Ülkemizde neden din dersleri fazla önemsenmiyor?

Ülkemizde neden din dersleri fazla önemsenmiyor? mesela ben açık öğretim lisesinde okuyorum 2 yıldır bu yıl açık öğretim lisesinde sorumlu olduğum ve aldığım 4 tane din dersi var bunlardan 1 i Din kültürü ve ahlak bilgisi 7 diye bir ders 1 i de din kültürü ve ahlak bilgisi 8 diye bir ders tabii dönem olarak 7. ve 8. dönem dersleri sonra 2 tane de farklı din dersleri var bunlardan 1 i peygamber efendimizin hayatı 1 diye bir ders diğer din dersi ise temel dini bilgiler 1 ve temel dini bilgiler 2 dersim var bunlardan bu derslerden sorumluyum bu yıl bende bu sorumlu olduğum derslere çalışıyorum tabii sorumlu olduğum diğer derslere de çalışıyorum yani Türkçe ye de matematiğe de tarihe de coğrafyaya da çalışıyorum ama bu din derslerine de çalışıyorum sorumlu olduğum için ama ailem bana din derslerine çalışma fazla din derslerini önemseme diğer derslere bak diyor elhamdülillah ben Müslümanım günde 5 vakit namaz kılıyorum ibadetlerimi yapıyorum duamı ediyorum elhamdülillah dinimi seviyorum din derslerini de seviyorum ama ailem bana fazla din derslerine çalışma onlar önemli değil onları takma diyorlar mesela bugün az önce youtube dan açık öğretim lisesinde ki din kültürü dersini açıp dinledim sonra annem gelip bana din kültürünü fazla dinleme bakma ona diğer derslere bak diğer dersler daha önemlidir dedi bana sonra bende dersi dinledim ondan sonra coğrafya dersini de dinledim youtube dan. Ülkemizde neden din dersleri fazla önemsenmiyor. Ailem neden böyle yapıyor? Ben ölünce ileri dünyada bana matematik mi soracaklar?

Ülkemizde neden din dersleri fazla önemsenmiyor?