat var. Yoksa Allah’ın emri birdir çünkü 4 ü adalet gözetmek şartıyla koymuştur ve de demiştir ki ne kadar uğraşsan da kadınlar arasında adaleti gözetemezsin. Seks fizyolojik bir ihtiyaç demişsin doğru şunu bir düşün çiftler severek evleniyor ama bir süre sonra araya uçurumlar giriyor bu adam fizyolojik ve ruhsal ihtiyacını nasıl karşılayacak , yanında helali varken zina mı yapsın yoksa mastürbasyon mu mecbur 2. yi evlenecek ya da boşanacak. Seks evlilik dışı günah, evet insanlar evlenmeden çoğalırsa ahlaksızlık diz boyu olur o zaman kimin kimle evlendiği ya da yattığı belli olmaz. Oldboy u izle bana hak vereceksin. Binlerce insanın sefalet çekmesine gelince Allah zenginlere mallarını paylaşmasını emretmiş.
- +1 yıl
inanmaman yok olduğu manasına gelmiyor tabiki yok yok diyerek bir karıncayı bile yok edemezken Alemlerin Rabbini asla yok edemezsin kanıtı ıspatı her yerde sen göremeyecek akla sahip değilsen bu seni ilgilendirir...
- +1 yıl
(Devamı) emretmişEmre uymayanda öbür tarafta cezasını çekecek. Eğer insan günahlarının bedelini peşinen çekseydi o zaman dünyada insan kalmazdı. Allah her şeye direk müdahale etseydi insan denen varlık o zaman kılını bile kıpırdatmazdı. Demişsin ki kötü bir şey yaptığı zaman suçu şeytana atarlar şeytanın insan üzerinde hakimiyeti yoktur o sadece vesvese verir insanda yapar:Eğer öyle olmasaydı Ramazan ayında hiçbir müslüman günah işlemezdi.(Şeytanlar Ramazan Ayında bağlanır çünkü)
Soran+1 yılApacik belliki sizin tanriniz aptal
Cevap sahibi+1 yılwww.alfasorgulama.com/.../...-olusma-ihtimali.html okuyun diyeceğim ama inandığı kutsal kitabı bile okumayan bir toplumdan çok şey istemiş olacağım...
sadece dünya da ya da 1 gezegende daha hayat olma ihtimali varken diğer gezegenler neden var?
ya da kutuplar KKT da neden hayat olamayacak kadar çok soğuk? mükemmellik?
biz doğaya ayak uydurduğumuz için bir şeyler bu kadar iyi işliyor.. doğa bize ayak uydurmuyor..
ilk çağlarda görülen iskeletler incelenerek şuanki yapımızla çok çok farklı olduğu anlaşılabilir..- +1 yıl
Tanri yoksa ne var. Dunya ve uzerindeki canlilarin nasil var oldugunu dusunuyornuz?
Soran+1 yılKafaniza illa birseyin olacagini koymussunuz
Cevap sahibi+1 yılpeki niçin birisi dininizin emirlerini yerine getirmiyor diye güçsüz olan çekiyor bunun cezasını? yani zekat vermiyorsunuz cezasını çekeseksiniz ya hani öbür dünya da zekatınızı sadakanızı alamayan insanın suçu nee? hee o da öbür dünya da ödüllendirilecekti dimi?
bir de buradan bak? ben fakirlere yarım ediyorum yalan söylemiyorum iyi sayılacak bir insanım.
ama cehenneme gitmeyi hakediyorum..
neden? çünkü tanrınızı eleştiriyor ya da inanmıyorum
merhametten bahseder misin bana? nerede tanrınızın merhameti?
Cevap sahibi+1 yılherkese eşit merhamet göstermemiş o zaman ki; doğuştan gelen özellikler kimimiz fakirken kimimiz zengin kimimiz güzelken kimimiz çirkin ; kimimiz zekiken kimimiz değil.. o zaman da eşitlik ilkesi çürütülüyor.. sen afrikadaki bir kabilede doğan birisiyle eşit misin?
Cevap sahibi+1 yılsen de haklısın sekoncan
Cevap sahibi+1 yılzekasını kullanıp kullanmamak kişiye kalmıştır... allah onu nasılsa aklını kullanamıycak zeki yaratayım birşey olmaz şeklinde mi yaratıyor.. zeki olup zekasını kullanan insan daha üstündür bu bu kadar basit... bir de şeriat kurallarınız var tabii.. cezanın bu dünyada olmayacağını söyleyip ama zina işleyen bir kadının taşlanması gibi..
Cevap sahibi+1 yılbeni sevmeyen ama bana bir zararı dokunmayan bir insan benim evimde kalabilir... yoksa ben tanrınızdan daha mı merhametliyim? ama beni sevip bana zararı dokunan insanı evime almam
- +1 yıl
Zina edenin taşlanması için olay anını gören 4 erkek şahide ihtiyaç vardır ve bu dört şahidin dediklerinin bir kelimesi bile farklı olamaz olursa ceza veremezsin. Tarihte bir kişi recm edilmiştir o da suçunu kendisi gelip itiraf etmiştir peygamber defalarca uyarmasına rağmen o suçunu itiraf etmede ısrar etmiştir ve recm edilmiştir. Recm edilen kadın zina suçundan dolayı ahirette günah çekmez çünkü cezasını peşin almıştır. Aynı zamanda Allah tüm günahları affeder zinayı bile. Çok savunduğunuz modern hukukta bile 10 yıl öncesine kadar suçtu o zaman niye kimse bir şey diyemiyordu. Zeka meselesine gelince herkese faydası olupta kendine faydası olmayan insan isterse dünyanın en zeki insanı olsun ne işe yarar steven hawking gibi mesela.
Cevap sahibi+1 yılşahit varsa aa tamam o zaman... sadece bir kişi edildiyse o zamanda aaa tamam.. mı dememi bekliyorsun.. ayrıca hiçbir yerde recm edilen kadının ahirette günah çekmeyeceği yazmaz yazsa da doğru değildir.. çünkü o bir şeriat kanunudur.. sizin dediğinize göre şeriat kanunları uygulanırsa cennet ve cehenneme gerek kalmayacağıdır ki bu da öbür dünyanın gereksizliğini ön görüyor..
yazdığınız şeyler sizin kendi dininiz , kendi yorumladığınız din... kendinizce bir yorum yapıp ne mükemmel din diyip duruyorsunuz- +1 yıl
Bu siz ateistlerin sürekli ezberden okuduğu basmakalıp cümleler :) siz yok diyorsunuz ben var diyorum. Diyelim ki yok sizin bakis acinizdan bakalim. Öldüm ve hayat bitti. Cürüdüm gitti. Ölümden sonra hayat olmadigini anladim. Ne kaybettim sence? İnanmis olmam birseyi değiştirmedi di mi? İmanim havada boşlukta kaldi. Benim bakis acimdan bakalim. Diyelim ki sen öldün
- +1 yıl
He yavrum he. O zaman iyilikleri yap diyene guvenmemek, siginmamak da mantiksiz olmaz mi. O iyilikleri iman edip de ayni sekilde yapacaksin sonunda rahata erende sen olacaksin. Kafa guzel olmak sen?
- +1 yıl
Diyelim ki sen öldün. Öldün ve ahiret hsyatina geçtik. Tekrar dirildin. bir vaktin ki ölümden sonra hayat var. İmaninda yoktu. Eee nolcsk simdi? Tanri yok dediğimizde benim inanmis olmam birşey değiştirmiyordu. Yok olup gidiyorduk. Ama ya bir yaratici varsa? O zaman yandan gülüm keten helva ;)
Cevap sahibi+1 yılsen eşeği sağlam kazığa bağlamak istiyorsun... varsa inanırsam birşey kaybetmem eninde sonunda cennete giderim mantığıyla... sadece gülüyorum @bim_poseti
- +1 yıl
Yazarsa da doğru değildir demişsin sen Kur'an ın bile doğruluğuna inanmıyorsun ki buna inanacaksın. Bir müslüman zaten başkalarının günahlarını araştırmaz. Yani insanlar buna uysa kimse recm edilmez. Şeriaat demek Allah’ın kanunudur yani Allah’ a imanda bir şeriaat kanunudur Allah ‘ inanmayan birisi şeriata neden inansın o da var. Şeriat kanunları uygulansa o zaman toplumda düzensizlik olmayacak yani haksız yere cana kıyan devletin kesesinden yiyip te 5 10 yıl yatıp geri çıkmayacak.”İnsan başı boş bırakılacağını mı sanır” diyor Allah
Cevap sahibi+1 yılhollanda belçika norveç müslüman değil şeriat kanunları da uygulanmıyor ama suçun en az işlendiği ülkeler... ben yazdıklarınıza sadece gülüyorum
- +1 yıl
Normal bir insan heleki gunumuzdeki bir insan iyiligi insanlik icin yapmaz. Yapani da var. Ne mutlu ona. Ama Allah muminlerin bir arada kardesce, birbirlerine iyilikler yapmasini istiyor. Seytanin islerini yapmasini iatemiyor. Cunku insanin tabiatinda zaten insanlik var. Merhamet duygulari ama seytana uyuyoruz isde. Allah bunu onlemek icin diyor.
- +1 yıl
Ya varsa :)))
Cevap sahibi+1 yılbim deki ürünler gibi basit ve ucuzsunuz nickiniz hayat felsefenizi yansıtıyor... ama halk daha rağbet ettiği için böyle şeylere sizin fikirleriniz el üstünde tutuluyor.. bizler ise pis kafirler olarak cehennemde yanacağız
Cevap sahibi+1 yılamin damlacım amin
- +1 yıl
Nickime el atmissinda adim var en orjinalinden hemde ne yapayim baska nicki. Hem konu bu mu. ustelik ben yanacaksin diyede birsey demedim. Dedigimi anlamak istemiyorsun anlasilan. Seytan bizi saptir kardas. Biliyorsun ama bilmemek icin, inkar etmek icin ugras icindesin. Evet, amin insaAllah hakka gozlerini acarsin.
- +1 yıl
Ne kadar saldirgansin. Nickimden karakter analizi yapabiliyorsun. Senin nickin neden gizli? Yoksa senin de kişiliğini gizli kullanicidan yola cikarak korkak tirsak ondan gizli mi diyelim? Korkuyorsun di mi? Bir yaraticinin var olma ihtimali bile sicirtiyor seni. Seni en çok üzen ve saldırgan yapan da öldükten sonra yok olup gidecek olan di mi? Bir hic olacaksin. Hic yasamis gibi. Seçilmemiş gibi. Senin bakis acin bu. İnsan fitrati hic birşey olmayi kabullenmez. Sende öylesin. Ama yaraticinin
Cevap sahibi+1 yılkelimeye şahadet ile geçmişi silip sıfır etmek ve hacca gidip bütün günahlarının silinmesi çok normal ama papaz a günah çıkartmak çok saçma dimi? aslında hepsi aynı ama o kadar dogmatik olarak görüyorsunuz eleştirmeye korkuyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılnickini gizlemeyerek dünyaya meydan okumuş gibisin. hahahah güldürme beni bayım.. isminizi saklamamak kim olduğunuzu gizlemediğiniz anlamına gelmiyor. dünyaya meydan okuyup cesur olduğunuz anlamına gelmiyor... yani sadece boktan bir nick o kadar
- +1 yıl
Amerika’ da da şeriat yok ama şeriata özgü bazı kurallar uygulanır idam mesela. Hollanda , Belçika, Norveç diyorsun adamlar uyuşturucu mübtelası uyuşuk uyuşuk gezmekten suç işleyemiyorlar aynı zamanda bu dediğin ülkelerin toplam nüfusu 25 milyonu bile geçmez norveçte insanlar başkalarını öldürmez ama kendilerini öldürürler, en fazla intiharın görüldüğü ülkedir. Ben bu yazdıklarımı insanları sevdiğim için yazdım çünkü inanmayan ebedi cehennemde kalacaktır. Allah’ın şanı yücedir ne senin söylediklerinle eksilir
Ne de benim söylediklerimle yükselir. İnsan ne ederse kendisine eder. Kafirun suresinde der ki 6. Ayet ”Sizin dininiz size benim dinim banadır”
Hz. Ali’ye bir inanmayan gelmiş demiş ki:”Siz boşuna ibadet ediyorsunuz ahiret yok, Allah yok” demiş.
Hz. Ali de demiş ki :”Diyelim ki sen haklısın ben inandığım için ve ibadet ettiğim için hiçbir şey kaybetmem peki ya ben haklıysam” demiş. - +1 yıl
@uveysplt cok dogru yazdin. Daha fazla birsey demeye gerek yok zaten. Allah.'in akillarini kullanmazlar mi? Diye hitap ettigi topluluga
- +1 yıl
sayın cevaplayan, sana sormam gereken çok soru var ama mesaj atamıyorum napcaz
- +1 yıl
şimdi bu kadar yorumun içinde benim yazdığımmı okuyacakmısın bilmiyorum ama sen zavallı insan ömrün bittiği an cayır cayır yanacaksın o zaman pişmanlığı duyucaksın şimdi ne desek boş. o senin akıllı zeki aklın hiç düşünüp araştırmak istedi mi var ya da yok sağda solda duyup arastırmayıp kendine ıspatlamadığın nedenler yüzünden dini kabul etmiyorsun ne için varsın ne içi yaşıyorsun bunun cevabını biliyormusun herseyin var olusu ve nasıl var olusu az cok bilinir fakat var edenin sayesidir bu sen şimdi gelmişsin kendi açından düşünerek konusuyorsun boş boş insanlar sınanmak için bu dünyada bu kavramı böyle bil bari az çok araştır da ondan sonra tarafını seç sonra pişman olma.
Cevap sahibi+1 yılBen hiç müslüman yakan öldüren ateist görmedim.. Ama ateistleri öldüren aşagılayan yakan zihniyeti bilmem anlatmaya gerek var mı? Siz neye inanırsanız inanın bizlere bulaşmayın yeter
Soran+1 yılMuslumanlara ne soylesek bos onlarinda bize dedikleri bos. Bu yuzden bu konu bir yere varmicak. keske acmasaydin. degisen bise olmadi.
- +1 yıl
Cevap veren gizli kullanıcı:
Sen gerçekten fakire fukara yardım etmiş olsan, canlıları korumuş olsan ve İslam dinine mensup kişilere saygı göstermiş olsan doğruyu ve hakikatı görürsün.
Başlangıcı ve sonu olmayan Allah cc.
-"Eş cinsel olmayın diye kadının kapanmasınıi iffetini korumasını , Erkeğinde haramaardan gözünün sakınmasını" emretmiş.
-Baksana Amerika'ya Hollanda'ya milletin kaçta kaçı eş cinsel. Ülkede eş cinsellik büyük bir sorun haline geldi. Eşcinsellerden en büyük sıkıntı duyanlarda yine kadınlar. Çünkü iyi bir yuva yok , erkek yok mutluluk yok. Kimin eli kimin cebinde belli değil.
Sen bir kaç kitap okumayla kendini Mülümanlardan üstün görüyorsun..
AŞAĞIDAKİ FİLME GÖZ ATMANI TAVSİYE EDERİM.
Dünyaca ünlü matematikçi Pascal, Olasılık hesabı yaptıktan sonra hayatının geri kalanını dine harcadığını biyormuydun?
Allah tarafından MAtematiğin ilk Hz. İdris a. s sayfa şeklinde indirildiğini biliyormuydun? - +1 yıl
Zeus'u Yunanistan'a Vali olarak olarak atayanın Hz. İdris a. s olduğunu.
Hz. İdris a. s ilk dikiş diken (Terzilerin babası) olduğu aynı zamanda ilk oku kullanan peygamber olduğunu bliyormuydun soru soran kardeş.
Sen çok kitap okumuşsun fakat boş kitap okumuşsun sadece zamanın gitmiş. - +1 yıl
şimdi 4 kadın alma meselesine gelelim :
KURAN-I KERİMDE 4 KADINA KADAR MÜSADE VAR. TABİ BULABİLİRSEN. ama kesinlikle zorla, zorbalıkla değil , zorla kadın almaya kalkan sopayı yer ;)
OLAYI AÇALIM:
1-bugünlerde 4 kadın alman imkansız hiç bir kadın kabul etmez.
2- Müslümanlar nasıl alabiliyordu 4 kadını , bir savaşta binlerce erkek şehit oluyordu. erkek nüfusu azalıyordu. bu durumda kadın nüfus erkek nüfus'un 4 katını veya daha fazlası kadar oluyordu. Bir çok kadın çocukarıyla dul kalıyordu. Böyle bir durumda da 2-3 veya 4 kadın bir erkekle evleniyordu. Erkeklerde şimdi ki gibi poşet erkekler değil. Sonuçta en sevdiği savaş arkadışının hanımıyla evleniyordu. O kadına ve çocuklarına en güzel şekilde Allah cc emrettiği şekilde davranıyordu çünkü kalpl - +1 yıl
eriat = İnsanın beğendiği sevdiği bütün kurallardır.
anne ve babaya saygı , büyüklere saygı, küçüklere sevgi, 5 vakit namaz, oruç tutmak, kurban kesmek, sahip olduğun eşinin Allah cc emaneti olduğunu bilmek... güzel olan herşey şeriattir.
idam etmek, diğer ismi kısas:
Arkadaşlar şeriat'in getirmş olacağı en güzel şeylerden biride budur.
OLAYI ŞÖYLE ANLATALIM:
Adamın kardeşi öldürülüyor, onun kerdeşi öldürülüyor derken olay kan davasına dönüyor. Bir olayda 1 kişi öleceğine yüzlerce kişi ölüyor.
şeriate göre öldüreni öldürmek var ama onu sen öldüremezsin. Hükmü kadıalr verir. Sen öldürürsen buyuk günaha girersin. ve kan davalarının başlamasına sebebp olursun. Kadı öldürürse kan davası olmaz. Çünkü Devlet verdi ölüm kararını yani ailelerin birbirine düşmanlığı kalmaz ;)
birbirlerinin canına kasıtları olmaz. Yani şeriat 100 kişi öleceğine 1 kişi ölsün diyor. yani huzur ve mutluluktur şeriat.
BÖYLE OALYLAR BAŞINA GELEN ARKADAŞLAR ÇOK ŞERİATIN KIYMETİNİ ÇOK İYİ BİLİR. - +1 yıl
birincisi tanrı değil Allah. seni inandırmak için uğraşmıcam ama şunu anladım
böyle düşündüğün halde Allah sana merhamet ediyor ve yaşatıyor seni! anlayana!
Soran+1 yılAllah yok diyoruz adam ne diyo.
- +1 yıl
ya ben inanmıyorum ama ne kadar iyi olursaan ol seni ateşe atan allah veya tanrı bunu neden yapıyo biliyomusun cvp=sen babana küfret ama ben iyi insanım de?
