Ben 18 yasindayim 6. sinifta kapandim aslinda hicbir sorunum yoktu tesetturle ama 1 yildan beri cok fazla acilmak istiyorum. Ama ailem cok dindar ve baskici asla soyleyemiyorum korkudan. Normalde cok ozguvensizim ferace ve basortuyle cok daha ozguvensiz oluyorum disari bile cikmiyorum dogru durust bu yuzden. annem feraceti cikarmama bile izin vermez diye dusunuyorum artik kafayi yicem ozellikle benim durumumda olanlardan tavsiye alabilirmiyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSoruyu tam okumadım bile yani başlığı ve içeriğin devamını okudum yazmaya başladım burada senin sorman gereken soru aileme açılacağımı nasıl söylerim değil kapanmaya nasıl daha çok ısırırım olacaktı.. kapanmak sana ailenin zoru değil ve kimseye göre de bir şey yapmayacaksın bunu sana emreden bunu senden isteyen rabbimiz Allah-ü Teala eğer sen böyle dusunemiyorsan önce kendini yüreğini vesaire düşünmüyorum ve beden kapandım veya kapatildim diye jendinebir sor ailen de bunu kendisi keyfi olarak yapmıyor elbette senin de cennete gitmeni ve çoğu şeye bu şekilde dikkat etmeni istedikleri için sana tesettürü önerdiler veya yaptırdılar bu konudan kurtulmaya çabalama daha fazla vu konuyu iyice öğren ve uygula derim ben yine konuşmak sormak istediğin bir şey olursa yazabilirsin yardımcı olmaya çalışırım
09 Yorumla
Soran+1 yılYa nasil anlatsam cok agir geliyor nefsime ve bunu zorla yapmaya devam ettikce dinden de soguyorum. normalde samimi bi muslumanim ama ailemin zorlamalariyla degil kendime gore yasamak istiyorum yani zaten acilmaktan kastim cok acik giyinmek falan degil normal sacimi acmak istiyorum artik
- +1 yıl
Neyini anlamıyon kız istemiyorum diyor işte
- +1 yıl
@Pesimistbirkullanıcı sen aradan bir çık git
Ayrıca @soran bütün bu soylediklerin de senin asli düşüncelerin yani doğru olanlar değil yalnızca ve yalnızca nefsin sana onları veya onu iyi göstermesi bunları sana ağır göstermesi bütün bunları falan biliyorsun değil mi ve nefis her zaman doğru olanı yapanla daha çok uğraşır ki onu doğru olanı yapmaktan vazgeçirmek için - +1 yıl
Sana şurda budizmi olumlasam budistmi olacan kime göre neye göre doğru
- +1 yıl
Eğer ki Müslüman isen İslamiyete göre yani dinimiz İslam Dinine göre doğru ve canım saçma yorumlar yapma Ben elhamdülillah Müslümanım ve en başta yorumunda da Allah-ü Tealanın bunu istediğini belirttim ve sen de bu şekilde yorumlar yapacaksan ciddiyim çık git yorum yapma sen burada kararsiz kaldığını ifade eden Müslüman bir kardeşimize gerçekten nefislik, şeytanlık görevini üstlenmiş yapıyorsun
- +1 yıl
Ne yazsam boş gerek yok yazmama
- +1 yıl
Aynen zaten hiç olmadık yere geldin salça oldun git yorumunu yapsana benim yaptığım yoruma niye bulaşıyorsun kurtarıcı mi oldun yani soruyu soran kişiyi miktardan Hele de benden
- +1 yıl
Allah ömrünüzü uzun etsin muhabbettiniz öldürdü gülmekten 😄😄😄😄
- +1 yıl
Amin inşallah @mickywomen sağolasın
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. Sorunu ve görüşlere verdiğin yanıtları okudum. Cidden ne diyeceğimi ne önereceğimi bilemiyorum. Ülkemizdeki sözde feministler kadınlara yapılan dini baskılarla mücadele etmesi gerekirken, milyon tane cinsiyet sayıyorlar, mülteci seviciliği, pkk sempatizanlığı yapıyorlar. Asıl sorun olan istem dışı takılan örtüleri görmezden geliyorlar, bu da bazı malum kişilerin ekmeğine yağ bal sürüyor. Çevrenden, ailenden birisinin yanında olmadığı sürece imkansız görünüyor. Kendine ne kadar taraftar toplarsan aileni ikna edebilirsin belki. Alıştıra alıştıra söylemekten başka çare yok pat diye söylenirse baştan kaybedilir. Sözde feministler maymunluğu bıraktığında bu gibi dini baskı gören kız kardeşlerimiz özgürleşecek.
02 Yorumla
Soran+1 yılCok haklisin ya ama destekci bulmqm imkansiz gibi cevremden bilmiyorum artik ilerde gizlice yapacagim herhalde
- +1 yıl
Bir düşün. Yakın derecedeki akrabalarından (kuzen, teyze, hala, dayı amca vb) illa ki annen ve baban gibi kafaya sahip olmayanlar vardır. Bu kişilerle birlik ol. Şu an için başını açmaya ikna etmen çok zor olsa da şehir dışında okula gitmeye ikna olmaları daha olası geliyor. Mantıklı sebebi var çünkü doğal hakkın okumak istemek. Biliyorum okutmaya karşılar ama imkansız değil unutma. Eğer başarırsan bir taş ile iki kuş vuracaksın, hem okuyacaksın hem de özgürce giyinebileceksin. Bence şu anda izlemen gereken yol şehir dışında okula gitmeyi bir şekilde ikna etmek olmalı.
+1 yılÇok kafaya takma bu durumu. Özgüven baş örtüsü ile ilgili değildir. En azından öyle olmamalı diye düşünüyorum. Ama belli ki ailesel bir temelden dolayı bunu takıyorsun. Ben takmaya devam etmeni öneririm ama ille de açılacağım diyorsan artık bu devirde bakıyoruz anası kapalı yanında kızı var başı açık. Bu normal bişey oldu zaten. Anasının baş örtüsünden utanan genç kızlar. Münafıklık özenti oldu. Millet dininden utanır oldu. Çok saçma çok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSenin durumunda değilim ama yine de sana yardım etmek istedim bunu iyi düşünmen lazım çünkü gerçekten oyuncak değil bunu sen de biliyorsun zaten söylememi anlamı yok ama gerçekten açık daha mutlu hissedeceksin bir şekilde onları karşına alıp konuşmalısın söylemelisin biliyorum belki kabul etmeyecekler ama sen de böyle iyi değilsin nefsini ağır gelen bir şey yapmasan da olur tövbe ne etkilerini biliyorsun zaten yapmaman daha doğru
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
10Cevap
+1 yılAslında sorduğun soru yanlış. Çünkü bakış açın yanlış. Açılıp kapanma konusunda nefsinle savaş veriyorsun. Şeytan haram olan her şeyi sana güzel gösterip seni cezbettikçe için daha da çok sıkılıyor.
Fakat asıl soru, ben nefsimle nasıl başa çıkabilirim olacaktı. Sonuçta sen Allah emrettiği için dosdoğru kapanmışsın. Ve unutma ki boş eve hırsız girmez. Sende boş değilsin ki şeytan aklını celbetmeye çalışıyor.
Sana söyleyebileceğim pek bir şey yok, sadece senin için dua edebilirim o kadar. Rabbim doğru yoldan ayırmasın, o başörtüsüne gönülden sıkı sıkı bağlanmanı nasip etsin.324 Yorumla- +1 yıl
6. sınıfta kapandım demiş. Kapatıldım diye yazmış olsaydı, zaten zahmet etmezdim.
- +1 yıl
Valla 11-12 yaş değil daha 8 yaşındayken kapanmak isteyen oluyor. Annemin kuzeninin ikizlerinin biri kapanmış, diğeri kapanmamış. Ortaokula yeni geçtiler onlarda.
Sonuçta sen küçüklükten verirsin, sevdirmeye çalışır öğretirsin.
Soran+1 yılAnnem ve akrabalarimin cogu carsafli cevremde hep oyle ornek vardi illaki kapanicagimi da biliyordum o zaman heves ettim kapandim ama kabul etmeleri cok sacma 11 yasinda bi cocuk nasi bu karari verebilir ki daha regl bile olmamistim bide
- +1 yıl
Sen açılınca özgüvenini kazanacağını sanıyorsan yanılıyorsun, onu baştan söyleyeyim de. Özgüven kişinin karakteriyle alâkalıdır. İçten gelen bir durumdur. Hadi senin durumundaki birinin özgüvenini en fazla %10 etkiler. Gerisi dediğim gibi kişiye bağlıdır.
- +1 yıl
@Ceydanz sana demedim güzelim gizliye dedim. Birisine güvenle ilgili yazdığı yoruma istinaden fikrimi belirttim.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@bby416 Okumadım. Okumuyorum. Okumayacağım
- +1 yıl
@bbb416 Bir lâfa bakarım lâf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye 🤷🏻♀️ sende ikisi de yok.
Sen ilk yazdığın cümlelerle baştan hakkını kaybettin. İstediğin kadar yaz umrumda değil. - +1 yıl
- +1 yıl
@bbb416 Zaten yeterince maymunluk yaptın. Gidebilirsin.
- +1 yıl
@bbb416 Ergenyus
+1 yılImtihan dedigim şey asıl zorlandığımız an başlar. Siz şu an üzerinizdeki nimetin imtihanını başarıyla geçmek için deneme sürecine girmişsiniz. Ben hiçbir zaman dini zorla kabul ettirme taraftarı değilim fakat aileniz sizi küçüklükten bu şekilde yetiştirmişse onlar görevini yerine getirmiş gerisi size düşmüştür. Açılıp açılmamak bunun günahı sevabı artık ailenize değil size yazılacaktır. Aşırı zorlandığınızı hissedebiliyorum ama biz açıklardan çok öndesiniz emin olun. Tesettür her ne kadar güzel bir nimet olsa da imtihan gereği de çok zordur. Ama siz kapanarak zaten en büyük adımı atıp en zor kısmi başarıyla geçmişsiniz. Tebrik ediyorum😊 Ben derim ki uzun bir tefekkür edip yaradanla istişare edin. Onunla konusun dertlesin. Icinizi akıtın. Inşallah size kolaylık sağlayacaktır. Arkadaş çevrenizi düzeltmeniz de size katkı sağlayacaktır ve bu nimeti size bahşettiği için Allah'a şükredin. Sevgilerle🌸
21 Yorumla
+1 yılLaik Türkiye Cumhuriyetine düşman olan dinciler, yine öğüt vermeye başlamış."sakın açılma, cehenneme gidersin" diye.. Bu sözlerin, hiç bir geçerliliği yok. Zira açık bayanın, cehenneme gideceğine dair ayet yoktur
Kaynak :https://www. google. com/amp/s/sorularlaislamiyet. com/basi-acik-bir-insanin-diger-iyilikleri-veya-guzel-amelleri-icin-sevap-verilmez-basini-kapatip-bu%3famp
Bu yüzden, kimseyi takma ve seni üzmelerine izin verme. Ancak ailenden, kopmadan açılamazsın. Ailenden, kopman lazım. Bunun, başka da yolu yok.
Dincilerin ağır baskılarından dolayı Türk gençliği, Anne ve Babasına karşı gelerek ; Laikliği seçiyor. Akp nin, genç nüfusu yok. Bu yüzden de sığınmacılara, hukuka aykırı vatandaşlık veriyor. Eğer sığınmacıları gönderebilirsek, gelecek Laikçiler in olacaktır116 Yorumla- +1 yıl
Bende aynı durumdan muzdaribim ama eğer açılmayı söylesem bile dayak yeme ihtimalim var ve sağ çıkacağımın garantisi yok. Bu arada soruyu soran arkadaş başka bir yorumumda senle aynı kaderde olduğumu paylaşmıştım bu benim hesabı istek atabilirsin
- +1 yıl
Tanrı, yardımcın olsun.. Gelecek, bizimdir.
