Yürüyerek, atlarla, katırlarla yolları arşınlayıp da akrabalık bağlarını kopartmadan, ilişkileri diri tutarak gayret gösterdiği dedelerimizin torunları olarak, lüks arabalarımızla ve imkanlarımızla sıla-ı rahim nedir, bunu bile unutup tamamen yalnızlaşma eğilimine girmemiz ne denli vahimdir?
"Yâ Rasûlallah; beni cennete sokacak bir ibadet söyler misiniz?" dedi... Rasûlüllah şu cevabı verdi:
"Allah'a ibadet eder ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmazsın, namaz kılar, zekât verir ve sıla-i rahm edersin." (Buharî, Zekât, 1).
"... Allah'tan korkun ve akrabalık bağlarını kesmekten sakının..." (Nisâ, 4/I)

Dinimizin de kan bağı olanlara olan tavrı bellidir ve önerileri de çok açıktır. Bir büyüğümüzün bir hayır duası belki de nice kazalardan korur bizi. Hem, olur ya, gün gelir ve '' meclisin içi dururken '' dışarısını düşünmeden hareket etmemiz gereken durumlar da olabilir. Aynı şeyler bizler için de geçerli olabilir. İlk akla gelen akraba, eş, dost olursa, onlar da bizleri düşünür ve nice darlıklar da el birliği ile def edilebilir Allah'ın izniyle.
Elbette akrabalar içerisinde maalesef nahoş hareketlerde bulunanlar da olacaktır, onlar müstesna, herkesi sevmek zorunda değiliz, ama hepsi mi kötüdür? Elbette hayır.
Peki sizler önem verir misiniz akraba ziyaretlerine, bağlarına?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer