Başka eve çıkmak gibi bir şansım da yok.
Sahiden ben bunlarla nasıl anlaşabilirim?
Kimseyle kötü olmak istemiyorum ama ne yapacağım bilmiyorum;((
Çok yanlız hissediyorum.
Merhaba. İyi akşamlar. Çok uzun yazıyorum biliyorum ama lütfen yardımcı olun. Gerçekten anlatacak kimsem yok.
Daha önce yazmıştım. Biz, ev sahibi tarafından rastgele bir araya gelmiş 4 kızız. Ben bunları kardeşim gibi gormek ve iyi olalım istiyordum. İlk hafta iyiydik falan ama İlki; ilk haftadan erkek arkadaşını hayır dediğim halde, eve aldı. Ben buna ister istemez ayar oldum. Yüzüne de rahatsız olduğumu söyleyemedim. Kırılır diye. Biraz tavır aldım haliyle.
Bunlar; iki hafta boyunca, her şeyime bir kulp buldular. Yok sen böylesin, yok sen şöylesin. Sürekli eleştirdiler. Çok kırılgan bir insanım. Ben de sustum, bir şey demedim kavga çıkmasın diye. Sonra yemek yapamiyorum diye bir ton laf yedim. Bu yüzden hepsine Tavır aldım. Bunun yüzünden de olay çıktı. sıkıntılı olan benmişim. Onların hiç bir suçu yokmuş falan. Karşımdaki kırılmasın diye yine onların yanlışlarını söylemedim. Oturdum, sinirimden ağladım.
Üçüncü haftadan sonra dedim. Artık yeter. Onların yanlışlarını da söyle. Onlar beni eleştirdikçe, ben de onları eleştirdim. Söyledim hatalarını cat çat. Evde söz dalaşı olmaya başlamıştı. Ben de sıkıldım, gittim memlekete. Whatsapptan yazıyorlar. Aldığım bavula bile laf ettiler. "Fazla para vermişsin, güzel dolandırılmissin, bu kadar parayı veriyorsan bir zahmet zengin ol, işte 25 kuruşun bile peşine düşüyorsun, evdeki düzeni bozuyorsun, herkes senden şikayetçi, bulaşıkları, yemek seni zaten alakadar etmiyor" falan yazmışlar.
Ben de "aldığım bavulun tasası size düşmedi. İster 1000₺ olsun veririm, karışma hakkını nereden buluyorsunuz, şikayetçi iseniz beni ilgilendirmez, şikayetçi olanlar düşünsün, yemeği biz yapacağız diyen sizsiniz, bulaşıkları yıkadığım halde böyle deme hakkına kesinlikle sahip değilsiniz, siz eve arkadaşınızı çağırırken sorma zahmetine giriyor musunuz" gibi şeyler yazdım. Seni alakadar eden ne tam olarak yazmışlar Sonradan. Cevap yazmadım.
İşte o eve erkek atan yazmış özelden"işte Berivan ağzına ediyor, gikini çıkaramıyorsun, ben laf diyince mı zoruna gidiyor" falan yazmış. Ben de "yüz yüze bakıyoruz. Kavga etmeye bile degmezsiniz, sizinle tartışmaya girmek istemediğim için çoğu şeyinizi görmezden geliyorum, (o sırada direk aklıma gelen şeyi yazdım) sürekli küfürbaz ve bel altından başka bir şey düşünemiyorsunuz" yazdım.
İşte, istediği gibi konusurlarmis falan, ben karışamazmisim, nerede nasıl davranacaklarını biliyorlarmis çok şükür, onunla ne derdim varsa soyleyecrkmisim falan. Ben de bir şey yazmadım.
10 gün sonra eve geliyorum. Yine büyüklük ben de kalsın dedim. Konuşmaya çalışıyorum bunlarla ama sadece; evle alakalı konularda benimle muhabbet ediyorlar.
Bunlar, sürekli bir yerlere gidiyorlar. Gittikleri yerleri bana söylemiyorlar. Söylemek zorunda tabii ki değiller ama Yanlarindayım. Kendi aralarında konuşup, hafta sonu şehire gezmeye gideceklerini planlıyorlar.
Beni yok sayıyorlar. Ben sorarsam, cevap veriyorlar. Ama ben orada yokum sanki. Kimse benimle doğru düzgün konuşmuyor.
Sakin ama sakın yorumlarda bırak eve erkek atsın bırak bel altı konuşsunlar uyum sağla laflarına sakin sakin inanma. Onların derdi okumak değil bunu bir kere yaz kenariya okumaksada sana ve benim gibi hayat görüşü olan insanlara zit. Bak şimdi şöyle düşün. Bu insanlar seninle uyum sağlayamadı açıkçası doğru olmadıkları için sen sağlamak istemedin en başta sen onlara elinin tersini ittin neden çünkü yaptıkları yanlıştı. Sonrasında ise onlarda sana tepki verdi bukadar basit o odada evde asıl görmezden gelmesk gereken kişi onlar değil sensin. O eve erkek getiremez o ev bir tek ona ait değil tek tek sormak zorunda gelebilir mi onay var mı herkes tamam dedikten sonra getirebilir dört kızın olduğu yere erkek mi getirilir fazla serefiszz o arkadaşın senin. Bunlar işte umiversiteye ailesinden kaçıp geliyor rahat sevgili yapıp gezmek için sonra birilerinin başını yakıyor. Ben yerinde olsam asla taviz vermem asla. Odada asıl ben onları yok sayarım gider sınıftan kendime göre birini bulurum. Ama eğer kafana uyarsa su dedigim hayatını kurtarır yanlış kişilerle ev tutmussun lütfen uzaktan bitir okulunu. Kendine yapacağın en güzel iyilik olur eğer şartlar başka yere çıkmana müsade etmiyorsa
Allahın pollyannası sen yedir hakkını herkese diğerleri yedirmek zorunda değil
@Bihterimmmm Neden böyle diyorsunuz? Neden hakkını yedirmekten bahsettiniz anlayamadım?
Çoğu konuda haklısınız. Fakat haklı olmadığınız bir şey var ki. Okulu bırakamam ailem okuyacaksın burada, o kadar masraf ettik diyor. Başka eve çıkabilecek durum da yok ve yurtta yok. O yüzden ne yapacağım bilmiyorum
Ev arkadaşlarıyla ya da oda arkadaşıyla samimi olmaya çalışma her zaman basın ağrır mesafeli ol hatalarını da yaptıkları an yüzlerine söyle. Onlarla duygusal bağ kurmaya çalışma seni kullanırlar hatta imkân bulabiliesen sınavların başlamadan ayrıl yurda çık çünkü sınav zamanı seninle kavga ederler
İmkanım yok işte. Hiç yurt yok burada. Çok Uzakta. Ev kiraları desen uçmuş, buranın kirasını bile ailem çok zor şartlatda veriyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok kötü hissediyorum kendimi
Bölümün ne hangi şehirde okuyorsun
Uşak tapu
İki yıllık mı. Tapu kadastro değil mi
Valla sen bilirsin ama değmez bu bölüm için açıktan oku bence. Daha zorunu üstelik uzatarak senin yaşadıklarının on katını yaşayarak okudum sonuç işsizim
Ben de aileme dedim ama zorla ne olursa olsun okuyacaksın dediler. Mecbur buradayım. Belki 4 yıllığa tamamlar, harita mühendisi olurum diye düşünüyorum.
Tamam yine oku açıktan ya da kendi memleketine taşı kaydını öyle oku derim ben. Harita mühendisi nasıl iş imkanı var mı
Şunu da bil belalti konuşan kızların zararından başka birşeyi olmaz seviyeli kişilerle arkadaş ol hem eve erkek getirmek nedir devlet yurduna basvurmadin mı
Devlet yurdu çok uzakta. Ki dolmuş parası aylık 1500₺ tutuyor zaten. Bir yıl sabredecegim yatay geçiş yapacağım kendi şehrime. Harita mühendisliğinde iş var diyorlar. Belki de oradan akademisyen olarak ta ilerlerim zaman gösterecek
O zaman bir yıl idare et onlarla da samimi olmaya çalışma sana abla tavsiyesi
Mobbing uyguluyorlar sana yok sayıp evden gitmen için yeni arkadaşlar edin ve onları umursama. Aynı evdesiniz zor olacak biliyorum ama sen gidince yeni birini bulacak türdeler anladığım kadarıyla. Meydanı boş sanmasınlar sadece evle ilgili konuş mecbur olmadıkça muhattap bile olma.
Aynen öyle. Gitsem iki dakika da bir kişi bulacak gibiler de zaten. Dedkm ya; ilk haftadan zaten üçlü ittifak kurmuşlardı. Kafa yapıları uyuşuyormuş birbirleriylr. Öyle söylediler. Sürekli yapıcı olmaya çalıştım ama sürekli kırıcı olarak eleştiriyorlardı. Belki baştan içime atmak yerine direk söyleseydim ama karşımdaki kırılır aramız kötüleşmesin diye söylemedim. Tavır almam belki yanlıştı ama bilemiyorum.
Kendimi çöp gibi hissediyorum. Yurt olsa gideceğim ama ne yurt var, ne de parasını karşılayacak kadar bir ev tutacak halim de yok açıkçası;((
Hiç öğrenci evinde kalmadım ama erkek arkadaş getirmesi çok yanlış. Ora senin özel alanın bornozla bile gezme özgürlüğün var o evde... Tavır takinman yanlış demicem o yüzden, elinden geldiği kadar umursama ve muhattap olma
Haklısın ama peki ben bu sefer, beni yok saydıkları için kendimi kötü hissediyorum madem? 😥
Yanlarında olduğum halde yok sayiyorlar. Ben konuşuyorum falan. Bu sefer kenfimi çok ahmak gibi görüyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
Ve sizce bunların üstesinden nasıl gelmeliyim? Umursama diyorsunuz ama nasıl yaparım bilemiyorum
Ev konularında konuşulunca ya da sorarlarsa cevap ver. Kendi kendine konu açmanı barış çubuğu değil de eziklik olarak algılayabilirler. Üniversitedeyken bir grubumuz vardı ve tartıştık bir iki kez beni senin gibi yok saydılar bende bir daha konuşmadım. Sınıftan başka arkadaşım da yoktu. 1 yıl boyunca tek başıma takıldım. Derslerine ve okuldaki diğer arkadaşlarına odaklan leptobun varsa film izle, kitap oku bol bol. Kulüpler varsa arkadaş edinebilirsin.
Erkek arkadaşlarını istedikleri gibi eve alır çıkarırlar, bundan rahatsız oluyorsan tek başına eve çıkacaksın. Kimse senin gereksiz kuralların yüzünden özel hayatından ödün vermek zorunda değil, git kendine ev tut
Hayır dememin sebebi; küçük bir yerde okuyor olmamız. Ev sahibi yakalarsa evden atacağını söyledi. Ki sözleşme falan imzalamadik. Ayrıca küçücük bir yer olduğu için, gece vakti biri görse adımızin çıkabileceği bir yerdeyiz. O yüzden hayır demiştim. Yoksa istediği gibi getirsin ama onun yüzünden o hafta korkudan üç buçuk attım. Ev sahibi yakalayacak diye. O yüzden diyorum.
İşte bulamıyorum yok maalesef. Yurtta yok. Kafayı yiyeceğim;((
Cevap
8Cevap
Bende uşaktayım ve seninle aynı şeyleri yaşıyorum üç kız eve çıktık çok pişman oldum onların ikisi yakın oldu ben yalnız kaldım evde odadan çıkmıyorum onlar öyle bi birlik oldu ki kahvaltıya falan beni çağırmıyorlar kızlarla aynı sınıftayız okula beraber gidip geliyoruz onlar sabah birbirlerini uyandırıyolar ama beni uyandırmıyolar ben ayakkabımı giyerken onlar asansöre basıp aşağı inmiş oluyolar dolmuşta beni asla beklemiyorlar nasıl devam edicem böyle bilmiyorum, sen ne yaptın kurtuldun mu nasıl kurtuldun
Sen onları iki gün sonra gör yarı döneme kalmadan girerler birbirine
Benle onlardan mı bahsediyorsun? Birbirimize gireriz diye?
Ablacım sen biraz leylasın sanırım
Neden leylasin dediniz? Sadece sormuştum
Ayrıca onlardan bahsediyorsaniz inşallah birbirlerine girerler. Ne yapacağım inanın bilmiyorum bunlarla
@bihterimmmm Kız hala yaşıyor musun bilmiyorum ama öyle oldu gibi jdjjf
Bu gönderiyi yazdıktan sonra, bir çok şey oldu. Yeri geldi sözlü kavga, saç başa girişme kavgası bile yaşadık.
