Siz hic Allah'ın adaletinden şüphe ettiniz mi? ben etmedim etmem de.. cunki Allahın adaleti hiçbirşeye benzemez...
Siz hic Allah'ın adaletinden şüphe ettiniz mi?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendisinde Allah’a döndürüleceğiniz günden korkup sakının. Sonra her nefse kazandıkları eksiksiz olarak verilecek ve onlar zulme de uğramayacaklardır. (2/Bakara 281)
► (Vuku bulacağında) şüphe olmayan o gün için kendilerini topladığımızda (hâlleri) nice olur? Sonra her nefse kazandığı eksiksiz verilir; onlar zulme de uğramazlar. (3/Âl-i İmran 25)
► Bu (ayetler), sana okuduğumuz Allah’ın hak olan ayetleridir. Allah, âlemler için zulüm/haksızlık dilemez. (3/Âl-i İmran 108)
► Onların bu dünya hayatında yapmış oldukları infakların misali, soğuk ve kavurucu bir rüzgârın misali gibidir. (Masiyetlerle) nefislerine zulmeden bir topluluğun ekinine isabet etmiş ve (ekini) helak etmiştir. Allah (onları cezalandırmakla) onlara zulmetmedi. Lakin onlar (masiyetlere dalıp helakı hak etmekle) kendi kendilerine zulmediyorlardı. (3/Âl-i İmran 117)
mahşer günü herkesin kitabı eline verilecek oku kitabını bu sana yeter denilecek yapılan her şey orada yazacak
Allah dünyada insanları cüzi iradeleri ile serbest bırakmakta hesap günü ile uyarılmakta insan.
kimi fakir kim zengin kimi Aziz kimi rezil edilir hepsi imtihandır mal da çocuk da varlık da her şey kişinin imtihanıdır
Çok ettim zamanında ama sonra inancımı kaybettim artık bahsedildiği gibi olduğuna inanmıyorum yaratıcı gücün. Çok şey gördüm kötü şeyler, bu nasıl iş dedim anlam veremedim, sinirlendim madem bizi yarattı neden bu acıyı bu sıkıntıyı veriyor diye sordum soruşturdum sınav dediler. Yaptığının bedelini alıcaksın sabret cennet var hepimizin sınavı farklı dediler. Peki küçük bebeklerin el kadar çocukların ne suçu var onlar neyin savaşında neyin bedelini ödüyor? Yine aynı cevabı verdiler cennette olacaklar bilmem ne. Cennete de İslama da bahsettiğiniz Allah kavramına da inancım kalmadı.
Hayatımda bir kişiyi Allaha havale ettim oda umutlarımı hayallerimi ve geri gelmeyecek bir kaç senemi çaldığı için. Adaletinden şüphen olsa Allaha havale etmezdim.
Bence sinavin sonunu ve hukmu bilmeden elestirmek aptalliktir. Cogu zaman hersey ustumuze geldiginde inancimiz da zedelenebiliyor lakin hep sirtimi allah'a dayamişimdir. Ben güveniyorum adaletine.