Sorsanız müslümanım der ve İslam dinine uyulsa dünyanın daha aydınlık bir yer olacağına inanır ama inandığı din hakkında kulaktan dolma şeylerle de hayatına devam eder. Hiçbir araştırmaları, okumaları, düşünmeleri yok ve körü körüne savunup bağnazlık yapıyorlar.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılTakmışsınız dine. Kimse bir şey bilmiyor. Görende her şeyi biliyorlar bir dini bilmiyorlar zanneder. Ülkede herkes futbol hastası ama daha ofsaytı doğru dürüst açıklayabilen adam yok. Tek bildikleri futbolcu isimleri. Ateistler bilim adamı gibi dolanıyor ortalıkta ölümüne savundukları evrimin daha %1'ini bile bilmiyorlar. Düz dünyacılar yuvarlak dünyacılar diye kavga ediyor millet dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen adamlar balondan çekilmiş balık gözlü kamerayla yuvarlaklığı ispatladığını söylüyor. Daha dünyanın eğiminin uzaydan bile belli olmadığını bilemeyecek kadar cahil ama kendini bilim adamı zannediyor böyleleri. Yerçekimini savunurlar ama nasıl oluştuğunu bile bilmezler yerkürenin mıknatıs gibi bizi çektiğini zannederler. Ortalık her şeyi bildiğini zanneden ama bir halt bilmeyen insanlarla dolu millet dinle kafayı bozmuş. Herkes kendine baksın önce.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ya bu orada dursun, bende dün ve bugündür ateistlerle uğraşıyorum. Dinimi sorguluyor, bir akıllı kendisi sanki. Dünyada milyarlarca insan islam olsun başka din olsun herkes birşeye inanıyor. Bu diyor ki öldün toprağa girdin bitti gitti... Sinir oldum bir de tavsiye veriyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOnu bilmeyene söylemek lazım , herkesi bir tutamazsın ve inandığını söyledikleri dini tam olması gerektiği uygulasa herkes evet bir problem de çıkmaz ortaya ! Bağnazlık konusuna gelirsek her alanda bir bağnazlık görebiliriz , tarih konusu da aynı din konusu gibi , bilmeyenler kulaktan dolma duyduklarıyla körü körüne birşeyleri çok iyi biliyormuş gibi savunuyor veya yeriyor 😏
031 Yorumla
Soran1 yılBen geneli için bunu dedim. Elbette herkesi bir tutmuyorum. Ezici bir çoğunluk bilmiyor.
Dini tam olarak uygulayan ya da en azından tamlığa yakın olarak uygulayan Afganistan örneği dururken, dini uygulasak bir problem çıkmaz demek makul görünmüyor.
Ben sadece dindeki bağnazlığı konu ediniyorum. Diğer alanlar hakkında sormuyorum.
Cevap sahibi1 yılİşte dini tam olması gerektiği gibi uygulamadıkları için bahsetmek istediğiniz problemler yaşanıyor olabilir mi? Bugün din tam olarak uygulansa mesela bir kadın olarak geç saatlerde de olsa dışarıda korkmadan gezebilirim ! Mesela herkesin istediği inanç biçiminde özgür olmasını istiyoruz değil mi? "Senin dinin sana benim dinim bana" diyen din tam olarak uygulansa kimse kimsenin inancına da müdahale etmez ! Tarihimizde bile bu kuralın uygulandığı dönemlerde hiçbir sorun yaşanmadığını görebiliyoruz ! Mesela hırsızlığın olmasını istemiyoruz değil mi? Hırsızlığın dindeki sonucunu araştırdığında kimse yeltenemeyeceği için hırsızlık da olmayacaktır ! Bir erkek olarak eğer evliyseniz eşinizin , bekarsanız kız kardeşiniz ya da annenizin namusuna ileri geri konusup dil uzatılmasını istemezsiniz değil mi? Nur Suresi 23. Ayeti incelediğinizde kimse buna yeltenemeyeceği için bu sorun da çözümlenmiş olur ! Örnekler çoğaltılabilir ama sonuç şu ki herkes inandığını söylediği dini olması gerektiği gibi uygulasa ortada bir sorun kalmayacağı görünüyor bence
Soran1 yılSizde klasik olarak "gerçek İslam bu değil" söylemindesiniz. Ben bu söylemden sıkıldım ve yeni bir argüman da üretemiyorlar. Kaldı ki İslam adına o kadar farklı anlayış ve biribirileriyle savaşan o kadar grup var ki.. her biri de İslam'ın kendi dediği gibi olduğunu söylüyor. Dolayısıyla olması gerektiği gibi uygulansa söyleminiz çok havada bir söylem.
"Senin dinin sana benim dinim bana" dediğiniz ayet, Mekki ayetlerdendir. Mekke'de inen ayetlerin dili daha yumuşaktır. Çünkü müslümanların o dönemde sayısı azdır ve güçsüzdürler. Dinlerini gizli gizli yaşarlar.
Ama Medine döneminde inen ayetlerin dili serttir. Çünkü müslümanlar sayıca çoğalmıştır ve güçlü durumdadırlar. Örneğin Fetih suresi Medine'de inmiştir. Dolayısıyla gücü ele geçirince ayetlerin üslubu bile değişiyorken, "senin dinin sana benim dinim bana" gibi hoşgörü ayetleri çok da samimi gelmiyor.
Son olarak şunu diyeyim : bugün Finlandiya, Norveç, İsveç gibi İslam'la hiçbir ilgileri olmayan ülkelerin her bakımdan seviyesi İslam'la idare edilen 52 ülkenin hiçbirisiyle karşılaştırılamayacak kadar üst seviyede. Dolayısıyla da İslamın uygulanmasıyla çok iyi olacağız gibi şeyler de safsatadan ibaret.
Cevap sahibi1 yılGerçek İslam bu değil söyleminden sıkıkıldıysanız o halde insanların uyguladıklarına değil asıl olması gerekene yani kuran-ı kerim'e bakın bütünüyle bakın ve gerçeği kendi gözünüzle görün ! Ben birkaç örnek verdim ve hangisinde yanlış var? Oysaki siz sadece bir tanesine takılıp kaldınız ! Örnekleri çoğaltabilirdim ama uzatmak istemedim anlamak isteyene o kadarı yeterli bence ! Bırakın ayetin nerede indiğini , ne dediğine bakın gereksiz detaylarda boğulmak anlamsız , koyduğu kurallar bütün sorunları çözdükten sonra demek ki insanların inandığı dini tam olması gerektigi gibi uyguladıklarında bütün sorunlar da otomatik olarak çözülmüş oluyor zaten ! Ayrıca örnek verdiğiniz ve ileride olduğunu söylediğiniz ülkelerde "inanç özgürlüğü veya farklı inançlara saygı" anlamında günümüzde 2024 yılında halen ne kadar geride olduğunu çok yakın zamanda olan olayları hatırlamanızı hafızanızı zorlamanızı rica ederim ! Nerede o övgüyle bahsedilen batı medeniyeti? Nerede farklı inançlara saygı? Sebebi her ne olursa olsun halen günümüzde "farklı inançlara saygı" konusunda bile halen ortaçağ zihniyetini taşıdığının örneğine şahit olduğumuz ülkelerin ileride olduğundan bahsedilmesi aşırı ironik olmuyor mu? Oysaki tarihimizde İstanbul fethedildiğinde bundan 571 sene önce farklı inançlara olan saygıyı Galata Ahitnamesi'ni inceleyerek görebilirsiniz ! Yineliyorum "Gerçek İslam bu değil" söyleminden sıkıldiysanız gerçeği kaynağından inceleyerek kendi gözlerinizle görün ! Diğer türlü siz de elestirdiğiniz "kulaktan dolma duyduklarıyla birşeyleri körü körüne savunan" kişilerden farklı olamazsınız !
- 1 yıl
@tarkovski11 bu gibi cahillere cevap vererek boşuna zaman harcıyorsun, baksana şu cahile İslam tam uygulansa gece bile korkmadan gezebilirmiş :D Ne yaparmış ne yaparmış? Gece bile dışarıda gezebilirmiş. Al sen şimdi bu zırcahile gerçek İslam uygulansa gündüz bile bir başına sokakta gezemeyeceğini anlat, nasıl anlasın ki bu zeka seviyesi ile? Kibar kibar yazmışsın 5 yaşında çocuğa anlatır gibi Mekki Ayettir Medine dili serttir diye nasih mensuh desen anlamayacak çünkü o kapasite yok biliyorsun, kırmadan en fazla o kadar ama boş ver, kır dök sorun değil, eğer bu zeka seviyesi ile buralarda çok bilmişlik yapıyorsa ağzının payını ver ki sağda solda bilmişlik yapamasın. Nur suresi 23. Ayet örneğini veriyor birde ileri zekalıya bak sen, bir kere tefsirini iniş sebebini okumuş mu desen yoook, o kadarı işine gelmiş çünkü kendisi için sanıyor. O Ayetin iniş sebebi Ayşe için zina yaptı diyen grubu yalancı çıkarma mevzusu var ve yanılmıyorsam İfk olayı diye geçiyordu, kişiye özel Ayet o şekerim sen bilmediğin konularda yorum yapma.
- 1 yıl
Afganistan'da on binlerce din alimi bir araya gelmiş ama gerçek İslam nedir bilememişler, bu bıcırık tüm sırrı çözmüş yahu bak sen şu işe, milyonlarca insanı üst üste koy Nur23 lakabını taktığım bu şahıstan zeki değillermiş yahu. Birde inancına saygı bekliyor, başkalarının saygı göstermediğini iddia ediyor şaka gibi. Gerçek İslam inançlara saygı duyar demişti bu değil mi? Bilmiyor ki sakal kesen erkeği öldürün, namaz kılmayanı öldürün, din değiştireni öldürün hadislerini, bilmiyor ki son din İslam oluncaya kadar cihad edin yani cinayeti farz kılan Ayetleri, onun bilgisi o kadar ile sınırlı çünkü, az bilgi ile bilgelik yapmaya gelmiş buraya. Bak dostum, bunları eleştireceksin ki kendilerini bilge zannetmesinler, bunlara fazla hoşgörülü olduğun zaman tepene çıkarlar ve en önemlisi doğru bildiklerinden daha da emin olduklarını düşünmeye başlayıp cehalete devam eder ve okumazlar. Bırak sen sertçe eleştir, azıcık yüzü varsa 5 dk ayırıp öyle cevap verir belki hayatı boyunca yapmadığını 5 dakikacık zamanda yapar da bu gibi zırcahillere bir faydan olur.
Cevap sahibi1 yıl@betahouse ben de gayet seviyeli biçimde örnekleme yaparak anlattım doğru zırcahilim çünkü sizin üslubunuzla anlatmayı bilmediğim içindir belki de ! Ayrıca çok bilgilisiniz ya hatta o kadar bilgilisiniz ki bir olay üzerine inen ayetin evrensel olarak aynı durumda olan herkese indiğini kavrayamayacak kadar bilgilisiniz !!! O kadar bilgilisiniz ki yaptığınız yorumlar, kulaktan dolma duyduklarıyla birşeyleri körü korüne savunan veya eleştirenleri aratmayacak seviyede ! Madem cinayeti serbest kılan ayet var diyorsunuz o zaman örnek verin de örneğiniz üzerinden konuşalım diyicem ama tabi doğruyu bulmak üzerine değil de saldırmak amaçlı geleceğiniz üslubunuzdan belli olduğu için münazaraya gerek bile duymuyorum. Bu arada yazdığım yorumları ateist bir ailede büyümüş eski bir ateist olup dinleri felsefi bilgiyle araştırmış biri olarak ve iman etmiş biri yazdım ! Son olarak da sizin inancınız size , benim inancım banadır , kalın sağlıcakla...
Soran1 yıl@betahouse
Güzelce açıkladım meseleyi ama baktım ki hala diretiyor, ben de cevap yazmadım 🤷🏻♂️ Belki de sert bir üslup daha uygun olurdu dediğin gibi. Gözünün önündeki Afganistan vb örnekleri bile göremeyen biri için de denebilecek bir şey kalmıyor. Nefesini tükettiğine değmez. Hiç olmazsa Youtuberların Afganistan'da çekim yaptığı videoları izlese bari.
Cevap sahibi1 yılBen gerçeği görmenin zor olmadığını , gerçeği görebilmek için insan uygulamalarına değil de doğrudan kaynakta ne yazdığına bakılması gerektiğinden bahsediyorum, siz halen Afganistan'da insanların uyguladıklarından bahsediyorsunuz , evet ben nezaket çerçevesinde anlatamamışım bu anlaşıldı ama sizin dediğiniz gibi "sert bir üslüp takınmak" yerine susmayı cevap vermemeyi tercih edeceğim, sağlıcakla kalın , iyi geceler
- 1 yıl
Sondan başlamam gerekirse zırcahilsin ve hala anlayamamışsın olayı. Senin dinin sana, benim dinim bana diye bir mesele yok, unut onu kafan karışmasın. Bak şekerim, nasih mensuh diye bir olay var hani Ayetlerinizde var bilirsin Allah bir Ayeti unutturursa daha iyisini gönderir diye, heh işte bu nasih mensuh da önceden verilen hükmü daha sonra verilen hüküm ortadan kaldırıyor. Kısacası müşrikleri nerede bulursanız öldürün Ayeti geliyor sonradan, o Kafirun suresi bitti, unut onu, yok artık o, kapiş? Hükmü kalktı, artık diğer dinlere saygı falan yok, son din İslam oluncaya kadar savaşın, öldürüşün, canınız ve malınız ile cihad edin Ayetleri geldi ya, uçtu gitti Kafirun, aattttaaa, yoook gitti, anladın? Yazdığın yorumları hangi ailede büyüdün, eskiden hangi gruba mensuptun diye sorduk mu? Bana ne? Ayrıca üslup üslup diye kıvranıyorsun, biraz görgü adap öğren bari ona ünlem kullanıp saygı duyuyorum deme seni küçük cahilcik, ünlem resmi konuşmalarda saygısızlıktır, karşındakine bağırma, sesini yükseltme anlamı taşır seni saygısız ufaklık, 30 tane ünlem koyup üslubumu koruyorum ayağı çekme balım, yemiyoruz o numaraları. İslam'ın hangi cinayetini örnek vereyim kuşum ben sana? Örneğe gerçekten ihtiyacın var mı? Gerekten o kadar bomboş bir tenekesin ki sesi buraya kadar geldi. Hani böyle yediremeyen çocuklar vardır münazaralarda falan kaynak ver, örnek ver, misal ver vs. diye böyle zırlarlar, aynı onlar gibisin. İslam'ın cinayetlerine örnek diyor yahu, beni kureyza olur mu mesela keser mi seni? kinane olayı uygun mu? Cemel savaşı diyeceğim ama orada Müslümanlar zaten birbirini kesiyor o olmaz, batnı nahle desem bildin mi peki? Yahu bu Müslümanlar sadece hicret sonrası 9 yılda tam 65 gazve ve seriyye yapmış yahu, her yıl 7,2 tane yapar üstelik bunlar bilinenler, uyan bir kendine gel aklını başına al hala örnek diyor utanmadan.
- 1 yıl
Hee hangi Ayet diyorsan bir zahmet kurandaaracom veya kuranmealicom'a gir, çok zahmet olacak ama arama bölümüne "cihad" yaz, hadi oldu da kesmedi, öldür yaz, savaş yaz, anladın mı kağıda yazıp mı vereyim? Nur 23 için indirildi demiyorum bu arada, sanki indiğini falan iddia etmişim gibi yazmışsınız. Nedense peygamberinin eşine zina isnadı yapılmadan önce kadınları muhatap almayan Tanrı birden aaa doğru ya kadınlar vardı dur onlar içinde 2 cümle kurayım dedi de Ayet mi indirdi diye düşündüm sence? Buna inanmışım gibi yazmışsın da, o an lazım olmuş yazılıvermiş fazla kurcalama istersen. Bu arada benim üslubumla anlatmadığın için cahil değilsin, sen zaten cahilsin yani üsluba falan takılma, cahilliğine de bahane arama. Kadınlar sokağa kocaları, babaları, erkek kardeşleri olmadan çıkamaz balım, sen hangi gece gezmesi sayıklıyorsun kendine gel artık, şeriat gelse her istediğini yapabileceğini zannetme gafletini bırak artık. Afganistan'da oje süren kadınların parmaklarını kesmişlikleri var, gerçek İslam olsa ne telefon, ne internet, ne bilgisayar, be televizyon kullanamazsın, düdük bile öttüremezsin yahu müzik bile günah sen neyin özgürlüğünden bahsediyorsun. Erkeğin biri milyon tane kadınla evlenir, onlarca milyon kadın cariye alır isterse. Sana fikrini mi sorarlar? Boşanmak istiyor musun? Boşanamazsın şekerim, kocan isterse 3 kere boş ol der kaybolur gidersin ama 3 ay eşek gibi beklersin iddet müddetini. Neyse ki şanslısın belirli bir yaşa gelmişsin, henüz adet görmeye bile başlamamış kızlarında iddet müddeti 3 ay imiş, Ayet numarası ister misin yoksa araştırmayı becerebilir misin? Sonra kaynak diye ağlama, neyse yazayım hadi Talak4, iyice oku hee sonra yok o hastalıktır yaşlılıktır diye kıvırma sonra. Hadi şimdi git biraz kendini geliştir, 10-15 sene araştır öğren en azından giriş seviyede bilgiye ulaşırsın o süre içerisinde, ondan sonra muhatap kabul ederim belki çok yalvarırsan, onun dışında mümkünü yok senin gibi alt kademe cahillere zaman harcayamam.
Soran1 yılGayet güzel bilgiler vermişsiniz ama anlamamakta direten bir insan var 🤷🏻♂️ benim diğer soruma gelen cevapları görseniz bir de neler dersiniz kimbilir..
- 1 yıl
Bunun gibiler karşılarında kendilerinden daha bilgili biri olunca gözlerine ışık tutulmuş tavşan gibi kalırlar, cevap veremezler çünkü dağarcıkları o kadardır ve daha yukarıya çıkamazlar. Fazla kibar yazıyorsun bunlarda ben bildim sanıyorlar. Şunun egoya bak mesela gerçek İslam uygulanmıyormuş, düşün bak Afganistan, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, İran vs. yüzlerce milyon insanı topla bir bu etmiyor bunun cahil kafasına göre. Okumadan etmeden hiçbir halt bilmeden yüzlerce milyon insandan daha iyisini bildiğini düşünen zavallılara fazla tolerans göstermemeni tavsiye ederim. Diğer sorunuza da bakalım merak ettim :D
Soran1 yılBir yerden sonra artık kendimi boşa yorduğumu fark ettim ve bu yüzden de bir kere düzgünce anlatıyorum. Anlamazlarsa da bırakıyorum.
Cevap sahibi1 yıl@betahouse cevap vermeyişim bilgisizliğimden değil sadece anlamayacak olanlara anlatmaya çalışmaktan vazgeçtiğim için ! Üstelik bir önceki yorumumda da anlatmaya uğraşmayacağımı yazmıştım ama onu bile anlamaktan aciz olduğunuz için tabi diğer konuları anlamanızı beklemek haklısınız ki cahillik olur 😏 bunca şey yazdım ve tavsiye olarak kitabın kendi meal ve tefsirine bakmak yerine halen sabit bir fikirle insanların yalan yanlış uygulamalarını dinin kuralıymış gibi yazmanız ya kasıtlı olduğunuzu ya da o kadar algılayabildiğinizi gösterir , "müslüman olmatyanların öldürülmesi gerektiğini emreden" ayetlerin varlığından bahsettiniz , ben örnek istediğimde sahih kaynaklardan olmayan kasıtlı kurgu rivayetleri örnek verip alakasız bir şekilde de iddet süresini açıklayan Talak Suresi 4. Ayete geçtiniz. bunca şey yazdım ve tavsiye olarak kitabın kendi meal ve tefsirine bakmak yerine halen sabit bir fikirle insanların yalan yanlış uygulamalarını dinin kuralıymış gibi yazmanız ya kasıtlı olduğunuzu ya da o kadar algılayabildiğinizi gösterir , "müslüman olmatyanların öldürülmesi gerektiğini emreden" ayetlerin varlığından bahsettiniz , ben örnek istediğimde sahih kaynaklardan olmayan kasıtlı kurgu rivayetleri örnek verip alakasız bir şekilde de iddet süresini açıklayan Talak Suresi 4. Ayete geçtiniz.
