Arkadaşlıklar yalan mı?

şunu fark ettim ki en yakın arkadaşlar bile birbirinin arkasından konuşuyor. elbette kimse ailemiz kadar güvenilir olamaz bu hayatta ama ben 20 yaşımdayım ve arkadaşlarıma güvenmeyeceğimi yeni öğrendim maalesef. herhangi ciddi boyutta bir kazık yemedim ama üçlü arkadaş grubumuz vardı ve ben o gruptan birinin evinde kaldığımda diğer kız hakkında birden dedikodu başlattı ve bende devam ettirdim bir tek o kız hakkında ben böyle düşünmüyormuşum meğer ama sonra eve gidince düşündüm e bunlar da ben olmadığım zaman benim hakkımda konuşuyorlardır. ne biliyim çok masum temiz bir dostluk istiyorum ama bu devirde çok zor. şimdi çeşitli sebepler dolayısıyla başka bir üniversiteye yatay geçiş yaptım ve burada dörtlü kız grubuyuz ama onlar yurtta yaşıyor ben aile evindeyim yurt odaları farklı ama aynı yurttalar ve okula beraber gidip geliyorlar sosyal ve kendisini ezdirmeyen biri olmasaydım şu zamana kadar eminim dışlanmıştım. gerçi gelecekte ne olacağı da belli değil… bunları sadece dert olarak anlattım bilmiyorum siz bu arkadaşlık ilişkileri hakkında ne düşünüyorsunuz? hayat böyle işliyor diye alışmalı mıyım yoksa yalnız mı kalmalıyım?
Arkadaşlıklar yalan mı?