- +1 yıl
Teşekkür ederim yanlış anlaşılmasın müslümanım ama bende kuran okudum ve anlamlarına baktım başörtüsü takmamanın günah haram olduğuna dair bir şey bulamadım. aileme söylemek istesem kafir muamelesi görürüm. yanlış anlamazsanız bir şey sormak istiyorum. başörtüsü karşıtı mısınız
- +1 yıl
Yok değilim. 28 Şubatçılara da karşıyım. Kimsenin, giyimine karışılmamalı. Ama baş örtülü bir kızla da sevgili olmak veya evlenmek istemem. Çünkü düşüncelerimiz farklı. Ben laik Türk milliyetçisiyim. Ama baş örtülü kızın, akpli olma ihtimali yüksek. Laik olanları da var ; sizler gibi.. Ama aileleriyle, sıkıntı yaşamak istemiyorum.
- +1 yıl
Teşekkür ederim yorumunuz için
- +1 yıl
Çok fazla zorla kapanıp da açılmak isteyip Atatürkün ilke inkilaplarını benimseyen ve şu an da da zorla kapalı olan pek kız var mı?
- +1 yıl
Arkadaş çevrem geniş ve soruyorum hepsi kendi isteğiyle kapandığını ve açılmak istemediğini söylüyor. bilmiyorum belki de utandıkları için söylemiyorlar mesela ben fake olduğum için gerçekleri söylüyorum yoksa bende dışarıda zorla kapandım diyemiyorum
- +1 yıl
Ayrıca laikliği isteyen çok kapalı koz var hatta çevremde hepsi laikliği istiyor bir kişi bile şeriatı istemiyor
- +1 yıl
Hmm, çok güzel. Baskı, ters teper işte.. Baskı yaparak, laik Atatürkçülüğün yayılmasına hizmet ediyorlar da farkında değiller. Sandıkta, MANSUR Yavaş Aday olmaz ise ; ÜMİT Özdağ 'ya oyunu ver ki, hiç olmasa laiklik tekrar geri gelsin, ekonomi düzelsin ve kendi ayaklarının üstünde durabil
- +1 yıl
Ekonomi bir kişinin gelmesiyle düzeleceğini düşünüyor musunuz
- +1 yıl
Doğru reformlara yapılırsa, neden olmasın? Her türlü zenginliğe sahip ülkeyiz. Mansur Yavaş, Ankara yı cari fazla ya geçirdi. Ümit Özdağ da devlet yönetme uzmanı. Bu ikisine, güvenebilirsiniz. Kadro ekipleri, sağlam
- +1 yıl
Gerçek yaşın kaç? Oy kullanabilecek misin?
- +1 yıl
18 im ilk defa kullanacağım
- +1 yıl
Araştırıyorum kimin artıları eksileri var diye Mansur yavaş aday seçilirse bir tek ona vermek istiyordum ama hdp ile işbiriliği yapıldığına dair bir haber görmüştüm o yüzden kime vereceğimi bilmiyorum
- +1 yıl
Kafam karmakarışık sonra çevremdekiler işte malum kişiden başka biri başa geçerse ülkenin daha kötü olacağını söylüyorlar. Çok kararsızım güvenemiyorumda daha da batırırlarsa diye
- +1 yıl
Seni, ekledim. Seni yanlış yönlendirenler var. Ben seni, doğru yönlendireceğim
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Neden açılmak istiyorsun veya kapalı halinden neden utanıyorsun? Bence ailene nasıl söyleyeceğini düşünmektense neden böyle istediğini düşünmeli ve nasıl bu düşünceden kurtulabilirsini araştırmalıdır veya sormalısın.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılburada din düşmanlarının eline koz verdiğin icin tebrik ederim. Bak seni destekleyen hep onlar ne hikmetse. Sen kimden isen onlar seni sever. Diyecek bi şey yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılYa derdimi anlatiyorum birine koz verme gibi biseyim yok kimseye kendimi sevdirme amacim yok ben kendimi sevmek istiyorum sadece
- +1 yıl
Bilmeden yaptığının farkında degilsin
+1 yılÜniyi kazan ondan sonrası kolay zaten. Yurda gidince açılırsın. Çok sıkıntı olucaksa aile evine dönerken kapatırsın. Kendi paranı kazanıp kendi hayatını kurana kadar o öyle gider. Ya 4 sene daha kapalı idare ediceksin ya da dediğim gibi yapıcaksın. Çok zor oluyodur anlayabiliyorum seni. Ama yapıcak bir şey yok o zihniyet değişmez baskıcılar yapabileceğin bir şey yok. Kendi düzenin olana bir işe girene ya da evlenene kadar böyle olucak.
00 Yorumla
+1 yılFerace giymek zorunda değil sin aynı şekilde vücut hatları mı belşi etmeyecek şekilde elbise ve şal eşarp modelleriyle çok şık ve güzel gözükebilir sin bence açılmak yerine bu tarz bir şey yönel
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYemin ederim aynısın tıpkısı hiç bir fark yok 18 yaşındayım ve bende 6. sınıfta kapandım açılmayı bende istiyorum ve benim annemde ciddi ciddi feraceli giydiriyor benimde özgüvenim düşüyor benim ailem de aşırı zorba ve baskıcı benim gibi birini buldum aşırı şaşırdım
04 Yorumla
Soran+1 yılOha uzun suredir benim gibi birini ariyorum dertlesmek icin Allah icin dertleselim ya herkes benden bi tik avantajli konumda biktim
Cevap sahibi+1 yılBende aşırı şaşırdım gerçekten aynıyız seni nasıl takip edebilirim hem yol arkadaşı oluruz aynı yaştayız aynı kaderdeyiz biraz duygulandım açıkçası
Soran+1 yıl@btlscherbatsky fake Instagram hesabim takip at istersen
Cevap sahibi+1 yılattım istek
+1 yılValla bnde zorla kapanmıştım ama bı gün açıldım pat diye kararının arkasında durdum bir şey diyemediler
00 Yorumla
+1 yılAslında onunla alakan yok sadece cesaretin yok 🤔
Ve açılmana gerek yok seni Oyle kabul etsinler etmek isteyenler 👍00 YorumlaBenle konuşmak istersen dinlerim baskı vs umarım yardımcı olabilirim. Gizli değilim zaten. Ki umarım gönlünce ve hayırlsı olur..
00 Yorumla
+1 yılİçimden gelmiyor böyle sizin istediğiniz gibi yaşamak istemiyorum de ama aile baskıcı ise çok sorun kolay gelsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDişini biraz daha sık ya iyi bir bölüm bölüm oku bitir işe gir, ya da dayanamıyorum artık diyorsan bi iş bul parası da iyiyse koy restini çek git tek yaşa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoyle aileler atesit yetistiriyor aslında, sadece farkında degiller 😃
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAteist*
Gizli Üye(30-35)+1 yılTesettür farzdır, ailen izin verdi diyelim Allah'a nasıl hesap vereceksin? 🤔🤔
00 YorumlaEger muslumansan ve dinine inaniyorsan otur bi dusun ben niye kapandim diye amacini hatirla ve sevmeye calis
00 Yorumla
+1 yılÜniversitede güzel bir bölüm tuttur sonra gidince kendi düzenini kur.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖrgün okumama bile karsilar uniyi baska biyere hayatta gidemem
- +1 yıl
Geçmiş olsun o zaman
+1 yılİzin isteme anne ben kapalı olunca kendimi iyi hissetmiyorum o yüzden açılıcam de
00 YorumlaBu konuyu kimseye açtın mı peki?
07 Yorumla
Soran+1 yıl2 arkadasima sadece ama pek destek goremedim
Soran+1 yılOlur instagramin var mi
Soran+1 yılOlur benimki de fake
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl1 yıl önce ne değişti
01 Yorumla
Soran+1 yılGorunusum konusunda cok ozguvensizdim ama sonra bunun sadece tipimle degil kiyafetimle de ilgili oldugunj anladim oyle basladi sonra baya kuvvetli bi istek oldu icimde
+1 yılDinde zorlama olmazki bilmiyorlarmı
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet cok sacma aslinda ama boyleler iste namazi falan da zorla kildiriyorlar
- +1 yıl
Rabbine samimi bir şekilde yönelmedikten sonra kabul olmaz diye biliyorum
+1 yılNasıl istiyorsan öyle yap
00 Yorumla
+1 yılOnlara bir şişe viskiyle yakalan
00 Yorumla
+1 yılBu kafa değişmez kardeşim kendini kurtarmaya çalış
01 Yorumla- +1 yıl
Sonra ne yapmak istiyorsan yap
Direk soyle
00 Yorumla
+1 yılSıkıntı olabilir