Cevap sahibi+1 yılBen küfür etmiyorum yok diyorum... İkisi farklı şeyler
- +1 yıl
arkadaşımız gayet güzel dile getirmiş fikrini. ben ne kadar iyi bir insan olursam olayım sırf ona inanmadığım için beni kızgın ateşlere atacağını söyleyen ;
ne kadar kötü olursa olsun sırf tanrıya inandığı için cennete girebileceğini söyleyen ne kutsal kitaba ne de bir tanrıya inanmıyorum..
hala daha o zaman evren nasıl oldu diye soruyosunuz.
Evreni yaratan bir tanrı olma ihtimaliyle, evrenin kendiliğinden oluşma ihtimali eşittir.
Cevap sahibi+1 yılHsyngdk teşekkürler...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
115Cevap
İnanci bir tarafa birakirsak yasadigim seyler dogrultusunda eminim ki bir yaratici var. Adini her millet farkli soylese de bizim bildigimiz en guzel adi Allah. Neden var neden yok meselesi ise iki durumla aciklanabilir ama sonuca varilamaz.
Birinci durum var oldugu dur. Eger yaratici varsa bizden cok daha ustun olmasi gerekiyor. Yani bizim beynimiz onun yapisini ve gucunu anlayamayabilir. Orn karinca ve insan. Karincalar kendilerine gore supervarlik olan insani ve insanin yapisini anlayabilirmi? Anlayamadiklari icin insan yok diyebilirler. İnsan icin de boyle. Bizim beynimiz supergucu anlayamadigi icin bazilarimiz yok diyecektir bazilarimiz var. Ama buyuk cogunluk inanclarindan oturu var diceklerdir.
İkinci durum yaratici yok oldugudur. Eger yok ise en ustun yapi ve beyin insanindir ve insan bu ustunlukle evrenin ve dunyanin tum sirlarini beyniyle ve deneylerle cozebilir ama bu ikinci durum degiskendir. Kesin bir sonuc yoktur. Yani bugun bu boyledir dedigimiz seyin yarin hicte boyle olmadigini anlayabiliriz. İsik hizi gibi. Yanlis biliyormusuz. İnsanlar supervarliklar olsada herzaman yanilma payi olucaktr ve herzaman hata yapicaklardir. Belki yaratici yok derkende hata yapicaklardir belki var derkende ama yaraticinin olmadigi bir duzen de hersey insanin elindedir. Ve insanin kotulugunden korkmak gerekir. Kimisi uzaylilara inanir kimisi dunyanin ozel bir gucu olduguna. Kuantum du dusunce gucuydu, dunyanin yenileme gucuydu. Yani tanrinin olmadigi bir duzende bile insanlar kendilerinden ustun bir guc illaki bulucaklardir.
Bana gore var nedenleri bende kalsn :d11 Yorumla
Soran+1 yılPeki :))
Allahın varlığına ve birliğine inanıyorum çok şükür.
Zaten mantıklı düşünen bir insan müslüman olmasa da bunu kavrayabilir. Kainattaki bu kadar şeyin kendini filozof sanan ve boş sözlerle felsefe yapmaya çalışanların dediği gibi tesadüfen oluşmuş olması normal mi?
31- De ki: “Sizi gökten ve yerden kim rızıklandırıyor? Ya da işitme ve görme yetisi üzerinde kim mutlak hakimdir? Ölüden diriyi, diriden ölüyü kim çıkarıyor? İşleri kim yürütüyor?” “Allah” diyecekler. De ki: “O halde Allah’a karşı gelmekten sakınmayacak mısınız?”
32- İşte O, sizin gerçek Rabbiniz olan Allah’tır. Hak’tan sonra sadece sapıklık vardır. O halde nasıl oluyor da (Hak’tan) döndürülüyorsunuz?
33- Rabbinin yoldan çıkanlar hakkındaki, “Onlar artık imana gelmezler” sözü, işte böylece gerçekleşmiştir.
36- Onların çoğu ancak zannın ardından gider. Oysa zan, hak namına hiçbir şeyin yerini tutmaz. Şüphesiz Allah onların yapmakta olduklarını hakkıyla bilendir.
Yunus Suresi 31/32/33/361027 Yorumla
Soran+1 yılIman etmek gerçeği bilmemek demektir.
Soran+1 yılGercekligi olmayan bir varliga inanmam. Cunku dinler de uydurmadir bana gore. Dinler sizi duygusal yonden etkiler. Duygu insani aptallastirir. Islamda zaten sizin kendisini sorgulamaniza izin vermez buna şirk der. Yani mantiksiz bir dine veya tanriya inanmam ben. Peki musluman olmayan cehennemde yanacak miymis?
- +1 yıl
Al-i İmran/19
Şüphesiz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkâr ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir.
Varlığını veya yokluğunu anlamak için ne yaptın ki? Din araştırmayı gerektirir. Saçma sapan insanların yorumlarıyla koskoca bir gerçeği sineye çekemezsin. Allah vardır ve birdir. Bunu yaşça küçük olmasına rağmen Hz. İbrahim bile kendi çabalarıyla araştırmış ve hakikati bulmuştu. Ve onun ailesi tam bir putperestti.
Ama o mantıklı ve gerçekçi düşünmeyi seçerek her şeyi var eden birinin olduğu kanısına vardı.
Ayrıca Cehenneme mi gideceğiz demişsin ya
Sen nefes alışını, görmeni, duymanı, konuşmanı, yürümeni herşeyini Rabbine borçluyken onu inkar etmen ne derece doğru? Ve cennete girmeyi asıl bekliyorsun.
Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır. Umarım Allaha inanıp bağışlananlardan olursun.
Soran+1 yılKurana inanmadigim halde burada bana jkurandan ayetler atiyorsun. Yaratici olsa bile islam dininki kadar zalim bir tanri olamaz emin ol.
- +1 yıl
Allaha zalim mi diyorsun sen? Gerçekten hiç bir şeyi göremeyecek kadar körsün.
Sen Rabbin için hiç bir şey yapmamışken hala nefes alabiliyorsun hala görebiliyorsun. Bir ömür iman etsende tek gözünün hakkını ödeyemeceğin halde nedir bu büyüklenme sevdan?
Doğumun bir damla su ölümün bir avuç toprak değil mi?
Allah seni islah etsin...
Soran+1 yılSen hala kendini avut. Tanrı yok.
Soran+1 yılÇünkü netim.
Soran+1 yılTanrı olsa bu kadar zalim olmaz.
Soran+1 yılTanrı zalim çünkü insanlaı hem yaratıp hem de yakacak. Ve o insanin kaderinin ne olacagini bile bile. Bir de burada irade diye bir sacmalik var zaten o kadar mantiksiz birsey olamaz.
Soran+1 yılInsanlari yaratip sonra yakan bir tanri dusunemiyorum.
- +1 yıl
İrade dediğimiz şey nedir biliyor musun?
Allaha iman edenler kaderin varlığına hayır ve şerrin Allahtan geldiğine inanırlar. Ve kader dediğimiz şey tek düze bir şekilde yaşamak değildir. Önünde iki yol vardır ve sen iradene göre doğru ya da yanlış olanı seçersin.
Ayrıca Allah hem yaratıp hem yakıyor demen çok saçma. Herkes yaptığına göre mükafatlandırılacaktır.
Soran+1 yılIste siz boyle kandiriliyorsunuz. Ne olursa olsun tanri biliyor.
Soran+1 yılHadi gule gule zaten ne desekte hicbirimiz degismeyecegiz.
Soran+1 yılAnlattim ya yukarida
Soran+1 yılSana yazik. omrunuzu bos bos masal hikayeleriyle geciriosunuz. Tanri yok ama olsa bile dinlerin tanrisi olmazdi emin ol!
- +1 yıl
Gerçek ne a mk anlat dinleyelim. Neye dayanarak yok diyosun
- +1 yıl
helal +1
Soran+1 yılSize anlatsam bosa anlatirim. anlatmicam
Dostum umarım okursun başlıyorum. Şimdi hem evrenin oluşması hemde evrenin böyle tek bir kusuru olmadan doğanın kendini yenilemesi onuda geçtim insanın varolup evreni sorgulayacak kadar aklı olması tesadüfi değildir. Yani ateistler neye göre kesin özgüvenle tanrı yoktur diyor anlamıyorum. Biz evrende kum tanesi kadar varlıklar tanrı yoktur diyoruz ulan biz kimiz gerçekten. Evrene bakıyorsun insan müdahalesi olmadan tek bir şey bile kusurlu değil bak kardeşim ben gök mavi ne güzel renk diye tanrı elbet vardır demiyorum bu öznel bir şey olur sana göre güzel olmayabilir. Ama ben diyorumki doğanın insan müdahalesi olmadan 1 tane bile kusurunu bulamazsın her şey o kadar güzel işliyorki. Evrim teorisi islamı çürütür diyorlarda. Evrim tanrının bir yaratma metodu olabilir kardeşim. Çünkü islam alimleri bile diyor darwinden seneler önce. Hem matematiksel olarak evrenin kendi kendine olma olasılığı 10 üzerinden 10 üzeri 500 küsür mü neydi. Yani bu matematiksel olarak imkansız bir rakam araştirabilirsin:)
00 YorumlaHASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
Hasbinallahı ve nimel vekil “Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, Bize katından bir yardım eden yolla" Diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa:75)” İnsanlık düşmanları olanca hızlarıyla katliamlarına devam ederek Ortadoğu’da kan akıtmaya devam etmektedir Son günlerde Siyonist devlet İsrail, Filistin’de insanları katletmeye yenilerini ekleyerek tüm dünyanın gözleri önünde Filistinli kadın, çocuk, yaşlı demeden insanları katletmeye devam ederek ne kadar insanlık düşmanı bir millet olduklarını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi Başlık olarak alıntıladığım söz anlam olarak “Allah en güzel vekil” anlamındadır
Hasbunallah ve nimel vekil ve nimel Mevla ve nimen-nesir
Bu sözü İsrail’in son bombalamasından sonra yakınlarını kaybetmiş olan Filistinli bir kadın evinin enkazı üzerinde haykırarak “Hasbinallahı ve nimel vekil” Allah’ın tek vekil yani tek koruyucu olduğunu ondan başka hiç kimsenin vekil olmayacağını haykırdığında başta Müslümanlar genelde ise insanlık bunu iyi bilsinler ki mazlumların mazlum bırakılmışların Allah’tan başka ne bir dostları ne de bir velileri yoktur Rabbimiz yüce kitabında mü’minlerin de birbirlerinin velileri olduğunu ve birbirlerine sahip çıkmaları gerektiğini buyurmaktadır
Rabbimiz yüce kitabımız kur-an’ı keriminde Müslümanlara şu soruyu sormaktadır:
“Hani size ne oluyor?”