1. Oda arkadaşım, sinsi yılanın tekiymiş. Ortalığı sürekli bu karıştırıyormuş aslında. "İşte evine geri mi donuyorsun, evden git" diye bana sürekli laf çarpıyordu. Gece yarılarına kadar dışarıda dolaşıyorlardı. Bir bk yedi sanırsam. Okulu bıraktı. Ailesi almaya gelecek, kızının yaptıklarını anlatacağım diye evden zorla, diğerleri tarafından çıkarıldım. Hxhd Hakkımı helal etmiyorum o sinsi yılana. Ev sahibinin parasını ödemeden de, gece yarısı kaçtılar evden.
2. Oda arkadaşım gittikten sonra bunlar iki kişi kaldı. Bir baktık kanka olmuşuz. Çok iyi anlaşmaya başlamışız. Beni aralarını almalar falan. Konuştum, güldüm falan ama araya mesafemi koydum. Fakat bana yaptıkları için allaha havale ettim.
3. Bunlar iki kişi kalınca araları bozulmaya başladı. Anlaşamamaya başladılar.
5. Ev sahibi, eve erkek atan kızı evden attı.
6. Sona kalan çacaron kız, (zaten daha önceden getirmişti) eve köpeğini getirdiği ve ev sahibinin parasını ödemediği için, uzaktan eğitime geçtiğimiz vakit, sonunda bunu da çıkardı.
Evde tek ben kaldım sonunda. Fakat beni de evden çıkardı, uzaktan eğitim olacak diye. Seneye kızlara vermeyecekmiş.
Şu anda evsizim yani okula gidersem.
İşte bu da benim böyle bir anımdır.
Tahminin doğru çıktığı için yazmak istedim ;)
Cevap yazacağını ümit ederek "teşekkür ederim" diyorum:)
Şimdi bakıyorum da boşu boşuna üzülmüşüm.
Ne saygısız insanlar, Allah uzak tutsun seni çok iyi anlıyorum benzer bir şey başıma geldi, ne derslerden verim alirsin ne hayattan. İmkanın varsa başka bir eve tasin ya da başka şeyler yap valla kimseyi düzeltmeye de çalışma gidince görürüm onları
İşte gidebilecek imkanım yok. Sence ne yapmalıyım? Doğru söylüyorsun ama nasıl yaparım inan bir fikrim yok
üniversitede ilk senen mi?
Bu insanlara hakkedecekleri değeri vereceksin Allah'tan başka kimseye muhtaç değilsin, sana saygısızlık mi ettiler eve erkek mi aldı ara şikayet et, kiraya vereninde hoşuna gitmez komşular rahatsız olmuş diye anlatsın ev sahibine de düzgünce anlat
Evet
İlk senen daha illaki arkadaş çevren olur
Bilemiyorum. Hemen bir gruplaşma var zaten sınıfta. Yine de desteğin için çok teşekkür ederim
Etkinlikler, kulüpleri okulun sitesinden mutlaka takip et, o şekilde aynı sınıftan değil başka sınıftan birileri olur rica ederim
Biraz sakinles bi elestirme zamanla ister istemez ayni ev sonucta uyuşursunuz
Eleştirmiyorum ki şu anda. Onlar beni yok sayiyorlar
Olsun bel alti vs vs. Birak konussunlar etsinler yapsinlar. Zamanla zaten samimiyet olunca dediklerin daha anlamli olur. Hicbise paylasmamissiniz henuz. Zamanla yine daha iyi olur iliskileriniz
Ne yapayım peki şu an? Konuşsunlar zaten istedikleri gibi fakat ben her şeyime kırıcı eleştiri yaptıkları için, onlara da ayni şeyi tattırmak için söylemiştim.
boş ver sen sakaya vur bise yap. Bakalm baska neyim batcak gozunuze de bise de. Gecistir. Gulerek cevaapla
İlk önce kendine bak sonra onlara ya sende bir şey var ya da olduğun ortamda zorunlu değilsin bazı adımlar tek başına atılmalı
Yeni arkadaşlar bulacaksın
Üniv. Den kafa denğini bul ve o eve çık
Skrm tavrıni bunların benim içim daraldı çık evden
Ya. Sizin bile darildiysa ben ne yapacağım Allah'ım;((
Ama gerçekten anneleri doğurmamis firlatmıs
Ayril evden
Durumum iyi değil maalesef. Yurtta yok
Anladim eklesene
Başka eve taşın
Roman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?