Kardeşimi dövdüm. Sizce haksız mıyım?

Ne yaptığıma dair bir iç mahkemeye çekilemiyorum. Haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum. Kardeşim evin üst katında, ben alt katında kalıyorum. Çok yüksek sesle konuşan birisi, normal konuşmada bile sesi çok gür çıkar. Ben de gece 1 gibi uyurken bu arkadaşlarıyla telefonda bağıra çağıra kahkahalarla konuşup beni uyandırdı. Whatsapp dan, sessiz konuş diye mesaj attım. Tamam yazdı. 2 dakika falan sesi gelmedi sonra yine aynı gürültü kıyamet. Kalktım internetin fişini çektim. Bunu her uyuduğumda bana yapıyor. Defalarca kez bu şekilde uykumdan uyandırdı. Artık çok sinirliydim. Telefonunu kırmak için odasına çıktım kapıyı aç diye bağırdım. Açınca telefonunu ver dedim vermedi bagiris cagiris vs yüzüne var gücümle tokat attim. Sonra o da bana saldırdı, ama daha uzun ve kalıplı olduğum için bir şey yapamadı. O esnada yüzüne yumrukta attım. Bayağı ağladı.
Sinirden uykum kaçtı 1 saat kadar sonra tekrar uykum geldi. Uyuduğumda bu sefer de kedi çırmıklamış kediye bağırma sesleriyle uyandım. Normal bir bağırma degil, ortaligi yikiyo. Bu sefer odasındaki tüm her şeyi dagittim, ayakkabisini çöpe attim vs. Bugün korkusundan odadan dışarı çıkmıyo hâlâ. Annemin vs haberi yok, annemler yemekteydi.
Sizce suçlu muyum haketti mi?
Yaptigim dogru degil ama illallah ettirdi artik.

Daha bir şey yapmam ama odadan çıkamaması ve geceden beri aglamasi, şiddet uygulamam vs bir yandan beni üzüyor bir yandan da o kadar çok illallah ettirdi ki.
Kardeşimi dövdüm. Sizce haksız mıyım?
Cevapla