Ülkelerinde yalnız bırakılmış, mağdur edilmiş, ülkeleri işgal edilmiş her gün en güçlü silahlarla saldırıya uğramakta olan Müslüman Filistin halkına, Irak halkına, Afganistan halkına ve diğer ülkeler insanlarına yapılanlara neden sessiz kalıyorsunuz?
“Zayıf bırakılmış insanlar adına savaşmıyorsunuz?”00 Yorumlaöncelikle tanrı kelimesini kullanmıyorum. Yüce Allah diyorum inanmayanlarada soruyorum acaba bu dünya nasıl varoldu nasıl insanlar dünyaya geldi nasıl hayvanlar dünyaya geldi ölüm neden var ve öldükten sonra nereye gidiyorsun bedenin bir çöpten ibarettir ona hayat veren ruhtur. Ruhun olmasaydı bir çöpten farkın olmazdı... Bu dünya bir imtihan alanıdır yaptığın her şey aldığın nefes bile bu imtihanın bir parçasıdır hastalık allah'tan gelir derdide o verir dermanıda ama bunun için sabır göstermen gerekiyor isyan edersen, insanlara kin duyarsan, dedikodusunu yaparsan gıybet deniyor buna hiç bir zaman huzurlu olamazsın olduğunu sanırsın sadece... Allah'ı anmıyorsan kalbinle dilinle onu zikretmiyorsun ne bekliyorsun ki...
40 YorumlaAllah vardir.. herseyin bir sebebi vardir dunyada tabi insan gormedigi duymadigi biseyin varligina suphelenir ama Allahin var olduguna delil binlerce sebeb vardir tabi insanlar kolay yolu secip Allahin varligini kabul etmezler onlarda aslinda Allahin var oldugunu bilirler ama zinadan ickiden haramdan kotu aliskinlari birakamazlar.. islam oyle guzel bir dindirki islamdan uzaklasan manevi skntilar bunalimlar hayattan zevk alamama bile olur cunki kotu aliskanlikkar seni mutlu etmez ama namazini kilio ibadet yaparsan icin huzurla dolar
23 Yorumla
Soran+1 yılBen islam dinine uygun degilim. bana cok yobazca geliyo
- +1 yıl
Tabiki yargilayacaksin sorgulayacaksin kurana bakacaksin kimse sana musluman ol diye zorlamiyor... bence sen seriatin etkisindesin arabistanda iranda o tur insanlardan bende nefret ediyorum tam anlamiyla islami yasatmiyorlar. Sen yanacaksin sen cehennemliksin sen soylesin bokesin diye islami farkli taniyorlar ama islam ole degildir... son olarakta benim dinim bana senin dinin sana beni dinledigin icin tesekkur ederim
Soran+1 yılRica ederim. Ben de tesekkur ederim cok naziksiniz.
+1 yılYorumlara baktım ve "Tanrı değil Allah" diyen zihniyetlerin hala var olduğu gerçeği şöyle bir nıç nıç dedirtti bana.
Beynini esnetmesi gereken bunca insan varken, bu soruda seni aydinliğa kavuşturabilecek birinin olduğunu hiç sanmıyorum.. Oysa islam ı hakkıyla yaşayan müslümanlar olsa idiler, bu tanrı allah ikileminden daha çok soruya odaklanirdilar. Ne acı değil mi? Biri senin inandığın yüceliğe yok mu diyor ve sen var diye savunabileceğin kadar dahi sahip değilsin inancına.. İnancindan behaberce sadece düşünmeyi yeglemediginden dolayi var diyorsun, varlığını bir inancsiza savunamayacak kadar. Bu tür müslümanlar birde inancsizlari yağmalar, kendilerinden başlanması gerektiğini bilmiyorken.25 Yorumla- +1 yıl
Sende sıçmışsın sonra sıvaşlamışsın. Madem kendını 4 4 lük bir müslüman olarak görüyorsun Cevap verde şu bılmeyen arkadaşlarda öğrenmiş olur en azından sırf yorum yazmak ıcın yorum yazmayın. Özelliklede bu sitedeki kızlar saçmaladıkca sacmalayıp sonra kendılerıne övgü edinmelerini istiyorlar. Müslüman olan bir insan hiçbir dini aşağılamaz dinimizde yok çünkü ama kalkıpta ALLAH'ın varlıgını tartıscak birinede kusura bakma sırıtarak kımse cevap vermez. Onların senin tabirinle yağmalar dediğin şey dinleri bırakta saçmalasınlar biraz.
- +1 yıl
Gerizekalı
Soran+1 yılHaklisin
- +1 yıl
@FL_3× Müslüman bir insan hiçbir dini aşağlamaz mı? Emin misiniz.. Bizler ozaman istisnai müslümanlarla mı karşılaştık hep.. Hepsi mi istianiydi? Senin konu bahsi ettiğin müslümanlar, hangi köşede asırda saklaniyorlar da, kendilerini bu müslüman tabusunu yikmak için hiç zahmete koymuyorlar?
Ben allahin varlığını tartış demiyorum, yok diyen bir insana bunu kanıtla diyorum. Ama inanciniza okadar yoksul ve bilincsizsiniz ki, bunu kanıtlamak için sarf edebileceğiniz hiçbirseyiniz yok. Ezberlediginiz şu an bana hakaret içeriğinde yazdığınız şeylerden ötürü gelen hiçbir kelime hazneniz yok islamla ilgili.. Ne yazık ki sen ve @yasinnn_24 gibi, sadece köpürüp hakaret etmekte başarılı oldugunuz kadar, dininizi yasamada değilsiniz.
Şöyle anlatayım : Ben bir Ateist olarak Tanrının varlığına inanmıyorum. Tanrı var ise neden tüm bu olanlar oluyor? Bir sürü çocuk tecavüze uğruyor, açlıktan ölüyor, öldürülüyor. Bunlar olurken tanrı nerede? sadece izliyor mu? Sınavmışş... Peh bu nasıl bir sınav. İnsanlar işkence görüyor resmen. Sonra da insanlar bana inansın iman etsin istiyor ama elde bir şey yok. Bence tanrı ve din insanların uydurduğu ve inanmak istediği bir şey. Tanrıya gerek duymadık çünkü gerek duyduğumuz an o cevap vermedi. '' Akıl ulaşamadığı bilginin en kısa yolunu buldu ve adını tanrı koydu ''
27 Yorumla- +1 yıl
Biz zaten gökten zembille İndik çamur durduk yere birlesti biz olduk... sen diyosunki insanlar ölüyo her ölümün bir sebebi olmalı bu dünyada.. k. kerimde geçiyo ki : ben öyle sebebler yaratirim ki kimse sorgu sual soramazz... iki kuruşluk Aklinla allah yok deme ondan sonra sana kafir derler zoruna gider... tanrının olduğunu görmüyon yok diyon beyninin olduğunu da görmüyon p da mı yok sende?
- +1 yıl
Sen olayı araştırmadan direk olayı tanrıya bağlıyorsun. O yarattı o yaptı diye. Ama akıllı kardeişim git bir araştır ve burada bana öğüt nasihat vereceğin yere git dinini yaşa. Ben zaten seçmişim yolumu kimseyi ilgilendirmiyor. Zoruma giden bir şeyde yok. Pardon da niye hayvan gibi çıkıştın ki şimdi. Aadam akıllı bir şey dedik. Zoruna giden şeyler var demekki. Bir kez daha diyorum bunu bu dinden soğmamızın nedeni siz yobazlarsınız. Bir daha yorum yapmazsan sevinirim. Aksi takdirdi ağıt hakaretler edebilirim. Hoşuma gitmedin :) İyi günler.
Soran+1 yılŞök güşellll
- +1 yıl
1. İnanmak istediğin şeyi ancak doğayla baş başa kalırsan bula bilirsin. İnsanlara bakarak Yaradanın idrakı zor. 3 gün önce şehrin içinden geçen çayda balık tutuyordum. Sudakı ördeye ekmek attım diye sudan çıkıp yanıma geldi. Dizimin dibinde oturdu. O kadar güzeldi ki, kafasının yeşilliği, üzerindeki nakışları yaratılışı. İnan ona bakarken, onu mükemmel bir resamın çizdiğini anlamak zor olmazdı. Doğa anaya şükr ettim ve düşündüm ki, bizler bir program üzerine tasarlanmışız ve ürüyoruz, nasıl yaşaya bileceğimiz ise bizim elimizde.
- +1 yıl
2. Bak kaldığım şehrin polis sistemi çok gelişmiş. Örneğin ben o anda o ördeği öldüreseydim, üzerinden 1-2 saat geçmez tutuklanıp en az 2 yıl hapis yatardım. O zaman sen Yaradanın varlığına inanarmıydın? İsveçde kadın, çoçuk, yaşlı, hayvan, doğa ve erkeklerin hukuku madde ve maddesine işliyor. Burada o haksızlıkları yapamazsın. Ondan o ördeğin de kendine güveni var ki, yanıma gele biliyor. Benim de içimde haksızlığın yaratdığı nefret yok diye onu seve biliyorum ve hatta ona bakarken Yaradanın kalemini görüyorum. Bence Tanrı sevginin özüdür. O olmadığı takdirde boşuna anlatılanlar. Ve nasıl yaşaya bilrceğimiz ise bizim devletin kanunlarında ve yönetiminde. Yaradan bizi şüurlu yaratıklar sınıfına ait etmiş sonuçta. Seçim kendi elimizde.. Kusura bakma uzattım
- +1 yıl
@cheire uzatmak ne kelime :) Anlatış biçiminize hayran kaldığımı belirtmek istiyorum öncelikle. Dedikleriniz cidden mantıklı. Ancak biraz derin araştırınca bilim adamlarının bu yaratılış yönünde buldukları bilgiler de bu olaylara cevap olmaktadır. Uzun bir süredir araştırıyorum bunu. Doğayı, evreni, yaratılışı ve düzeni. Her neyse sizin düşüncelerinize saygı duyaraktan tekrar anlatım biçiminize hayran kaldığımı belirtiyorum. :)
+1 yılpeki senin annen baban var mı yok mu evet var sen anne ve babandan meydana geldin , peki kullandıgın bir telefonun bir mühendisi bir teknikeri var mı var peki bir pantolunun terzisi var mı var peki oturdugun bir evin ustası mütehati var mı var bu kadar şeyin bir ustası bir mühendisi var olguna göre bu dünyanın bir kurucusu kim sence bu alimleerin güneşin yıldızların yazın kışın bir tohumdan milyonlarca meyve veren bir agacın ustası yaratıcısı kim sence her şey tesatüfmü yoksa bunların bir yaratıcı var mı sylermisin şimdi var mı yokmu.
13 Yorumla
Soran+1 yılBence yok. Eğer ki sen herşeyin bir yaratıcısı olduguna kendini inandirirsan boyle mantigin yurur tabi.
- +1 yıl
ozaman seni yaratan şeytandır bak ozaman inanmıyorsan inanmıyorsun ya allah senin belanı versin inşallah verecekte bunu unutma.
Soran+1 yılO kadar gerizekali bir tanriniz var ki insanlari sinif bakimindan ayiriyor. Ve dunyayi yaratirken insanlarin farkli dinlerde olacagini bilmiyor mu? Bu kadar mi mantiksizsiniz?
+1 yılBir insanı inancından, dininden, dilinden, ırkından ve mezhebinden ötürü asla yargılamadım ve yargılamam ama yol gösterici olmaya da gayret gösteririm.. Değerli arkadaşım bilmemek değil öğrenmeek ayıp Allah C. C. insanlara akıl vermiş kullanıp, kullanmamak kullarının elinde olsun diye de inisiyatif/seçme hakkı vermiş günah vermiş sevap vermiş / Bu dünyayı da yaratırken biliyormuş zaten herkesin doğru olmayacağını doğru yolda ilerlemeyeceğini / Nazan Bekiroğlu'nun "La Sonsuzluk Hecesi" kitabını okumanı öneririm..
https://youtu.be/qQLwmGYGKPw
Soruna cevabım ise, 10 dk lık bir video'dur sen çok mantıklı bir insana benziyorsun belki doğru yolu bulursun izle sevgili kadeşim..
Saygılar
ESMER!22 Yorumla- +1 yıl
' sen çok mantıklı bir insana benziyorsun '
söyler misin, nerden anladın bunu? - +1 yıl
Bir insanı irdelemek, rencide etmek yerine "özellikle bu şekilde düşünen insanları" onların istediği cevabı verip yönlendirmek daha doğru olur. Aslında sen çok mantıklı bir insana benziyorsun demem bir ince eleştiridir! Mantık sahibi olan bir insan önce ciddi anlamda araştırır en basiti ateistler, deistleri v. s. müslüman oluşunu görür neden müslüman oldular sorusunu kendisine sorar ve ateistin dönüşünü kendinde de görür ve dinine döner Allah'a tövbe eder!!
Bu nedenden söyledim @ismimmismimyok
Saygılar
ESMER!
+1 yılNeden Allah un olmadigi seklinde ki cevabi en iyi cevap seçip üst sofalara tasiyorsun? Yoksa kendi dusunceni yansittigi için mi? Sen diyemiyorsun cekiniyorsun kullanicilardan birini mi milletin kucsgina atiyorsun. Var olduğuna dair bir cevabi neden en iyi cevap seçip üst siralara tasimiyorsun? Sen inanmadigini söylemeye korkuyor musun? Ondan mi gizli kullanici olarak baslik aciyorsun. Korku duygusu diye bir duygu var mi? Görebiliyor musun? Gormuyorsun ama hissediyordum di mi? Ondan bir tane garibanin cahilin cevabini eic seciyorsun ki duygularına tercüman olsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılBenimle ayni duyguya sahip ki ben o kelimeleri dha oncede soyledim.
Allah'ın öyle kulları vardır ki , onlar ne peygamberdir, ne de şehittirler...
Ama hem peygamberler, hem şehitler onlara gıpta etmektedirler.
Kıyamet günü onlarin ALLAH katındaki makamları , bu gıbtaya sebep olmaktadır.
Bunun üzerine soruldu:
O bahtiyar kişiler kimlerdir?
Onlar, aralarında akrabalık ve birbirine mal verme konusu olmaksızın, ALLAH için birbirlerini severler.
Allah'a and olsun ki onların yüzleri nurdur. Onlar NUR üzerindedirler.
İnsanlar korktuğunda, onlar korkmazlar.
İnsanlar üzülduğunde, onlar üzülmezler.
Haberiniz olsun ki, ALLAH dostları üzerinde hiçbir korku yoktur. Ve onlar üzülmeyeceklerdir de...
Hadis-i Şerif (Ebu Davut)11 Yorumla
Soran+1 yılSiz anca kiyamet gunu diye diye insanlari korkutun. Zaten dinde korkuyla beslenir
Bende sana soruyorum sen var mısın yok musun? Varsan niye varsın yoksan niye yoksun? Allah insana şahdamarından daha yakındır. Esmaul Hüsna Allahın her bir ismi insanda vücut bulmuştur. Allahın Celal ismi, insanın öfkesi. Hakim ismi herşeye hakim. Aklında şüphe varsa oku. Kuranın ilk ayetidir oku. Okuyup anladıktan sonra yine ikna olmuyorsan kabullenmiyorsan sende o iman yoktur. Ki bu en kötüsüdür. İslam hak din olduğu halde, insanın hem dünya ahiret için rahat yaşamasını sağladığı halde görüp kabullenmiyorlar. Allah hepimize hakkıyla iman ve ibadet nasip eylesin
21 YorumlaEvrenin var oluşu Allah’ın varlığının en büyük delilidir. İnsanın Allah’ın varlığını anlaması için kendisine, yeryüzüne ve gökyüzüne bakması yeterlidir. Çünkü hiçbir şey tesadüfen, kendiliğinden meydana gelemez.
Her şeyin bir yapıcısı, bir ustası olduğuna göre, evrenin de bir yapıcısı ve yaratıcısı bulunmaktadır. O da
Allah’tır.
“Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şüphe mi var?” (İbrahim suresi, 10)
“Allah katında, yeryüzündeki canlıların en kötüsü gerçeği düşünmeyen sağırlar ve dilsizlerdir.” (Enfal suresi, 22)00 Yorumla
+1 yılTabiki de vardır. Örneğin bir kalem ; kalemi yapan fabrikalar vardır değil mi bu kalem kendiliğinden mi var olmuştur hayır bir kurucusu vardır. Öyleki Dünyayı, evreni, insanları, hayvanları yaratan da bir kurucu vardııır o da Şüphesiiz ki ALLAH tır. Bununda felsefi tarafına bakılmaksızın Allah'tır. Allah birdir. Her yerdedir. Buna inanmayanlar ise Cehennemin en dibinden hiç çıkmayacaklardır, onlara cehennemde milyonlarca derecede kızgın ateşler içirilecek ve orada ölüm yoktur bu devam edecektir. Şimdi siz böyle devam edersiniz olacağı budur. Eğer gerçekten kendine güvenseydin bu soruyu gizli sormazdın. Kendine güveni olmayan bir insansın sonuçta belki insan demem bile insalığa hakaret olur.
35 Yorumla
Soran+1 yılYav he yaaa he
- +1 yıl
Ula soran sen Allahin var oldugunu ogrenmek icin sormamissinki. Gorusleri alaya almak icin..
Soran+1 yılTanri egoisttir kendisinin sevilmesini ister. Insanlari yaratir ve yakaer. bir insani inanmadigi icin yakar. Bu mu yani?
- +1 yıl
Teist hataları no 21232321:
İnanmayanları cehennemle korkutmak.
Gizli Üye(30-35)+1 yılben var olduğuna inanıyorumki var. en iyi cvpta şöyle dnemiş ben ne kadar iyi olursam olayım sırf inanmadığım için cehenneme gidecekmişim. peki şunu sorayım bir dersi çok iyi dinlersiniz, çok iyi hazırlanırsınız herşeyiyle biliyorsunuzdur ama sizin sınav esnasında heycanlanma sorununuz vardır ve unutursunuz bilmenize rağmen peki öğretmen aman bu çocuk çok iyi çalışmış herşeyi biliyo ama sınavd astresten yapamamış dur ben bunun sınav kağıdını kendim doldurayımda geçireyim der mi? demez. ama siz çalıştınız ve aslında biliyorsunuz ama bir halta yaradı mı? hayır.
14 Yorumla- +1 yıl
Sen burada Tanrının varolduğunu ama adaletsiz olduğunu kanıtlamaya çalışmışsın.
Cevap sahibi+1 yılben böyle birşey kanıtlamaya çalışmadım yazdıklarımı okumuşsun ama doğru algılamamışsın.
- +1 yıl
Öyle bir amacın yokmuş ama sonuç o olmuş maalesef.
Cevap sahibi+1 yılsonuç o olmamamış eğer mantıklı bir şekilde okursanız o eic. seçilen yorumdaki söylenenlere verilen bir cevaptı. Mantıklı düşünen bir insan için yeterince açık ve net bir örnek. Siz sadece tek kalıptan okuduğunuza bakıyorsunuz sizin beyniniz sizi o cevaba götürmüş ben değil.
Darvinle bir akrabalık varmı? ayrıca o nasıl soru varsa nıye var yoksa niye yok (yok diyorsan neden soruyorsun ) doğa ve yaşayan herşey tesadüf ise bu durumda tanrın yoktur oluyor (sana göre ) şu an bu soruyu sorman için gereken zemini hazırlayan tasarlayan icad eden bir insan var ise yani modem internet klavye monitor bilgisayar kendiliğinden oluşmaz oluşamaz o zaman bizde tesadüf değiliz yani seni beni yaratan vardır öyle hadise felan bakmaya okumaya gerek bile yok ama yinede sen doğru yolu seç yok ben memnunum dersen valla bilader aldığın maaşı bana vermediğin gibi giderkende odunu kömürü sen götürecen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir dünya kadar mucize diye nitelendirilen şeyler çıktı Kuran'dan... Ne denirse densin bir yerde çıkmaza girilir. Ne demek istiyorum? Ben bir ateistim ama Kuran'daki o şeyler hiçte boşverilecek tarzda değil. Başka kitapları şu an araştırıyorum. Böyle değişik mucize tarzı birşeyler çıkacak mı diye... O "mucizeler" olduğu sürece işiniz sıkıntı. Bazı "mucizeler" basit görünebilir ama bazılarına açıklama getiremezsiniz... Ne diyebilirsiniz ki? Bu da tesadüf!! Bu da!! bu da!! Gittikçe deli sıfatı kazanmaya başlarsınız... Basit konular değil bunlar iyi araştırmak lazım...
01 Yorumla
+1 yılTanrı diye bir kavram yok, var olan sadece Allah'tır. Biliyorsunuz ki Allah'ın 99 ismi var, ama bunlardan biri Tanrı değil.
139 Yorumla
Soran+1 yılYa bir bitmediniz.
- +1 yıl
Sormasaydın sende
Soran+1 yılTamam ya
- +1 yıl
:) Ama anlayana tabi
Soran+1 yılInanmadi diye yakmak? Mantiksiz.
Soran+1 yılBana gorede allah yok. bu dogru.
- +1 yıl
Kuran ve Allah yalan Rablerin Rab'bi tek ilah Yahvedir
Gizli Üye(30-35)+1 yılSORUYU SORAN KARDEŞ SEN ASLINDA ALLAH'I ARIYORSUN. SORGULUYORSUN. ONU TANIMAK VE BİLMEK İSTİYORSUN. ONU TANIMAN İÇİN ONUN EMİRLERİNİ YAPMAN GEREKİR. ŞİMDİ MÜSLÜMANLAR GİBİ YATMAK GEREKMEZ.
FARZLARDAN VE SÜNNETLERDEN BAŞLAMAN LAZIM.
Ameri 5 gözlü sinek icat etse fiyatı milyon dolar olurdu. Ama Allah cc onu net bir şekilde yaratmış.
Yabanca bir sinema filmi var adamlar bir gezegene düşüyorlar burdan kaçış yolu arıyorlar. Senin Halinde bu kardeş tek kurtuluşun var oda emirleri yerine getirmen. Allah cc kalbini aydıtlatsın04 Yorumla
Soran+1 yılEmirlere uymam. Ben bir insan olmaya geldim. ezber yapmaya degil.
Cevap sahibi+1 yılemirlere uymak ezber yapmak değil.
yarın kullandığın beyin bile senden şikayetçi olacak. Bir su damlasından yaratıldın. Babamızda topraktan yaratıldı.
Senin İslama bakış açın neden bu kadar kötü öğrenmek isterim.
Cevap sahibi+1 yılCEVABIN AŞAĞIDA SEÇ BİRİNİ
https://www.youtube.com/watch?v=2NRW9leMo7I
https://www.youtube.com/watch?v=OofChkAh_oM
Soran+1 yılTopraktan yaratilmak cok sacma.
konu dünyanın var oluşundan bu yana işlenmiş düşünülmüş ancak bir konuya varılamamış hatta bu konu yüzünden bir çok intiharlar olmus özellikle ateizm düşüncesiyle beraber yani diyeceğim o ki okadar bilgin zekiler düşünmüş bulamamış sen cevabı burada mı arıyosun var ya da yok içten gelen bir durum buna inanmak inanmamak soru evrensel cevaplar bireysel cözülmez yani uğraşmayın milleti birbirine düşürmeyin
31 Yorumla
Soran+1 yılSagol
Tanrı yok Allah (c. c.) var. herkezın ınancı kendıne tabı. herkezın kendı secımı ama cogu ateistın gencken yanlıs bılglenmesınden dolayı bu hale geldıgını dusunuyorum seks fızyolojımızde var ama haram demısler sacmalık dıyor. be guzelım al kocanı gır yatagına ıstedıgın kadar yap . sana kocandan baskası haram. zaten bu olması gereken degılmı?
06 Yorumla
Soran+1 yılSeks bir ihtiyactir tabi ama kiminle, kac kisiyle sevistigime kimse karisamaz. din asla!
Soran+1 yılKarsilikli istekli yapiliyosa bence soeun yok
Soran+1 yılCok iyi insanlariz biz. mesela kafa kesmeyiz.
Soran+1 yılYaptim da ne alaka ya? :)))
Allah var bizi yaratan yerin göğün sahibi nedenimiz ona layıkıyla kulluk etmek salih\saliha kullar olmak imtihandayız ne kadar başarılıyız onu Rabbim bilir ama düşündüğünde yoktan var edeni, sığındığım tek dayanağı anlamlandırmak işte hepsi tek bir noktada buluşuyor Allah...
11 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle işte.
+1 yılMadem ALLAH yok. Bu kitab nasıl değişmeden bu zamana geldi. Madem ALLAH yok. Nasıl oluyorda ALLAH'tan yardım istedik mi oluyor. Madem ALLAH yok. Biz nasıl dünyadayız ulan. Madem ALLAH yok. Senin gibi tuhaf bir sistemi kim yarattı? Al bu kitaba sor.
windows-az.com/.../...ani_kerim_orta_boy_ozel_.jpg117 Yorumla
Soran+1 yılKuran degistirilmemis ya hahahhaha
Soran+1 yılSen kucuk beyninle oyna. konuya da girme tamam mi bisey bildigin yok cunku
- +1 yıl
Neye gülüyorsun koçum. Sen ALLAH'a inanma. ALLAH'ın sopası yok ki şimdi dövsün. Ama oraya gidince bir cehenneme gir. Köpekler gibi yalvarınca görürüm ben seni.
Soran+1 yılSen kendine anlatilanlari kucuk bir cocuk gibi dinlemissin belli :)) Masallara inanmiyorum maalesef.
- +1 yıl
Ah ulan ah. ALLAH tutsa ikimizi iki dakikalığına gösterse öbür tarafı. Ben seni görürdüm o zaman da.
Soran+1 yılHahhaha
- +1 yıl
Gül sen gül.
Soran+1 yılBildigim var ki guluyorum
- +1 yıl
O bildiğin yakacak ya başını zaten.
Soran+1 yılPfff yine masala basladilar
- +1 yıl
Kardeeeeş ben sustum sende sus ve ahireti bekle.
Soran+1 yılOlmayan seyi beklemiyoruz biz.
- +1 yıl
Bekleme otur. O. ç sanki ölmüycek gibi konuşuyor.
- +1 yıl
Sende zaten g*t olaydı. Gizli kulanıcı oalrak sormazdın.
Soran+1 yılOlucem ama hayatimi olmayan birsey icin somurmucem * cahili. Simdi sorsam lise diploman bile yoktur
- +1 yıl
Atatürk üniversitesi bilgisayar öğretmenliği ABDULLAH BASRİ ATABAŞ 140062040. Gel bak. Numaramı yaz atauni'ye gel bak kardeşim. Trabzon imam hatip lisesim mezunuyum. Senden mi öğrenicem dinimizi.
Soran+1 yılTamam kardes neye istiyosan inan.
Allah yok din yalan diyenler cehennem ateşinde yandığınızda var mı yo mu anlarsınız. ALLAHI İNKAR EDENLERE KIZDIĞIMDA SONRA BUNU DİYORUM BİR RAHATLAMA GELİYOKİ :D AFFINIZ YOK ALAHI İNLAR EDEN DİLLERİNİZ KÜLE DÖNECEK AMA YANGIN BİTMİYCEK O ATEŞİ RUHUNUZ HİSSEDECEK...
06 Yorumla- +1 yıl
Bana bak sen bu konuyu tartışmak için değil alay konusu yapmak için sormuşsun. Ben inanmıyorum sizin inanma nedenini denir mantığı ayrı dalga geçmek apayrı bişey. Nefret ediyorum ya böylelerinden inanmasan bile saygılı ol. Ha sen duymazsan bende duymam bu dine laf ettirmem. Dinsz. Çoğumuzun müslüman olduğu bu ülkede olanı inkar ederek artislik taslamak sizin amaç. Çok bilmiş. Boş bir insansın bu alay etmelerini kes.
Soran+1 yılYa az salla. hadi canim
- +1 yıl
Öldüğünde herşey neymiş anlıycaksın senin için çok geç olucak. Kabirde azap çekerken geç olucak. Onunla alay edenler bu dünyadada acısını çeksin inşallah. Önyargılı olmasan alay etmeden insanlar sana doğru yolu göstermek için neler yapmaz. Fakat sen boş bir insansın. Ama dilerimki bir gün gerçeğin farkına varırsın.
Soran+1 yılBana gore de sen bossun
Soran+1 yılSana da yazik
+1 yılSen varsan Allah ta var onu inkar etmen için önce kendini kabul etmemen lazım kendi mükemmel yaradılışına bakarsan anatomik ve fizyolojik ve psikolojik ve ruhi yapını düşünürsen ışık hızıyla ona ulaşacaksın
…siz hiç düşünmüyor musunuz?(ali imran / ayet 65)21 Yorumla
Soran+1 yılSacma
Bence yok. İnsanlar hiçbirşey bilmezken ve çevrelerinde olan şeylerin nasıl olduğuna kafa yorarken açıklayamayıp yüce bir varlık yaratmış olabilirler kafalarında. İhtiyaç, çaresizlik durumunda da içini rahatlatmak için uydurmuş olabilir. Mitolojik, destansı olaylar bu dinlerde yaşananlar da bana göre. Çok kötülük olmuştur. Akıllının teki beni tanrı gönderdi deyip yapmıştır birşeyler.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle
Tanri kesinikle vardi. tanrinin varligini anlayabilmen icin cok uzaklarda ramana gerek yok, youtubeden insan vucudunun yapisina bakarsan nekadr sistematik ve rastgele olmadigini anlarsin, ornegin en basitinden kaşlarimiz neden yaratilmis gozumuze ter kacmasin diye, kirpik neden var goze toz kacmasin diye. bunlarin birisine tesaduf dersen bunlardan binlerce var.
12 Yorumla- +1 yıl
böylelerine cevap vermez soran çünkü işine gelmiyor ama kendi düşen ağlamayacak !
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılbir yemegin kendiliğinden yemek olduğunu söylesem bana deli dersin demi? O yemeği biri yapmıştır dersin kendi kendine olmaz dersin. .. E be arkadaşım bu evren dünya kainat kendiliğinden meydana geldi demi? Eger evet diyorsan ben sana deli derim musaadenle...
20 Yorumla
+1 yılCevap vermeyecektim ancak bazı arkadasların, '' Fikirlerini sormadan yarattığı insanları, cehennem azabıyla korkutup ona tapmalarını isteyen bir Tanrı fikrini reddediyorum. Bir Tanrı varsa bu şekilde olmamalı. ''
Peki arkadasım bende diyorum ki, ya dünyaya gelmeyi cok istediysen ve bu sana unutturulduysa?
Ağlamanın zırlamanın bir anlamı var mı?20 Yorumlabir şeye yüzde yüz inanıyor olmak gerçeği bulduğumuz anlamına gelmez. sadece gerçeği aramadığımız anlamına gelir. dünyada yaklaşık 4300 din var ve hepsinin birer tanrısı var olduğu kabul ediliyor. ve hepsinin tanrısı kendilerince gerçek olanı. bence tanrı kavramı sadece düşünceden ibaret.
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
+1 yılAllah vardı ve birdir. Birsürü delili kanıtı var en kolay yoldan bir sperm parçasından insan oluyosa zaten inanmamak elde değil diye düşünüyorum inanmayanlarda bence aklı yıkanmış mantıksız insanlar.
35 Yorumla
Soran+1 yılPuhahahahhaha yikildim yaaa. su an ateistler agliyo ahjslshsjs
- +1 yıl
Cevabın olmayınca gülersin anlamsız :) Nasılsa gün gelir anlarsın ne doru ne yanlış ağlamanıza filan gerek yok :)
- +1 yıl
onlarca delili var sadece basit bir örnek verdim burdan o sonucu çıkardıysan mantıksızsınız işde nedim algılıyamıyosunuz bazı şeyleri evet oda çok büyük bir delil anlayana.
Soran+1 yılBen anlamadim zaten sizde bizi anlayamaSiniz
+1 yılBaşka insanların inancına neden müdahale ediyorsunuz, siz önce insan olmayı öğrenin, bakın size neden inanmıyorsun diye baskı yapıyormuyum, herşeyden önce insan olmayı öğrenin yoksa bu sözlerinizden dolayı sizin gibi insanlıktan nasibini almamışlar size sizin tarzınızda davranışlar sergileyebilir ve sonra suçu biz inananlara bulursunuz, başka insanların inançlarını yargılamayın, sadece ve sadece insanca saygı duymayı öğrenin
00 YorumlaBir süre öncesine kadar bende çok sorguladım. çok kötü zamanlardan geçtim Sonra sistemin işleyişini izledim 1 2 sene kadar. Constantine filminin sonunda güzel bir replik var. Kitabında dediği gibi tanri gizemli yollardan çalışır diye. hakikaten farklı şekilde işleyen bir sistem var çözersen var olduğuna inanırsın çözemessen inanmassın. bence budur.
00 Yorumla
+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=aLm3BpxV3qM
Al bunu izle32 Yorumla- +1 yıl
Yav içinde yok adamın izlesse nolcak.
- +1 yıl
İcinde yok yanlis bir tabir. Ateistler bile dunyanin bir enerji tarafindan meydana getirildigini kabul ediyor. İnanmak insanin fitratinda var. Ama enerji dersin ama ilah dersin.
Bir güç vardır fakat dünya ile herhangi bagantısının mühahalesinin veya iletişiminin olması mümkün degildir
10 Yorumla
+1 yılTanrı olmadığı takdirde hayat biraz manasız gibi. Yani o yüzden tanrının olması lazım.
Bu soruyu görünce "hayatın manası nedir" diye google da arattım. Bir de ingilizcesini "what is the meaning of life" tatmin edici seküler bir yanıt yok.02 Yorumla
Soran+1 yılTanri denilen olmadigini dusundugum bir seye inandiniz ve alistiniz bu yuzden sacma geliyor
- +1 yıl
mesele alışkanlık meselesi değil. belli sorular var insanın kafasında oluşan. tanrı bunları nispeten cevaplandırıyor. tam olarak sorular bitmiyor tabi.
ya da şöyle bir analoji yapayım. bir ağrın var, kaynağını bilmiyorsun. ağrı kesici ağrını alıyor ama yaranı iyileştirmiyor. tanrı düşüncesi de bunun gibi benim kafamda.
+1 yılVar cunku o kadar duzenin bu kadar guzel seyin tesaduf olduguna inanmiyorum zaten olamazda. Ben kac kere sahit oldum icten gercekten inanarak dua ettigimde kabul oldugunu. Bence bir kerede olsun icten Allaha guvenerek kabul olucagini ve Allaha gidilen hic bir kapidan bos geri donunmeyecegini bilerek dua ederseniz gorursunuz. Ve Allah be buyuk bir varliktir ki ona inanmayanlara isyan edenlere bile nimet veriyo..
11 Yorumla
Soran+1 yılBence o psikolojik bir durum
Kardesim sana sunu soyleyim "Kur'ani biz indirdik onu koruyacak olanda yine bizleriz" demistir allah... Simdi biryerden Kur'an temin et ve oradaki sozleri degistirmeye baska seyler katmaya calis dene bunu... Aklin duruyor ve hicbir kelime bulamiyorsun.. Sonra gel burada dusuncelerini yaz.
04 Yorumla
Soran+1 yılDegistiren degistirmis.
Soran+1 yılTerbiyesiz sensin dogru konus
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah vardır ve birdir. sen ve senin gibilerin cehennemde cayır cayır yandıklarını görebilmek bizim gibi müslümanlara farz olmalı. Bu akıl sana Rabbinin varlığını ve birliğini sorgula diye verilmedi. hangi şeytan türüsün acaba... Rabbim yardımcınız olsun..
29 Yorumla
Soran+1 yılBir insanin dusuncesi yuzunden yanmasini sanacagi sizin gibi aptal insanlarim dusundukleri seylerdir. Iyi insan her zaman iyidir ama sizin gibi yobazlar asla iyi olamazlar. lanet olasi seni
Cevap sahibi+1 yılAllah yok diyemezsin. bence insan bu durumda kendini sorgulamalı ben napıyorum diye
Cevap sahibi+1 yılcehennemde yanacak olmanın acısımı sardı
Soran+1 yılSizIn gibi insanlari cehennem korkusuyla etkisi altina almak isteyen bir tanri mi? Kendisone ibadet edilmesini isteyen egoist bir tanri mi? Ahh dusunemiyorum.