Cevap sahibi1 yıl@betahouse İddia ettiğiniz şeyi örnekle ispat edemediniz? Ayetler gizli saklı da değil devletin resmi kurumu olan diyanet işleri başkanlığının sayfasında mealler tefsirler hepsi var ! Bakın ben size kaynak veriyorum bütün sure ve ayetler tefsiriyle mealiyle orada var ve iddianız olan "müslüman olmayanların durduk yerde öldürülmesi gerektiğini emreden ayet varsa gösterin" diyorum adını "araştırma" olarak addettiğiniz ama kulaktan dolma söylemlerden ibaret olan ve eleştirdiğiniz dinin ozü olan kitapta ayet olarak yer almayan dayanaksız şeylerle asıl siz kendinizi bilgili sanıyorsunuz fakat kusura bakmayın da dayanaksız söylemler de bilgisizliğinizi kanıtlar nitelikte oluyor. Resmi yazışma yapmadığımız için noktalama işaretlerini ayraç olarak kullanmıştım fakat bir şey bulamayınca buna sığındınız hadi öyle olsun 😂 dindeki eleştirdiğiniz iddet süresine gelince de miras hukukunu doğrudan ilgilendiren bir konu olduğu için her ihtimal dahilinde kesinleştirici bir süre olarak bulunması gayet doğal iken bu sürenin sadece islamiyet'te olduğunu düşünneniz ayrı bir komik 😂😂 iddet süresi dediğimiz konu , günümüzde uygulanan modern hukukumuzda farklı biçimde zaten yer alıyor , günümüzde MODERN hukuk sistemimizde halen uygulanmakta olan bir konunun neresi tuhaf geldi de sırf İslam'da da var olmasını eleştirdiniz merak ettim? Modern hukukumuzda var olduğunu hatta daha uzun bir süre olarak uygulandığını da görebilmek için Medeni Kanun'un 132. Maddesine bakıp görebilirsiniz !
Cevap sahibi1 yıl@betahouse neyse merak etmeyin daha fazla uğraşıp da bilgisizliğinizin sınırlarını zorlamayacağım , bu konuyla ilgili son yorumumdu , iyi günler dilerim.
Soran1 yıl@betahouse demiştim anlamazlar diye, yormayın kendinizi 🤷🏻♂️
- 1 yıl
@tarkovski11 anlamayacağını yani en azından idrak edemeyeceğini biliyorum ama ne yapalım, bazı insanları böyle kabul etmek lazım. Kendin ara dememi neye yormuş? Kaynak bulamıyormuşum, uyduruyormuşum, kaynaksız delilsiz konuşuyormuşum, aslında yokmuş bak sen şu zırcahil üçkağıtçıya :D Tevbe 5. Ayet = " Haram aylar çıktıktan sonra müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, onları tutun, hapsedin ve bütün gözetleme yerlerinde onları bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı kılar ve zekatı verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah bağışlayıcı, rahmet edicidir. " Hadi bu cahili kesmedi diyelim, Tevbe 41 : " Şartlar ne olursa olsun, hafif ve ağır silahlarınızı, teçhizatınızı alarak, sahip olduğunuz araçlarla ve yaya olarak evlerinizden fırlayarak seferber olun, savaşa çıkın. Mallarınızı, servetlerinizi, canlarınızı ortaya koyarak Allah yolunda, İslâm uğrunda cihad edin. Eğer siz, hayrın ne olduğunu bilen kişilerseniz, işte bu sizin için daha hayırlıdır. "
ANKEBUT 6 : "Her kim cihad ederse, ancak kendisi için cihad etmiş olur. Şüphesiz Allah âlemlere muhtaç değildir."
TEVBE 20 : "İman edip hicret eden ve Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad eden kimselerin mertebeleri, Allah katında daha üstündür. İşte onlar, başarıya erenlerin ta kendileridir."
MAİDE 35 : "Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının, ona yaklaşmaya vesile arayın ve onun yolunda cihad edin ki kurtuluşa eresiniz."
AL-İ İMRAN 142: "Yoksa siz; Allah, içinizden cihad edenleri ayırt etmeden ve yine sabredenleri ayırt etmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?"
NİSA 89: "Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde ÖLDÜRÜN. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı."
- 1 yıl
BAKARA 191: " Onları nerede yakalarsanız ÖLDÜRÜN. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke'den) siz de onları çıkarın."
Bak dostum bu zırcahil bunları bile okumadan gelip kaynaksız iddialarda bulunup tribünlere oynar, şuncacık şeyi bulup yapıştırmak 3 dakika sürmez abe çakal cahil, yazmadığımız için bilmiyor mu olduk yoksa Ayetler yok mu oldu? Barış dini sanıyor ellam, birden şok olmuştur gariban. Medeni kanun maddesi atıyor yahu, 8-9 yaşında kız çocuklarından boşanma Ayeti gelmiş güya diyorum, erkekler boşanır boşanmaz evlenir kadının boşanma yetkisi yok diyorum nelere takılıyor. Üstelik 132. maddede gebelik yoksa sorun yok yazdığı halde, Ayetlerde ise rahimlerdekinin cinsiyetini yalnızca Allah bilir yazıyor yani ultrasonun icat edileceğini düşünememiş çoğu şeyi düşünemediği gibi. Son yazım son yazım diye yazdı ama cevap hakkımı kullandım ya, anlamadığımı düşünmüş, sanıyor ki bu slak tamam artık yazmayacağım yazdı, bizde hee tamam o zaman bizde yazmayalım yahu sen yazmazsan bizim ne işimiz var falan diye düşündü garip. Bilgisizliğimin sınırlarını zorlamayacakmış lafa bak, sen benim bilgimin zekatına sahip olsan kendini alim ulema zannedersin zırzop :D - 1 yıl
Sahih kaynaklarda olmayan hangi kurgu rivayeti söyledim bari onu bir söyleseydin be, çamur attın izi kaldı da azıcık namuslu olmasını öğren, laf attın doğru düzgün at, zan altında bırakma, ukalaya bak görgü adap bilmeze bak sen. Sahih hadis ve Ayetler hariç hiçbir şey yazmam, mahalledeki Muhittin emmiden duyduğumu yazacak halim yok, kendinle karıştırıyorsun 4 cümle biliyorsunuz dini bu zannediyorsunuz. 1. si senin dinin sana, benimki bana. 2. si cennet annelerin ayakları altındadır. 3. sü İslam barış dinidir. 4. sü ise dinim öldürmeyeceksin dedi. Var mı bunların 5. bir cümlesi? Nerede görsek senin dinin sana, yahu kitabın öyle demiyor? Müşrikleri nerede bulursanız öldürün diyor alooo, sahih hadislerde mürted yani İslamdan çıkanın cezası ölümdür deniyor, Hanefilikte de durum bu, sen neyi iddia ediyorsun paçalarından cahillik akarken alim mi oldun? Susar oturur dedik ama bu yüzsüz çıktı, hala özür dileyeceğine saçmalamaya aynen devam.
Cevap sahibi1 yıl@betahouse heh bana şöyle ayetlerle gelin de bunlar üzerinden konuşalım 😂 yazdığınız ayetlerin hepsinin bilincindeyim yanlız ayetlerin meallerini buraya kopyalayıp yapıştırırken öncesinde tefsirine de baksaydınız ! Eh tabi tefsirsiz meal imandan eder diyenler boşa dememişler 😂😂 hepsini uzunca değil de mesela meali en sert algılanabilecek olan Bakara Suresi 191. Ayet'in tefsiri şu şekilde ; "Onları yakaladığınız yerde öldürün” ifadesindeki “onlar”dan maksat bir önceki âyette geçen müslümanlara karşı savaş açan düşman tarafıdır. Kuşkusuz barış zamanlarında barışın kuralları savaş zamanlarında da savaşın kuralları geçerlidir. Önceki âyetin ikinci bölümünde müslümanlara haksız saldırılara ve her türlü aşırılığa sapmaları yasaklanarak savaşın temel ahlâk ilkesi açıkça belirtildikten sonra, burada da düşmana hücum ederek askerlerinin yakalanıp öldürülmesi savaşı kazanmanın gereği olarak ortaya konmaktadır. Zira savaşa kazanmak için girişilir. İnsan gücünün birinci derecede önem taşıdığı bir savaşı kazanmanın ilk şartı da –özellikle klasik savaş şartlarında– düşmanın insan gücünü kırmaktır. Hayatın gerçeklerinin, kötülükleri önlemede savaşmayı gerekli kıldığı durumlarda “barışçılık”tan söz etmek anlamsızdır. Kur’an-ı Kerîm olması gerektiği kadar barışçıdır. Bununla birlikte müslümanın sebep olmadığı bir savaşta teslimiyetçi davranmayı veya girişilen bir savaşı kazanmanın gereklerini, hümanist olduğu ileri sürülen ütopik fikirlere feda etmeyi de onaylamaz. “Haksızlık etmeme ve haksızlığa uğramama”yı emreden âyet (Bakara 2/279) Kur’an’ın bu husustaki temel kuralı olarak alınmalıdır." Tefsir daha uzun fakat mesaja bu kadar sığdırabildim diğer yazdığınız ayetlerin tefsirlerine de aynı şekilde bakarak bilgisizlikten kurtulabilirsiniz.
