Eğitimsiz bireyler
Ataerkil toplum geleneği
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Eğitimli olup kadina şiddet gösterenler de var ne yazık ki. Evet eğitim şart ama var. O yüzden önce erkeğe sen her şeyi yapabilirsin fikrini sokmamak lazım. Küçük yaşta kadinin ne kadar değerli olduğunu anlatmak lazım ve anne. babasindan bu değeri görmesi lazım.
Hanımefendi yazdıklarınıza katılıyorum zira sizin bahsettiğiniz bu konu eğitimin ilk adımı, hatta en önemli olanı. aile toplumdaki en önemli eğitim kurumudur bence. kişiye ailesinden almadığı eğitimi hiç bir kurum veremez. bana 5yaşında bir çocuk verin.20 yıl sonra size isterseniz bir seri katil, isterseniz bir doktor olarak o çocuğu geri veririm. kimse dünyaya zalim olarak gelmez, zalim olarak yetiştiren birileri vardır mutlaka..
Evet siz iyi yetistirdginiz halde o çocuk kötüyse artık o onun karakteridir ona da Allah dan başka kimse bir şey yapamaz
Cevap
4Cevap
Ataerkil toplum geleneği
İdam gelmeli ki caydırıcı bir şey olsun birini sallandırsalar meydanda ibrete alem için bak bakalım bidaha cesaret edebiliyorlarmi kadınlara el kaldıramaya
eğitimin etkisi vardır ama eğitim insanın şiddet eğilimlerini ya da cahil kalmış ataerkil sistemi değiştirmiyor maalesef
Eğitimi türkiyede özel eğitim kurumu diye tabir edilen ticarethanelerde aldıysanız eger siz haklısınız. gerçek bir eğitimden konuşacak olursak bence siz yanılırsınız. kpss yks vs vs soruların parayla peşkeş çekildiği bi yerde siz nasıl bir eğitim bekliyosunuz hanımefendi?
bahsettiğim şey o değildi tam olarak okuyup iyi yerlere gelmiş insanların bile evlerinde nasıl insanlara dönüştüğünü bilmiyorum o yüzden tabiki eğitim etkili ama büyüdüğü aile bulunduğu toplum alışkanlıkları tetikleyici oluyor ve ayrıca dediğiniz gibi eğitim sadece akademik bilgi yüklemek amacıyla eğitim veriyor bu da pek işe yaramıyor
Anlaşamadığımız nokta şu hanımefendi. ben ailedeki eğitimden bahsediyorum siz ise okuldan akademiden.. şöyle bakın konuya;kendimden örnek vereyim. ben ailemden terbiyemi almasam bana bu terbiyeyi hangi kurum verebilir. hiç bir şekilde eğitimim olmadığını farzedin. sonra benim çocuklarımın olduğunu farzedin. sorarım size bende olmayan şeyi çocuklarıma nasıl aktarabilirim. bugün hakkıyla yetiştirilen bir çocuk bu ülkenin 100yıllık tarihine etki edebilir. herkes bildiğini aktarır. bilmek diyorum... çok önemli...✋
İdam gelmessw daha cok artar
Sence gelirse sona erermi peki? bu ülkede yaşayıpta başkentin adını bilmeyen insanlarımız var. kaç kişi tck içeriğini okumuştur sorarım sana? saçma sapan müfredatlarla heba edilen neslimize ingilizceyi öğretirken ceza kanunlarını da öğretseydik bu durum böyle olmazdı. nasıl olsa bir kaç yıl yatar çıkarım diyerek girilen o mezarda görüyor suçun cezasının ne kadar olduğunu. bugün cezaevleri tıklım tıklımsa bunun en büyük nedeni ekonomi diğeri ise eğitimdir. asmak kesmek çözüm olamaz. çözüm, eğitip kaliteli insan yetiştirmektedir. kaliteli, eğitimli, ekonomik bağımsızlığı olan hiç bir insan zevk için insan öldürmez. allahın yarattığı canı alan kişi herşeyden önce allahtan korkusu yoktur. allah öylelerinide ıslah etsin inşallah. saygılar selamlar...
Amin haklisin ama en azindan korku olur evet bastan bi egitimsizlik cahillik var o yüzden oluyo ama yatar cikarim kafasindalar ki cogu da oyle oluyo idam olsa canindan olmaktan korkarlar bisey yapamazlar bilmiyorum idam geri gelmeli ama
Peki şu soruma cevap verirmisin lütfen. şimdiye kadar hiç bir canlıya zarar verdinmi? ya da bu yüzden bir ceza aldınmı? cevabın evet ise ki sanmıyorum bunun sebebini, cevabın hayır ise yine bununda nedenini öğrenmek istiyorum...
Hayır ben kimseye zarar vermedim bana zarari olmadikca sana söyle anlatayim ben apartmanin onune bile cikarken cebimde çakımla biber gaziyla cikan bi insanim korkularla yaşamak zorunda bırakiliyoruz kac defa onumu kestiler daha 2 gun once gidip sikayetci oldum ama bisey değişmiyor maalesef ki idam olsaydi millette biraz olsun korku olurdu
Bu sıkıntı son 15 yılda ortaya çıktı. güven yok, asayiş yok, insanlar birbirinden kaçar halde. herkes korku içinde. acaba canıma ya da malıma zarar verirmi endişesi insanları paronayak yaptı.. sence bunun sebebi nedir? bence sebep şu;insanımızı, ahlaki değerlerimizi, en önemlisi de inancımızı yozlaştırdılar. kimse de allah korkusu kalmamış durumda. islamiyeti gerçek anlamda yaşayan bölgelerde bu sıkıntıların oranı çok düşüktür, sebebi zina edenin recm edilmesi, hırsızlık yapanın elinin kesilmesi ya da katile kısas uygulanması değildir. gerçek anlamda müslümanlığı yaşayan kimse, asla allahın rızası dışında bir iş yapmaz. şimdi sorarım sana allahtan korkmayıp utanmayıp bu işlerin içinde olan birisi idamdan korkarmı hiç? istisna durumlara yorum yapamam ama cezaevinde yatan her vatandaşı asılacak kesilecek gözüyle bakarsak da hataya düşeriz. kendim bizzat orada bulundum ve şahidim. öyle insanlar gördüm ve tanıdım anlatamam sana. genel hüküm verirken dikkatli olmak gerekiyor. zira kurunun içinde yaşı da yakarsak eger adalet adalet diye bağırmak yersiz olur. bizim milletimiz cahil bir millet. devlet görevini hakkıyla yerine getirmiş olsa, ekonomik ve sosyal koşullar siyasi nutuklardaki gibi yerine getirilse, ve din eğitimi suistimal edilmeden, yobazların elinden alınıp, layıkıyla vatandaşa öğretilse inan bana bugün ne suçtan nede idamdan bahsederdik. şu idam meselesi bile siyasetin suistimali altında. yarası olan vatandaşa idam gelecek deniliyor, yara veren tarafada genel af vaadi veriliyor. allah için elini vicdanına koyup öyle konuş. bu tedirgin yaşama seni mahkum eden devlet midir? yoksa başıboş, çaresiz, eğitimsiz bırakılan vatandaşmıdır? bu açıdan baktığımızda idamı gerçekten hak eden kimdir? benim bir kız kardeşim yok, annemde yok, eşimde yok ama olsaydı eger şu ortamda ve koşullarda onları asla gözümün önünden ayırmazdım. sana bu korkuyla yaşamayı reva görenlerde utanabilse keşke...😔
Bunun sebebi cokda egitimle alakasi yok adam 2 üniversite bitiyo doktor oluyo gelen hastasina tacizde bulunuyo bu değil yani tamamen egitimsizlige cahille bağlamak cokda dogru değil ahlaksızlık tamamen islam diniylede alakasi yok çok dindar insanlari biliyorum ama gel gör karisini dövüyo cocuga psikolojik şiddet uyguluyor bu oda değil devlet mi devlette biraz suc var iyi hal indirimi ne ya adam kravatini cekip geliyo tamam 5 yil 10 yil indirim artik devletin suçlulara cezaevine göndermesi keyif oldu biri vardi eski çalıştığım yerde adam keyfine hırsızlık yapiyo 6 ay 1 senw icerde yatip cikiyo ve bu surekli boyle neden diye soruyoruz yemek otel parasi olmadan yasiyorum arada kafa toplamaya gidiyorum diyo? Şuna baksrmisin cidden devlet cezaevine tıkmak yerinw sehrin en uzak tenha yerine fabrika kuracak en agir işleri yaptiricaklar hoc bi ucret vs almicaklar o fabrika icinde avlu icinde yatakhanessi vs de olacak surekli bu sekilde çaliştirsalar hem devlete fayda hem en azindan icerde yatip kıçlarini buyutmezler hemde o sekilde bi cezada kimse köle gibi calismak istemez
Değişmeyen bakış açına hayran kaldım doğrusu🙂bakın aynı şeyleri konuşuyoruz fakat anlaşamıyoruz. üniversite bitirmiş ama ahlak eğitimini tamamlayamamış bir doktor dan tut, karısını çoluk çocuğunu döven senin tabirinle söylüyorum dinle alakası olmayan dindar kişiye kadar verdiğin örneklerin hepsinde ahlak, namus ve şereften yoksun insanlardan bahsediyosun. ilkokul eğitiminde şöyle bir ders vardı.. din kültürü ve ahlak bilgisi.. bu eğitimin başlangıç yeri okul değil ailedir. bu eğitimi ailesinden almayan çocuğa 10 yıl o dersi okutsanda hiç bir sonuç alamazsın. şu bahsettiğin arsız hırsıza gelince. bu kişi gerçek bir inanan olsa hiç kul hakkına el uzatırmıydı? allahın affı iki suçu kapsamaz arkadaşım.1. şirk,2. kul hakkı. bunu bilse ve tatbik etse sence bu işin içinde olurmuydu? çocukluk yıllarımdan biliyorum bizim evimizin kapısı hiç kilitlenmezdi. hiç bir şekildede ne canımıza nede malımıza zarar gelmedi. allah bütün milletimizi ıslah eylesin demekten başka bir şey gelmiyor elimden. sende dua et. inşallah düzeliriZ, inşaallah toparlanırız. yoksa bu gidiş hiç hayr-ı alamet değil.. sonu hüsran... bakış açın ne durumda 😂var mınbi gelişme😄
Yinede devletinde sucu var hala ayni dusunuyorum 😃
Benim yazdıklarımı bidaha okuduğunda bakış açını sen fark etmeden nasıl değiştirmişim göreceksin😆devlet sorumludur demiştim. tebrikler aynı noktadayız. biraz yordun ama olsun. oğlak burcuna üyesin sanırım🙂bu kadar inat normal değil. kendimden biliyorum...
Aslanim
Aslan mı🤔evet haklısın idam bir an önce gelmeli😂😂😂😂
Nolduu😅
😂yok bişey.. daha önce bir aslanın saldırısına uğramıştımda o geldi aklıma🤣🤣başında söylesen polemik yaratmadan tamam abla sen haklısın der, dönüp arkamı giderdim..😂
Sizde varya aslanları cok kotuluyosunuz hee🤣🤣
Sorun aslanda değil ki sorun ısırmasında😂parçalamadan bırakmıyo😅, tabi ya ben nasıl atladım bunu. elinde çakıyla bibergazıyla gezdiğini söyledin aslında😂eee zaten sabahtan beri de idam isterik diye slogan atıyosun. parçalar yeni yeni oturuyo🤣🤣🤣
İsimden belli zaten deli hatun😂
Hahaha korkma be beni üzmeyeni üzmem merhametliyimdir
Görelim ne kadar merhametlisin.. 05350618140😊
Sjsjsk bu kadar değil
Kalbini bozma hemen. arkadaşlık diye bir şey var. yolda gördüğün sapıkla karıştırma. ayıp edersin
Senle alakasi yok burdan kimseyle konusmuyorum 😹
Sen olayı baya tersten anladın deli kız😂farkındaysan ısrar eden biri de yok karşında. ararsın aramazsın senin tercihin saygı duyarım. burdan kimseyle konuşmuyorum dedin ama sabahtan beri dumanla haberleşmiyoruz sanırım😁numara orada telefon orada ister ara ister arama. ama her karşına çıkan insanada önünü kesen köpeğe davrandığın gibi davranma. saygı esastır... samimiyete kurban edilemez.✋
Seni reddetmedim herhangi bir saygisizlik da yapmadım kibarca istemedigimi söyledim niye sorun oldu?
😂allah allah... kendimi yıllardır senin peşinde koşan ve aşkına karşılık bulamayan platonik bi canım gibi hissettim😁neyse boş ver. özür diliyorum senden. kusura bakma lütfen
Onemli değil fazla çıkiştib cidden
Tamam sorun değil numaram var nasılsa bi ara arayıp özür dilersin olur biter😂
Mzmsmsmsm
What?
her ikisi de
cahilik. cezaların yetersiz olması
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?