Cevap sahibi+1 yıldüşünebilseydin şu an saçmalıyo olmazdın. ben fikirlerimi syledim ve tepkimi gösterdim istediğini syleyebilirsin... La ilahe illallah, Muhammedün resulullah!!!
- +1 yıl
Yobaz diyorsun da daha anlamını bilmiyorsun
Ateistligin temelinde evrenin sonsuz olduğu ve ezelden beri var düşüncesi vardır
Peki bilimle yakından alakası olmayan g. zekalı yurttaşım ( @soran ) CERN deneyi big bang vs. Bunları araştır derim ;) kuranda 1400 yıl önce evrenin genişlediği yazılıyor ve bilim adamları bunu daha yeni yeni keşfetti ve daha neler.
Cevap sahibi+1 yıl@unsocial herşeyi biliyolar mrk etme sen ama katlanamıyolar nedense
+1 yılaptal cesareti bu olsa gerek Allah ın varlığı senin üzerinde bile belli ama inkar etmek parayla değil tabi sevdiği kişi ölünce hayır o ölmedi diye bağıran gerçeklerin ağırlığını kabul edemeyip inkar ederek o yarım aklını korumaya çalışan çocuklar gibisiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılALLAH var ama şu iki şey yok 1. si kurban yok bu bana saçma geliyor 2. si bir kızın bir erkekle ilişkiye girmesi günah bu da bana saçma geliyor yani din diye birşey yok akıllı bir kız din diye birşey uydurdu ki ben tecavüze uğradım başka kızlar da tecavüze uğramasın diye din diye birşey uydurdu!!!
01 Yorumla
Soran+1 yılMantikli
Bunca şeyin var olmasını sağlayan bir yaradan olduğunu düşünüyorum ama dinlerdeki bazı şeyleri saçma buluyorum bunların sadece bazı insanların dayatması olduğunu düşünüyorum. Bu arada nolursa olsun müslümanım. Sadece bana saçma gelen kapanma zorunluluğunun koşulması dövme tarzı şeyler her şeyi dine göre yaşamak olarak görmeleri saçma
00 Yorumla
+1 yılGezegenleri yörüngelerinden saptırmayan, Dünya'ya hayatı bizim için sunan, insan bedeni, organizma, fotosentez ve daha birçoğu.. Bunlar tesadüf olamaz ve kesinlikle bir tanrı var ve oda Allah'tır.
35 Yorumla
Soran+1 yılNeden? herşeyin bir yaratıcısı olmak mı zorunda?
- +1 yıl
İnsan bir şeyin varolması için onun yaratılması gerektiğine inanır. Çünkü gözümüzle gördüğümüz her şey yaratılmıştır. İnsan, hayvan, bitki bunların hepsi yaratılış. Hiç biri kendiliğinden olmuyor. Masayı insan kendi elleriyle yaratıyor. Bildiğimiz her şey yaratılmış olan şeyler. Bir şeyi yaratmak için yaratıcının olması şart. İnsanoğlu yaratılan her şeyin bir yaratıcısının olduğunu bildiği için yaratıcısının olmamasına ikna olunamaz. Ben çevreme baktım ve bunların tesadüfen olmadığını gördüm. Hem İslam dini en güzel din. Bu yüzden müslümanım.
Soran+1 yılCennete ve cehenneme inanan insanlar dunyayi cehenneme donusturuyor. Musluman dediginiz toplumda kac tane bilim adami var? Hic arastirir mi musluman?
- +1 yıl
İslam'ın ilk emri ''oku''. Bu dine mensup insanların bunu uygulamaması İslam dinini böyle olduğunu göstermez. Bu müslümanlardan kaynaklanan bir durum. Ama şunu da söyleyeyim ben Hristiyan olsam şu an ki müslümanların haline bakıp müslüman olmazdım belki de.
Soran+1 yılEvet bence de.
+1 yılTabi ki de tanri yok bu cok buyuk bir sacmalik... bakiniz. ihlas suresi 1. Ayet.."Kûl huvAllahu ehad" De ki Allah birdir... goruldugu uzere tanri yok Allah var :) saygilarimla
20 Yorumla
+1 yılTanrı diye birşey yook yüce Rabbimiz Allahımiz var yok diyenlere de kabir zamanından itibaren anların var mı yok mu diye hiiic acele etme..
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı. ben görmedim
hayal dünyamda pek geniş değil malesef26 Yorumla
Soran+1 yılBenim de öyle.:)
- +1 yıl
Ben hayal etmiyorum süphesiz olandan bahsediyorum. Ateistleri aşağılamam ama bu üslupla olanlara saygı duymam. Ben kimsenin yanmasından mutlu olmam ama benim allahıma zalim yok hayal dünyalarından bahsetmeler... İşte evet sizin yanıcak olmanız benim öfkemi hafifletir. Siz bu kafadayken doğru yola yönelmezzsiniz. Boş olmayın
- +1 yıl
O na bakılırsa aklıada göremeyiz o zaman akılda yoktur. bunu açıkla ateist?
+1 yılVar yok tartışmalarına girmiyorum ama bu tartışmalara girenler arasında ki insanların yaşamlarında da pek bir farklılık görmüyorum. İnananda inanmayanda aynı yaşam tarzını sergiliyor. İkiside aynı günahı işliyor ikisede aynı sevabı işliyor tabi ellerinden geliyorsa
00 YorumlaFikirlerini sormadan yarattığı insanları, cehennem azabıyla korkutup ona tapmalarını isteyen bir Tanrı fikrini reddediyorum. Bir Tanrı varsa bu şekilde olmamalı.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynennn oyle
Sanirim artik ilgilenmiyorum. Var ya da yok umrumda degil. Tanrilarin dogrulariyla degil kendi dogrularimla yasiyorum.
19 Yorumla- +1 yıl
Ha yok ben de kafa karışıklığı yokta.. Nabza göre şerbet diyelim..
Normalde agnostik ateistim.. Ama 3 4 yıldır her yerde tartışa tartışa bıktım artık :D
Apateizm en iyisii (Y) Elimden geldiği kadar tartışmıyorum..
Özellikle tartışma platformlarında / gruplarda / sayfalarda / ks'de..
En iyi cevap seçilen gizli kullanıcıya acıdım mesela.. Kız ne güzel yorum atmış. Bin tane yorum gelmiş.. Cevap vermeyince bilmiyor oluyorsun.. Cevap verince küfür ediyorlar..
Tanrı derken bile onun varlığını kabul etmiş oluyosun neyşn kafasındasın?
13 Yorumla
Soran+1 yılTanri var mi yok mu dedim adam akilli oku.
Soran+1 yılBana gore vardir sana gore yoktur. Bunun icin sorguluyoruz ya zataen.
tanrı yok doğru. ALLAH var. hep beraber ayeti hatırlayalım..
''Allah'ın nûrunu ağızlarıyla (üfleyip) söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler hoşlanmasalar da Allah nûrunu tamamlamaktan asla vazgeçmez.'' (TEVBE-32)20 Yorumla
+1 yıltanrı yok. Muhakkak ki Allah var. seni Yaradan, bu dünyada bu kadar nimeti önüne koyan ne sanarsın. O istemezse yaprak yerinden oynamaz.
10 Yorumlaİnanmıyosan da bence Kuranı okumalısın yaptıgın her eleştirinin ki bunu yapman bile kurana göre yanlış hepsinin açıklaması var bızler burada saatlerce anlatsakta boş en iyisimi sen bı gozden gecır en azından resmiyetten yola cıkarak itiraz et :)
01 Yorumla
Soran+1 yılKuran sacma bence.
Tanrı'nın var olduğunu ama dinlerin var olmadığını düşünüyorum.
20 YorumlaGeçenlerde bir soru sormuştum. KS'nin en saçma en gereksiz sorusu diye. Keşke bu soruyu 2-3 gün once sorsaydın en iyi cevap olabılırdın :)
Tanrı diye birşey yok.. ALLAH (c. c) var.. Ve hamdolsun ona ve Hz. Muhammmed ( S. a. v ) Efendimize..!16 Yorumla
Soran+1 yılHahahhahahahah
Soran+1 yılSen nasil muslumansin kufur ediyorsun? aa cok ayip allahin gunah yazmasin sonra?
Soran+1 yılHeee simdi sen namaz kilarsin o gunahlar da silinir hahaha
bence yok ya da Tanrı yok ama Tanrilar olabilir. Bir şeye inanmanın kişi içn onu gerçek kılabileceğini de düşünüyorum.
00 YorumlaTanrı'ya sığınıyorum bazen es geçiyor gibi geliyor..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılevet vardır ama bunun illaki bir nedeni olması gerekmez sen olup olmamasıyla ilgilen zaten nedenide orataya çıkarcaktır zaten
00 Yorumla insanların düşünmekle cevabını bulamayacağı bir soru ayrıca kişinin öldüğü zaman yanıtı çok güzel bir şekilde alacağı soru
28 Yorumla
Soran+1 yılHe yani eminsin olunce ne olacagini?
Soran+1 yılCem yilmqz hahah
- +1 yıl
@gizeems_ Ben güvendiğim birine sormuştum. Mesela biz büyük bir günah işledik, cezamızı çektik sonra peygamberimizin yanına geldik. O benim işlediğim günahları bilecek mi? Bilirse utanirim nasıl yüzüne bakarım dedim. O dediki Allah inşallah günahları gizli hesaba çekecek kul hakkı hariç
- Devamını Gör (134)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat