türk toplumu olarak sorunlar yaşadığımızda karşıdakileri suçlamak en kolay çözüm gibi geliyor bize. insanlar durduk yere seni neden dışlasın ki? bunu kendine sor ve eksik yaptığın ya da yapman gerekip de yapmadığın neler olabilir bir düşün. selamlaşma, güler yüz, yerinde espri, hal hatır sorma, insanların sorunlarına ilgili olma, onlara değer verdiğini gösteren derecede ilgi (mesela bir gün önce morali bozuk ya da hasta olan birine ertesi gün nasıl oldun? daha iyi misin? diye sormak onlarla ilgilenmektir), fiziksel görünüm, giyim vb. arkadaş edinmende önemlidir. kolay gelsin.
60 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bak senle aynı durumdaydım kurtuldum. Bundan sonra seni takmayanı sende takmıcaksın bu kadar. Zaten bayadır iyi olmak için uğraşıyosun, bundan sonra hiç uğraşma, doğru dürüst muhabbet bile etme. Sana sen lazımsın başkası değil. Sen arkadaşlığına devam ettikçe onlar seni dahada üzücek. Bu onların birazda kibirinden olur. Kibirli insanlar sana zarardan başka bişey vermez. Onlar kendi aralarında on numara anlaşır, sana inat yapar gibi tekme basarlar. Kendi hallerine bırak. Ne halleri varsa görsünler. Bundan sonra senin en yakın arkadaşın yine sensin, bu stratejiyi uygula. Görüceksin, hem daha mutlu, hemde daha rahat olacaksın. Kendine değer ver başkasına değil.
592 Yorumla- 1 yıl
Ya size de hak veriyorum ama biz böyle yaptıkça arkadaş bulamıyoruz etrafta sap gibi kalıyoruz
- 3 ay
Aynen benim çalıştığım yerde herkes adam kullanmayı sever kullandıkça asagilarlar guruplasma var..
+1 yılArkadaş olma bence o insanlarla ortamına girsen yine dışlarlar. Ortam dediğin yerde kimse kimseyi satamaz. Arkadaşlık kardeşlikten öte birşeydir. Etrafına iyi bak. İyi insanlar duruyordur mutlaka..
112 Yorumla- +1 yıl
Seni dışlamalarındaki sebep nedir. Bunu düşün ve hatan varsa orda hallet. Çünkü benım bir arkadaşım vardı. Oda senin durumundaydı sebepde arkadaşlarını ailelerine ispiyon etmekti. Yani böyle birşey varsa onu çöz ilk. Ha eğer yoksa bence tek takıl öyle insanların arkadaşlıgına ihtiyacın yok.
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnların arkadaşların olduğuna emin misin? Sittirer seni sallamayını sen neden sallayasın
100 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
Merhaba bende öncelikle bu sorundan muzdarip biriyim yani o kızda kötü diyemem bana benim hakkımda beni yanlış anlayıp kötü şeyler demişti bende onlarla takılmıyorum kırıldım ilk dönem sonrasında takılsamda kendimin değerli olduğunu biliyorum ama yalnız hissediyorum çevremde yani öyle sıkı bi dost bulamadım yalnızım yakın dostlarım var konuşuyoruz akşamları onlar bi iyi hissettiriyorlar öyle sorun da ikisini ben arkadaş ettim okulun ilk günü biri gotik bi insan diğeri Antepli yine kendileri tanışırlardı beni ilgilendirmez ama sonra ikisinin çok erkek muhabbeti dönen yer beni sıkıyordu fazla konuşmuyordum sonra işte gidip ben işte gotik kızın yanına oturuyim diyiyordu Antepli olan bende bi kaç ses etmedim ama yani bi keresinde karşımda gene aynısı oldu ve birbirlerine sarıldılar orada ben yokmuşum gibi hissettim ve tepki gösterdim ve suçlu oldum genelde alttan alan umursamaz biriydim ama tepki koydum gösterdim yalnız hissettim bu yüzden bunu da dillendirmedim o gün rahatsızdım gergindim dedim ama yerimde siz olsaydınız ben normalde sessizce gidecektim tepki göstermem yanlış oldu ama annem tepki koy dedi böyle durumlarda ben kendi bildiğimi yapsam daha iyiydi bana haklısın dedi kızı aradım bak genede sonra kız bana onlara tepki gösterdim diye kırılmış sonra Antepli olan kızın bi hoşlandığı vardı bende o ara dönemde hoşlandığının çocuğun yakın arkadaşı istek attım yanlış anlaşılmasın diye de bunun da hoşlandığına istek attım amacımda art niyet asla olmadı sonra ben işte dedim ki bak kötü niyetim yok ben işte hoşlandığın çocuğa istek attım dedim diğer hoşlandığını söylememek adına bak asla enişteci olmadım kız beni yanlış anlayıp bana neler neler söyledi bi bilseniz Antalyalı diye sustum tepki gösterdim hatamı bildiğim için sustum ama söylediklerini bi gramını bile ben hakketmedim inanın ki genede kızdan rahatsız olup gidip ben özür diledim ve bu kıza mutlu olsun arkadaşım olsun diye doğum günü yaptım ama bi yandan da kırıldım yani sabahları günaydın bile demedim ama gidip doğum günü yaptım gene takılırdım onlarla Antepli olan beni yanlış anlamadı o biraz daha anlayışlıydı bana karşı bilmiyorum ikimizde yurtta kalıyorduk o yüzden mi bilmiyorum neyse işte ikinci dönem ara tatilde düşündüm kırıldım yani kırıldığımı da göstermek mi göstermemek istemedim onlarla pek muhabbet etmedim kimseyle küslüğüm olmadı ilk deneyimim benim için yanlıştı onlar ikisi daha iyilerdi belki de benim ikili dostluk düşüncemden de dolayıdır ama ben genelde böyle 3 lü grup olduğunda herkesi çağırıp alışverişe giderdim onları ilk kez tesadüfen birlikte yakaladım ve bir dahakine beni de çağırın dedim bak mecbur değiller ama takılırız diye düşündüm kız bundan bile rahatsız olmuş benden ve ben onu kötülemişim ben kızı hiçbir zaman kötülemedim kötüleseydim o mutlu olsun diye doğum günü organize etmezdim kızın doğum gününün ben organize ettim gidip iki adamı aradım doğum günü pastası aradım onlar için kolaydı ama uğraştım yani genede ben kötü oldum Akdeniz’de mutlu değilim üzgünüm ama olmak için çabalıyorum buraya kendi isteğimle geldim ama yalnız olmaktan nefret ediyorum ben kimseyi de zorlayan biri de değilim yakın dostluklarım var ararlar konuşuruz ama başka şehirlerde hepsi kuzenimde İstanbul’da kaldı bana kendimi kötü hissettirdiler ben mükemmelim demiyorum ama kötü niyetli değilim üzgünüm
00 Yorumla
+1 yılBu genelde de böyle oluyorsa hayali bir ayna kur ve kendini gözlemle. Sonra da diğer insanları gözlemle. İkisini karşılaştır. Arada çıkan fark sana cevabı verir. Kendin bulamıyorsan önce bire bir somut çevrenden (mesela burası sanal çevre) aynen böyle sor uygun gördüğün kişilere. Tek bir kişiye değil, bir birinden farklı olduğuna inandıklarına sor. Böylece nispeten daha iyi veriler toplamış olursun. Hala bu şekilde de çözemiyorsan durumu iki sonuç çıkar:
1- Senin saptayamadığın ama senden kaynaklanan bir sorun var ve bu konuda, işini iyi yapan bir kişisel gelişim uzmanı veya psikologla görüşürsün.
2- Senin saptayamadığın ama çevrenden kaynaklanan bir sorun var ve bu konuda yapman gereken çevreni değiştirmek olur.
Genel olarak bu tür durumlarda kişinin kendisi sorumludur. Bu sebeple önce kendi içine dön ve kendini tanımakla başla işe. Zararı yok faydası çok.40 Yorumlaaman be güzel kardesım dert ettiğin şeye bak allah aşkına ya.bu koskoca dünya sadece o kişilerle mı hayat buluyor, sadece o kısılerın etrafında mı donuyor bu dunya. ya senın anlattıklarını bende yasadım unıversıtedeyken. baktım herkes bı alem. vs... amaaaan cem yılmaz dediğince koy ... gitsin rafa. bırak ya kafanı bunla mı meşgul edıyon allah askına. çokta fifi demem diyebilmen lazım bıraz. boşver onlardan başkası yok mu. kımse olmasa bıle ınsan tek başına bıle bır dunya olablılr. biraz kelımeler ağır oldu galıba kusura bakma. ama takma kafana. RELAX :)
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBunu hiç bir zaman unutma ve bu felsefeyle inan :
Kargalar sürüyle kartallar tek uçar :).Sen bir kartalsın onlar ise karga.Sürü halında kuvvetliler.Onlara karışırışan dahami mutlu olacaksın? Sosyalleşmeye çalış ama olmuyorsa sende onları takma.Yanına bir kitap al veya iyi bir müzik listesi yap ve derlserine kendine konsantre et.Derslerinde başarını göster.Diğer şeyler gelip geçici.Başarılar153 Yorumla- +1 yıl
+1
hiçbir şey yapma kendine acımayı bırak sadece.
küçük kızmısın sen kimse benimle ilgilenmiyor diyorsun? git öğretmene şikayet bari.
biraz güçlü olun, yarın çoluk çocuk sahibi olunca da pısırık pısırık evlatlarınız mı olsun? seninle arkadaşlık kurmayanla sen hiç kurma aralarına almıyorlarsa, git sizin aranıza girmeyi kendime ar sayarım de. ne olduğunu anlamasınlar. araya karışmaya çalışan değil, arkadaşı olunacak kişi ol.
komik video-gıda&yemek haberi olma gündem maddesi ol.
gecenin 2sinde kızdırdın beni yazdım o kadar. vurunca ses getir, sevince yüz kızart.
uykum geldi uzatmayım.40 Yorumlabu durum aslında bir nebzen senden kaynaklanan bir durum biraz daha insanlara karşı önyargılarını yıkmayı dene onlardan bişeyler bekleme sen yap.Mesela o selam atmasın sen selam de sıcakkanlı ol kısacası içine kapalı olmak iyi bişey değildir insanlar seni anlamazlar ve onlardan bunuda bekleyemezsin zaten.
20 Yorumlayazdıklarından anladıgım kadarıyla insanlar birbiriyle kaynasırken sen tek bir kişiyle tanışmışsın bu senin girişken biri olmadıgını, çekingen fazla konusmayan biri oldugunu gosterir arkadasının da seni bırakıp gruba katılması bundan dolayıdır muhabbetin sarmamıştır .insanların bakışlarına aldanıp kendini yabanilerştirme, aralarına katıl seninde bi birey oldugunu hatırlat insanlara suskun kalma , çok fazlada konuşma derim ben
10 Yorumla
+1 yılBenim durumum soyle hic kimse benimle konusmuyor. Ben onlara yakin olmak istiyorum amma onlar benden uzaklasiyor. Benim arkadasim benden fazla diyerleri ile konusuyor eylenip guluyor. Son zamanlar beni gormezden gelmeye basladilar. O zaman kustum. Baska insanlara bakiyorum bir birilerini kucakliyorlar , birbirlerine cok yakinlar. Beni hic kimse sevmiyor gibi. Beden egitiminde ogretemen ne zaman derse kendinize bir arkadas secin benim arkadasim gidmip hep diyer kizi seciyor bende ortada yalniz kaliyorum. Son zamanlar aliyacak duruma geldim. Bana yardimci olun lutfen.
10 Yorumla
+1 yılBenim bi arakadaşım var Arada mahalleye çıkınca bende çıkıyom sohbet muhabbet önümüzde millet parkı var gel gidelim diyince yok tanıdık var gidemem falan bişeyler sallıyodu. ben onu bu güne kadar dışarıya doğru düzgün çıkmıyo sanıyodum. Bugün bisikletle tek başıma gezerken bi baktım bizim çoçuklarla takılıyo aralarında tanımdaklarım flnda var ama genelini tanıyom. Bu olay yaşanmadan önce geliyimmi falan yazdığımda görüldü atıyodu ama işi olunca hemen geliyodu bahaneside oraya gitmeyim diye tanımadıklar fazla insan istemiyo diyodu ama hep 20 kişiden aşağı değiller. Ben böyle arkadaşın taa neyse ne önerirsiniz?
10 YorumlaKanka bunun pasiflikle alakası yok bence, üçlü gruplarda hep böyledir. Mesela benim de vardı lisede böyle bir grubum ama dışta kalan ben oldum. Pasif de değildim açık, eğlenceli bir insan olmana rağmen. Bende neden oldu dersen yerli halktan değilim tayinciydik onların ailesi kaynaştı vs.. Ben bunu hisseder hissetmez onlara söyledim yok falan dediler ama uzaklaştım ve daha iyi dostluklar kurdum. 4-5 sene geçti aradan o kurduğum dostluklarım hala duruyor.
31 Yorumla- 1 ay
Bende pasif bir insan olmamama rağmen bende dışlanıyorum üçlü grupta çok yakın bir arkadaşım var ama başka sınıfta o yüzden daha çok bunlarla zmaan geçiriyorum onlar ilk okuldan mı ne tanışıyorlarmış ama lisede arkadaş oldular aynı zamanda arkadaş olduk ama 9 dan 12 ye hep bu durum devam etti ben tavrımı koyduğumda düzelip sonra yine devam ettiler 12 yiz diye kavga falan çıksın istemiyorum zaten şurda kaç ay kaldı ha birde siyasi görüşümüz filan farklı onların aile yapısı biraz farklı bunlarda etken galiba anlamıyorum başarılı olduğumda sevinmek yerine üzülüyorlar bunu görüyorum yani valla ne yapcam bilmiyorum
3 kişilik gruplar genelde böyledir 1 kişi hep uzakta kalır. Eskisi gibi olma biraz tavır yap, sebebini sorarlar kesin o zaman söyle açık açık. Belki farkında bile değillerdir. Belki de bilerek uzaklaştırmak istiyorlar konuşunca anlarsın zaten. Sen de ona göre iletişimini kesersin veya devam edersin.
00 Yorumlaaynısı bende de oldu ben arkadaşlarım için herşeyi yapıyordum ama yinede dışlanıyodum beni sevmiyorlardı ve 6 yıllık arkadaşlarım bile bei dışlıyodu ben karşılarına geçtim dedim ki arkadaşlarım niye beni dışlıyosunuz dedim ve cevap vermediler sonrada okuldan ayrıldım instagramı bir açtım 100 tane mesaj gelmiştir niye çıktın falan diye bende geri döndüm okula sonra herkez benle knk olmak istedi ben tamam dedim hepsine bunların istekleri yanlız kalsın bizim kölemiz olsun falan kafanı takma bir gün seninde sana göre bir arkadaşın olacaktır
20 YorumlaSinifta kimseyle senin gibi arkadas degilim senin gibi, ama hicbirini takmiyorum. Eger onlari kafana takarsan kaybedersin çünkü hepsi gelip gecici arkadaslar üniversitede yanimda olamiyacaklar, meslegimi elime aldigimda yanimda olamiyacaklar. He bu arada kesinlikle ezik durma dik dur biri laf soyledigi zaman kesinlikle altinda kalma sinifta birisi bile bana laf edemez etsin haddini veririm. Simdide sinifimdaki enayiler ayagimin dibinde benle sohbet falan ediyorlar kesinlikle yüz vermiyorum. Ya derslerin iyi falan olursa zaten ayaginin altinda geziyorlar. Bu kadar...
10 Yorumla
+1 yılbazen insanlar dışlanmak istediği için dışlandığını zanneder, bende de zaman zaman oluyor buu. saçma gelecek belki ama gerçekten böyle bir şey var.ailevi yada başka bir sorunun sıkıntın varsa ve bunu kimseye açamıyorsan kendini farkında olmadan insanlardan çekebilirsin. aslında bilinç altında gelişen bu olayın farkında olmadığın için insanların seni dışladığını düşünebilirsin. tabi bunlar bir ihtimal ama yeterli bilgiye sahip olmadan çok doğru yorum yapmakta pek mümkün değil.
10 Yorumla
+1 yılSen 3'lü takılan değil 2 kişinin yanında zoraki davet edilensin. Yancısın. Eğer yakın arkadaşlarım diyorsan yanlışın var. Sen onların yakın arkadaşı değilsin. Birileri 3'lü gruplarda hep böyledir demiş ama yanılıyorlar. Benim de 3'lü takıldığım zamanlar oldu, biz hiç böyle değildik. Arkadaşlarını gözden geçir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı. Neden kendinizi '' ezik'' durumunda görüyorsunuz? Öncelikle siz kendinize saygı duyarsanız alanınızada saygısızları almazsınız. Özgüven... Kimse kimseden üstün değildir hayatta. Kalite sadece insan olmakladır. farkındalık burda yatar. Ötesi, paraymış, kariyermiş, statüymüş. Kişiliği oturmamış bir kaç diplomalı olmaktansa, olgun, erdemli diplomasız olmayı tercih ederim. Başkalarına bağlı yaşamayı unutun.beklentinizi minimumda tutunki hayal kırıklığı oluşmasın.
10 YorumlaÖnce bir kendine bak seni neden dışlıyorlar? İtici, uyuz bir insan mısın? Yok eğer değilsen içine kapanıksan bunu ukalalık kendini beğenmişlik olarak görebilirler.
Bence hepsini boşver iletişimi sen başlat! Günaydın de merhaba de nasılsın de. Yanlarına sen git. Bir süre sonra alırlar içlerine merak etme :)10 YorumlaIyyykk çok kötü tiplere rasgelmişsin aynısı benim başıma da gelmişti bildigin nato kafa nato mermer tipler oluyor bunlar genelde ve ilerdede hiç degişmiyor aynısını yapmaya devam ediyorlar bence başka bir arkadaş gurubu bul onlarlada asla muhattap olma bile derim ya da ortamı degiştir kolay kolay düzelmiyorlar bi de sırf o mal tipler yüzünden eziyet çektiginle kalıyorsun: (
10 Yorumla
+1 yılİnanır mısın 4 yıllık arkadaşlarım var fakat geçen yıl samimi olduk 4 kişi grup gibiydik fakat arkadaşlarımdan bir tanesi okulu bıraktı şimdi 3 kişiyiz ya örn. teneffüste bahçede yürüyoruz ben bi kenardayım onlar ikisi yanımda fısıldaşarak konuşuyor o derece bende dışarı çıkmamayı tercih ediyorum sınıfta mal mal oturuyorum.
10 Yorumla
+1 yılEğer seni dışlıyorlarsa, gerçekten arkadaş değilsiniz demektir. Buradaki herkes kes at diyor bu tabi ki çok kolay değil ama onlardan biraz uzaklaşabilirsin, ne tepki vereceklerini gördüğünde zaten yapman gerekeni kendin anlıyorsun
20 Yorumla
+1 yılBöyle ilişkilerde ezilen taraf olmaktansa ilişkiyi zamana yayarak kesmek en iyisidir. Böylece karşı taraf ile sorununuz kalmaz. Sana değer verecek seni kullanmayacak arkadaşlar bul kendine.
10 Yorumlasen bayağı kafaya takmışın he nick falanda o yöndede takma kafana ya onlar birlikte eğlenmeye çıkıyorlarsa çık sende kantine başkalarıyla ileişime geç senin konuşkan bi tip olduğunu grenler sohbete gelir mutlaka
00 YorumlaArkadaşlar ben 9um şimdi 10a geçicem bi arkadaş grubuyla takıldım ilk başlarda 6 kişi falandık böyle ilk başlarda güzeldi ama sonra yavaş yavaş dağıldı bide bunlar gitti sınıftakilerle kavga etti onlar edince bende arkadaşları olduğum için onlara bisey demedim ama küsmüş gibi oldum sonra bunlar beni dışladılar ve sınıfta arkadaşım kalmadı bi eski okulumda ortaokuldan yakın arkadaşlarım kaldı fakat okul hayatımınsa zehir olmasını istemiyorum neler yapabilirim tavsiye verir mısınız?
00 Yorumla
+1 yılDostum ben seni anlıyorum biliyorum seninde arkadaşların seni dışlıyor bende bu sorunu çözdüm
1:Arkadaşların seni takmıyorsa sende takma
2:Arkadaşçevrene bak senle arkadaş olmaya çalışanlar vardır
3:kendine çeki düzen ver ve herzaman en iyisiol
4: Sadece arkadaşın sensin
5:Artık sen tam bir arkadaşsın
6: hadi alaha emanet00 Yorumla
+1 yılBenimde böyle bir grubum var.. ilişkimizi şuna benzetiyorum ikisi rakip tenisçi bende aradaki top birbirlerini yenmek icin beni ortada oynatirlar. Maç bitince hicbisey yokmuş gibi sarmaş dolaş olurlar.. insanlara hakettiklerinden fazla önem verme.. yorulan yıpranan sen olursun..
00 Yorumla
+1 yılBu durumda hiç bir şey yapamazsın ne kadar onlara yaranmaya çalışsan bile olmaz Değişsen bile onlar için değişmeye değmez seni bu halinde seven datın birilerini bulmayı dene bence
00 Yorumla
+1 yılÖyle insanlardan arkadaşlık, dostluk olmaz zaten hiç uğraşma direk kes iletişimi. Sana değer verip her şekilde ve her anında yanında olacak arkadaşlar, dostlar edin
00 Yorumla
+1 yılBenim de başıma aynısı geldi. Bırakmak hiç kolay değil çünkü başka arkadaşın olmuyor. Ama eğer birazcık mantıklıysan bırak gitsin. Öylelerini biliyorum, ve onlar tarafından dışlanmaktansa kendi başına ol daha iyi. İlk başlarda çok zorlanıcaksın ama zamanla alışacaksın. Başka arkadaşlar bul. Ve hiç ama hiç bir gruba girmeni tavsiye etmiyorum. İnsanın tek bir tane düzgün bir dostu olmalı. Kendine yetmeye çalış.
00 YorumlaGit dal onların arasına eksiğin mi var.. Bu kadar samimiysen neden seni sevmesinler anlayamdım gerçekten.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı. Aynı zamanda şu nikiniz hata bence, burdan başlayın kendinizi düzeltmeye. Neye, kime göre hata? Neden bu pesimistlik halleri?
21 Yorumla- +1 yıl
+1
Takma onları, hiçbir zaman onlarla takılmak için yalvarma, hep kendin havalı ol onları UMURSMA bile bak nasıl kedileşiyorlar
00 Yorumla
+1 yılkanka sonuçta onlara muhtaç değilsin ki sen, başka arkadaşlar bulman daha mantıklı, sana değer veren arkadaşlarınla vakit geçir
00 YorumlaBiktir etsene araspaları sen kendine bak onlar adam değil takma kafana
10 Yorumla
+1 yılAzcık yüzsüzlük yap grubun içine dal sonra karakterli biriysen zaten onlar seni bırakmaz :))
10 Yorumla
+1 yılO zaman sende gruptaki o 2 arkadaşını dışla :D Sadece kendinden oluşan bir grup kur :D
00 YorumlaHayatını başkaları üstüne kurma bu kadar üzülürsün.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbenden sana tavsiye herkes ile iyi olamaya bak sadece o iki kişi de takılı kalma ayı şeyi bende yaşadım en iyisi herkese aynı davranmak , hem çevren geniş olur hem kim ne yapmış pek umursamazsın
00 YorumlaSeni takmayan isnsanlarla ne diye uğraşıyosun salla gitsin
00 Yorumlaönce gözlüklerden kurtul...sonra sıkı bi sivilce tedavisi..saçlarını sarı yap..yrşil lens takk..dişlerin bembeyaz olsun..etek boyunu kısalt..bak kaç tane arkadaşın oluyo
10 Yorumla
+1 yılah kıyamam ben sana... sen yalnızmı kaldın :)
yanlarına git muhabbet etmeye çalış aralarına alacaklardır00 Yorumla
+1 yılAsla tam anlamıyla dost olamazsın insanlarla
13 Yorumla- +1 yıl
Öyle biri milyon da bir ihtimal bence insanlara güven olmaz
- +1 yıl
bok bulursun adili
şahidim ://
3 ayAynı sorun bendede var dislaniyorum çoğu oğlum yaşında olan bir yerde çalışıyorum 47 yaşındayım çalışanlar 22 ve 29 yaşları arasindalar bütün işleri beni m yapmamı bekliyorlar ve saygı duymuyorlar bende onları takmıyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. muhtemelen iletisim sorunu yasiyirsundur diksiyon kursuna gidip duzeltebilirsin
10 Yorumlabuyukcekmeceye yakınsan adresı ver onları bı guzel dovelım bak gor nasıl yanasıyorlar
00 Yorumla
+1 yılarkadaşlık o demek değil etrafında harbi adam bul ki arkadaşın olabilsin
02 Yorumla- +1 yıl
Kanka adresi ver olucam seninle arkadaş çünkü ben de aynı durumdayım
+1 yılSana zarar veren bir arkadaş grubu senin arkadaşların değildir ki zaten kendini yıpratmaktan kendini yormaktan başka bir şey yapmazsın. Senin yerinde olsam bir an önce onlarla muhattap olmayı keserim
10 Yorumla
+1 yılgayet rahat ve kendine güvenli ol işine dersine bak onları sallama bak gör yavaş yavaş dökülür hepsi
00 Yorumla
+1 yılHerkes seni dıslıyorsa kusura bakma ama büyük ihtimalle sorun sendedir bir düşün acaba çok mu geçimsizsin.
00 YorumlaBende bunu anlamıyorum cokmu şart arkadaş değiştir sana göre olmayan esyanida arkadaşınıda ahbabinida değiştir anlasamiyosan bırak onları bu kadar basit
00 Yorumlaüçlü gruplarda çok olan bir şey bu, kaç kere başıma geldi bilmiyorum ama sürekli dışlanan ben oldum bir yerden sonra insanı bu konu çok sıkıyor.. seni önemsemiyorlarsa arkadaşlığını kesmen iyi olur
00 Yorumlabos ver derım aynı seyı bende yasıyorum ama dıslanmıyorum kımsede yanıma gelmez bende unv hep yalnızımdır sınıfımda 60 kısı vardı daha adlarını bıle bılmem zamanla alısırsın
00 Yorumlainternetten arkadas edin mesela burdan yanlarına onla git hepsini klasınla ez :D
00 Yorumlasenin kötü bi huyun olmuşdur artık ne huyun var bilemicegim ama sevmedikleri bi huyun vardir onu sen bulursun anca ve kendini düzeltirsin
00 Yorumlabaska sınıflardan arkadas bulamasmısın ılla kendı sınıfından olması sart degıl_?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılGerçek arkadaş olsalar böyle yapmazlar.
31 Yorumla- +1 yıl
haklısın valla ne diyeceğimi bilemiyorum...
+1 yılarkadaşlarım sırf meme görmeyeyim diye beni dışlıyorlar, ne yapmalıyım?
00 Yorumla
+1 yılBende hep dışlanıyordum sonra iletişimi kestim şimdi beni arıyolar
00 YorumlaKes kes kes düşman olsunlar, sanane sana değer vermeyen birileri için kendini harcamaya gerek yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSktr etmelisin arkadaş her şey değildir hem ne demişler arkadaş arkamdan aş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı. Yeni arkadaşlıklar edinebilirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Kahve & Keyif
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Öncelikle rahatsız olduğunuzu bu durumu iki arkadaşınıza da düzgün bir ifadeyle söylemeniz gerekmektedir.
Suçlamadan sadece konuya odaklanarak bu durumun sizi rahatsız ettiğinizi ifade edin ve sonuçlarını bekleyin. Dikkate alıp size karşı yaklaşımlarını değiştirirlerse ya da ortada farklı bir sorun varsa çözüm için gerekli çabayı verirlerse sorun kalmaz.
Bütün bunları yok sayarak vurdumduymaz bir tutum takınırlarsa o zaman iletişimi kesme noktasında bir karara varıp bunu da arkadaşlarınıza iletebilirsiniz. Size değer veren, sizi kabul eden, varlığınıza mutlu olan, yokluğunuzda eksikliğinize hisseden insanlarla birlikte olun.
Milyon kere söyledim ama dahada çok dalga geçtiler