Gıravi ve Gevdan aşiretlerinin düğünü olmuş. 2 bin kişi katılmış, 3 milyon 650 bin TL takı takılmış.
acilen Van'dan bir aşiret bulup evlenmeliyim :D

Gıravi ve Gevdan aşiretlerinin düğünü olmuş. 2 bin kişi katılmış, 3 milyon 650 bin TL takı takılmış.
acilen Van'dan bir aşiret bulup evlenmeliyim :D

Sırf para ve takı için bir yere gelin olmayı istemek bana saçma geliyor. İnsan öncelikle kendine değer vermesi gerekiyor. Ve kendisi için olduğu için seven beklentilerini karşılayan birisiyle olması en iyisi olacaktır. Sırf menfaat için evlenen kişilerin sonu büyük ihtimalle hüsran olacaktır.
Yalnız bu aşiretler dışarıdan kız almaz, çok fazla türk dizisi izliyorsunuz. Kız tarafı erkekten daha zengin bile olabilir yani ama normal sokaktan giden bir kızı alıp gelin yapmaz aşiretler.
Umarım trol sorudur. Para, takı için aşirete gelin gitmeyi umarım gerçekten düşünmüyorsundur. Trol değilse, bir kadının bu kadar düşebileceğine ihtimal vermek istemiyorum.
Yaşın profildeki gibi 30-35 arasında ise geçmiş olsun, aşirete 30 yaşında gelin almazlar, 5 çocuk doğurman gerekecek çünkü.
Cevap
63Cevap
Aşiret yapısı hala ülkenin temel sorunlarından..
Dışardan böyle maddiyat ağırlıklı bir algısı olsada bunun karşılığında bir 'mal' olarak değer görürsün.. Misal asla boşanamazsın ve ölüme kadar devam edersin.. üstüne kuma gelmesi olasıdır ses edemezsin.
Geleneklere göre sadece erkeğine hizmet ederek, çocuk doğurmak ve erkek olması istenir.. Dışarıda sosyalliğini sadece kocan belirler nereye gideceğini vs..
Maddi açıdan rahat olsanda insani değerler ve özgürlüğün net şekilde bitirilir..
@Belekdjnsa Avrupa yalkalığı diye bir oluşum yok. Aşağlık kompleksi seziyorum..
Kaldıki zaten Avrupa gibi bir kültür imasıda yok cevabımda..
Kültür sorunlu bir kültür özgürlüğü kısıtlıyor.. kaldıki kuma gibi bir durum zaten temel sorundur. Hayat birleştirmek böyle bir şeyi kabul edemez. Kendi yetilerini bir başkasına teslim ederek 'ticari mal' gibi kalmaktan başka bir şey değil.. oda hizmet ediyor raftan alınca sana , aşiret gelinleri de..
@Belekdjnsa leş insanlar doğulular
@Belekdjnsa ben karadeniz çocuğuyum çapı yetmez onların
Gidersin ama o parayı ağız tadıyla yiyebilirmisin orasını bilmiyorum. Doğu kültürümüzde aile baskısı ve aşiretin sözü çok önemli yeri geliyor kayın pederinden izinsiz evine dolap alamiyorsun bebekamin. Genelde başkası senin adına karar veriyor. Bide ayrılmak çok zor hem toplum hem kendi ailen seni dışliyor. ( Vanliyim).
Van’da oturuyorum aşiret kızıyım ama senin dediğin tarzda insanları sadece cahil olan kesimlerde gördüm ne ailemiz dışladı nede kayın pederimiz işimize karışır
Tatlım sence o altınlar geline mi veriliyor? Düğünü aile yapıyor, doğal olarak o masraf altınlarla geri geliyor. Yani hiiiç sanmayın doğulu gelinlerin altınları üzerinde söz hakkı olduğunu. Düğünden düğüne kaynananın taktıklarını göstermek için takmak zorundalar sadece. Yani onları bozdurma hakları da yok.
Hayatımda öyle bir şey görmedim uydurma
Saçmalamayin ben kürdüm batmanliyim takılar gelinindir. Bilmediğiniz konular hakkında boş boş konuşmayın
Ayňn ya bizde altınlar gelinde kalıyor gelin istediğini yapıyor
O zaman size helal olsun. Benim tanıdığım kimse altınları alamadı. Hepsi kaynananın kasasında. Aldıkları sadece takmalık olanlar ki onları da dediğim gibi takmak zorunda kalıyorlar ki kocasının ailesine laf gelmesin bir şey takmadılar diye
Ben Van'da öyle bir şey ne gördüm nede duydum bide size zahmet o gıravi değil grawi olarak düzeltirseniz sevinirim
Kardeşim bizde öyle şeyler yok. Benim eşimin altınları yanımizda yengemin de öyle.
İşte bir yerden duyuyorlar sonra onlarda gelip millete söylüyorlar halbuki öyle bir şey yok
boş ver kardeşim bunları. Kulaktan dolma bilgilerle konuşan insanlar cahildir.
Kulaktan dolma olsa keşke ama bizzat gördüğüm şeyler bunlar. Siz düzgün yaşayan ailelermişsiniz, ne mutlu size ve ailelerinize katılanlara.
Ama bunu gelin tarafı asla kabul etmez ki ve damat tarafıda gücü yettiği kadar altın alıyorlar
Görüş sahibi tabiki senin bahsettiğin öyle ailelerde var. Ama bence azınlıklar. Yani genelleme yapılmamalı bide merak ediyorum nerede yaşıyorsun Kürt müsün?
Yurt dışında yaşıyorum, kısmen kürdüm. Umarım azınlıklardır.
@CoolEmmi72 Başka yerde havla
@TeomanTuna ne diyon tırrek
Soruyu görünce kültürsüzlük görmemislik gereksiz ihtişam kokuşmuş toplu arapsı yaşam tarzı falan çağrısıyor afakanlar basıyor. Allah korusun hem de kiralık altın için vovovov Allah'ım sen iyi kalpli hemcinslerimi koru
Cık cık yanlış okuma kokuşmuş toplu arapsı yaşam tarzı.
Ne altınını isterim ne vanı ikin gün sonraköle gibi sulalenin tüm erkeklerine, büyüğüdünden küçüğüne herkese köle yaparlar. Altınlarıda semer yaptırır sırtına atarlar 🤣
Türk kızı işte parayı görünce aşirete köle olmayada sesini gıkını çıkarmamayada tamam diyor. Fakir biri olsa hayatı zindan eder burnundan getirir prensip edebiyatı parçalardı.
Napmış lar
toplanan 4 milyon TL yi
geline verip, al kızım sen git dünyayı gez
kendini geliştir
istediğin hayatı yaşa mı demişler
Şahsen sırf avucuma birazcık altın gelecek diye hayatımı bir adamla birleştirmem daha büyük hedefleri olmalı bir kadının hayatta evlenip altından ya da çeyizden daha başka şeyler
öyle ya dünyanın akıllısı sensin. vandaki kızlar bunu düşünemedi çok cahiller sen akıllısın
yahu adetleri örfleri bilmeden ucuz hayat kadını yapmayın
Takılan takılar geri düğünlerde geri takman gerekiyor, borç alıp geri ödemek gibi.
Senin olmadığı için takılar yani pekte özenmeye gerek yok.
Para evet ama takılar çiftindir hatta bilindik aileler asla satmaz altınları gelin düğünlerde taksın da ailenin şanı İçin diye
İşte buradaki adetler öyle yürümüyor o battı illerine has bir durum burada sen İbrahim’in düğününe gidip zarf içinde para atıyorsun sonra oğlunu evlendirince İbrahim senin attığın miktarın aşağı yukarı aynısını sana zarf içinde atıyor sende toplanan para ile düğün masrafını karşılıyorsun işte öyle ama o takılar adet nişan da bir miktar alınır bir miktar da kınada takılır
Yani diyor ki o takıyı alıp geri getirmiyorlar aynısından ya da manevi olarak aynı değere sahip olan takıyı getirip takıyorlar
Aşiret ortamına gireceğime dünyanın en fakiri olurum daha iyi.
ALLAHINA kurban ağzından bal damlıyor
Onu birde geri ödemesi var. Yani aslında iyi bi şey değil tam tersi kötü bi şey çünkü altın gitgide pahalanıyor.
Bunlar da fakirleşmiş. Bu ekonomide çok ucuz 3 milyon. Ev bile alamıyorsun.
aşirete gelin olmayayım da milyonlarım da olmasın 🤲🏻
Bence gelin ve damadın yüzlerindeki ifade 3 milyonluk bir ifade değil. Arka planda farklı öyküler olabilir :) Van'ın sesi uzaktan hoş gelebilir :)
Damat çok yakışıklıymış. Kadın da çok güzel maşallah hayalimde böyle bir çift olmak var, güleyim de başıma gelsin artık
Sen aşiretin nasıl bir şey olduğunu biliyor musun ajsjs öyle dizilerden izlediğin gibi değil o sistem 😃
O aşiretlere bakabilecek misin o kadar kisiye ayni evde yasayip coluk cocuga biri girip biri cikacak filan bence yapamazsin
Gevdanlı biri ile takılıyordum eskiden boyu kısa diye ayrılmıştım hay ben benim kafama sıçımmsksjsjajajjs
Valla parası güzel ama köle olursun. Seni sürekli kısıtlarlar.
Karşıt cinsin istediği şey işte. Aşiret bulup evlensinler. 😃 Nasıl olsa her şey maddiyat değilmi sanki. Oda maddiyat kendileri de maddi şey. Neyse ucu kaçacak şimdi. 😁
ben askerlik yaptım elimden gelse vanı silerim haritadan
Efendim duyamadım kadına şiddet mı? Duyamadım kadın cinayeti mi? Duyamadım namus meselesi mi? 🙈🙉🙊
O altın ve paraların tadını çıkarmasına izin verilmez bu da madalyonun diğer yüzü
Sen olabilirsin de asıl ben nasıl Van'da gelin olabilirim arkadaşlar?
Damat olabilirsin
Arkadasim biz vana gelin de gitsek bizden altin isterler. onlari kendilerine yapiyitlar bunlari
Bi de bu Kürtler fakiriz edebiyatı yaparlar.
Abi kız troll yazmış ne abartmışsınız :D
Aşiretler pis aşiretler kakaaaa
Her şey göründüğü gibi değil. Sen sanıyor musun ki o para gelin ve damada kalıyor jdjzhzh.
Bunları haber yapanlar aşırı işsiz gibi geliyor bana
Altın ve çeyiz için hayatını karartmak istiyorsan bilemem...
Bugün böyle dersiniz yarın Van'dan nasıl kacabilirim diye sorarsınız 😅
Arkadaşım çok büyük bi rakam değil bu abartmayın bi eb olmuş 3/5milyon zaten
Bu aşiretlerin düğünü hep böyle oluyor. Gelirleri nerden acaba
Çoğu kayıt dışı gelirler, kayıt dışı işler
aşiret gelini olmak için doğmuşum gibi hissettim şu an 😂
buna kuma git kalan kontenjanda payına düşer birşeyler
van nufusunun hepsinin asiret oldugunh senden duyuyorum 🙂
Allah mesut bahtiyar eylesin. Daha çok versin inşAllah.
Olamazsın sen de o potansiyel yok bence ama zengin bir koca bulabilirsin
Sen olur musun
Ben de olamam aşirete gelin
Olmaz kocam kızar
🤣🤣🤣🤣
Onlar senin olmuyor aslında O altın ve paraların tadını çıkarmasına izin verilmez
Altın incisinde aşiret gelini olmayı isterdim yaa 😂😂
Ben günlük kazanıyorum o kadar zaten
borç hep onlar :D
Nasil gunluk kazaniyosun o parayi :-)
Van Hakkari Şırnak Mardin çok takı takılıyor. Diğer iller normal.
Bende istiyorum ama annem Kürt’le evlenme diyor yhaaa
Niyeymiş? Biz Kürtlerin ne kusuru var
acaba bu aşiretler geçimlerini ne ile sağlıyorlar. nasıl insanlar vs merak ediyorum.
Daha fazla takılan da oldu bebekamın gel seni gevdan aşiretine gelin yapalım
en büyük hayalim asiret gelini olmak umarim dogulu birini bulurum
hani salicaktin beni
bi ömür boyu sal lütfen
Ben Vanlıyım ve aşiretiz, olay asla sizin sandığınız gibi değil. Kuzenlerim parasıyla hava atıyor ve eşlerini aldatıyor. O takılan paralardan da damat ailesi nasibini fazlasıyla alıyor.
Bütün sırrı bozdun 😂
Bende vanlıyım hangi aşiretsin
Bruki
Vallahi ya öyle ama
Bende grawi
Ama bizde altınlar gelinindir ama aldatma konusunda haklısınız
Aldatma çok var Faruk çokk bizim saf kızlar da iyi biliyorlar dkdj
Ama bildikleri halde boşanmıyorlarya o güzel bir şey bence
Güzel mi?
Evet
Neresi güzel ya erkek için oh güzel tabi
Sen kapalı mısın açlık mi
O kadar da güzel değil ama eşlerin ses çıkartmaması iyi bir şey
Kapalıyım da neden sordun
İyi değil bence ama senin fikrin tabi.
Van gelişmiş diyorlar hani kapalısın 😀
Ama düşünsene kadın eşini terk ediyor ve o aşirete gündem olur
Van'ın gelişmesiyle kapanması arasında ne gibi bir bağlantı var
Gelişmişlik seviyesinin dini bir konuyla ne ilgisi var ve Van da oturmuyorum şu an Adana'daym
Zort bende yedim hemen utandı çok alakası var işte
Lan sananesi kaplı ya da açık seni ne ilgilendirir tırek laik bir ülkedeyiz herkes istediği gibi giyinir
Susun lan başlarım aşiretinize ha ya kız tavlican diye ne yırttın kendini
Sen aşiretlere kurban ol
Çok rahatsızsan yazma paşam Allah Allah
Faruk bence biz aşiretin kulağını bi çınlatalım ha ne dersin
Yeter gidin özelde konuşun bıktım bildirimden hadi yallah
burada konuşuyoruz sırf sen rahatsız ol diye
Valla bunlar altına sıçar daha aşiretin ne olduğunu garibanlar bilmiyor ki
Kızım çok sevdiysen telefon numaranı ver oğlana konuş burdan konuşup sonra bir daha muhattap olmican kafamızı şişirme
Aslanfaruk sen o kadar yükselme emniyet denen bir şey var haberin var mı
Yoo ne alaka illa no mu lazım iki insan gibi şurada bir şey konuştuk zırladın.
Dm denen bir arayüz var burada orada konuş
Neyse ben kaçtım beyler
Mehmet dayım polis kuralları çok iyi biliyorum
O zaman ettiğin tehdidi söyle ona
Seni tehdit etmedim galiba korkudan ne dediğimi anlamadın
Tehdit etmedi büyütme bu kdr her şeyi be
Senden veya aşiretinden korkmam burası demokratik bir ülke bence sussan iyi olur çünkü çocuksun daha fazla uzatmayın
Bunun demokrasi ile ne alakası var
Kızım mesaj bölümü diye bir şey var gelsene oraya bırak gizlenmeyi burada yazma
@aslanfaruk Senin Adını eşekfaruk yazmaları lazım
şu an ss alıp sana hakaret davası açıyorum açmazsam en adi şerefsizim
@Kozlktzkaz gerçek isim soyisimini verecek misin yoksa ip adresinden bulsunlar mı
Kuzenim de gitti Van'a gelin hani aşiret dediğin nedir ki altın yapmamışlar 😂
tarım desen yok sanayi desen yok turizm desen yok gelişim desen yok bu paranın bolluğu nereden geliyor hep merak etmişimdir , gelin ve damada sonsuz mutluluklar
Işiniz gücünüz para başkasının parası sonra o evlilikten huzur bekleyin adam aldattı dersiniz kusura bakmayında para icin giderseniz adamin para si var senin neyin var aldatır tabi
çoğu abartı bir Vanlı olarak söylüyorum
Hepsini onlara vermiyorlar donusumlu oluyor maksat masraf cikmasin.
geriye almışlardır onları gösteriş yapıyorlar sadece
Bir Vanlı olarak söylüyorum çokta özenti yapmayın.. ne o altınlar sizin oluyor nede o gördüğünüz iki günlük şatafatlı düğün gibi hayatınız şatafatlı oluyor..
Altınlar gözünü boyamasın, aşiret gelini olmak zor. Çok katı gelenekleri töreleri vardır.
Çocuk aynı Oktay Kaynarca lan 😂😂😂 senin öyle gelin olman için aşiret kızı olman lazım 😂😂😂
evet böyle olmadımı boşş bence
aşiret iyidir böyle günler için 😆
Para mutluluk getirmiyor zaten onları birde iadesi var
zengin dağmat bulmadan olmaz o iş. fakire kim 3milyon takıcak gider 5 lira takarlar :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?