Sosyal medya fenomenliği kimisi için kazanç kapısı görülürken kimisi için gereksiz, boş görülüyor.
Peki senin çocuğun; ben okumayacağım, okulu bırakacağım ve fenomen olacağım” dese ne dersin?

Sosyal medya fenomenliği kimisi için kazanç kapısı görülürken kimisi için gereksiz, boş görülüyor.
Peki senin çocuğun; ben okumayacağım, okulu bırakacağım ve fenomen olacağım” dese ne dersin?

Oğlum buna merak sarmıştı bi ara, paylaşımı olmadı fakat ilgi duymaya başlamıştı. Ona bunun bi meslek değil hobi olabileceğinden, henüz sosyal medyayi aktif olarak kullanmak için yeteri kadar olgun olmadığından bahsettim. Önceliği meslek edinmek olmalı, belirli bi olgunluğa erişene kadar. Sonrasına birlikte bakarız. Hevesi geçti derslere odaklandık çok şükür..
Olabilir onun tercihi liseye kadar okusun geri kalanı onun tercihine kalmış. Zaten ben çocuğuma küçüklükten itibaren sıkı bir şekilde sanat ve sporla büyütürüm eğer onunda yeteneği ve isteği varsa sanat spor alanında başarılı olur başarılı oldukçada ünde beraberinde gelir başka işler fenomenlik vesaire onun tercihine kalmış lisesini bitirsin o zorunlu sadece.
O hevesi kırmadan yararlı içerikler üretebilecek başarılı olmasına yardımcı olabilecek şekilde destek olmak isterdim. Ve aynı zamanda fenomen olmanın zorluklarından, zararlarından, yıkıcı etkiler olasılıklarından söz ederek bu büyüğe kapılıp olası başarısızlıklar için bir B, C planı içinde hareket etmesine yönelendirler isterdim.
Okulu bırakmadan önce fenomen olsun garantiye alsın öyle bıraksın bırakacaksa😅
Ha lise bitmeden bırakamaz tabi üniversite çokta önemli değil zaten herkes üniversite mezunu bu zamanda bi işe yaradığı yok zaten
Cevap
15Cevap
Önce bi içimden “Allah korusun” derim… Ben garantici bir insanım, bu tür mesleklerin de garantisi yok. Geleceği var mı yok mu belli değil. Maaşı belli değil. Yeri saati belli değil. Böyle belirsiz, düzensiz şeyler ürkütür beni. Ayrıca çok tanınmak da ne kendim için ne de çocuğum için isteyeceğim bir şey olmazdı.
O büyüyünceye kadar kim bilir neler çıkacak. Ben yine de meslek lisesine yollayıp, dışarıdanda teorik dersleri (Türkçe tarih mat vs...) aldırıp yabancı dil kursuna yollayıp döve döve de olsa üniversite sınavına hazırlatırım.
Fenomen değil de spora sanata gitsin isterim fenomen ler çok hem de fazlasiyla cogunu ben bile tanimiyorum o nasıl aralarından seçilip de ünlü olacak bazilari ün için neler yapiyor kısaca istemem
Hem okusun hem fenomen olsun o okul okunacak.
Üniversiteye kadar zaten çocuk kararlarına mantık çerçevesinde saygı duyulur.
Üniversite konusunda da o konuda kararsızım. Ama okumama gibi bir durum söz konusu değil
#selamgençlik 🍀🍀
⭐Liseden sonrasına müdahale etmezdim. Güzel fikirleri ve yeteneği varsa desteklerdim, gurur duyardım."Bana ve babana tatlı al fenomenliğini kutlayalım" derdim ⭐😃😃😃😃
#tubasueda 🍀🍀
Fenomen olmak için okulu bırakmaya gerek yok ki..
Her ikisini de aynı anda idare edebilecek istek olsun bir çocuğun içinde yeterli..
Onun yaşına inmeye çalışarak hevesini kırmadan konuşmaya neden böyle bir karar aldığını anlamaya çabalayarak , onun karalarına saygı duyduğumu ve onun arkasında olduğumu belirterek konuşmaya, anlamaya çabalarım.
Tabii belki başta tepki verebilirim fakat dediğim gibi sonradan konuşmayı denerim. Çünkü çocukların yeteneğini, öz güvenini kırmaya gerek yok zaten illa ki okulunu okuyacaktır.
Olabilir , o ben değilim ya da babası. Kendi hayatı istediğini yapabilir yalnız kendine , birine zarar vermeden. Kötü alışkanlıkları özendirmeden şiddeti övmeden istediğini yapar.
Neyse Allah'tan üniversiteye kadar okumak zorunlu 😁 derim ve gıcık gıcık gülerim. Kısacası kaale alınacak bir fikir değil fenomenlik
Çocuğum nerde mutlu olacaksa ve bu ona iyi gelecekse arkasında durup yaşayıp görmesini öğrenmesini sağlarım destek olurum
Önce liseyi bitirsin sonra istediğini yapabilir. Ama okumadığı sürece evden bir destek alamaz. Ne yaparsa kendine 😂
Fenomen olma isteği ile geldi ama ben evde bir maymun istemiyorum dedim şimdilik gülüştük ama daha küçüklüğüne veriyorum ben ciddi olsamda görüşümde. Daha 12 yaşında tamamen büyüyene kadar neler değişir göreceğiz. Daha çok fikir değişir
Fenomen olmak için okulu bırakmana gerek yok derim, istediği şeyi de desteklerim ama okuluna da gitmesi gerek
Kolay gelsin.. sonuçta. şu an bu şekil düşünüyor ise. Zor yani. Denesin ve görsün. Ama ikisini bir anda da yapabilir bencr..
Fenomen ler niye okul bitirmemişmi oku diplomalı fenomen ol derdim daha çok takipcin olur okumazsan liç yersin derdim
Hem okusun hem de fenomen olsun. Çoğu fenomenin de zaten ek işi var. Buna yönlendirirdim çocuğu.
Hayır daha neler hadi bir yeteneği olsa en azından güzel sanatlar gibi yerlere teşvik ederim
Fakat fenomenlik dediği şey basit ve saçma bir durum
Allah seni fenomen yapsın, derim😅 önce okulunu oku, sonra ne istersen onu yap derim.
Mantıklı. Okuyup BİM'de kasiyer olacağına gitsin fenomen olup paralar içinde yüzsün.
Fenomen olmak istiyosan tabi desteklerim seni ama hobi olarak yine de oku sen
Medya iletişimi vs gibi kendi alanında okumasını isterdim buna yönlendirdim. Hayat onun hayatı
ol annecim ol , yaşama tutunma sebebim derim 😀
Önce okul sonra ne olmak istiyorsan ol derim!
Saygı duyardım. Birey olarak böyle bir karar vermişse bana düşen görev sorumluluk almayı öğretmek
Hobi olarak yine fenomen olursun ama önce okuyacaksın derim.
Bırakırdım hayatın gerçekleri ile kendi yüzleşir de birazcık canın yansın ki
Önce okusun sonra faydalı içerikler yapacaksa izin veririm.
Olmaz öyle boş işler ile uğraşamaz. İzin vermem buna..
Fenomen olmasını istemem ben sanırım ama yine de baskı kurmam.. Keyifli günler..
Fenomen olma isteğine karşı çıkmam ama okumayı bırakmasına da sıcak bakmam
Yeteneği oldugunu gorursem ve kendini gosterirse neden olmasin. Herkes okuyacak diye birsey yok her okuyan iyi yerlere gelemiyor kolay kolay internette para kazanmak işi biliyorsan daha kolay gibi
Valla neden olmasın derim ama tabii okul bitsin, üniversitede de tiyatro falan okusun, oyuncu olsun xkfmcm
Fenomenlik geçici bir şey, ama eğer okuduğu bölümü kullanarak sosyal medyada bir ün kazanırsa o zaman yeri sağlam olur.
İzin vermezdim herhalde. Her türlü saklapanligi yapıyorlar. Her şey para değil. İnsan onuruda önemli
Allah korusun 😏
Başarılıysa neden olmasın herkes okuyacak ya da memur olacak diye bir şey yok neyde başarılıysan ordan devam etmek gerek
desteklerim bu işte iyi para var okusa ne sanki alacağı max 10.000 en aşağı 5.000 o da para değil artık
olabiliyorsan beni de fenomen yapar mısın çocuuuum
18'i geçmişse tercihine karışmam sadece tavsiye veririm.
Çocuk olana kadar okul diye eğitim diye bir şey kalmaz bence ( bu gidişaatla)
Istediği fenomenliğin türüne bağlı. Konservatuar okuyup olsun o zaman.
Ağzına iki tane çekerim git ders çalış derim sndnsn
Hayır kabul etmem eğitim her şeyden önemli
Tiktok Instagram tutar buralardan yürü derim
Komedi alanina yönlendirmeye çalışırım
Okumadan onu bile olamıyorsun derim, okur :D
Hemen ondan uzaklaştırırdım
Olabilir neden olmasın ki?
Asla izin vermem buna
Hem oku hem fenomen ol
Psikologa götürürüm herhalde 😂
Kendi karari saygı duyarim
Ağzına isotu basarım istiyormu daha bakalım
Bunu diyemez ben onu o şekilde yetiştirmem çünkü
Oku fenomen olmwyıda hobi olarak yaparsın
hem oku hem fenomen ol derim
iki işi aynı anda yapamıyor musun? derdim herhalde
Bir şey demezdim
okusun sonra ne isterse olsun ama okuyacak sart
Gtüne tekmeyi basar evden kovardım şaka bir yana insanların yüzde 90 kendini alçaltarak başkasına yalaklık yaparak para kaxanmasınl istemezdim benim işimi devam ettirsin yeter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?