Cevap sahibi1 yıl@betahouse yani bakara 191. Ayet'te de "onları bulduğunuz yerde öldürün" yazan kısımda da kastedilen "müslüman olmayanların durduk yerde sebepsizce öldürülmesi" değil , "müslümanları yok etmek amaçlı müslümanlara savaş açanlar" kastedildiği ayetin tefsirinde açıkça ortada 😂 bütün tefsirleri buraya sığdıramadım kusuruma bakmayın ama amaç doğru bilgiyi bulmaksa zahmet edip tefsiri okumak gerekiyor ! son diyorum ama hep yeni bir ezberle geldiğiniz için olmayacağını bildiğim halde bir umutla ezber bozmaya çalışıyorum 😂
Cevap sahibi1 yıl@betahouse buyrun linkini de gönderiyorum , okumayı da bir zahmet size bırakıyorum , kuran.diyanet.gov.tr/.../191-192-ayet-tefsiri
Cevap sahibi1 yıl@betahouse ayrıca cenin halinde olan birinin cinsiyetini ultrasonla bakarak çözemezsin ancak 3. Ay gibi öğrenebilirsin ancak senin ultrasonla 3. Ayda ögrenebileceğin cinsiyeti yaratan en başında ne yaratacağını bildiği için bilir , o ayeti de yine eksik anlamışsınız ya da daha doğrusu anlamamışsınız , ben de anlamadıklarınızı anlatan biri gibi oldum neyse
Cevap sahibi1 yıl@betahouse önceki ayetlere ve tefsirlere de kısaca bütüne bakmadan kitabın ortasından girip kendi anlatımınızla arama çubuğuna "öldür" yazarak bulduğunuz ilk ayetin mealini kopyala yapıştır yaparsanız üstelik bunu yaparken tefsirlere de hiç bakmayı düşünmezseniz yaratıcıyı da kendiniz gibi "birçok şeyi düşünemeyen" olarak zannedersiniz , bilgisizlik de pat diye ortaya çıkıverir , ne de olsa kişi kendinden bilirmiş işi diye bir söz var
- 1 yıl
Bak seni küçük grizekalı, ben hayatımın son 15 yılını bu saçma inancı araştırmaya adadım. O minicik aklınla diyanetin tefsirini görmediğimi veya okumadığımı mı sanıyorsun? Diyanet bu ülke insanına başka ne diyecek acaba, bu dine inanmayın gerçek değil mi diyecek? Senin o sefil hayatın kadar araştırdım ben bu inancı, bir böcek gelecek ve bana ders verecek bende boynumu büküp susacağım öyle mi? Bana bak dünkü b0k, Hristiyanların zavallım incecik bir incilleri var, dünyanın her yerinde okuyan aynı şeyi anlıyor. Bu saçma inancın ise kitabını okumak yetmiyor meal iyi olacak, meal yetmez tefsirlere bakmak lazım ama iyisini bulmak için bilmem hangi alimin bilmem kaç ciltlik tefsirini oku, yetmez bilmem hangi sahih kaynağın 15 ciltlik diğer bir tefsirini oku, hepsini bitirdin 200 cilt civarı tefsir okudun ama nereye yetiyor? Bol bol sahih ve mütevatir hadis okuman lazım, arada hasen hadislere de bakman lazım ki toplamı yarım milyon civarı ediyor, sahih kabul edilmeyenler ile birlikte 1,5 - 2 milyona çıkıyor bu sayı, peki hadisler yetti mi? Yoook, siyer, icma, fıkıh, muhkem, müteşabih, nüzul vs. vs. saçma sapan binlerce on binlerce sayfalık şeyi oku oku oku bitmiyor. Hangi birini okudun da alim olmuş numarası çekiyorsun la kamil? Benim okuduğumun %1'ini okuduysan gel takayım madalyanı bas git yoluna, birey bak sen diyanetin siteden tefsir kopyalayıp efelik yapıyor burada. Aynı Ayeti tefsir eden fakat 7-8 farklı şekilde tefsir edilen Ayet mi atayım istiyorsun? Kaynak kaynak diye anır belki atarım. En basitinden kadınlar tarlanızdır dilediğiniz gibi varın Ayetinde Ömer'in eşine arkadan girmesi sonrasında helak oldum diye peygamberin yanına gittiği ve bu Ayetin geldiğinin yazdığı SAHİH tefsirler var, diyanet işine gelip bunu kabul etmiş mi? Hayıırrrr, aynı kaynağın başka tefsirlerini kabul eder ama onu etmez.
- 1 yıl
Ayşe 6 yaşında evlenmiş 9unda gerdeğe girmiş diyanet kaynaklarında da yazıyor, diyaneti kabul ettin bunu kabul ettin mi? Yoook, işine gelmez. Bana mı öğreteceksin bacak kadar boyunla tefsir ne demekmiş? Hristiyanlığı mı öğrenmek istiyorsun? 100 sayfa oku geç, İslam'ı mı öğrenmek istiyorsun? Minimum 300 civarı kitap okuman lazım, 200er sayfadan çarp 60,000 sayfa eder. Yabancı birisi İslam'ı merak etti, önüne 200 cilt kitap koyacaksın ki bu dini anlayabilsin. İnsanları kendin gibi slak mı sanıyorsun sen? İnanıyorsa Fatiha'nın Türkçesini bile bilmesin, Ezan'ı zaten Türkçe okunmuyor mu desin, bu cahillikteliler inansa bile onlar İslam'ın bilmem hangi nuru ile aydınlanmış, eğer inanmıyorsa kesin slaktır anlayamamıştır muamelesi, çocuk mu var ln karşınızda? Kitabınızda İsa'ya İncil'i indirdik yazıyor, İsa öyle bir kitap görmemiş İsa öldükten sonra yazılmış. Ölüye kitap mı indirdi Tanrınız? Tek bir Ayette 4 farklı bilimsel hata yapmış Tanrın kitap göndermiş he, ben yedim bunu, beni inandırdın şeker çocuk. Takriben kaç yüz bin milyon kitap okumam lazım bu inancın sahteliğinin ispatı için? Sen okumadan alim oldun nasıl olsa inanmak yeterli bilgili olmak için ne şanslısın be, diyanet sitesi de elinin altında ne güzel. Bana kaynak diye inleyeceğine diyanete baksaydın ya? Bedir savaşı sonrası bile esirler para karşılığı serbest bırakınca Ayet geliyor sen yanlış yaptın öldürecektin onları diye, savaşta silahsız şekilde ele geçen esirleri katletmek en ağır insanlık suçlarındandır. Milletin karısına kızına el koyup ganimet diye cinsel köle yapmışlar hala barış da barış, hadi Ian oradan..
Cevap sahibi1 yıl@betahouse Diyaneti resmi kurum diye kaynak gösrerdim fakat diğer meal ve tefsirler de aynı anlama çıkan küçük kelime farklılıkları dışında örtüşüyor ! Hatta tam tersi bir tefsir tamamen imkansız ! bahsettiğiniz sayı kadar kitap biraz abartı ! Bu arada inançsız birinin islamı anlaması için o kadar kitap sayfa sayısından bahsetmişsiniz oysaki işte o inançsız bendim eskiden ! Ben islam kültürü empoze edilerek büyüyen biri değilim , ateist bir ailede ateizm kültürüyle büyüdüm , anlatılanların safsata olduğunu idrak ettim ve araştırıp önce tanrının varlığına imab ettim ve sonrada koyduğu kurallar için dinleri araştırdım ve İslamiyet'i kabul ettim , yani inançsız biriyken islamı öğrenmem sizin abarttığınız gibi zor da olmadı. Size inandıklarınız veya inanmadıklarınızla saygı duyarım , senin inancın sana benim dinim banadır ve bu ayeti de hükümsüz kılan başka bir ayet de yoktur , kitabın ortasından girmeyip bütünüyle değerlendirdiğinde bu sonuca varılır, yineliyorum senin inancın sana benim inancım banadır diyerek konuyu noktalıyorum, iyi günler dilerim
- 1 yıl
Hala yardırmış ufaklık son 2sini yeni yazmış. Rahimlerdekini yalnızca Allah bilir yazan Ayet var diyorum, rahimdeyken ultrason sayesinde cinsiyet tespit ediliyor bunu Tanrın düşünememiş unutmuş herhalde ultrason icat olacaktı değil mi, tüh ya o Ayet öyle gitti demiştir belki. 3 ay karıştırıyorsun hala, bu Ayet iddet Ayeti değil zırcahil, Ayetleri birbirine karıştırma. Hani Haccı ilan etki gerek yürüyerek, gerek yorgun develerle sana gelsinler Ayeti, orada da mealciler taşıt, binek falan yapıyorlar eşek gibi Arapça da yorgun develer anlamına gelen yeri, aynı o şekilde kıvır bakalım. Yürüyerek veya yorgun deveye binmeden o Hac kabul olmaz çünkü Tanrın düşünememiş araba veya uçak icat edilebileceğini, öngöremediği için de orada yürüyerek ve deve yazmış başka ulaşım aracı yok ki elin çöllerinde. Ortasından konuşuyor lafına da ayar oluyorum hee, öldürmeye örnek vereceğiz o zaman ne yapalım? Hayııırrr, olur mu öyle öldürün yazan birkaç Ayeti atmak, o ortasından başlamak olur ya güya indiriliş sırasına göre Alak suresinden Oku diye başlamalı veya mushaf sırasına göre Fatiha ile başlamalıyız öyle ortadan olmuyor yahuuu, ben nasıl düşünemedim bunu beee tüh, bu ufaklık çok zeki çıktı. Tefsirlerin sonradan icat edildiğini de biliyorsun değil mi? Başka hiçbir kaynak burada yazılanı böyle anlayın demez, en basıtınden Ayet var uIan bu kitap apaçık anlayasınız diye Arapçadır diye, bak Arapçaymış ne için? anlayasınız diye, anlamıyorsan o senin sorunun. Tanrın iyi anlatamadı, Taberi, Tirmizi, Taberani vs. gelecek sana orada Tanrının ne demek istediğini anlatacak, bu kafayla elbette onuda anlamazsın.
- 1 yıl
Bak şekerim, bak balım, bir Ayet var iki denizi salıverdik birbirine karışmazlar birinin suyu tatlı, birinin acıdır, ikisinde de inci ve mercan yetiştirirsiniz diye, 4 hata olan Ayet bu. Tatlı ve tuzlu su karışır, tatlı suyu olan deniz olmaz, inci organik olarak tatlı suda yetişmez, mercan ne organik ne inorganik şekilde tatlı sularda asla yetişmez ama Tanrın bunları bilmiyor, çünkü senin Tanrın aslında peygamber dediğin kişiyle aynı kişi, hem Tanrı hem peygamber. Böyle basit insansı hataları tüm evreni yaratan kusursuz bir yaratıcı mı yapacaktı? 5 yaşında çocuğun yapmayacağı hataları kusursuz bir yaratıcıya mal etmek hakarettir, bunu bir idrak et. Tek çelişki müşrikleri nerede bulursanız öldürün Ayeti mi olduğunu sanıyorsun? Başına sonuna bakmıyormuşuz, o Ayetin başında bu bir fesih bildirisidir, müşriklerle olan anlaşmanızı feshettim yazıyor, onlara 4 ay müddet veriyor eğer Müslüman olmazlarsa veya cizye vermezlerse öldürün diyor açık açık, tefsirde öldürün kelimesi aslında yollarına gül dökün anlamına gelir dese koyun gibi kafanı mı sallayacaksın seni küçük ucube, bir makaleciye bu kadar cümle kur desen 2 bin lira isterdi sana bedava eğitim verdim azıcık efendi ol saygı göstermesini bil.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri